Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Μα 1ον) δεν έφτασε στην Κίνα ο άνθρωπος για να δει αυτό το πράγμα, μέχρι τον Ινδό ποταμό έφτασε η χάρη του, 2ον) ο στρατός από τερακότα ήταν ....θαμμένος, πού να τον δει συνεπώς κανείς και 3ον) και κυριότερο ο στρατός από τερακότα είναι ....100 και βάλε χρόνια μεταγενέστερος.

Δεν είπα αυτό,είπα σαν αυτό.
Πέρασε από μέρη με μεγάλες κατασκευές και σίγουρα ήξερε για ανάλογες κατασκευές από διηγήσεις εκεί που είχε φτάσει.
Και ξαναλέω,δεν ψάχνω για ευθεία αναλογία,αλίμονο.

Αλλά ούτε κάτι σαν της Αμφίπολης στο στάδιο που έχει ανασκαφεί μου πάει.
Κάτι σε ενδιάμεσο,δεν έχουμε;:flipout:

Το μετρό της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε με μελέτη του Περδίκκα και χορηγία του Πτολεμαίου, αλλά, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα!!-bye-

Μη το γελάς καθόλου:

στο μέρος όπου το (σημερινό) εργοτάξιο του μετρό συναντά το "Σημείο 0" (αφετηρία χιλιομετρικών αποστάσεων) εκεί όπου σήμερα είναι η Πλατεία Δημοκρατίας, βρίσκεται μαρμάρινο βάθρο (επί του οποίου υπάρχει -σήμερα- ανδριάντας του βασιλέως Κωνσταντίνου Α') το οποίο φέρει την εξής επιγραφή αγνώστων αρχαίων οπαδών της ομάδας του Ηρακλή "ΗΡΑ - Αυτόνομη Θύρα 10", εκ της οποίας επιγραφής αποδεικνύεται 1ον) γιατί η ομάδα του Ηρακλή φέρει δικαίως τον τίτλο του "γηραιού" και 2ον) ότι οι Άραβες πήραν από εμάς τους αριθμούς και όχι το ανάποδο!
agalma-kvnstantinou1.jpg

Εγώ δε μπορώ να φανταστώ ότι ο τάφος του Αλέξανδρου δε θα έχει τουλάχιστον καί Αιγυπτιακό ύφος.Ο τίτλος του Αρχιερέα του Άμμωνα που οικειοποιήθηκε-του δώθηκε ήταν βαρύς,και σαφέστετα θα υπάρχουν στον τάφο του αγάλματα αντίστοιχου ύφους.Μακάρι να βρεθεί κάποια στιγμή,θα είναι συγκλονιστικό,όμως δε νομίζω ότι αυτός είναι στην Αμφίπολη.Εκτός και αν όλος ο λόφος είναι ένα γιγάντιο "θεματικό πάρκο" τρόπο τινά,με πολλά κρυμμένα δωμάτια μεταξύ των οποίων και ο τάφος του.Και εννοείται πως κανένας τυμβωρύχος δε θα άφηνε πίσω του το λείψανο του Μεγάλου Αλεξάνδρου,που απο μόνο του θα άξιζε σε χρυσάφι όσο όλοι οι θησαυροί βασιλίσκων βελληνεκούς Τουταγχαμών.

μηπως ετοιμαστηκε ως ταφος του Αλεξανδρου,οταν μαθευτηκε οτι πεθανε,αλλα δεν εφτασε ποτε το σωμα του στην Αμφιπολη και στη συνεχεια χρησιμοποιηθηκε για να ταφει καποιος αλλος;

Re: Απάντηση: Ο τάφος της Αμφίπολης

μηπως ετοιμαστηκε ως ταφος του Αλεξανδρου,οταν μαθευτηκε οτι πεθανε,αλλα δεν εφτασε ποτε το σωμα του στην Αμφιπολη και στη συνεχεια χρησιμοποιηθηκε για να ταφει καποιος αλλος;

Ε, σου λέει, μην πάει χαμένος, τόση δουλειά κάναμε! :flipout:
Όλο και κάποιος θα είχε μέσον... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο τάφος της Αμφίπολης

Ε, σου λέει, μην πάει χαμένος, τόση δουλειά κάναμε! :flipout:
Όλο και κάποιος θα είχε μέσον... :p

"Λογω αλλαγης σχεδιων, διατιθεται ταφος, μνημειωδους αρχιτεκτονικης και κατασκευης, με υπερ-λουξ εξοπλισμο κομπλε με σφιγγες καρυατιδες ψηφιδωτα και μαρμαρα, περιφραξη απο ντοπιο τεχνιτη, ψηλοταβανο, λιονταρι στην κορυφη, ετοιμη παροχη νερου και προσεχως μεγαλο οδικο δικτυο πλησιον. Εσεις προσθετετε μονο το φερετρο."

Τασο να συμπληρωσω...σας εγγυομαστε σε 2.000 χρονια θα σας περασουν για τον Μεγα Αλεξανδρο και θα κανουν και διοδια να σας βλεπουν

α να χαθειτε αλητες,εγω φταιω,που σας ανοιγω τα ματια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πλακα-πλακα παντως,τα κενοταφια ετσι γινοντουσαν,τωρα αν μεταγενεστερα ερχονταν καποιοι και τα χρησιμοποιουσαν,δεν αλλαζει σε τιποτα την αρχικη του λειτουργια.
Να μη σας παω τωρα και στις μεγαλες πυραμιδες,εκει να δειτε τι γινεται.

Πήγαινε κάποιος και αυτοθαβόταν ανάμεσα στα χρυσαφικά και τα αγάλματα;
Πρόγονο του Φλωρινιώτη βρήκαμε;

Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Η επικρατεστερη εκδοχη. Αλλα με προσθετο μηνυμα αυτο του τελικως λιτου κιβωτιοσχημου ταφου και ξυλινου φερετρου: πως παρ'ολα τα στολιδια, παρεμεινα ενας απλος ανθρωπος!

http://empedotimos.blogspot.gr/

ο εμπεδοτιμος με νεες αναλυσεις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εντυπωση μου κανει οτι οντως στην φωτογραφια που αναφερεται το συμβολο Α που το καλυψανε ...αν κανετε ζουμ πανω στην φωτισμενη φωτογραφια φαινεται εκτος και απο το Α και απο πανω του ενα αναγλυφο ροδακας

Τελικά ίσως οι εξετάσεις του σκελετού γίνουν στην Ελλάδα.

http://www.protothema.gr/culture/ar...stin-ellada-tha-ginei-i-analusi-tou-skeletou/

Το Σάββατο θα έχουμε ανακοινώσεις!

Και εγώ θα προτιμούσα να έβλεπα από κοντά την εξέλιξη των εξετάσεων, παρά να τα δίναμε στους ξινούς Άγγλους! :p

Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

προφανως και δεν υπηρχαν χρυσαφικα.
Το κενοταφιο δεν περιειχε τιποτα,γι αυτο και το λενε κενοταφιο,στη συνεχεια καποια στιγμη στο μελλον,καποιοι αποφασισαν να χρησιμοποιησουν το ταφο κι εθαψαν τον νεκρο που βρηκαμε.
Τωρα αν ηταν ο παππους του Φλωρινιωτη,θα το δειξει η εξεταση :goodnight:

Τελικά ίσως οι εξετάσεις του σκελετού γίνουν στην Ελλάδα.

http://www.protothema.gr/culture/ar...stin-ellada-tha-ginei-i-analusi-tou-skeletou/

Το Σάββατο θα έχουμε ανακοινώσεις!

Και εγώ θα προτιμούσα να έβλεπα από κοντά την εξέλιξη των εξετάσεων, παρά να τα δίναμε στους ξινούς Άγγλους! :p

Δεν μπορω να κρινω την Κα Περιστερη στον τομεα της, αλλα εδω κανει οχι φαουλ, πεναλτυ καραμπινατο.
Πως εχει την ικανοτητα μια αρχαιολογος να αξιολογησει ποιο εργαστηριο γενετικης ειναι το καταλληλοτερο για την αναλυση? Θελει να αισθάνεται ασφαλης λεει. Περιεργα πραγματα. Στα υπερσυγχρονα εργαστηρια δηλαδη του εξωτερικου θα αισθανεται ανασφαλης?

Μου φαινεται πως (οχι μονο αυτη) καπου εχει καβαλησει το καλαμι ωστε να το παιζει αυθεντια επι παντος επιστητου ή μηπως (ακομα χειροτερο) θεωρει το σκελετο ιδιοκτησια της ωστε να αποφασιζει κατα το δοκουν για την τυχη σπουδαιοτατων αποτελεσματων?
Η αναλυση πρεπει να γινει απο ανθρωπους με record καταγεγραμμενο σε αναλυση αρχαιου DNA και εμεις εδω, πως να το κανουμε, δεν εχουμε. Καπου πηρε το αυτι μου οτι οι σκελετοι της Βεργινας ειναι αχρηστοι (για γενετικη αναλυση παντα) γιατι τους εχουν πιασει με τα χερια! Αρα συγκριση με την Αμφιπολη παπαλα, δεν γινεται. Αν ειναι δυνατον να γινονται τετοια λαθη...

Παντα με την επιφυλαξη οτι αυτα που γραφονται στο παραπανω αρθρο ειναι σωστα και δεν βρεθει καποιος να της τραβηξει το αυτι, βλεπω τα οστα να καταληγουν σε εργαστηρια εγκληματολογιας που δεν εχουν μεγαλη σχεση με το αντικειμενο. Ειναι σα να εχετε ενα μηχανημα (πχ μια πανακριβη συλλεκτικη Φεραρι) και να την δινετε για επισκευη στο συνεργειο της γειτονιας που στην καλυτερη εχει πιασει Αλφα Ρομεο, επειδη ο Μητσος ειναι φιλαρακι και καλο παιδι και αισθανεσθε ασφαλεια να το βλεπετε στο μαγαζι οταν το φτιαχνει.