To "πιθανή" γιατί το λένε?
Υπάρχει περίπτωση ο τάφος να τελειώνει στο Γ?
![]()
Αναπαράσταση βασισμένη στο σκίτσο του ζωγράφου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου που αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο «Περί τέχνης ο λόγος» (peritexnisologos.blogspot.gr)
Mετα τον θανατο του Αλεξανδρου ακομα και το κουφαρι του εκανε τζιζ..ξεπαστρεψαν τους διαδοχους του ,τις γυναικες του ,την μανα του,γι αυτο ισως δεν τιμηθηκε στις Αιγες και στην Βεργινα που ηταν οι βασιλικοι ταφοι,ισως να φτιαξαν ενα κενοταφειο προς τιμην του στην Αμφιπολη,κανεις δεν ξερει αν ο ταφος που επισκεφθηκε ο Καισαρας στην Αλεξανδρεια ειχε μεσα το κουφαρι του Αλεξανδου..η αν εμεινε στην Μεμφιδα η καποιος να το μετεφερε στην Μακεδονια..Απο την αλλη δεν υπαρχει καμια πηγη που να αναφερει καποιο μνημειο προς τιμην του στην Αμφιπολη...
Να κάτι που δεν σκέφτηκα, μάλλον αυτό θα μου κάνει τη διαφορά, ψάχνω να βρω σχετικά κι ευχαριστώ!Στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους έχει νομίζω χάρτες με τα όρια του σπαρτιατικού κράτους ανά τους αιώνες, και την εξάπλωση της κυριαρχίας του. Νομίζω εάν κάνεις αναζήτηση για μεσσηνιακούς πολέμους (από εκεί προήλθαν τα εδαφικά κέρδη του καθεαυτό σπαρτιατικού κράτους).
Δεν ειναι καταγεγραμμενο οτι ο Καισαρας ακουμπησε ατσαλα τη μουμια του Αλεξανδρου και της εσπασε την μυτη (ή αυτι, κατι τετοιο)
κανω λαθος?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.