Oculus Rift και άλλες VR (Virtual Reality) συσκευές

Οταν θα μπεις μεσα πιστεψε με θα λες move και παλι move...:drool1:(τουλαχιστον οπου υποστηριζεται).
Εγω παρηγγειλα απο τωρα τα χειρηστηρια του rift γιατι απλα το pad δεν ειναι καθολου μα καθολου ρεαλιστικο.

Αληθεια ειναι οτι δεν ξερω ισως να το παρω,ειμαι παραδοσιακος στο gaming και δεν τα πηγαινα τα ματσουκια,αλλα εδω μιλαμε for a whole new game το VR!

Kαι εγω με gamepad εχω συνηθισει να παιζω αλλα οταν εισαι μεσα στον VR κοσμο ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα θες να κανεις
ειναι να πιασεις με τα χερια σου οτιδηποτε υπαρχει γυρω σου και επειδη νοιωθεις οτι κρατας το κοντρολακι θα σου φαινεται η εμπειρια πιο ψευτικη απ'οτι με τα move ματσουκια..
Demo oπως το Batman Arkham,London Heist και παιχνιδια σαν τα Rush until Dawn,Star Trek,Tumble ειναι αλλη φαση παιζοντας τα με τα move..

Γκαντεμια καινουργια εμπειρια να ξεκιναει με θεμα,εχω μια vertical red line στην οθονη του VR στην δεξια πλευρα της μασκας.
Προτασεις ,ιδεες ...καμμια βοηθεια.:(

Πιστευω θα ερθει καποια στιγμη,ισως προς τα Χριστουγεννα.
Το Vive παντως απ'οσο ξερω την αποκλειστικοτητα για την Ελλαδα την εχει ο Γερμανος αλλα κανενας ακομα δεν ξερει ποτε θα το φερει.

Η συνδεσμολογια σου ειναι σωστη οπως το manual?
Δοκιμασες καποιο αλλο hdmi καλωδιο?

Ναι αλλαξα κανα δυο HDMI τιποτα,θα το πακεταρω και επιστροφη.
Ενα τετοιο πραμα ειναι,πρωτη φορα μου τυχαινει faulty συσκευη.

red-line-on-a-vizio-tv.jpg

Ναι αλλαξα κανα δυο HDMI τιποτα,θα το πακεταρω και επιστροφη.
Ενα τετοιο πραμα ειναι,πρωτη φορα μου τυχαινει faulty συσκευη.

red-line-on-a-vizio-tv.jpg

Φαίνεται και στην τηλεόραση που έχεις βάλει το πρόβλημα;

Το δοκίμασα το Σάββατο στο Golden Hall (αν και είχα κλείσει ραντεβού, κατάλαβα οτι και χύμα να πας, θα μπεις)

Η εμπειρία πολύ θετική

Ειναι πραγματικά άλλη διάσταση και προσεγγίζει όντως την πραγματικότητα

Ειναι εντυπωσιακά ρεαλιστικό να γυρίζεις το κεφάλι σου και να βλέπεις τα πάντα όπως στην πραγματικότητα

Έπαιξα το ντέμο του παιχνιδιού που είσαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και πυροβολας έξω και ήταν εντυπωσιακό (αν και το θέμα βαρετό)

Είδα το VR worlds με τον βυθό και τον καρχαρία και ήταν όντως σαν να ήμουν μέσα στην θάλασσα

Τέλος, έπαιξα λίγο εκείνο το game με τα ρομπότ αλλα σε 2 λεπτά την έκανα με ελαφρά γιατί δεν είχα πάρει δραμαμίνες (απάλευτη ζαλάδα)

Ωστόσο δεν ειναι ακόμα ώριμο για αγορά

Και αυτο λόγω της πολύ χαμηλής ανάλυσης της εικόνας

Τωρα, αν αυτο οφείλεται στο PS4 ή στην ανάλυση των panel, δεν ξερω

Η τεχνολογια παντως ειναι εδώ και εάν προχωρήσει η ανάπτυξη της (κατι εύκολο, μιας και μιλάμε κυρίως για αναλυση πάνελ και επεξεργαστική ισχύ), δεν μπορώ να φανταστώ τι μαγικά games μπορούμε να δούμε / ζήσουμε σύντομα

Ωστόσο δεν ειναι ακόμα ώριμο για αγορά

Και αυτο λόγω της πολύ χαμηλής ανάλυσης της εικόνας

Τωρα, αν αυτο οφείλεται στο PS4 ή στην ανάλυση των panel, δεν ξερω

Η τεχνολογια παντως ειναι εδώ και εάν προχωρήσει η ανάπτυξη της (κατι εύκολο, μιας και μιλάμε κυρίως για αναλυση πάνελ και επεξεργαστική ισχύ), δεν μπορώ να φανταστώ τι μαγικά games μπορούμε να δούμε / ζήσουμε σύντομα

Τα ίδια ακριβώς έλεγα και εγώ το '99 όταν είχα δοκιμάσει το τότε διαθέσιμο VR headset.. ;)

Βασικά είμαι απαισιόδοξος γιατί εκτιμώ ότι ούτε το 4Κ δεν θα είναι πραγματικά αρκετό και το 8Κ είναι μακρυά. Μην ξεχνάμε ότι θέλουμε να καλύψουμε σχεδόν ολόκληρο το οπτικό μας πεδίο με ένα πάνελ.

Εγω πρωτη φορα ειδα VR το 93 lol στα arcades της εποχης.
Δεν μπορω να πω οτι ειχα εντυπωσιαστει.