Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Ασε οι ποδηλατοδρομοι σε κατι πεζοδρομιακια της πλακας .Αν κυκλοφορουσαν αρκετα ποδηλατα θα ειχαμε ατυχηματα..

Μάνο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να βάζεις την οικογένειά σου σε τέτοιο κίνδυνο.-
Δεν ειχατε καποιον πατερα, θειο, συγγενη που σας ανεβασε σε παπακι/βεσπα ... οταν ησασταν ΕΣΕΙΣ πιτσιρικια ?
Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ πατερας πως αντεδρασε ? Γιατι δεν πατε να του ζητησετε ρεστα σημερα ? Κινδυνεψε η ζωη σας ?
Σας φορεσαν κρανος ? Τα πατουμενα σας ειχαν προσφυση goodyear ? Σας ανεβασαν πρωι η βραδυ, με φωτα
πορειας σβηστα η ανοιχτα ?

ΟΛΟΙ καρακινδυνεψαμε καποτε στην ζωη μας ... (και απο πολυ χειροτερα πραγματα απο ενα δικαβαλο παπακι !)
Αυτος ο πατερας δεν διαφερει σε τιποτα απο τον ιδιο ΙΝΔΟ πατερα που θα κανει πεντακαβαλο το ποδηλατο του
για να τους παει ολους εκει που πρεπει να τους παει. Τραβατε πειτε του οτι ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. Οτι ολοι πρεπει
να μεινουν σπιτι ωστε κανεις να μην παθει τιποτα (που ειναι και το σωστο).

Οχι σε μενα .... σ'αυτον εκει ... στο περιβαλλον και την κοινωνια που βρισκεται.

Και αφου το κανετε, τοτε ελατε σε μενα να μου τραβηξετε το αυτι για συνενοχη σε εγκληματικη αδιαφορια.

SR Αυτά που θέλεις να πεις η να περάσεις, δεν έχουν σχέση με το θέμα που άνοιξε ο Δημήτρης Π και τα όσα βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους.

Δεν ειχατε καποιον πατερα, θειο, συγγενη που σας ανεβασε σε παπακι/βεσπα ... οταν ησασταν ΕΣΕΙΣ πιτσιρικια ?
Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ πατερας πως αντεδρασε ? Γιατι δεν πατε να του ζητησετε ρεστα σημερα ? Κινδυνεψε η ζωη σας ?
Σας φορεσαν κρανος ? Τα πατουμενα σας ειχαν προσφυση goodyear ? Σας ανεβασαν πρωι η βραδυ, με φωτα

ΟΛΟΙ καρακινδυνεψαμε καποτε στην ζωη μας ... (και απο πολυ χειροτερα πραγματα απο ενα δικαβαλο παπακι !)
Αυτος ο πατερας δεν διαφερει σε τιποτα απο τον ιδιο ΙΝΔΟ πατερα που θα κανει πεντακαβαλο το ποδηλατο του
για να τους παει ολους εκει που πρεπει να τους παει. Τραβατε πειτε του οτι ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. Οτι ολοι πρεπει

Οχι σε μενα .... σ'αυτον εκει ... στο περιβαλλον και την κοινωνια που βρισκεται.

Και αφου το κανετε, τοτε ελατε σε μενα να μου τραβηξετε το αυτι για συνενοχη σε εγκληματικη αδιαφορια.

Oh blaargh!

Το γεγονός πως πολλοί έκαναν τέτοιες βλακείες στα παιδιά τους ή όταν ήταν παιδιά υπέστησαν τέτοιες βλακείες από τους γονείς, θείους κ.λπ δεν αποτελεί δικαιολογία για την έκθεση σε κίνδυνο.

Αυτιά δεν τραβάμε, ούτε πρόκειται.

Dont get so blarghed. :D

Mια ερωτηση ΣΚΟΠΙΜΩΣ αποφευγετε να κανετε
(και δεν μπορει μονο εγω να την βλεπω και να σκαλωνω).

Για ΠΟΙΟΝ λογο στοιβαξε ο πατερας τα παιδια του στο παπι ?
Δεν υπαρχει κανενα ελαφρυντικο ? Ετσι του ρθε να τα στοιβαξει ?

Τα υπολοιπα (της εξαιρετικα μειωμενης εκτιμησης του κινδυνου) ξερω να τα στυλιτευω και εγω.
Kαι σταματω εδω .... γιατι εχουμε ξεφυγει ολοφανερα offtopic ...

Μάνο μην ξεχνάς όταν ήσουν παιδάκι (πριν απο "κάποιες" δεκαετίες") δεν υπήρχε η σημερινή πληροφόρηση. Τότε απλά δεν γνωρίζανε αυτά που ξέρουμε (ή μπορεί να μάθουμε ψάχνοντας τον Γκούγκλη).

Δεν μπορει μια ζωη να την σκαπουλαρουν οι εμμεσοι αυτουργοι.
Να καθισει στο σκαμνι ο πατερας. Ομως τοτε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να
καθισουν και ολοι απο τον κοινοταρχη μεχρι τον υπουργο.
Ολοι οσοι στραγγιξαν απο επιλογες τον πατερα.

Αυτο προσπαθησα να πω ....

Όχι. Ποτέ!
Σε αυτοκίνητο χωρίς ζώνη, ναι. Γιατί τότε δεν κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα με ζώνες πίσω.
Αυτό δίνει ελαφρυντικό σε κάποιον που θα το κάνει τώρα;

Να έβλεπα έναν πατέρα με ένα παιδί, να πω, η ανάγκη φταίει.
Ακόμη και εγώ που τα κράνη μου κατά καιρούς κόστιζαν περισσότερο από το μηχανάκι μου.
Αλλά να πηγαίνει στο σχολείο ο μπαμπάς με το παιδί, δύο ακόμη παιδιά (που δεν πάνε ακόμη σχολείο) και η μητέρα... με τη δικαιολογία ότι δεν περνάει το σχολικό, μήπως το παραξηλώνουμε λίγο;
Μιλάμε για πενταμελή οικογένεια σε ένα παπί!

Είδες κανέναν να γκρινιάζει για τα παιδιά που μπήκαν στη καρότσα του φορτηγού; Ας έμπαιναν και τα δικά του. Δεν νομίζω ότι όλα εκείνα ήταν του οδηγού!

Γιατί πρέπει σε όλα να καταλήγουμε στους πολιτικούς και στο τι κακό έχουν κάνει στον τόπο;
Αυτό είναι δεδομένο και έγραψα παραπάνω ότι όντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Από εκεί όμως μέχρι το "διακινδυνεύω να σακατέψω όλη μου την οικογένεια" υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ναι ... υπαρχει ...
Ομως ΠΑΝΤΑ το φταιξιμο φορτωνεται στις πλατες αυτου με τις λιγοτερες επιλογες (η και καθολου επιλογες).
Ουτε εγω μπορω να καταλαβω γιατι αυτο πρεπει να θεωρειται (σιωπηρα) νομοτελειακο. Αλλωστε (για να μην
το ξεχασω εντελως) η φωτο στο #71 μπηκε για να καταδειξει την εγκληματικη αμελεια του πατερα.
Ασχετα αν εγω, εδωσα περισσοτερη εμφαση σε ολους εκεινους που ΔΕΝ φαινονται στην φωτο.
Ηταν συνειδητη επιλογη. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ... οχι δικη σας !

Γιατί αν μπω στο σπίτι σου και σε σκοτώσω για να σου πάρω τα λεφτά, πάλι φόνο θα κάνω, άσχετα αν το κράτος με έχει τσακίσει.

Κάποτε στο γυμνάσιο, έκλεβα τα μεσημέρια το chappy του θείου μου, γιατί ο πατέρας μου μηχανάκι δεν μου έπαιρνε τον κώλο μου να χτυπούσα στο ταβάνι, και πήγαινα με την παρέα στο βουνό που είχαν δικά τους μηχανάκια και κάναμε ότι μ@λ@κία μπορεί να φανταστεί κανείς.
Εκεί πως δεν σκοτωθήκαμε δεν ξέρω...
Όλα αυτά προϊόν άγνοιας.

Μετά που απέκτησα αμάξι, το έσκιζα μερόνυχτα ενώ ήμουν πλήρως ενημερωμένος απο τις εκπομπές του Σταθάκη(καλή του ώρα εκεί που είναι) με αποτέλεσμα 2 φορές να κάνω απο 4-5 σβούρες στον δρόμο χωρίς να χτυπήσω τελικά ούτε εγω ούτε το αμάξι αλλά κυρίως δεν πήρα κανέναν στο κεφάλι μου.
Αυτά προϊόν μαλακίας!(χωρίς @)
Ζω δηλαδή, όπως πολλοί απο εμάς, καθαρά απο θέμα τύχης.

Πλέον έχω φτάσει στο σημείο όποτε βλέπω σε αμάξι παιδάκι μπροστά, στην αγκαλιά, χωρίς ζώνη κλπ να πηγαίνω σφαίρα στον οδηγό για να τον παρακαλέσω να προστατέψει το παιδί του.
Ε η απάντηση που παίρνω είναι άντε γ@μήσου.

Δυστυχώς δεν έχουμε 2 πράγματα.
Κυρίως παιδεία για να δουλεύει το καρκάλι μας και και να σκεφτόμαστε σωστά αλλά και χρήματα γι αυτό και βλέπουμε σκηνές με 5 άτομα στα μηχανάκια.
Κι αν πολλοί φταίνε για τα τρικάβαλα κλπ γιατί δεν σκέφτονται είναι δεδομένο και σίγουρο οτι άλλοι δεν έχουν την επιλογή να κάνουν κάτι άλλο.
Σαφέστατα είναι τραγικό να βλέπεις 2-3 παιδιά στο μηχανάκι συν τους γονείς αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι μπορούμε να τους τσουβαλιάσουμε όλους αυτούς και να τους κατηγορήσουμε για αδιαφορία.

Όπως δεν μπορούμε πχ να κρίνουμε αυτούς που έφυγαν απο την Συρία και δεν έκατσαν να πολεμήσουν.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

υ.γ το μόνο δεδομένο και σίγουρο είναι οχι μόνο δεν ξεκινάω, αλλά ούτε καν βάζω μπρος αν δεν φορέσουν όλοι ζώνες και πλέον τα παιδιά μου, οχτώ και τέσσερα χρονών έκαστο, ξέρουν οτι για να ξεκινήσουμε πρέπει να βάλουν ζώνες και τις αποζητούν απο μόνα τους.
Ένα πρωί ξέχασα απο την ζαλούρα μου να βάλω ζώνη στην κόρη μου και με έβαλε χέρι γιατί πήγα να κάτσω στην θέση μου ενώ είχα ξεχάσει να της φορέσω την ζώνη της.
Αν δώσουμε κι εμείς στα παιδιά μας την κατάλληλη παιδεία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.
Αλλά να με συγχωρείτε, τον φουκαρά που έχει ένα μηχανάκι της πλάκας και φοβάται μην του χαλάσει γιατί δεν έχει φράγκα να το φτιάξει, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω γιατί ανεβαίνει με 2-3 παιδιά για να πάει όπου είναι να πάει.
Αν δεν μπούμε στην θέση τους, να ζήσουμε αυτό που ζούνε, είτε λέγεται φτώχεια είτε πόλεμος είτε οτιδήποτε νομίζω οτι δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη.

Re: Απάντηση: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Αν δεν μπούμε στην θέση τους, να ζήσουμε αυτό που ζούνε, είτε λέγεται φτώχεια είτε πόλεμος είτε οτιδήποτε νομίζω οτι δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη.

Αυτός είναι λόγος να βρίσκουμε δικαιολογίες για τα πάντα;
Και το μηχανάκι που κάνει σφήνες μπορεί να βιάζεται γιατί κάποιος δικός του είναι στο νοσοκομείο.
Και ο καραγκιόζης που πιάνει την μεσαία λωρίδα (επειδή έχει μικρότερη ουρά) για να στρίψει αριστερά από τη Λένορμαν στη Κηφισού κάθε μέρα βιάζεται γιατί τον έχει πιάσει κόψιμο.
Ομαδικά φασολάδα τους ταΐζουν στο Περιστέρι.

Με τις δικαιολογίες, όντως η οδηγική μας συμπεριφορά θα είναι κάθε μέρα και χειρότερη.

Βρε συ Μιχάλη δεν μιλάω γενικά.
Μίλησα με συγκεκριμένο παράδειγμα σχετικά με τα παιδιά στα μηχανάκια.
Σαφέστατα όπως είπα και πριν παιδεία δεν υπάρχει και γι αυτό γίνονται τα όσα γίνονται και φυσικά την ευθύνη την έχουμε εμείς οι ίδιοι.
Θεωρώ όμως το παράδειγμα που δόθηκε πριν περι χόρτων για φαγητό και εξοικονόμηση χρήματος παντελώς άκυρο.
Δεν μπορώ να κρίνω έναν άνθρωπο γι αυτά που κάνει αν δεν μπω στην θέση του, αυτό νομίζω δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε, είναι δεδομένο.

Re: Απάντηση: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Ενταξει δεν ειπαμε να κανουμε λαικο δικαστηριο η ..ανενδοτο αγωνα μολις βλεπουμε καποιον αλλα μην δινουμε και υπερβολικες διαστασεις σε μερικα πραγματα.

Ενα φθηνο κρανος κανει ενα 50αρικο.Σε αγγελια το βρισκεις 20-30 Ε.

Ε δεν προκειται και για το δραμα της διπλανης πορτας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω δυο φορες εχω δει μπροστα μου να πεφτουν.Πατερας με παιδι ψωνισε απο το περιπτερο , δυο μετρα εκαναν με τις σακουλες και ενα σκουτερακι της πλακας, επεσαν σαν σακι.

Λιγο παραπανω η αδεξια να χτυπησει καποιος ενα αυχενα εμεινε παραλυτος η πηγε καλια του

Εδώ ρε παιδιά σε διπλανό θέμα διαβάζουμε οτι σε κάποιους απο εμάς, που έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ να γράφουμε άρα έχουμε κι ένα pc, tablet, κινητό κάτι τέλος πάντων, λείπουν τα 80 για ιατρικές εξετάσεις!
Πως μπορώ εγώ να κρίνω κάποιον που δεν έχει άλλο μέσο και αναγκάζεται να πάρει τρικάβαλο τα παιδιά του?
Όταν βλέπεις 5 άτομα πάνω σε μηχανή και δη τα 3 παιδιά, θεωρώ οτι κανένα κράνος δεν θα τα σώσει μιας και ο έλεγχος της μηχανής είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Δεν τον δικαιολογώ, αλλά δεν μπορώ να τον πω εγκληματία.
Έξω υπάρχουν μεγάλα ζόρια παιδιά, μην κρίνουν ελαφριά την καρδία.

Η άποψή μου είναι ότι δεν πρόκειται για θέμα επιλογών αλλά για μ@λ@κίας...

@SR71

Θα εκπλαγεις αν σου πω οτι μερικες επιλογες σου ... ειναι απορροια του βιοτικου σου επιπεδου ?

ΔΕΝ λεω για καθε επιλογη σου ... αλλα για μερικες !