Kαλησπέρα,
Πρόσφατα άρχισα την προσπάθεια εγκατάστασης κατόπτρου 1,20x1,10μ με κέντρο στις 28,5E και παράκεντρα 13Ε, 19.2Ε, 26Ε, 39Ε, 42Ε. Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία στις παράκεντρες λήψεις, οπότε θα με βοηθούσαν κάποιες συμβουλές.
1)Aπό ό,τι έχω καταλάβει, τα παράκεντρα LNB πρέπει να τοποθετηθούν ψηλότερα ή χαμηλότερα από το κεντρικό, ανάλογα με την τροχιακή θέση και τη γεωγραφική θέση της εγκατάστασης, δηλ. για περιοχές κοντά στην Αθήνα το χαμηλότερο LNB πάει στις 23,5Ε (αν υπάρχει στόχευση για εκεί) και τα υπόλοιπα σταδιακά πάνε ψηλότερα. Ωστόσο, στις φωτογραφίες σας βλέπω άλλοτε ισοϋψή τοποθέτηση και άλλοτε διάφορα ύψη χωρίς συγκεκριμένη σειρά. Μήπως κάτι μου διαφεύγει;
2) Πρέπει όλα τα LNB να κοιτάνε το κέντρο του πιάτου; Μέχρι στιγμής έχω λάβει άνετα τις 19Ε και 13Ε χωρίς να κοιτάνε το κέντρο, ενώ η θέση 42Ε (που είναι παρόμοιας ευκολίας) με δυσκολεύει ό,τι και αν έχω κάνει. Δεν έχω βγάλει ακόμα το TRT HD χωρίς σπασίματα.
3) Υποθέτω ότι η καμπυλότητα της ράγας πρέπει να κατοπτρίζει την καμπυλότητα του πιάτου, έτσι ώστε να βρεθεί το σωστό σημείο σύγκλισης. Παρ'όλα αυτά, οι μέχρι τώρα λήψεις που πέτυχα δεν το επιβεβαιώνουν αυτό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
Ευχαριστώ