Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Την 1μ θα μπορουσες με μικρο κοστος σχετικα ευκολα παντως να εξοπλισεις με ενα μοτερακι ετσι ωστε βλεποντας αν σου φτανουν οσα λαμβανεις και αν για σενα προσωπικα αξιζει να επενδυσεις πιο πολλα.

Και όμως η ρύθμιση είναι σωστή.

Αυτό που με στεναχωρεί όμως είναι ότι με αυτό το κάτοπτρο και λόγω μεγέθους
δεν έχω τη δυνατότητα να τοποθετήσω επιπλέον lnb ενδιάμεσα παρότι έχει αρκετό χώρο. Δεν δίνει απολαβή σε κανέναν άλλο δορυφόρο έτσι ώστε να έχουμε ικανοποιητική λήψη.

Και επειδή με ψήσατε την Κυριακή που μας έρχεται και εφόσων έχει καλό καιρό θα επισκεφτώ την ταράτσα μου για έναν επιδαπέδιο πειραματισμό στο αντίστοιχο κάτοπτρο που θα πάρω απ' το μαγαζί για testskyvvv !! :)

Κωνσταντίνος

Λαμβάνοντας υπόψιν την χτεσινή καλή μέρα και θέλοντας να ξεπιαστώ λίγο από το καθισιό των ημερών, είπα να πεταχτώ μέχρι την ταράτσα και να κάνω κάποιες αλλαγές στο σύστημα μου.
Συγκεκριμένα έκανα κάποιες μικρορυθμίσεις στα οριακά μου Lnb θέλοντας να βγάλω κάποιες επιπλέον συχνότητες από τις 42,0 & 9,0 Ε.
Δυστυχώς η βελτίωση ήταν περίπου της τάξης του 5%, ποσοστό μικρό που σημαίνει πως με τα συγκεκριμένα Lnb(alps 0.4) δεν μπορώ και πολλά πράγματα βελτίωσης του σήματος.
Επίσης πρόσθεσα ένα επιπλέον Lnb στις 4,8 Ε Sirius,αποκλείοντας για την ώρα το κεντρικό μου στις 23,5 (αφού εκεί παίζεται μπάλα μόνο τις βραδυνές ώρες)
Αποτέλεσμα να βγούν οι εύκολες δέσμες εκτός Nordic , ικανοποιητικά με επαρκές σήμα .
Παράλληλα με το ίδιο Lnb βγαίνουν οι περισσότερες συχνότητες από τις 7,0Ε με αρκετά ασθενές όμως σήμα .
Περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες και κάνοντας κάποια σχέδια αναβάθμισης για το μέλλον , σας παραθέτω φώτο.

65cf287c.jpg

εχω 1,20 και εχω τωρα 39 kai 13.2..αθηνα ειμαι..μπορω με καποιο τροπο να κατεβασω τα hd καναλια απο τις 28.2?sky uk..

συγγνώμη αν είμαι off topic αλλά αφού κεντράρεις το πιάτο σε έναν δορυφόρο και βάλεις το 1ο LNB για αυτόν τα υπόλοιπα πως τα τοποθετείς να βλέπουν στις σωστές μοίρες ?

Μη μου πείτε με μοιρογνωμόνιο............
Επίσης τα στρέφεται καθόλου δεξιά ή αριστερά ή απλά σημαδεύουν το κέντρο του πιάτου και αυτά ?

Και εγώ συγνώμη για το offtopic αν έχεις θετική εμπειρία με τα συγκεκριμένα λευκά κολλάρα (δεματικά) έχει καλώς που τα χρησιμοποιείς για τα καλώδια, θα σου πρότεινα όμως ηλεκτρολογική ταινία τριών στρώσεων.
Μπράβο πολύ καλή δουλειά με μεράκι!

Απάντηση: Re: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Λαμβάνοντας υπόψιν την χτεσινή καλή μέρα και θέλοντας να ξεπιαστώ λίγο από το καθισιό των ημερών, είπα να πεταχτώ μέχρι την ταράτσα και να κάνω κάποιες αλλαγές στο σύστημα μου.
Συγκεκριμένα έκανα κάποιες μικρορυθμίσεις στα οριακά μου Lnb θέλοντας να βγάλω κάποιες επιπλέον συχνότητες από τις 42,0 & 9,0 Ε.
Δυστυχώς η βελτίωση ήταν περίπου της τάξης του 5%, ποσοστό μικρό που σημαίνει πως με τα συγκεκριμένα Lnb(alps 0.4) δεν μπορώ και πολλά πράγματα βελτίωσης του σήματος.
Επίσης πρόσθεσα ένα επιπλέον Lnb στις 4,8 Ε Sirius,αποκλείοντας για την ώρα το κεντρικό μου στις 23,5 (αφού εκεί παίζεται μπάλα μόνο τις βραδυνές ώρες)
Αποτέλεσμα να βγούν οι εύκολες δέσμες εκτός Nordic , ικανοποιητικά με επαρκές σήμα .
Παράλληλα με το ίδιο Lnb βγαίνουν οι περισσότερες συχνότητες από τις 7,0Ε με αρκετά ασθενές όμως σήμα .
Περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες και κάνοντας κάποια σχέδια αναβάθμισης για το μέλλον , σας παραθέτω φώτο.

65cf287c.jpg

Να σε ρωτησω αυτην τη ραγα που την βρηκες? ειναι συγκεκριμενα για το δικο σου πιατο?που μπορω αν δεν ειναι για το δικο μου πιατο αλλες ιδιες ραγες?-bye-

Ευχαριστω!!!

me toso baros moli fisiksei ligo parapano paei to holder peripato.aytes oi kataskeyes den einai all wheather.

Πάντως με Βαρδάρηδες πριν λίγο καιρό δεν χαμπάριαζε ούτε στις οριακές λήψεις.
Να μην πω μεγάλη κουβέντα ,είναι αρκετά σταθερό.
Από την άλλη όμως αν κουνηθεί είναι μια επιπλέον ευκαιρία για νέα πειράματα !!:operator:

@satnick
αν διάβαζες έχω αναφέρει πως πρόκειται για ιδιοκατασκευή αφού κι εγώ δεν μπορόυσα να βρω κάποια λύση για multifeed βάσεις Lnb με μεγάλο εύρος μοιρών.Είναι βάση από ράφι τοίχου αγορασμένο από praktiker

@netagra
δεν ξέρω αν υπονοείς αν έχω απώλεια σήματος από το πολύ σφίξιμο !!:grinning-smiley-043
Πάντως χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία στο παρελθόν δεν έιχα και τις καλύτερες εντυπώσεις,οπότε χρησιμοποίησα δεματικά.
Η δική σου λύση φαντάζει καλύτερη πάντως,την επόμενη φορά,σε ευχαριστώ.

Μετά από κάποιες αλλαγές που έκανα στα Lnb στις θεσεις 13/16/19,2 είδα
μια μικρή βελτίωση σήματος ιδιαίτερα στον Αstra 19.2.
Για τους λάτρεις των μετρήσεων παραθέτω κάποια διαγράμματα από κάποιους δορυφόρους που πιάνω.
(με Skystar 2 -17/01/09-12:00 μμ.-Καιρός Αίθριος)

19E.jpg

13E.jpg

16E.jpg

282.jpg

285E.jpg

Τα <30% βλεπονται ?

Η Skystar έχει όριο λήψης το 26% ,οπότε από 28% και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ενδεικτικά στις 16 μοίρες και την συχνότητα 10972 V (Skystar 28%)ο SF 918 έχει ένδειξη : 69 Str -42 Qual ,που σημαίνει κανένα πρόβλημα για ολοήμερη λήψη(το όριο του Octagon είναι Q 20).

Πως παράχτηκαν τα συγκεκριμένα διαγράμματα; Ένα ένα δορυφόρο και μία μία συχνότητα χειροκίνητα ή υπάρχει κανένα ωραίο utility;

Πως παράχτηκαν τα συγκεκριμένα διαγράμματα; Ένα ένα δορυφόρο και μία μία συχνότητα χειροκίνητα ή υπάρχει κανένα ωραίο utility;

Τα διαγράμματα γίνονται μέσω ενός plugin της Skystar2 , SS2GraphLevels με το οποίο μπορείς να σκανάρεις έναν δορυφόρο και σου δώσει τιμές από όλους τους Transporters .Τελειώνοντας έχει επιλογή να πάρεις image(φώτο) του διαγράμματος.
Για τον φίλο Χρήστο (Deepbluesky) που ξέρω ότι του αρέσουν τα νούμερα ,ανέβασα όλες τις λήψεις από όλο το τόξο που πιάνω.-bye-
Βέβαια πληροφοριακά μπορεί ο καθένας να λάβει γνώση για αυτές.
Μπορώ να πω πως για την ώρα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που κατάφερα με τα δεδομένα που είχα στην διάθεση μου.

Attachments

Καιρό είχα να ανέβω πάνω :coool: ταράτσα έτσι την επισκέπτηκα σήμερα με καινούργια αξεσουάρ !
Το sab diseqc GD10A 10X1 Switch
& to ultra slim lnb inverto (Dielectric Single 23mm Lnb) 0.2 DB

118.jpg

Προστέθηκαν 2 επιπλέον θέσεις (sirius 4.8 & eurobird 25.5)
Εurobird "βγήκε" ο badr όχι.......
Δείτε στην φώτο πως έχω καταφέρει να "χωρέσω" το lnb και μην βαράτε !
116640x480.jpg

124640x480.jpg

115640x480.jpg

Η εγκατάσταση μου είναι η χαρά της "πατέντας" !!!:BDGBGDB55:
Οι αλλαγές θέσεων στον dreambox 500 γίνονται καλά μέχρι τώρα.
Προσεχώς θα δοκιμαστεί στον 800άρη και στον 918 και άμα τα πάει καλά θα αντικαταστήσει το σετ διακοπτών της spaun.
117640x480.jpg

Φτάνοντας αισίως στα 10 μπορώ να πω πλέον πως έχω φέρει το πιάτο (1 μ.) στα όρια του !:a0210: