Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

ο Βαγγελης χρησιμοποιούσε (δεν ξερω αν το χρησιμοποιεί ακόμα) μια εκδοση του XBMC που ειχε τον dsplayer Μέσα.
δηλαδή μπορουσε να φορτώνει φίλτρα κανονικα όπως κάνεις στον mpc,zoom,pot,jriver

ηταν για πολύ "παιχνίδι" αλλα μου φάνηκε πολύ unstable & ουτε εμενα κατάφεραν να δουλέψουν οι υπότιτλοι.

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Λοιπον Κυριοι εδω συμβαινουν φοβερα και τρομερα πραγματα
Ενω με το προηγουμενο HTPC με Ι3 540 και γραφικα απο τον επεξεργαστη , οταν εβαζα τον SVP με το που ξεκινουσε η ταινια σε δεκα δευτερολεπτα το πολυ,η ταινια κολλουσε τωρα βλεπω αλλα πραγματα.
Λαθος μου βεβαια ,επρεπε να σας ενημερωσω για το στησιμο του καινουργιου HTPC

Eστησα το Silverstone CW-02 με:
Τον ιδιο επεξεργαστη Ι3-540 αλλα με Cooler υψους 16cm
Mνημες τις ιδιες 4GB
Αλλα εδω φαινεται ειναι το ρεζουμε
Καρτα γραφικων Gigabyte 5750 256 - DDR5 και fanless παρακαλω η οποια ποτε δεν περνα τους 50 βαθμους Κελσιου.

Tωρα Κυριοι με το SVP full size του Portioli πηγαινει σφαιρα και με CPU Usage 23-25% και χωρις DXVA.
Φοβερο ετσι? Μαλλον η καρτα γραφικων κανει τη διαφορα.

Αλλα σε μερικα εργα μολις ξεκινησει το εργο μου βγαζει στη μεση της οθονης ενα ταμπελακι με το μηνυμα,εαν το θυμαμαι καλα.

Target Video frame rate exceeds the monitor's refresh rate to 35.944 fps. Continue playing videos with the effect of smooth?

Εαν πατησω Ναι κολαει

Τι κανω εδω?

Έχω δοκιμάσει πρόσφατα τον svp σε I3 με ενσωματωμένα γραφικά (laptop Acer) και δεν ξεκίνησε καν. Δεν το πάλεψα περαιτέρω.

Σε ποια θέση παίζεις με τον svp, Βαγγέλη? Αυτό το μήνυμα στο βγάζει συνήθως όταν έχεις επιλέξει refresh rate x3.

Πάτα δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο που είναι στην taskbar και μπες στο algorithms profile settings επιλέγοντας την ανάλυση που είναι σε bold.

τα ίδια μου έκανε και εμένα προχθές με την έκδοση 3.06 σε κάποια αρχεία που είναι 1080i. (game of thrones). τα δοκίμασα χωρίς svp και είχαν περίεργα fps που έπαιζε από 24 έως 30.

+1 σε αυτο που ειπε ο γιαννης.

Τα intel δεν παιζουν svp γιατι δεν το υποστηριζουν , το λεει στις υποστηριζομενες καρτες.

Η 5750 ειναι κανονικη παιχνιδοκαρτα.
Παιζει ανετα svp. Αν δεις οτι μπουκωνει ο επεξεργαστης μπορεις να δοκιμασεις και με ποτ πλευερ και dxva. Εχουν οι ρωσσοι ειδικο οδηγο για ΑΤΙ και παει και αυτος σφαιρα.

Μολις μπω απο pc θα στειλω link

τα ίδια μου έκανε και εμένα προχθές με την έκδοση 3.06 σε κάποια αρχεία που είναι 1080i. (game of thrones). τα δοκίμασα χωρίς svp και είχαν περίεργα fps που έπαιζε από 24 έως 30.

Μηπως εχεις αφησει στον madvr στο display modes το 1080p23 & μπερδευεται;

Σε αυτά, Βασίλη, με τα περίεργα και μεταβλητά r.r., κότσαρε to screen refresh rate και ξεμπερδεύεις.

Γιαννη δεν εχω βαλει χ3 ουτε τιποτε .Εξ'αλλου δεν ξερω απο αυτα τα πραγματα.
Δεν μου το κανει σε ολες τις ταινιες.
Αλλα για να πω και το στραβου το δικηο δεν βλεπω και καμμια τρομερη διαφορα σε ποιοτητα εικονας.

( Πάτα δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο που είναι στην taskbar και μπες στο algorithms profile settings επιλέγοντας την ανάλυση που είναι σε bold. )

Θα το κανω τωρα και θα σας πω.................

Αυτο που μου λες δειχνει 720χ576 @25

Σε ενα Μουσικο Βιντεο 1920χ1080 το μηνυμα γραφει 50,926 fps

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Σε αυτά, Βασίλη, με τα περίεργα και μεταβλητά r.r., κότσαρε to screen refresh rate και ξεμπερδεύεις.

έκανα κάτι παρόμοιο που είχε καλύτερα αποτελέσματα.

recycle-bin.png

Σε ενα Μουσικο Βιντεο 1920χ1080 το μηνυμα γραφει 50,926 fps

Είναι φυσιολογικό να σου βγάλει τέτοιο μήνυμα τότε. Αν έχεις κλειδώσει στα 60Hz και του λες να το παίξει στα 100Hz (50χ2), δεν γίνεται.

Με DXVA δεν δουλευει το SVP

δουλευει

είτε με lav video dxva2 και ffdshow raw είτε με τους μανίσιους του PotPlayer[*]

What free hardware video decoders can be used with SVP?
  • DXVA video decoding can be used with most video-cards (not sure about Intel IGP) in Windows Vista/7. As of January 2012 DXVA decoding available in Daum PotPlayer (stable release) and in special test version of LAV Video Filter.
    See the detailed instruction how to setup PotPlayer for SVP.
  • CUDA-based decoder available for all NVIDIA GeForce 8xxx and above video-cards in LAV Video Filter.
  • QuickSync-based decoders available for Intel Sandy Bridge CPUs with integrated graphics in both latest ffdshow builds and LAV Video Filter.

[*]οδηγός για το PotPlayer + Tον μανισιο DXVA codec (χωρίς MAdVR): [εδώ]

Καλημερα σε ολους σας
Τελικα τι κανω?
Αλλαζω αναλυση στη τηλεοραση μεσω Catalyst?
Ti πρεπει να κανω στα SVP Settings στο εικονιδιο που βγαινει στη Task Bar?
Ευχαριστω..

Γιαννη δεν βλεπω προκοπη
Εαν βαλω στο Catalyst 60 τοτε κολαει το προγραμμα
Επειδη μου βγαζει και το εικονιδιο του ffdshow μηπως πρεπει να κανω τιποτε εκει?

Οχι βαγγελη στο ccc θα βαλλεις οτι περνει η τηλεοραση σου.

Με το frame interpolation θες το svp να φτιαξει ψευτικα καρε στην ταχυτητα που τρεχει η τηλεοραση δηλαδη τα 50hz.

Και το κατω κατω το reduce resolution ριχνει πολυ τη πιεση. Ειναι ενα κολπακι που κανουν ολοι οι εμπορικοι players

Last edited:
Οχι βαγγελη στο ccc θα βαλλεις οτι περνει η τηλεοραση σου.

Με το frame interpolation θες το svp να φτιαξει ψευτικα καρε στην ταχυτητα που τρεχει η τηλεοραση δηλαδη τα 50hz.

Και το κατω κατω το reduce resolution ριχνει πολυ τη πιεση. Ειναι ενα κολπακι που κανουν ολοι οι εμπορικοι players
Αλεξανδρε καλημερα
CCC εννοεις τον ATI Catalyst?
Eκει που λες τηλεοραση τι εννοεις? 24HZ ? Εχω την Πανασονικ 42U20. Γιατι μου γραφεις 50ΗΖ?

Παντως χθες ετρεχε πολυ καλλιτερα. Σημερα τα παντα κολλανε.

Τελικα το καταφερα ως εξης.
Στην task bar εκανα δεξι κλικ στο κιτρινο σημα του SVP και στην επιλογη Monitor εβαλα στο Choose and fix : Choose monitor 1-1920x1080 @ 23.999 και απο κατω στο specify a different screen refresh rate εβαλα 23,999
Επισης μεσω του ffdshow Video Configuration ενεργοποιησα το Avisynth (δεν ξερω εαν χρειαζεται). Ειχε μεσα ενα script δικο του.
Try {
svppath="C:\Users\Salaminomachos\AppData\Roaming\SVP\"
import(svppath+"AVS\ffdshow.avs")
delim=":"
WriteFileStart(svppath+"Logs\SAR.txt", "ffdshow_sar_x","delim","ffdshow_sar_y")
}
Catch(err_msg) {
ffdShow_source().Subtitle(err_msg)
WriteFileStart(svppath+"Logs\AVSError.txt", "err_msg")
}
Τωρα σε ολα τα εργα παει σφενδονα.

Δεν βλεπω καμμια διαφορα στην ποιοτητα εικονας ομως. Υποψιαζομαι οτι το SVP μαλλον ειναι για καλλιτερη κινηση.

Μπορειτε να μου πειτε πως να χρησιμοποιησω το ffdshow video για καλλιτερη εικονα?
Π.Χ post-processing - sharpen - output - RGB Convesion κ.λπ

Eπισης να μου πειτε πως μεσω των Subtitles να εχω Ελληνικους Υποτιτλους
Ευχαριστω..................