Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Αφού μου βγήκαν τα μάτια να διαβάσω όλο το thread (!) και ψάχνοντας τον SVP για κάνα δύορο κατέληξα ότι η καλύτερη ρύθμιση του framerate για ταινίες είναι η 24-->60 2m (1.5x). Οι υπόλοιπες αλλάζουν υπερβολικά την κίνηση του βίντεο με αποτέλεσμα να χάνεται το κινηματογραφικοτέτοιο. :p

Συγκεκριμένα:
Capture-17.png

Με MadVR + LAV cuvid (+ full spline στα luma) έχω cpu load ~50-60%, gpu load ~30-40%, και vram 500MB+.

CPU: Core2duo E8500 @4.0Ghz
GPU: Nvidia GTX 570

Η δουλειά που έχει γίνει στο προγραμματιστικό κομμάτι του
SVP παίζει να είναι τρομερή. Δύσκολα πετυχαίνεις τόση αξιοποίηση στη gpu.

Με τετοια καρτα αλίμονο να μην πετούσε.

Τι αρχείο έπαιξες με τετοιες ρυθμίσεις;

Αν επαιξες 1080p έστω 10αρι Το τερματισες το svp :)

είναι εύκολο να τρέξεις αυτό και να ποστάρεις τα αποτελέσματα????

http://svp-team.com/wiki/SVPmark

τρέξτο με τικαρισμένη την επιλογή full hd video που βλέπεις στο στην εικόνα δεξιά το παραπάνω λινκ (είναι για 1080).

@portioli δεν τερματίζει εύκολα το διαόλι. στo online database του svpmark στα 60 με max παίρνουν 30 ωραιότατα καρεδάκια με ι7 2600 και gtx.

βέβαια μιλάμε για καθαρό benching και δεν ξέρω αν έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εικόνα από τις λεγόμενες "good options"

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Με τετοια καρτα αλίμονο να μην πετούσε.

Τι αρχείο έπαιξες με τετοιες ρυθμίσεις;

Αν επαιξες 1080p έστω 10αρι Το τερματισες το svp :)

Δοκίμασα αρκετά. Πάνω-κάτω μιλάω για .mkv με overal bitrate γύρω στα 12Μbps. Για 15άρια και πάνω ξεμένω από cpu.

είναι εύκολο να τρέξεις αυτό και να ποστάρεις τα αποτελέσματα????
http://svp-team.com/wiki/SVPmark

τρέξτο με τικαρισμένη την επιλογή full hd video που βλέπεις στο στην εικόνα δεξιά το παραπάνω λινκ (είναι για 1080).

@portioli δεν τερματίζει εύκολα το διαόλι. στo online database του svpmark στα 60 με max παίρνουν 30 ωραιότατα καρεδάκια με ι7 2600 και gtx.

βέβαια μιλάμε για καθαρό benching και δεν ξέρω αν έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εικόνα από τις λεγόμενες "good options"

Τα αποτελέσματα που πήρα με την επιλογή "full hd video":
Capture1.png

Και αυτά με defaul ρυθμίσεις:
Capture2.png

Όντως δεν τερματίζει εύκολα --τι να κλάσει ο core2duo. Από ότι κατάλαβα μετράει πολύ το core clock και λιγότερο οι διαθέσιμοι πυρήνες του cpu --που βέβαια είναι καθαρά προγραμματιστικό θέμα και ισχύει για τις περισσότερες εφαρμογές τέτοιου είδους. Με ένα overclock της τάξης του 25-30%, βλέπεις το cpu να "αναπνέει".

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κατεβάστε αυτό και βάλτε το να παίξει στα 60fps. Ο ορισμός του Frame Interpolation! Πιο "liquid" δεν γίνεται! :))

δηλαδή σε 1080 η gtx560 ούτε good. τελικά αυτό το πράγμα θέλει πυρήνες - threads για να παίξει. 8πύρηνο amd fx ή ι7 2600Κ - τίποτα λιγότερο. δηλαδή αν στήνει κάποιος πισι για svp τα χώνει στον επεξεργαστή και όχι στην κάρτα γραφικών. και καλά αν τον θέλει και σε άλλες εφαρμογές το multithreading του i7 (rendering κλπ). σε παιχνίδια δεν κερδίζει τίποτα (αέρας και τα 2) και ο i5 μπορεί να είναι και πιο γρήγορος.
απότι διαβάζω στο φόρουμ τους τα καλύτερα αποτελέσματα στα γραφικά benches τα δίνει η gtx295. ο λόγος άγνωστος ίσως κάτι δεν πάει καλά με το svpmark.

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

τελικά αυτό το πράγμα θέλει πυρήνες - threads για να παίξει. 8πύρηνο amd fx ή ι7 2600Κ - τίποτα λιγότερο. δηλαδή αν στήνει κάποιος πισι για svp τα χώνει στον επεξεργαστή και όχι στην κάρτα γραφικών. και καλά αν τον θέλει και σε άλλες εφαρμογές το multithreading του i7 (rendering κλπ). σε παιχνίδια δεν κερδίζει τίποτα (αέρας και τα 2) και ο i5 μπορεί να είναι και πιο γρήγορος.

Με την "δύναμη" που βγάζουν αυτές οι κάρτες θα μπορούσαν να κάνουν όλη την επεξεργασία μόνες τους. Ο περιορισμός στην περίπτωσή μας δεν είναι στην gpu αλλά στον SVP σαν εφαρμογή (που κατα την γνώμη μου τα καταφέρνει πολύ καλά).

δηλαδή σε 1080 η gtx560 ούτε good.
απότι διαβάζω στο φόρουμ τους τα καλύτερα αποτελέσματα στα γραφικά benches τα δίνει η gtx295. ο λόγος άγνωστος ίσως κάτι δεν πάει καλά με το svpmark.

Στην δική μου περίπτωση πάντως η 570 παίζει να τρώει bottleneck από τον επεξεργαστή. Σε άλλο σύστημα πιθανόν να βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα στο benchmark.

Με τον Quad ξανά σε θέση μάχης, είπα κι εγω να δω τι ψάρια πιάνει:

SVPMark.jpg

Αυτά με Q6600 \ ATI5450 \ 2GB Ram. Όταν δοκίμαζε τα 60+ fps κόντεψε να απογειωθεί ο ανεμιστήρας του...

Τι ρυθμίσεις προτείνετε;

Με τον Quad ξανά σε θέση μάχης, είπα κι εγω να δω τι ψάρια πιάνει:

View attachment 77810

Αυτά με Q6600 \ ATI5450 \ 2GB Ram. Όταν δοκίμαζε τα 60+ fps κόντεψε να απογειωθεί ο ανεμιστήρας του...

Τι ρυθμίσεις προτείνετε;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/63051-Οδηγός-αναπαραγωγής-αρχείων-με-χρήση-Frame-Interpolation/page22

για δοκίμασε αυτές στο ποστ 219. κάνε save as στις εικόνες και δέστες offline. δεν κόβει εκεί τις ρυθμίσεις. μάλλον κατι παίχτηκε με την αλλαγή του φόρουμ. αν δείς ζόρια σήκωσε τα blocks.

πόσες επιλογές FI έχει η g10 ??? 2 on και off ή 3 όπως η σειρά 30???

επίσης κάνε τον κόπο και πόσταρε και ένα bench σε hd. είναι 1280χ720 όπως οι σειρές.

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Κώστα, ξεκίνα με το 60άρι simple (1,5) και δοκίμασε αρχεία 1080 με διαφορετικό κάδρο (2,35 και 16:9) και δες πως τα πας.

Θα δώσει ο vas οσονούπω οδηγίες για Turbo F.I. με διπλούς κομπρέσσορες... :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Θα δώσει ο vas οσονούπω οδηγίες για Turbo F.I. με διπλούς κομπρέσσορες... :laugh:

Υποστηρίζουμε έμπρακτα την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού!!! ΟΛΕ!!!:chinese::chinese:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/63051-Οδηγός-αναπαραγωγής-αρχείων-με-χρήση-Frame-Interpolation/page22

για δοκίμασε αυτές στο ποστ 219. κάνε save as στις εικόνες και δέστες offline. δεν κόβει εκεί τις ρυθμίσεις. μάλλον κατι παίχτηκε με την αλλαγή του φόρουμ. αν δείς ζόρια σήκωσε τα blocks.

πόσες επιλογές FI έχει η g10 ??? 2 on και off ή 3 όπως η σειρά 30???

επίσης κάνε τον κόπο και πόσταρε και ένα bench σε hd. είναι 1280χ720 όπως οι σειρές.
Μια χαρά φαίνονται οι ρυθμίσεις, δεν τις κόβει :a0210:
Βοηθάει και ο μεγεθυντικός φακός :p
Κώστα, ξεκίνα με το 60άρι simple (1,5) και δοκίμασε αρχεία 1080 με διαφορετικό κάδρο (2,35 και 16:9) και δες πως τα πας.
Το δοκίμασα με ματρόσκα 1080p\2.35:1 και έβγαλε index 0.88.
Περισσότερες δοκιμές αύριο.

Edit: με αυτες τις ρυθμίσεις δοκίμασα, μάλλον υπερβολικές τις βρίσκω...

I5 2500 και Nvidia σειρά 4-5!!!;);)

μπα πρέπει να τον χρονίσεις στο θεό.

https://spreadsheets.google.com/spr...00K&sortcolid=-1&sortasc=true&rowsperpage=250

ι7 2600Κ για σιγουριά και εγγυημένα αποτελέσματα. θέλει τα 8 threads το άτιμο.

Μια χαρά φαίνονται οι ρυθμίσεις, δεν τις κόβει :a0210:
Βοηθάει και ο μεγεθυντικός φακός :p

λοιπόν μετά την βοήθεια του γιατρού. κάνω το σταυρό μου και συνεχίζω

Image11.jpg

πάρτο κιόλας

βάζεις 50hz από την ατι. στις επιλογές βάζεις to screen refresh rate. ifc στην παννυ. έχεις 24->50 (svp) και 50->100 (παννυ). δέσε και το σαγόνι με καμμιά πετσέτα για καλό κακό. πρόταση JL_? στο παρελθόν. :music-smiley-005:

γιαα δοκιμές top gun και les chevaliers du ciel. δες αν μένουν οι πτέρυγες στη θέση τους στις αερομαχίες και η σκηνή πάνω από το παρίσι στο τέλος του 2ο και στο red νομίζω στην αρχή που κάνει ένα πανάρισμα 360 μοιρών η κάμερα.

και στην πρώτη σκηνη του dark knight που το αριστερό κτίριο το κουνάει με 7 ρίχτερ ο ρώσος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Edit: με αυτες τις ρυθμίσεις δοκίμασα, μάλλον υπερβολικές τις βρίσκω...

Η κάρτα δουλεύει?? Δεν είναι και τελείως υπερβολικές οι ρυθμίσεις για να μην μπορείς να παίξεις με τετραπύρηνο μηχανάκι.

Αυτό το αποτέλεσμα (fullHD) είναι από το HTPC μου: Παλιό (πλην τίμιο) Core i7 860 (HT enabled), ATI HD 5870

Uploaded with ImageShack.us

και είχα βρεί ένα μεταχειρισμένο σετάκι του 860 με κορυφαία μητρική και 8giga 170 ευρώ και το θεώρησα παλιό. στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα........