Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

και μια επεξήγηση των νέων interpolation modes όπως τα εξηγούν στο forum τους.

uniform for max smoothness -> 1mmmm1mmmm...
1m -> 1mm1m1mm1m...
2m -> 1m11m11m11...
adaptive -> εναλλαγή μεταξύ των παραπάνω modes ανάλογα με το vector field quality :HTEHETH63:

1-> original frame
m-> interpolated frame

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

1m -> 1mm1m1mm1m...
2m -> 1m11m11m11...
adaptive -> εναλλαγή μεταξύ των παραπάνω modes ανάλογα με το vector field quality :HTEHETH63:

1-> original frame
m-> interpolated frame

Και τα δυο παίζουν στα 60 καρέ το βίντεο, αλλά, με διαφορετικό τρόπο. Το 2m δεν έχει καθόλου βιντείλα, ενώ το 1m έχει τη βιντείλα του Default.

Εντάξει!!

Καλά τις περάσαμε τις οφθαλμολογικές εξετάσεις!!!:BDGBGDB55:

:flipout::flipout:

Ξουτ από 'δω παλιόγατα...τρομάζεις το παιδί μου!!

ramon-2.jpg

:Banane0:

πάντως δεν μπορώ να πώ. το πεπερόνι από την μύτη τσούζει λιγότερο από το κρεμυδάκι.

Παντως καλο και χρυσο το SVP σε ευκολια εγκαταστασης (plug&play) σε σχεση με το setup του κλασικου script.

Ομως αν θυμαμαι καλα, οταν πρωτο ξεκινησε ο πρωτος οδηγος του script οι πιο πολυ φωναζαμε οτι αποκτα βιντειλα, α πα πα δεν ειναι πραγματα αυτα, τα 60 καρε τα καταστρεφουν ολα,
τα 30 καρε υποφερονται, αλλοι το απενεργοποιουσαν εντελως γιατι δεν αντεχαν ουτε το F.I. των 30 καρε.

Και να που τωρα με το svp τα 60 βιντεο-λουκ καρε (που δεν μπορουν να γινουν 30) δεν ενοχλουν κανεναν.
Αναλωνουμε συζητηση για τεχνουργηματα και αντοχες cpu-gpu, αλλα για την κινηση δεν γινεται κουβεντα.

Μηπως βρε παιδια πλεον σας εγιναν συνηθεια τα 60 καρε και δεν σας ενοχλει πλεον αυτη η κινηση. ?
Εγω που παρεμεινα με το κλασικο script των 30 καρε, δεν μπορω να αντεξω το look των 60.
Ισα ισα, που η χρυση τομη των 30 καρε, διωχνει λιγο judder να μην κουραζει πια τα ματια και κρατα την κινηματογραφικη αισθηση λιγακι.

Δηλαδη αν τελικα πετυχετε την τελεια κινηση χωρις νερα/τεχνουργηματα αλλα με αυτο το λουκ ντοκυμαντερ, ειστε ικανοποιημενοι πλεον. ?

(Κοιτα να δεις που θα ανακυρηχθω ο...γραφικος του script) :award:

Γιάννη, η ρύθμιση 2m λειτουργεί πάνω-κάτω σαν το τριαντάρι του αρχικού σκριπτ. Το θέμα είναι, όμως, ότι έχει αρκετά σκαλώματα που δεν δικαιολογούνται. Που θα πάει? Θα την βρούμε την άκρη!!!-bye-

άσχετο με το avisynth script το 30άρι στο 3.1.1 λειτουργεί???? (δηλαδή το to screen refresh rate /2 ) δεν νομίζω.

επίσης για το σκαλώματα δοκιμάστε να βάλετε αντί για repeat frame - blend frame.

α και επίσης γιάννη σπασίματα μου κάνει εμένα με lav (cuda enabled) - lav splitter και evr (οι ροές πράσινο κόκκινο καρφί παράλληλα). μόλις βάλω mad είναι οκ η τέσπα μου φαίνεται οκ.

α και επίσης γιάννη σπασίματα μου κάνει εμένα με lav (cuda enabled) - lav splitter και evr (οι ροές πράσινο κόκκινο καρφί παράλληλα). μόλις βάλω mad είναι οκ η τέσπα μου φαίνεται οκ.

Με mad δοκιμάζω (το τιπ που έδωσες), αλλά no goal...stuttering τρελλό και judder σαν να παίζω 24 στα 60Hz. Από βιντείλα είμαστε πολύ καλά, αλλά...

Και μένα με EVR οι γραμμές είναι παράλληλες, όμως αυτό δεν φαίνεται να λέει και πολλά. Αρχίζω και στερεύω από ιδέες!:bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Με mad δοκιμάζω (το τιπ που έδωσες), αλλά no goal...stuttering τρελλό και judder σαν να παίζω 24 στα 60Hz. Από βιντείλα είμαστε πολύ καλά, αλλά...

Και μένα με EVR οι γραμμές είναι παράλληλες, όμως αυτό δεν φαίνεται να λέει και πολλά. Αρχίζω και στερεύω από ιδέες!:bigcry:

Γιαννη υπαρχει γιατρεια.....γυρισε στο 3.06 εαν σε ειχε αφησει ικανοποιημενο.
Εγω που το ψαξα ποοοοοολυ το θεμα με το 3.1.1 κατεληξα πως τελικως με χαλαγαν τοσο πολυ αυτα τα μικροσπασιματακια που γυρισα στην προηγουμενη εκδοση και βρηκα την υγεια μου...!!!

Ευελπιστω να κανουν κατι γι αυτο στο εγγυς μελλον..

jimmy μια ερώτηση. o jimmy03 στο φορουμ του svp είσαι εσύ??? (αυτός που μιλούσε για stuttering)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Γιαννη υπαρχει γιατρεια.....γυρισε στο 3.06 εαν σε ειχε αφησει ικανοποιημενο.
Εγω που το ψαξα ποοοοοολυ το θεμα με το 3.1.1 κατεληξα πως τελικως με χαλαγαν τοσο πολυ αυτα τα μικροσπασιματακια που γυρισα στην προηγουμενη εκδοση και βρηκα την υγεια μου...!!!

Ευελπιστω να κανουν κατι γι αυτο στο εγγυς μελλον..

Ναι, και αυτό μπορεί να γίνει, όμως, η έκδοση 3.1 έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τα τεχνουργήματα και είναι κρίμα να πάω πίσω. Ας ελπίσουμε να κάνουν κάτι όντως...-bye-

γιάννη αυτές τις τις ρυθμίσεις τις σηκώνεις????? δοκιμές με battlestar galactica κάνε

Attachments

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    78.8 KB · Views: 55
  • Image2.jpg
    Image2.jpg
    31.1 KB · Views: 56

1m -> 1mm1m1mm1m...
2m -> 1m11m11m11...

1-> original frame
m-> interpolated frame
Καλά, το "2m" κάνει τίποτα; Βλέπω τώρα επεισόδιο 720p και ο επεξεργαστής είναι στο 7% με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις στο default.
H 5450 είναι περίπου στο 50% με DXVA copy-back και EVR.