Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista & 7 32bit με MPC-HC και KM Player

Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

TΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ! νεο προβλημα
αλλαξα καρτα και εβαλα μια 5770
με τα ιδια προγραμματα εχω αλλο προβλημα τωρα
η με kmplayer η με mpc home cinema (+ coreavc- ac3) οταν παιζω mkv ο ηχος κανει διακοπες καθε 5-10 δευτερα
εβαλα και τους προηγουμενοτς drivers 9.11 μηπως αλλαξει τιποτα,τζιφος
καμμια ιδεα??

Να βγαλεις τα vista (beta) και να βάλεις win7

TΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ! νεο προβλημα
αλλαξα καρτα και εβαλα μια 5770
με τα ιδια προγραμματα εχω αλλο προβλημα τωρα
η με kmplayer η με mpc home cinema (+ coreavc- ac3) οταν παιζω mkv ο ηχος κανει διακοπες καθε 5-10 δευτερα
εβαλα και τους προηγουμενοτς drivers 9.11 μηπως αλλαξει τιποτα,τζιφος
καμμια ιδεα??

Δοκίμασε στο output-Directshow Audio toy MPC τους διαφορετικούς audio που έχει εκεί...
Τα ίδια ακριβώς μου έκανε κι έμενα και μου τα κάνει πότε πότε για μερικά δευτερόλεπτα και επανέρχεται...

Να βγαλεις τα vista (beta) και να βάλεις win7

Άστο φίλε μου κι εγω έβγαλα τα XP και έβαλα τα 7 για να "σωθώ" και βούλιαξα περισσότερο!!!
Λαχείο είναι η όλη φάση...Αμα σου κάτσει σου κατσε...

Δοκίμασε στο output-Directshow Audio toy MPC τους διαφορετικούς audio που έχει εκεί...
Τα ίδια ακριβώς μου έκανε κι έμενα και μου τα κάνει πότε πότε για μερικά δευτερόλεπτα και επανέρχεται...

δεν θυμαμαι αν το διαβασω καπου εδω αλλα το δοκιμασα και αυτο τζιφος
και στον mpc ειναι ακομα χειροτερο το προβλημα

Συγγνωμη που μπαινω σφηνα στη συζητηση σας,αλλα θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι ,για να μην προσπαθω χωρις λογο ,αν δεν ειναι εφικτο να γινει.Καθως ειναι το πρωτο μου μηνυμα και δεν γνωριζω πολλα για αυτα που θα αναφερω να με συγχωρειται για τις τυχον ασκοπες παρατηρησεις μου.Θελω να ρωτησω αν μπορω να βγαλω DTS ηχο στην τηλεοραση μου,απο ενα αρχειο mkv(dts),που θα το παιξω απο το laptop (http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=13487&cat=34), einai to compaq 6730s.Η συνδεση ειναι VGA και θελω να δειτε αν μπορει να βγει DTS ηχο,καθως απο οτι βλεπω εγω εχει εξοδο για headphones.Απο εκει παιρνω τον ηχο και τον μεταφερω στην τηλεοραση με το καλωδιο που καταληγει σε κοκκινο και μαυρο βισμα.Αρα γινεται ή οχι?
Υ.Γ Υπαρχει βεβαια και ενα home cinema philips το οποιο συνδεω και αυτο στην τηλεοραση.
Μηπως δηλαδη το λαπτοπ που εχω ειναι ελλειπες?
ευχαριστω

[LEFT said:
papito[/LEFT];1108531]Συγγνωμη που μπαινω σφηνα στη συζητηση σας,αλλα θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι ,για να μην προσπαθω χωρις λογο ,αν δεν ειναι εφικτο να γινει.Καθως ειναι το πρωτο μου μηνυμα και δεν γνωριζω πολλα για αυτα που θα αναφερω να με συγχωρειται για τις τυχον ασκοπες παρατηρησεις μου.Θελω να ρωτησω αν μπορω να βγαλω DTS ηχο στην τηλεοραση μου,απο ενα αρχειο
mkv
(
dts
),που θα το παιξω απο το laptop (http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=13487&cat=34),
einai
to
compaq
6730s.Η συνδεση ειναι VGA και θελω να δειτε αν μπορει να βγει DTS ηχο,καθως απο οτι βλεπω εγω εχει εξοδο για headphones.Απο εκει παιρνω τον ηχο και τον μεταφερω στην τηλεοραση με το καλωδιο που καταληγει σε κοκκινο και μαυρο βισμα.Αρα γινεται ή οχι?
Υ.Γ Υπαρχει βεβαια και ενα home cinema
philips
το οποιο συνδεω και αυτο στην τηλεοραση.
Μηπως δηλαδη το λαπτοπ που εχω ειναι ελλειπες?
ευχαριστω
Δυστηχως δεν μπορεις να παρεις, η μονη λυση ειναι
usb
καρτα ηχου που να εχει εξοδο
spdif
ή coaxial και κατευθειαν συνδεση στον ενισχητη.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι;
Εγώ που δεν έχω ενισχυτή και παίρνω ήχο απο τα ηχεία της τηλεόρασης ακολουθώ κανονικά τον οδηγό;Ρωτάω μήπως το acfilter δεν αποδίδει τον ήχο σωστά σε απλό stereo.

Τελικά ακολούθησα κανονικά τον οδηγό και όντως όταν άκουγα από τα ηχεία της τηλεόρασης έχανα κάποια κανάλια ήχων.Αυτό το έλυσα(τουλάχιστον έτσι φαίνεται) με την επιλογή auto gain control και auto matrix.

Σχετικά με τους εξωτερικούς υπότιτλους για να φορτώνονται αυτόματα όταν ανοίγω την ταινία τι μπορώ να κάνω;Στο απλό mpc αυτό το έκανε το vobsub.Να το εγκαταστήσω και τώρα ή θα επηρεάζει τους άλλους filters;

Options-playback Και τσεκαρε κάτω δεξια "Auto Load subtitles"

Όταν αρχίζει η ταινία κανεις δεξί κλικ στην ταινία: Subtitles - επιλογή αυτό που θές...

Φυσικα οι υπότιτλοι θα έχουν το ίδιο όνομα με την ταινία...

Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Σχετικά με τους εξωτερικούς υπότιτλους για να φορτώνονται αυτόματα όταν ανοίγω την ταινία τι μπορώ να κάνω;Στο απλό mpc αυτό το έκανε το vobsub.Να το εγκαταστήσω και τώρα ή θα επηρεάζει τους άλλους filters;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το vobsub χωρίς πρόβλημα ή να κάνεις αυτό που πρότεινε ο φίλος nemesi54. Δική σου η επιλογή.

Η διαφορά στους 2 τρόπους είναι ότι στο vobsub δεν θα τους επιλέγεις όπως σου είπα εγώ αλλά θα γίνεται αυτόματα...

Ότι σου κάνει, κάνε...

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
Με δεξί κλικ και επιλογή των υπότιτλων δουλεύει μια χαρά.
Δοκίμασα να βάλλω το vobsub για να φορτώνονται αυτόματα αλλά όταν ανοίγω κάποιο mkv το vobsub δεν βλέπω να τρέχει άρα δεν φορτώνονται και οι υπότιτλοι.Πρέπει να κάνω κάποια επιπλέον επιλογή;
Από εδώ το κατέβασα.

Τελικά με λίγο ψάξιμο το βρήκα κι αυτό.:BDBDG54:
Για όποιον έχει την ίδια απορία τότε απλά πρέπει να μην είναι επιλεγμένο το auto load subtitles έτσι ώστε να αναλαμβάνει το vobsub αυτή τη δουλειά.

Παρατήρησα οτι σε μια ταινία 720p που πήγα να δω χθες με το mpc-hc μερικές σκηνές φαινόντουσαν να πηγαίνουν ελαφρώς πιο αργά από το κανονικό.
Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο;

Καλησπερα και απο μενα!
Μην εχοντας τι να κανω αποψε ανοιξα το συγκεκριμενο thread για να δω τι γινεται!! Παιζω απροβληματιστα ματροσκες κ δεν εχω αντιμετωπισει γενικα προβλημα ουτε σε εικονα ουτε σε ηχο!!
Τι ανακαλυψα αποψε λοιπον διαβαζοντας???:computer:
Οτι δεν εχω cuda acceleration!!!!
Πως????
Εκει που διαβαζα μια αντιστοιχη απορια ενος φιλου εδω λεω δεν τσεκαρω το tray icon να δω κ εγω αν πρασινιζει...........
Αλλα που τετοια τυχη!! ΜΠΛΕ ΜΠΛΕ ΜΠΛΕ!!!
Εχω δοκιμασει τα παντα!! Μηπως καποιος απο εδω μπορει να ξερει κατι να με βοηθησει???
Παραθετω κ τα στοιχεια του htpc:
motherboard asus comando
intel core 2 duo E6700 χρονισμενος στα 3400
nvidia gforce 8800 gts 320
και παιζω με mpc-hc+coreavc 2.0 pro+ac3filter!:bang::bang::bang:
:chinscratch::chinscratch::chinscratch:

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους,
ΈΧω ένα προβληματάκι, έκανα ότι ακριβώς λέει στην πρώτη σελίδα του νήματος και όλα είναι μια χαρά.

ΤΟ πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές ενώ παιζει η ταινία κολάει σε ενα σημείο, ο ήχος και οι υπότιτλοι συνεχίζουν κανονικά. Ο μόνος τρόπος για ξεκολισει είναι να πάω με το ποντίκι σε ένα σημείο της μπάρας προόδου, αλλιως δεν ξεκολάει.

Επίσεις θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορούμε να παίξουμε από τον Η/Υ αρχεία από bluray (έχω ένα φάκελο 30gb και έχει μέσα φακέλους BDMV και Certificate)

Επίσης να προσθέσω ότι το μόνο άλλαξα από τις ρυθμίσεις της πρώτης σελίδας είναι οι ρυθμίσεις για τον ήχο, τις έχω αλλάξει για στέρεο 2.0.

Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Επίσεις θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορούμε να παίξουμε από τον Η/Υ αρχεία από bluray (έχω ένα φάκελο 30gb και έχει μέσα φακέλους BDMV και Certificate)

Με το PowerDVD.

Με το PowerDVD.

Χμ.. όχι ακριβώς. Το pdvd έχει πάψει να διαβάζει bluray από φάκελο, από την έκδοση 7. Για να το διαβάσει το pdvd τον φάκελο, πρέπει να τον μετατρέψεις σε αρχείο iso (εικονικό δίσκο) με μια εφαρμογή εγγραφής (που να υποστηρίζει εγγραφή Bluray) και να το ανοίξεις με μια εφαρμογή όπως το virtual clone drive (δωρεάν εδώ: http://www.slysoft.com/el/virtual-clonedrive.html ) . Πρώτα όμως διάβασε οπωσδήποτε αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=477952&postcount=94