Οδηγος yaDIS V2.xx

Καταρχήν σε ευχαριστώ Ανδρέα για το χρόνο που σπαταλάς για να κάνεις και τη δική μου ζωή πιο ευκολη.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω...
Φυσικα ολα τα καλα που ειχαμε στην 1.0.3 μπορουμε να τα εχουμε και τωρα.
Υποκατηγορίες από τριλογίες διαφορετικά backround , όπως και αλλαγη εικονιδίων ( η κλακέτες που δείχνω στο πρωτο ποστ του θεματος) μπορούν να μπουν και σε αυτή την εκδοση του Yadis.

...με αυτά τα θέματα τι γίνεται;
Τα προχωράμε με τον παλιό τον τρόπο ή θα βγάλεις σε κάποια φάση καινούργιες οδηγίες;

O λογος που δεν εγραψα μεχρι τωρα τιποτα για τα παραπανω που αναφέρεις ειναι γιατι μεν αυτες οι παρεμβάσεις μπορουν να γινουν αλλα μετα απο καθε νεα ενημέρωση λογο προσθήκης νεας ταινιας η όψη του προγράμματος ( τριλογίες ,backround κ.α.) επανέρχεται στην default οψη.
Iσως με τη αναμενομενη προσθηκη του basic export να μην υπαρχει το συγκεκριμένο θεμα για αυτο σκεφτηκα μηπως θα ηταν καλυτερα να περιμενω μεχρι να προσθεσω νεο οδηγο.
Απο την αλλη αν θελουμε να το κανουμε οπως ειναι σημερα το yadis ,για καθε φορα που θα θελουμε να προσθεσουμε νεα ταινια θα πρεπει να κανουμε export σε διαφορετικο φακελο ωστε να μη χαλασουμε οτι εχουμε φτιαξει στην εμφάνιση των μενου και μετα με copy paste να μεταφερουμε μονο τον φακελο της νεας ταινιας στον τροποποιημένο φακελο Yadis.
Aν αυτο δεν ενοχλει εγω πολυ ευχαρίστως να γραψω εναν συμπληρωματικό οδηγο.
Αλλωστε και εγω ετσι χρησιμοποιώ σημερα το yadis.

Επειδή θεωρώ ότι το yaDIS πρέπει να εξυπηρετεί εμάς και όχι εμείς το yaDIS με χειροκίνητες τροποποιήσεις, προσωπικά το χρησιμοποιώ ως έχει.

Προσθέτω την νέα ταινιούλα μου ή το νέο επεισόδιο, το κάνω process και export και τελειώνει το θέμα. Τι τα θέλετε τα υπόλοιπα;

Προσωπικά προτιμώ να τρώω τον χρόνο μου μπροστά στην TV παρά στο pc να φτιάχνω και να φτιάχνω και να φτιάχνω.

Διαφωνώ. Εγώ "έφαγα" 2 μέρες και έφτιαξα όλες τις ταινίες με ελληνικό μενού κλπ.Κουράστηκα βέβαια αρκετά(+ την μουρμούρα της γυναίκας μου) αλλά το αποτέλεσμα πιστεύω ότι άξιζε.
Από τότε μια μια ταινία την φτιάχνω χειροκίνητα χωρίς να μου παίρνει πάνω από 1-2 λεπτά.

Τώρα όσο αφορά το basic export Ανδρέα, πιστεύεις ότι θα γίνει γρήγορα ή ...
ζήσε Μάι μου, να φάς τριφύλλι;

εκανα το εξεις πειραμα και δεν αλλαξε τιποτα (ουτε τριλογιες ουτε την ελληνικη μεταφραση των κειμενων)

εκανα αντιγραφη το 2 {00}του yadis (εκει οπου γινεται το export)και to τοποθετησα στο
programs file -yadis -workspase -interfase - 00-και μετα εδω στο 00 οπου κανω επικολληση αντικαθιστοντας το

για το bagraound εχω αντικαταστηση αυτο που εχει το 3.10 To Yuma στο φακελο templates με αυτο της επιλογης μου και φορτωνει παντα αυτο otan κανω export

οταν ανοιγω το yadis για να ενημερωσω οποιες καινουργιες ταινιες εχω μετα το aply pou κανω στην καθεμια ξεχωριστα
πηγαινω εδω programs file -yadis -workspase -interfase - 00-00 βρησκω της καινουργιες ταινιες που ενημεροσα
της κανω αντιγραφη και της τοποθετω μετα εδω _yaDIS-00-00 και με μια ανανεωση στο dune εμφανιζει την καινουργια ταινια
ελπιζω να βοηθησα παιδια
το συγκεκριμενω το εχω δοκιμασει επανελημενα και δεν μου εχει αλλαξει τιποτα

Υ.Γ ζητω συγνωμη για τα ορθογραφηκα μου

Επειδή θεωρώ ότι το yaDIS πρέπει να εξυπηρετεί εμάς και όχι εμείς το yaDIS με χειροκίνητες τροποποιήσεις, προσωπικά το χρησιμοποιώ ως έχει.

Προσθέτω την νέα ταινιούλα μου ή το νέο επεισόδιο, το κάνω process και export και τελειώνει το θέμα. Τι τα θέλετε τα υπόλοιπα;

Προσωπικά προτιμώ να τρώω τον χρόνο μου μπροστά στην TV παρά στο pc να φτιάχνω και να φτιάχνω και να φτιάχνω.

Εντάξει βρε Τασο εσυ ακομη και το export θα προτιμούσες να γίνεται αυτοματα δε περιμενω να καταλάβεις τα υπολοιπα.

Προφανώς το πρόγραμμα εξυπηρετεί όπως είναι αλλα υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορουν να το κάνουν ακομα πιο εξυπηρετικό όπως επισης υπάρχουν και κάποιοι με περίσσια ορεξη και μεράκι για να κανουν το κατι παραπάνω .
Είναι θεμα διάθεσης και γούστου το πώς θελει να εμφανίζεται του καθενός η data base..

Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS V2.xx

οταν ανοιγω το yadis για να ενημερωσω οποιες καινουργιες ταινιες εχω μετα το aply pou κανω στην καθεμια ξεχωριστα
πηγαινω εδω programs file -yadis -workspase -interfase - 00-00 βρησκω της καινουργιες ταινιες που ενημεροσα
της κανω αντιγραφη και της τοποθετω μετα εδω _yaDIS-00-00 και με μια ανανεωση στο dune εμφανιζει την καινουργια ταινια
ελπιζω να βοηθησα παιδια
το συγκεκριμενω το εχω δοκιμασει επανελημενα και δεν μου εχει αλλαξει τιποτα

Υ.Γ ζητω συγνωμη για τα ορθογραφηκα μου
Αν καταλαβα σωστα νομίζω λεμε το ιδιο πραγμα με αυτο που γραφω στο προηγούμενό μου μήνυμα.
Δηλαδή μετα τις όποιες τροποποιήσεις εχουμε κανει στον φακελο _yaDIS (Dune interface location) το συγκεκριμένο φακελο δεν τον ξαναπειραζουμε.
Δημιουργούμε νεο φακελο _yaDIS ( που τον ονομάζουμε πχ yadis.2) και τις προσθήκες των νεων ταινιων τις ριχνουμε σε αυτον.
Τελος κανουμε αντιγραφη μονο τον φακελο με την νεα ταινια απο τον φακελο yadis.2 και μετα επικόλληση στον τροποποιημένο φακελο _yaDIS και ετσι δεν χαλαμε τιποτα απο τα οσα όμορφα εχουμε φτιαξει.
Διαδικασία που δεν ξεπερνά το ενα λεπτο.

Τώρα όσο αφορά το basic export Ανδρέα, πιστεύεις ότι θα γίνει γρήγορα ή ...
ζήσε Μάι μου, να φάς τριφύλλι;

Τον Μάιο πάντως σίγουρα θα τον φαμε..
Δεν βλεπω τον δημιουργό του yadis να προλαβαίνει...

περιπου το ιδιο
με την μονη διαφορα οτι δεν κανω καθολου export
mono ενημερωση ταινιας και μετα τα γνωστα αντιγραφη απο το program file sto _yadis

Last edited:
Εντάξει βρε Τασο εσυ ακομη και το export θα προτιμούσες να γίνεται αυτοματα δε περιμενω να καταλάβεις τα υπολοιπα.

Προφανώς το πρόγραμμα εξυπηρετεί όπως είναι αλλα υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορουν να το κάνουν ακομα πιο εξυπηρετικό όπως επισης υπάρχουν και κάποιοι με περίσσια ορεξη και μεράκι για να κανουν το κατι παραπάνω .
Είναι θεμα διάθεσης και γούστου το πώς θελει να εμφανίζεται του καθενός η data base..

Για μένα το εξυπηρετικό ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟ θα ήταν να μην χρειαζόταν καθόλου PC. Ολα να γινόταν από το Dune. Και scrapping και όλα. Μόνο σε καμιά στραβή να μπαίναμε με το pc να το διορθώναμε.
Και μην μου πείτε ότι δεν γίνεται. Εδώ το xtreamεράκι το κάνει.

Αυτό σημαίνει εξυπηρέτηση για μένα. Τα υπόλοιπα είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Τον Μάιο πάντως σίγουρα θα τον φαμε..
Δεν βλεπω τον δημιουργό του yadis να προλαβαίνει...

Μάλιστα...Αν είναι εύκολο να πεις αναλυτικά τι γίνεται (ή ο φίλος johnkyp111)
έχει καλώς. Αν πάλι είναι πρόβλημα, δεν θα πάθουμε και τίποτα να περιμένουμε κανα μήνα!

Για μένα το εξυπηρετικό ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟ θα ήταν να μην χρειαζόταν καθόλου PC. Ολα να γινόταν από το Dune. Και scrapping και όλα. Μόνο σε καμιά στραβή να μπαίναμε με το pc να το διορθώναμε.
Και μην μου πείτε ότι δεν γίνεται. Εδώ το xtreamεράκι το κάνει.

Αυτό σημαίνει εξυπηρέτηση για μένα. Τα υπόλοιπα είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Για να μη χρειάζεται pc θα πρεπει να μην εγκαθίσταται σε pc.
Καπου ειχα διαβάσει οτι οι τεχνικοι της dune σκεφτονται να ενσωματώσουν σε μελοντικο update εφαρμογή ταξινόμησης ταινιων τυπου Yadis , Ζαppiti κ.α.
Αυτο υποθέτω θα σου ταίριαζε περισσότερο.
Βεβαια πολυ αμφιβάλω για τις δυνατότητες που θα παρείχε αλλα αυτον ειναι μια αλλη ιστορία.

Μάλιστα...Αν είναι εύκολο να πεις αναλυτικά τι γίνεται (ή ο φίλος johnkyp111)
έχει καλώς. Αν πάλι είναι πρόβλημα, δεν θα πάθουμε και τίποτα να περιμένουμε κανα μήνα!
Μολις βρω λιγο χρονο...

παιδια θα ειχε καποιος τον χρονο να τον επαιρνα ενα τηλεφωνο να μου εξυγησει 2-3 πραγματα σχετικα με το yadis?Το εχω εγκαταστισει κανονικα αλλα μπερδευομαι στο set up.Μπορει καποιος να βοηθησει?

Soz,παιδια τι ακριβιβψς εχει γινει?Οταν μπαινω απο το Dune κανονικα στην συντομευση του yadis,ολα δουλευουν μια χαρα,βλεπω και τις ταινιες ολα καλα.Οταν ανοιγω το yadis απο τον υπολογιστη ενω το Dune interface location ειναι κανονικα σεταρισμενο εκει που πρεπει,μπαινοντας στο yadis απο τον υπολογιστη δεν βλεπω την λιστα με τις ταινιες.Η μονη διεργασια που εκανα ηταν να αλλαζω την κατηγορια που ειχαν default οι ταινιες για να μην μου εμφανιζονται οι ιδιες ταινιες σε πανω απο 1 κατηγοριες.Ομως τι επαθε το yadis τωρα και δεν βλεπει ις ταινιες απο τον υπολογιστη?

μαλλον ηταν καποιο "κολλημα" του προγραμματος.Ενω ανοιγα και εκλεινα το Dune και παλι δεν το εβλεπε,παω και του βγαζω στεγνα το καλωδιο ρευματος και του το ξαναβαζω,το ανοιγω και τοτε το yadis το ειδε...Τι να πω??

Ρε παιδια ερωτηση: επειδη την καθε ταινια το προγραμμα την κατατασει με 3-4 κατηγοριες με αποτελεσμα μια ταινια να υπαρχει σε πολλες κατηγοριες και να γεμιζουν τους φακελους.Πηγα απο το menu στο movie και μια-μια τις ταινιες τις κατεταξα μονο σε ενα ειδος.Παρ'ολ'αυτα οταν πηγαινω στο μενου απο την τηλεοραση μετα την ταινια την ξαναεχει παλι σε 3-4 κατηγοριες.Υπαρχει τροπος πχ το Battle : Los Angeles να το βαλω ΜΟΝΟ στην κατηγορια Action και να μην εμφανιζεται και στην κατηγορια Action και στην Adventure και στην War κτλ κτλ κτλ??