Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Re: Απάντηση: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Αυτό το 10Χ είναι το αγύριστο κεφάλι των κινέζων που όταν σχεδιάζουν ένα μηχάνημα, θα πρέπει όλοι να ανακαλύπτουμε τη λογική των Κινέζων και όχι οι κινέζοι να ακολουθούν την πεπατημένη οδό.

Πως καταλαβαίνεις το παρακάτω;

Μετράς στο 1Χ στο probe και θέτεις εσωτερικά την εξασθένιση στο 1Χ...η μέτρηση δείχνει 0,6mV για παράδειγμα.
Θέτεις 10Χ στο probe (ασχέτως ότι τώρα πολλαπλασιάζεται το ΒW και ενδεχομένως να αλλάξει και η μέτρηση), αλλά για το παράδειγμά θεωρούμε ανεπηρέαστη τη μέτρηση, βάζουμε λοιπόν και στο εσωτερικό εξασθένιση 10Χ...εδώ κανονικά ένας σωστό λογισμικό - για ψηφιακό - τι πρέπει να μας δείξει; Δεν θα έπρεπε να έκανε αυτόματη αντιστάθμιση και να ξαναδείξει 0,6mV?
Η Owon εδώ δείχνει 6mV.
Οπότε εάν τόσο καιρό βλέπω σωστά το βαρεμένο λογισμικό, όταν θέτω 10Χ κάνω 1/10 για να ξαναβρώ το σωστό.
Πως το ακούς;

Οπότε, παρότι βάζεις στον παλμογράφο την ρύθμιση "x10", αυτό δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτα στις ενδείξεις του; Κουλό..

Οπότε ότι νούμερο βλέπεις πρέπει να το κάνεις /10 για να πάρεις το πραγματικό.. οκ..

Αυτό σημαίνει ότι το Vk: 4.939mv στην πραγματικότητα είναι 0.4939mV δηλαδή σχεδόν μισό mV και όχι σχεδόν μισό V.. πολύ πιο λογικό νούμερο.. αν έβλεπα τροφοδοτικό να δίνει θόρυβο μισό volt rms θα το πέταγα όπως ήταν.. :p

Και ναι, όντως ο παλμογράφος δεν μπορεί πραγματικά να μετρήσει τον θόρυβο αυτών των τροφοδοτικών. Λογικό αυτό.. Μόνο μια rough ένδειξη μπορούμε να πάρουμε, ότι δεν έχουμε σοβαρό θέμα..

Αυτό ακριβώς Δημήτρη, ενώ εσωτερικά του δίνεις 10Χ αυτό δεν κάνει αυτόματο υπολογισμό!

Αυτή η Owon, ενώ έφτιαξε έναν ωραίο παλμογράφο με καλό front-end που τα 100MHz τα πάει χαλαρά, τα χάλασε στο λογισμικό. Και μιλάμε για ένα λογισμικό που εξ'αρχής που βγήκε ήθελε 3 βασικά πραγματάκια για να γίνει "αστέρι" γιατί ήταν πολύ σταθερό.
Τότε είχαμε πέσει με τα μούτρα στο EEVBlogForum και τους είχαμε δώσει μπόλικη ανατροφοδότηση.
Τα χρόνια πέρασαν βγήκαν μερικές αναβαθμίσεις, αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το διόρθωσαν ποτέ!

:fahne90::grinning-smiley-043Μανώλη respect

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εάν μου επιτρέπετε να επέμβω,
Έλληνες ντιούηδες έχουμε τα μέσα και την δυνατότητα, τι είναι πιο καλή αυτή στο εξωτερικό από εμάς.
Εγώ βλέπω πολλούς καλλιτέχνες εδώ μέσα σε όλους του τομείς.
Any way στο δια ταύτα έχω μια ιδέα.
Σχεδιάζουμε ένα κουτί για ένα MAMBO DAC-V3 του Τάκη.
Εκεί που βγάζεις ένα μπορείς να βγάλεις δυο…. &…… απλά θέλει χρόνο και υπομονή.
Έχουμε στο μυαλό μας 25mm πρόσοψη 12mm πίσω πλευρά με β€œμπακίρια” και όλα τα συναφή.
Μπορούμε να το διαμορφώσουμε σε πιο universal μορφή για να παίρνει μέσα και MAMBO & SOEKRIS και …….απλά όπως το φαντάζομε θα πρέπει να έχουμε σταθερές στο τη οθόνη θα μπει μπροστά και τη θα έχουμε πίσω.
Κάντε ένα απλό σχέδιο και μπορούμε να αρχίσουμε να το σχεδιάζουμε για να πάρει μορφή.
Μανώλη προχώρα we got your back covered (box wise speaking) όπως λένε και στο χωριό μου.

Last edited:
Απάντηση: Nelson Pass BA-3 Cascode 100W

Νικόλα, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Σε μένα η πίσω πλάτη, είναι μονόδρομος για 2mm, έτσι έχω σχεδιάσει τα on-board βύσματα τα οποία φθάνουν στο χείλος της πλακέτας και περισσεύει 2mm για να βγει η πατούρα τους έξω.

Θα δω τη συνολική σχεδίαση μαζί με το Στέλιο και θα επανέλθουμε.

Για τις δυνατότητες της ελληνικής diy audio κοινότητας, είναι αλήθεια ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανεβάσει "θαύματα" για τα μέσα που έχουμε στα χερια μας. Η ικανότητα δεν λείπει, η διάθεση περισσεύει και το μεράκι προτρέχει...από δαιμόνιο πάντα ήταν στο dna μας.
Προχωράμε a la greek και δεν θα χάσουμε!

Re: Απάντηση: Nelson Pass BA-3 Cascode 100W

Βγαίνει κανονικά σε 12mm με πατούρα μην σε προβληματίζει.
Το λέω για 12 mm για να είναι κουτί όχι κουτάκι.
Στείλε μου ένα σχέδιο με ακριβής διαστάσης σαν πατρόν της πίσω όψης και θα στην φτιάξω εγώ οπός πρέπει.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος VFXCode (Στέφανος), για την ολοκλήρωση του κώδικα που μου είχε μείνει στο "χέρι".

Όχι απλά διόρθωσε τον κώδικα στα σημεία που είχα ελλείψεις, αλλά κυριολεκτικά το "μάζεψε" σε μια πανέμορφη δομή, με πλήρη αξιοπιστία.

Να είσαι καλά Στέφανε και περιμένουμε να ανεβάσεις τον κώδικα στο νήμα της πλακέτας Wolfson WM8805, εφόσον τώρα ολοκληρώθηκε 100%.

Απομένει τώρα το κουτί, έχει γίνει μια προεργασία για τις αποστάσεις στο πίσω μέρος, αλλά είναι ακόμη στα σπάργανα.

Υπόψη όταν θα ολοκληρωθεί το πρότζεκτ 100%, θα είμαι σε θέση να δώσω μερικές πλακέτες σε αγαπητά μέλη που θα ενδιαφερθούν, μαζί με τη BOM List και τους κωδικούς αγοράς των υλικών.
Το μεγάλο μειονέκτημα σε αυτό το πρότζεκτ είναι τα υλικά του. Εξαιτίας του πλατιάσματος σε ολοκληρωμένη λύση και spdif με τον ελεγκτή του, εκτοξεύει τα υλικά και χτυπάνε καθαρά το 500άρικο.

Μετέπειτα προσθήκη = ανέβασα ένα βίντεο λειτουργίας, το spdif σήμα το δίνει μια γεννήτρια, το usb ο υπολογιστής.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Μέχρι τώρα έχω χάσει πολύτιμο χρόνο σε κώδικα και όσο το δυνατό τιουνάρισμα γύρω από το dac-chip όχι με ακουστικές εκτιμήσεις, αλλά με παραμετροποίηση παλμογράφου.
Ασχέτως των διάφορων αναφορών, όταν προσπαθείς να τιθασεύσεις θόρυβο τροφοδοσίας ή ringing στο charge pump, προέχει πρωτίστως η ηλεκτρική συμπεριφορά και μετέπειτα οι αναφορές για γκουρμέ υλικά.

Θα αναφερθώ σε τρία σημεία που ίσως βοηθήσουν και άλλα μέλη που θέλουν να καταπιαστούν ή καταπιάνονται με το 9023.

Το 9023 έχεις τρεις παραμέτρους που πρέπει να ελέγξεις, τη Vcc+, Vcc- ή αλλιώς Negative pin και το πως βγαίνει το ringing στον παλμό που συναντάς στα pin CN, CP (charge pump).
Για το Vcc+ παίζει τεράστιο ρόλο τι θόρυβο κουβαλά το τροφοδοτικό που δίνει την τάση. Σίγουρα θα απαιτηθεί ένας διπλός συνδυασμός με ηλεκτρολυτικό >10uF και smd. Προσωπικά σε αυτήν την κατασκευή βλέπω ότι συνδυάζοντας 25uF ηλεκτρολυτικό, με 0,1/0,01uF smd Χ7R πετυχαίνω το μικρότερο θόρυβο.

Στο Negative και πάλι διατηρώ την ίδια τριπλέτα ηλεκτρολυτικού με διπλό smd διαφορετικής χωρητικότητας, απλά εδώ ο ηλεκτρολυτικός μπορεί να σταθεί από 10uF και άνω, δεν είδα καλύτερο θόρυβο με μεγαλύτερο ηλεκτρολυτικό ή με συνδυασμό δύο ηλεκτρολυτικών. Οι αιχμές του θορύβου θέλουν smd μικρής χωρητικότητας πολύ κοντά στα πόδια του.

Η μεγάλη ιδιομορφία είναι στo θετικό και αρνητικό πιν του charge pump, εκεί η sabre προτείνει ένα ξερό 1uF κεραμικό. Εδώ έπαιξα με ότι μου ήρθε ως δυνατός συνδυασμός στο κεφάλι μου από σκέτους ηλεκτρολυτικούς, από σκέτους smd από μίγμα.
Εάν μετρηθεί ο ένας πόλος ή ο άλλος προς τη γη, δίνει πάντα ένα ωραίο τετράγωνο, αλλά θέλει ψάξιμο να μειωθεί το ringing στο ανιόν και κατιόν του παλμού.
Εδώ το πράγμα είναι λίγο λαχείο, δηλαδή δεν υπάρχει μπούσουλας και είναι θέμα σειράς παραγωγής του 9023, σε τούτο κατέληξα σε μια τριπλέτα smd διαφορετικών χωρητικοτήτων...εδώ "κάηκε" ο παλμογράφος από τις μετρήσεις.

Προσωπικά έχω αναθεωρήσει πολλές απόψεις που έχουν γραφεί κατά καιρούς για το ποιος πυκνωτής σε αυτές τις θέσεις ακούγεται καλύτερα...με όλα αυτά που είδα και μέτρησα δεν είναι η εταιρία κατασκευής του πυκνωτή που κάνει τη διαφορά (μιλάμε για τμήματα τροφοδοσίας) αλλά η δυνατότητά τους ή και η τύχη να μειώσεις το θόρυβο. Όποιος συνδυασμός ή όποιο υλικό σου μειώνει το θόρυβο, σίγουρα θα επιδράσει και προς το καλύτερο σε θέματα ακουστικής εκτίμησης.

Από άποψη ακουστικής εκτίμησης, μέχρι στιγμής έχω πολύ μικρή ανατροφοδότηση.
Η μία είναι από το σύστημά μου το οποίο αναδυκνείει τις αρετές του 9023, γιατί μετά το dac μεσολαβεί ένα στάδιο μοναδικού κέρδους που αποτελείται από εξασθενητή τύπου R2R και dcb1 buffer πριν πάει το σήμα στον τελικό.
Δεν νιώθω να λείπει τίποτα από το dac και νιώθω να κάνει άψογα τη δουλειά του.

Εκεί που πράγματι έμεινα έκπληκτος για την ανατροπή ήταν στο σύστημα του φίλου Salas, όπου δεν βάλαμε στη γραμμή μεταφοράς σήματος το dcb1, αλλά η έξοδος του dac πήγε κατευθείαν στην είσοδο ενός προενισχυτή (λαμπάτου) δικής του κατασκευής.

Εκεί τα πράγματα ξένισαν, στην αρχή διαπιστώσαμε ότι χάθηκε το σώμα, το πιάνο έπαιζε λες και έχασε την "ουρά" του και οι φωνές ήταν κάπως! Πάνω στο ψάξιμο διαφορετικών πυκνωτών στο εξωτερικό RC φίλτρο (4700pF) βλέπαμε ότι κάπως άλλαζε η κατάσταση αλλά το "σώμα" είχε θέμα...έπεσε στο τραπέζι η ιδέα, να μειώσουμε το cut του BW στο μισό (δηλ. κάπου στα 70Κ) για να αλλάξουν τα μέτωπα του παλμού, βρήκαμε δύο 10n MKP τους ρίξαμε επάνω και τσουπ το σώμα γέμισε.
Δεν είχαμε άλλο χρόνο και κατάλληλους πυκνωτές να παίξουμε, αλλά πήραμε ένα μάθημα-πάθημα ότι στο RC φίλτρο κακώς πολύ κακώς τόσα χρόνια ακολουθούσαμε τις τιμές του κατασκευαστή και μόνο!

Στο δικό μου σύστημα αυτό το εφέ, έχει μικρή επίδραση, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το dcb1 κάνει τη δουλειά του, αλλά όσοι έχετε 9023 και σας φαίνεται ολίγο ά-σωμο ... για να αρχίζετε να παίζεται με τις τιμές του C στο εξωτερικό RC φίλτρο!

Στο δικό μου σύστημα αυτό το εφέ, έχει μικρή επίδραση, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το dcb1 κάνει τη δουλειά του, αλλά όσοι έχετε 9023 και σας φαίνεται ολίγο ά-σωμο ... για να αρχίζετε να παίζεται με τις τιμές του C στο εξωτερικό RC φίλτρο!

Φτου-φτου,μακριά από μας,μη το γρουσουζεύεις!:flipout:
Χωρίς πλάκα τώρα,όλες οι υλοποιήσεις του 9023 που έχω ακούσει,σε σώμα δεν πάσχουν,στην χειρότερη να είναι στα όρια.
Θα έλεγα να ρίξεις την προσοχή σου στα μεσουψηλά,αρμονικό πλούτο κι αληθοφάνεια,εκεί πάσχει συνήθως.Κι αν ανοίξει και σκηνή θα είναι ταμάμ (πολλά θέλω :flipout: )

μπραβο ρε Μανωλη για την τεκμηριωση. Μοιραζεις γνωση, μπραβο φιλε!

Απάντηση: Re: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Φτου-φτου,μακριά από μας,μη το γρουσουζεύεις!:flipout:
Χωρίς πλάκα τώρα,όλες οι υλοποιήσεις του 9023 που έχω ακούσει,σε σώμα δεν πάσχουν,στην χειρότερη να είναι στα όρια.
Θα έλεγα να ρίξεις την προσοχή σου στα μεσουψηλά,αρμονικό πλούτο κι αληθοφάνεια,εκεί πάσχει συνήθως.Κι αν ανοίξει και σκηνή θα είναι ταμάμ (πολλά θέλω :flipout: )

Εσύ όταν θα το ακούσεις στο σύστημα σου.....θα τα πετάξεις όλα και θα κρατήσεις αυτό το dac και μάλιστα στο χρώμα της ιεροσυλίας, δηλ. α σ η μ ί !!!
Και θα φωνάζεις ως ανάδοχος, μετά το "απετάξω τις μαύρες προσόψεις..."
"Απεταξάμην", "Απεταξάμην, εις μία και μόνη ασημί πρόσοψη σε τούτο το dac"!

μπραβο ρε Μανωλη για την τεκμηριωση. Μοιραζεις γνωση, μπραβο φιλε!

Βασίλη, δεν θα ξεχάσω ποτέ πως σε τούτο το φόρουμ, νεούλης σε γνώσεις έψαχνα απεγνωσμένα να μάθω και κάποια μέλη αφιλοκερδώς πρόσφεραν ότι γνώριζαν.
Η γνώση δεν πρέπει να φυλακίζεται, διαφορετικά γινόμαστε εγωιστικά όντα, αυτάρεσκα και φιλάρεσκα.

Θεωρώ ότι στη diy κατηγορία έχουμε κάνει άλματα και σε γνώσεις και σε κατασκευές και κυρίως σε παρέες και γνωριμίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσά μας, γύρω από το θέμα που όλοι αγαπάμε....οπότε γιατί να μη το μοιραστούμε;

Ασημί;;;
Εδώ απ' έξω έχουν ρίξει πίσσα,το πολύ-πολύ να το παραλάβεις έτοιμο με αντικραδασμική επίστρωση :flipout:

Παραλαβή δεν δύναται....προσκολήθηκε μονίμως εις πίσσαν μίαν μαύρη και αμετάβλητην. Αμήν!

Αν και τελευταιος και καταιδρωμένος ενα μεγάλο μπράβο για ολη σου τη προσπάθεια και απο μένα Μανο φοβερό θελω να το ακουσω

Λοιπόν,δεν πάτε καλά... (σιγά μην δεν δοκίμαζα αφού άκουσα για σώματα! )

Παραλλήλισα κι εγώ λοιπόν 2 ακόμα silver mica κι έπιασα 9700p να δω.
Βρε σεις,μόνο το σώμα προσέξατε;Εδώ έφτιαξε μεσαία και άνοιξε σκηνή το κόλπο...Για να το πω όπως το συνέλαβα με το πρώτο άκουσμα,έκανε την μεσαία συγκεκριμένη,τις φωνές πιο σαφείς κι έδωσε αέρα ανάμεσα σε όργανα.Ειδικά σε πολύ σύνθετο περιεχόμενο είχα την εντύπωση πως όλα ακούγονταν σωστότερα.
Θα ψαχτεί κι άλλο φυσικά,αλλά νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Αν και τελευταιος και καταιδρωμένος ενα μεγάλο μπράβο για ολη σου τη προσπάθεια και απο μένα Μανο φοβερό θελω να το ακουσω

Τζιμ, σε ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, πάντα ανοικτός για συνακροάσεις...

@ Σωκ = προσπαθώ να γίνω πιο φειδωλός στις όποιες περιγραφές γιατί δεν είναι πανάκεια τα πάντα, είναι και θέμα σύστήματος τι ανάγκες έχει πως θα ταιριάξει στα χαρακτηριστικά του.
Χθες είχαμε βρεθεί στο σπίτι του Νικόλα (Dalanik), περάσαμε στο άψε σβήσε μια σειρά από πυκνωτές, από καθόλου σε μερικούς 4700pF διαφόρων υλικών μέχρι και 10nF MKP 1837. Γινόντουσταν όλα γρήγορα όμως όχι κανονικής ακρόασης, βάλε-βγάλε για την άμεση εντύπωση. Άτομο της παρέας είπε ότι του ερχόταν και πιο σωστά οι φωνές ακόμη και σε χροιές, αλλά όλα αυτά θέλουν προσεκτικότερη ανάγνωση ο καθένας στο σύστημά του, σε μένα όπως έγραψα δεν απαιτείται αυτή η παρέμβαση ως αναγκαία.

Ας παίξει ο καθένας με χωρητικότητες από 4700-5600-6800-10000pF, γενικά οι Silvered Mica δίνουν πιο έντονα άκρα με μεγαλύτερο αέρα και σκηνή σε σύγκριση με τους αντίστοιχους MKP, αλλά σε συστήματα που έχουν μια τάση στο συριστικό ή έχουν πολύ sharp παλμό θα το χειροτερέψουν, μπορεί να γίνει και παιχνίδι με διαφορετικά υλικά σε παράλληλη διάταξη...έχει πολύ ενδιαφέρων το παιχνίδι και είναι φουλ παραμετροποιήσιμο.
Τίποτα δεν είναι πανάκεια, σε σύστημα που βάλαμε polysterine πυκνωτές πήγαν καλά, στο δικό μου ούτε κρύο ούτε ζέστη, στου Νικόλα (Dalanik) τους πετάξαμε με τη μία, ισοπέδωσαν όλο το φάσμα το ψόφησε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

θυμαμαι κι εγω 2-3 νυχτες που πέρασα βαλε βγάλε πυκνωτές με παρέα και solo τελικά κατέληξα σε κατι ρωσικους 4700 που εκαναν τη μικρότερη διαφορά απο συστημα σε συστημα και αυτό μου φάνηκε το πιο σωστο, απο τότε δεν ξαναλαξα.

Λοιπόν,δεν πάτε καλά... (σιγά μην δεν δοκίμαζα αφού άκουσα για σώματα! )

Παραλλήλισα κι εγώ λοιπόν 2 ακόμα silver mica κι έπιασα 9700p να δω.
Βρε σεις,μόνο το σώμα προσέξατε;Εδώ έφτιαξε μεσαία και άνοιξε σκηνή το κόλπο...Για να το πω όπως το συνέλαβα με το πρώτο άκουσμα,έκανε την μεσαία συγκεκριμένη,τις φωνές πιο σαφείς κι έδωσε αέρα ανάμεσα σε όργανα.Ειδικά σε πολύ σύνθετο περιεχόμενο είχα την εντύπωση πως όλα ακούγονταν σωστότερα.
Θα ψαχτεί κι άλλο φυσικά,αλλά νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Δε προλαβαίνουμε να σου πούμε κάτι και πιάνεις τα κατσαβίδια.

@ Σωκ = προσπαθώ να γίνω πιο φειδωλός στις όποιες περιγραφές γιατί δεν είναι πανάκεια τα πάντα, είναι και θέμα σύστήματος τι ανάγκες έχει πως θα ταιριάξει στα χαρακτηριστικά του.

Αυτό ισχύει και τα συμπτώματα διαφέρουν.

Σωκ βάλε τα διπλά και βλέπουμε... και για καλό και για κακό βίδωσε και κείνο το ριμάδι το σποτάκι.

Αυτοί οι ρώσικοι silvered mica που ήταν επιλογή του Βασίλη, είναι πολύ καλοί και έχουν ωραίο χαρακτήρα ισορροπημένο.
Οι silvered mica από Cornell Dubilier δίνουν ακόμη μεγαλύτερο αέρα σηκώνοντας τη σκηνή, αλλά είναι πιο αδύνατοι χαμηλά.

Τζιμ παίξε και με τη χωρητικότητα, αξίζει το πείραμα και μόλις καταλήξεις στην επιθυμητή χωρητικότητα στο σύστημά σου, στο τέλος παίξε σε αυτή τη χωρητικότητα με διάφορα υλικά.

Δε προλαβαίνουμε να σου πούμε κάτι και πιάνεις τα κατσαβίδια.

Σωκ βάλε τα διπλά και βλέπουμε... και για καλό και για κακό βίδωσε και κείνο το ριμάδι το σποτάκι.

Πότε θα πάρω το σφυρί να δω...
(Το σποτάκι το στερέωσα βρε,δεν τρίζει πια.Ευτυχώς τώρα τρίζει μόνο ο καναπές :flipout: )

Όπως την είδα την δουλειά πάντως μάλλον θα αυξήσω κι άλλο σε δεύτερη φάση αν δεν δω αδυναμίες αλλού,είμαι περίεργος.

Αυτοί οι ρώσικοι silvered mica που ήταν επιλογή του Βασίλη, είναι πολύ καλοί και έχουν ωραίο χαρακτήρα ισορροπημένο.
Οι silvered mica από Cornell Dubilier δίνουν ακόμη μεγαλύτερο αέρα σηκώνοντας τη σκηνή, αλλά είναι πιο αδύνατοι χαμηλά.

Τζιμ παίξε και με τη χωρητικότητα, αξίζει το πείραμα και μόλις καταλήξεις στην επιθυμητή χωρητικότητα στο σύστημά σου, στο τέλος παίξε σε αυτή τη χωρητικότητα με διάφορα υλικά.
Α ολα κι ολα ο Βασίλης ειναι φοβερός αλλα οι ρωσικοι πυκνωτές ηταν δική μου ιδέα μου κλεβεις τη δοξα.:flipout::flipout: