Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Γέλασα όταν διάβασα το ερώτημά σου.
Κάποιος φίλος που με ξέρει καλά, μου είπε "καλά, εάν κλείσεις καπάκι εσύ να μου γράψεις"!

Σέρκος, αυτή τη στιγμή στο χώρο μου και με ότι έχω μέχρι τώρα, τείνω προς τους SSG-1, θέλω όμως να δοκιμάσω και την περίπτωσή που είχες γράψει σε άλλο μήνυμα, δηλ. έναν ωραίο MKP παράλληλα με ένα silvered mica πολύ μικρό σε χωρητικότητα. Έχω στην άκρη κάτι μουσταρδί μικρούς (<100pF) και κάτι καφέ ίσως 350-500pF. Να τα βάλω και αυτά και ίσως το κλείσω - αλλά με εύκολο άνοιγμα!

Και κάπου εδώ τέλειωσε το συγκεκριμένο οδοιπορικό.

Τέλειωσε και το κουτί, ευχαριστώ θερμά το φίλο Κώστα (saganakis) για την υπομονή του να δέχεται όλα αυτά τα σχέδια μου για το κουτί και όχι μόνο...χρησιμοποιήθηκαν ως λογισμικά τα Front Panel Designer (στο πίσω μέρος) αλλά γρήγορα πέρασα στο VCurve Pro (πρόσοψη και καπάκι)που δουλεύει ο Κώστας, το οποίο ναι μεν είναι δυσκολότερο αλλά έχει άλλες δυνατότητες και το κυριότερο κάνει τη ζωή του λιγότερη πολύπλοκη στη μεταφορά από άλλα προγράμματα.

Ενώ αρχικώς είχαν γίνει διάφορα σχέδια με παραλλαγές της πρόσοψης, τελικά κατέληξα σε ένα διαφορετικό σχέδιο πυραμίδας.
Οι διαστάσεις της πυραμίδας ακολουθούν ακριβώς τις αναλογίες της πυραμίδας της Γκίζας.
Έγιναν και κάτι μυστικές-απόκρυφες τελετές έτσι διάφορα πνεύματα να καταλήξουν στο εσωτερικό του dac ως purifier.

Υλοποιήθηκαν 3 σχέδια, πλάτη, καπάκι, πρόσοψη, τα οποία τα πήρε ο Κώστας και τα δούλεψε στο CNC του για να γίνουν οι διάφορες κοπές.
Και το πλέξι μπροστά ο Κώστας το έκοψε.

Τα γράμματα της πρόσοψης επιλέχτηκαν να γίνουν με τύπωση σε τεχνίτη, σαν την τεχνική της μεταξοτυπίας. Δεν ήθελα να βάλω τον Κώστα και άλλο σε κόπο.
Δυστυχώς όμως τα έκανε μαντάρα, δεν μπόρεσε να εκτυπώσει σωστά το σχέδιο σε διαφάνεια που του είχα δώσει.
Για παράδειγμα, στο logo lemon το (ο) είχε σχεδιαστεί ως λεμονάκι σε άλλο χρώμα, αυτό μας το έβγαλε εντελώς μούφα και έφυγε με ένα απλό ξύσιμο!
Επίσης κάτω δεξιά, στο DXD Logo δεν του εκτυπώθηκε το περίγραμμα, ούτε τα κάτω γράμματα (υπερβολικά μικρά όπως μου είπε).

Τελικά διόρθωσε και αυτά ο Κώστας στο CNC του, σχεδιάστηκε ένα λεμονάκι μόνο του για να μπει χαρακτό ανάμεσα στο logo Lem n και χαράκτηκε περίγραμμα γύρω από το DXD για να μοιάζει με τα άλλα ενώ μπήκε και η εξαιρετικά μικρή γραφή Digital eXreme Definition κάτω από το DXD (πάχος δέκατου του χιλιοστού)...χάρις στα ειδικά κονδύλια χάραξης που έχει αγοράσει.

Η σίτα που φαίνεται στο άνω μέρος αγοράστηκε από Leroy Merlin και ταίριαξε εύκολα, ενώ τα πόδια του dac, μετά από πολύ σκέψη και κάποιες δοκιμές επιλέχτηκαν να φτιαχτούν εκ νέου σε τόρνο.

Εν κατακλείδι, είμαι βαθύτατα ευχαριστημένος από αυτή την κατασκευή, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου τόσο αισθητικά όσο και ακουστικά. Αποτελεί πλέον το κυρίως dac στο σύστημά μου.

Ανεβάζω μερικές φώτο όχι άριστες τραβηγμένες αλλά ικανοποιητικές και ένα βιντεάκι από κινητό οπότε μην περιμένετε και άριστη ποιότητα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

dac4_2.jpg

dac1.jpg

dac2.jpg

dac6.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Μπράβο Μανόλη,πολύ ''ψαρωτική'' εμφάνιση,φαντάζομαι και ο ήχος του θα είναι ανάλογος.
Πάντα τέτοια.

χμ..βλεπω και πανω καπακι...χα,χα:Banane0:

Ναι αλλά τί καπάκι έτσι;

xT0GqjBCkO9BEiSEOk.gif

Last edited:

Μανόλη καλοάκουστο το Lemonάκι σου!
Αν και αρχικά είχα τις επιφυλάξεις μου περί πυραμίδων, δεν εξέφρασα άποψη. Το τελικό αποτέλεσμα οφείλω να πω ότι αισθητικά σε δικαιώνει.
Δεν μπορώ να είμαι εντελώς αντικειμενικός αλλά εμένα μου αρέσει η κατασκευή σου.

Κώστα, όσο κοιτώ τα γράμματα που χάραξε το CNC σου, κάτω από το Logo DXD...δεν το πιστεύω!

Από τη βιασύνη μου δεν το έβαλα κάτω από το μικροσκόπιο για να δω μέχρι που μπόρεσε να δώσει λεπτομέρεια, απίστευτο πάντως!

Του έριξα φως δυνατό, έτσι ώστε να φανούν οι σκιάσεις...για αυτό έχει εξαφανιστεί το μαύρο.

Καθώς το κοιτώ βλέπω αρκετά γράμματα από το Digital eXtreme Definition, ειδικά το Digital, το Χ και το finition στο τέλος!
Για να καταλάβουν και τα λοιπά μέλη πόσο μεγέθυνση έχει γίνει το ύψος στο πλαίσιο είναι 5mm αν θυμάμαι καλά.

crop.jpg

Tώρα κατάλαβα τι έλεγες για το χάραγμα :guitarist:

Φιλαράκι, καλορίζικο δεν λέω γιατί έχει καιρό που το ευχήθηκα, καλοτάξιδο επίσης είναι άσκοπο μιας και είναι δεδομένο, απροβλημάτιστο ούτε, γιατί θα το δεις ως κατάρα...
Κρίσεις για το παρουσιαστικό πάλι τι να πεις? γκρι ασημί χρυσαφί κτλ είναι ως γνωστόν λάθος. (βέβαια ποτέ δεν είναι αργά και βλέπω λίγο αποχρωματισμό σε ένα κολωνάκι :grandpa:
με δυσκολεύεις...:flipout:

οκ, να πω καλή πρόοδο να έχει και το καπάκι χαλαρά! :music-smiley-005:

Να δώσω επίσης συγχαρητήρια στον saganakis! Η εφαρμογή είναι πραγματικά εξαιρετική και αξιοζήλευτη.
Αν και δεν γνωριζόμαστε έχω ακούσει τα καλύτερα για το μεράκι αλλα και και για την εργατικότητά και συνέπειά σου.
έμπλεξες βέβαια, αλλά ακόμα δεν το ξέρεις, οπότε απόλαυσε την επιτυχία....

+++
Θα μπορούσα παρακαλώ κρυψίνους γέροντα να έχω μερικά στοιχεία για το amr καπάκι-έκπληξη?
(βρήκα πως θα αερίζεται το κατάμαυρο βουβάλι μου, αν με πιάνιεις :p )

Τα σέβη μου στο ζωγράφο!

Πολύ καλή και η δουλειά του Κώστα και μάλιστα με το δικό του DIY CNC!
Μανόλο,απομένει μόνο η τελετή επάνω από τον Ισθμό και η ευλογία εδώ όταν με το καλό ξαναφορτώσετε καφάσια.

(τελικά η απλή λύση ήταν και η καλύτερη :firstprize: )

...
Κρίσεις για το παρουσιαστικό πάλι τι να πεις? γκρι ασημί χρυσαφί κτλ είναι ως γνωστόν λάθος. (βέβαια ποτέ δεν είναι αργά και βλέπω λίγο αποχρωματισμό σε ένα κολωνάκι :grandpa:
με δυσκολεύεις...:flipout:

Γέροντα αποχρωματισμούς και τα συναφή...δεν... αυτά οφείλονται σε ελλιπή όραση με προβλήματα καταράκτη, αποκόλληση αμφιβλιστροειδούς και τα σχετικά. Καταλαβαίνεις τώρα εσύ ως παθών, τι να περιγράψω!

...
Θα μπορούσα παρακαλώ κρυψίνους γέροντα να έχω μερικά στοιχεία για το amr καπάκι-έκπληξη?
(βρήκα πως θα αερίζεται το κατάμαυρο βουβάλι μου, αν με πιάνιεις )
Το μαύρο ότι και να κάνεις δεν αερίζεται, το κατράμι-κατράμι θα μεινει!
Τι στοιχεία ζητάς ωρέ;

Σχέδιο σε κατάλληλο πρόγραμμα, είναι πολύ απλό επιλέγοντας rectangular και παίζεις ολίγο με τις μοίρες στις γωνίες για να γίνουν πιο στρογγυλομένες. Έπειτα κοπή σε CNC και τέλος αγορά κατάλληλης σίτας που την κόβεις στις διαστάσεις που θέλεις και τη σταθεροποιείς είτε με βιδάκια είτε με θερμοκολλα. Για βιδάκια θέλει ελάχιστο πάχος τα 3mm για να μπορέσει να υπάρξει ελάχιστο βάθος σπειρώματος.
Οι σίτες εδώ έχουν μπει ενιαία σε σχήμα παραλληλόγραμμου έτσι ώστε να καλύπτονται οι τρύπες τις μία σειράς, το αυτό και στην απέναντι σειρά.
Για ακόμη καλύτερη εφαρμογή μπορείς στην από μέσα πλευρά του καπακιού, να σχεδιάσεις ένα ενιαίο παραλληλόγραμμο που να περιλαμβάνει αυτές τις οπές με βάθος 1mm για να μπει μέσα εκεί η σίτα. Δεν είναι αναγκαίο όμως και απαιτείται μόνο εάν υπάρχει στρίμωγμα στο ύψος και αυτό το 1-2mm της σίτας εμποδίζει.

Για ακόμη πιο ωραία εμφάνιση, θέλει φάγωμα από πάνω και γύρω-γύρω 45° το κάθε κόψιμο που βλέπεις στο καπάκι, αλλά αυτό επειδή θα γυαλίσει το αλουμίνιο, θέλει μετά αμμοβολή και βάψιμο κατράμι στη δική σου περίπτωση.

Στην περίπτωσή μας, βάλαμε και ένα λογότυπο ενδιάμεσα, το οποίο έγινε σκαλιστό και το γέμισε με χρώμα μαύρο και λεμονί ο Κώστας.

Γέροντα αποχρωματισμούς και τα συναφή...δεν... αυτά οφείλονται σε ελλιπή όραση με προβλήματα καταράκτη, αποκόλληση αμφιβλιστροειδούς και τα σχετικά. Καταλαβαίνεις τώρα εσύ ως παθών, τι να περιγράψω!

Το μαύρο ότι και να κάνεις δεν αερίζεται, το κατράμι-κατράμι θα μεινει!
Τι στοιχεία ζητάς ωρέ;

Σχέδιο σε κατάλληλο πρόγραμμα, είναι πολύ απλό επιλέγοντας rectangular και παίζεις ολίγο με τις μοίρες στις γωνίες για να γίνουν πιο στρογγυλομένες. Έπειτα κοπή σε CNC και τέλος αγορά κατάλληλης σίτας που την κόβεις στις διαστάσεις που θέλεις και τη σταθεροποιείς είτε με βιδάκια είτε με θερμοκολλα. Για βιδάκια θέλει ελάχιστο πάχος τα 3mm για να μπορέσει να υπάρξει ελάχιστο βάθος σπειρώματος.
Οι σίτες εδώ έχουν μπει ενιαία σε σχήμα παραλληλόγραμμου έτσι ώστε να καλύπτονται οι τρύπες τις μία σειράς, το αυτό και στην απέναντι σειρά.
Για ακόμη καλύτερη εφαρμογή μπορείς στην από μέσα πλευρά του καπακιού, να σχεδιάσεις ένα ενιαίο παραλληλόγραμμο που να περιλαμβάνει αυτές τις οπές με βάθος 1mm για να μπει μέσα εκεί η σίτα. Δεν είναι αναγκαίο όμως και απαιτείται μόνο εάν υπάρχει στρίμωγμα στο ύψος και αυτό το 1-2mm της σίτας εμποδίζει.

Για ακόμη πιο ωραία εμφάνιση, θέλει φάγωμα από πάνω και γύρω-γύρω 45° το κάθε κόψιμο που βλέπεις στο καπάκι, αλλά αυτό επειδή θα γυαλίσει το αλουμίνιο, θέλει μετά αμμοβολή και βάψιμο κατράμι στη δική σου περίπτωση.

Στην περίπτωσή μας, βάλαμε και ένα λογότυπο ενδιάμεσα, το οποίο έγινε σκαλιστό και το γέμισε με χρώμα μαύρο και λεμονί ο Κώστας.

Κατάλαβα.
Το δικό μου καπάκι είναι εξάρι και ανεξάρτητο πράγμα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην εφαρμογή (βίδωμα σίτας, κοπή, βάψιμο, ξεβάξιμο, ξαναβάψιμο... και για πέταμα να πάει, αντικαθίσταται εύκολα και οικονομικά).
Για το περιθώριο στο ύψος η "εμφύτευση" ταιριάζει καλύτερα όπως τα είπαμε, αλλα άμα είναι να γίνει κάτι τέτοιο σκάβω το καπάκι εσωτερικά ώστε να χωρούν και οι ψύκτρες, σωστά? όμως τελικά δεν είναι απαραίτητο, χθες σκέφτηκα κι άλλες λύσεις.

Την επόμενη που θα πας στον Κώστα count me in, γιατί απ'ότι βλέπω καλοπερνάτε τεμπελιάζοντας και κάποιος πρέπει να σας βάλει σε σειρά.

Κατάλαβα.
Το δικό μου καπάκι είναι εξάρι και ανεξάρτητο πράγμα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην εφαρμογή (βίδωμα σίτας, κοπή, βάψιμο, ξεβάξιμο, ξαναβάψιμο... και για πέταμα να πάει, αντικαθίσταται εύκολα και οικονομικά).
Για το περιθώριο στο ύψος η "εμφύτευση" ταιριάζει καλύτερα όπως τα είπαμε, αλλα άμα είναι να γίνει κάτι τέτοιο σκάβω το καπάκι εσωτερικά ώστε να χωρούν και οι ψύκτρες, σωστά? όμως τελικά δεν είναι απαραίτητο, χθες σκέφτηκα κι άλλες λύσεις.

Την επόμενη που θα πας στον Κώστα count me in, γιατί απ'ότι βλέπω καλοπερνάτε τεμπελιάζοντας και κάποιος πρέπει να σας βάλει σε σειρά.
Είσαι καλοδεχούμενος more peers (δεν γνωρίζω το όνομα σου) και ότι χρειάζεστε για να φτιαχτεί στο CNC μου είμαι έτοιμος να βοηθήσω.