Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Κώστα μακρυά του για να είσαι ευτυχισμένος!
Όνομα δεν έχει, τον φωνάζουμε γέροντα, παππού, θείο, ραμολιμέντο, γενικά ότι σου κάτσει από δαύτα αποκρίνεται στο άκουσμά τους!

Βρε γέροντα, είσαι σίγουρος ότι έχεις καπάκι 6άρι!

yep... τριάρι είναι στη πλάτη και το πάτο. Τι μας πέρασες???

α ξέχασα!
Μεγάλος είσαι Κώστα και θαυμαστά τα έργα σου. Θα χαρώ να τα πούμε κι απο κοντά. Νίκος :flipout:

Να συμπληρώσω την κατασκευή με κάποιες φωτογραφίες από το στάδιο της κατασκευής

Παρακάτω φαίνεται το πως μπήκε η οθόνη στο πίσω μέρος της πρόσοψης, αφαιρέθηκε ένα τμήμα από την κάτω μπάρα για να κατέβει λίγο πιο κάτω η οθόνη και να έρθει στο προβλεπόμενο μέρος, σκάφτηκε το αλουμίνιο για να μπει μέσα όλη η πλακέτα, ενώ θα δείτε στο άνω μέρος ανοίχτηκε μία κατάλληλη οπή (παραλληλόγραμμο) για να "χωνέψει" το ματάκι του τηλεχειρισμού.

opposite display.jpg

Εδώ το μπροστινό μέρος της οθόνης, σκάφτηκε ένα τρίγωνο σε κατάλληλο βάθος για να χωρέσει το πλέξι, στο κέντρο είναι η οθόνη-πλακέτα. Όπως βλέπετε έγινε μαύρο όλο το εσωτερικό για να μην αντανακλά το αλουμίνιο καθώς και άλλες ανοιχτόχρωμες επιφάνειες πίσω από το πλέξι. Ακόμη και η πλακέτα και οι βίδες της πλακέτας-οθόνης βάφτηκαν με μαύρο χρώμα προς επίτευξη του σκοπού. Στο άνω μέρος διακρίνεται το iR.

paint, display position.jpg

Για το πλέξι έγιναν δύο προσπάθειες για να δούμε πιο θα ταιριάξει καλύτερα, στο ένα πλέξι έγινε εσωτερικά μαύρη βαφή με άθικτα εκείνα τα μέρη όπως της οθόνης και του iR, το άλλο το πλέξι έμεινε ανέπαφο. Τελικά είδαμε ότι η καλύτερη προσέγγιση επιτεύχθηκε με την δεύτερη εκδοχή όπου το πλέξι παραμένει ανέπαφο ενώ εσωτερικά τα πάντα βάφονται μαύρα. Σε αυτή τη φώτο διακρίνονται και οι ατέλειες των γραμμάτων από τον επαγγελματία, το λεμονάκι στο logo έχει τα μαύρα χάλια του και κάτω δεξιά στο DXD λείπει το περίγραμμα και κάποιες λέξεις στο κάτω μέρος.

2 plexi, 2 solutions.jpg

yep... τριάρι είναι στη πλάτη και το πάτο. Τι μας πέρασες???

α ξέχασα!
Μεγάλος είσαι Κώστα και θαυμαστά τα έργα σου. Θα χαρώ να τα πούμε κι απο κοντά. Νίκος :flipout:

Δηλ. το 3άρι στον πάτο και στο άνω το λέμε 6άρι;
Παππού θέλεις ξύλο νομίζω!

όπως τα'πες και δεκάρα πρόσοψη με 4άρα οθόνη.
Μιλάμε για χάιεντ τώρα, δε παίζουμε.
όταν έφτιαχνα (μου έφτιαχναν εννοώ) εγώ αυτά εσύ έπαιζες με βόλους. Νιάτο, ε νιάτο.

και που να γίνει με 3 μεγάλες στρογγυλές τρύπες το καπάκι...

(το ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο :flipout:)

Είσαι καλοδεχούμενος more peers (δεν γνωρίζω το όνομα σου) και ότι χρειάζεστε για να φτιαχτεί στο CNC μου είμαι έτοιμος να βοηθήσω.

Δεν θέλεις,πίστεψε με :flipout:

(εκτός αν σου δώσει τον λόγο του από πριν πως δεν θα χρειαστεί να του εξηγήσεις τίποτα! )

καλώς την και την δεύτερη γεροντική άνοια.

τρολλάκια.

Κωστή μην ακούς. Θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον η ενασχόλησή σου.
Τα λέμε σύντομα. :ADFADF1:

Δεν θέλεις,πίστεψε με :flipout:

(εκτός αν σου δώσει τον λόγο του από πριν πως δεν θα χρειαστεί να του εξηγήσεις τίποτα! )

Kαί λίγα λές ,πολύ ήπιο σε βρίσκω
Δεν ξέρει το παλληκάρι που πάει να μπλέξει ,ούτε του περνάει από το μυαλό

Μωρέ report κάνε..να γλιτώσουμε τον άνθρωπο εμείς που εχουμε ήδη καεί είναι ο σκοπός.

( αν του Μανόλο του εχει περισσέψει φούμο,βάλε λίγο στο ασήμι σημείο που σε πρήζω τόσο καιρό και να μου φυλάξει κι εμένα λίγο,δεν εχω βάψει τα εσωτερικά σημεία που ηταν βιδωμένα μεσα απο το αλουμίνιο στο κρος κι υποψιάζομαι πως η ασημίλα μου χαλάει την μεσαία. )

υποψιάζομαι πως η ασημίλα μου χαλάει την μεσαία.

384966-true.jpg

Τώρα μόλις το είδα.
Είχα παρακολουθήσει την πορεία της κατασκευής, αλλά το αποτέλεσμα που βλέπω είναι εξαιρετικό.
Συγχαρητήρια Μανόλη και Κώστα!
Φαντάζομαι ότι το ακουστικό αποτέλεσμα στέκεται στο ίδιο ύψος με το οπτικό...

Ευχαριστώ άπαντες.
Για τα γούστα μου παίζει άψογα, αλλά είναι τόσο υποκειμενικό το θέμα που πολλές φορές οι απόψεις δεν συμπίπτουν.

Για μένα το DIY, είναι φιλοσοφία ζωής και πρόκληση ορίων, έτσι ώστε όλο να πηγαίνεις και πιο μακριά...κάτι σαν τον αθλητισμό δηλαδή.

Σας βρίσκω υπερβολικούς, εμένα ο άνθρωπος μου φαίνεται ευγενέστατος:a0210:

Χαιρετω τα πατρια εδαφη. Μετα απο 8 μηνες, η κουφαμαρα στα αφτια φαινεται αρχιζει να υποχωρει. Θα αρχισω να σας επισκεπτομαι...😊

Χαιρετω τα πατρια εδαφη. Μετα απο 8 μηνες, η κουφαμαρα στα αφτια φαινεται αρχιζει να υποχωρει. Θα αρχισω να σας επισκεπτομαι...😊
τί έπαθες ρε Σταύρο ; μήπως το παράκανες με τις εντάσεις;:operator:
άντε ξανά ενεργός!