Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Σήμερα, είχε βγεί η γυναίκα μου με την 6μηνών κόρη μου, για να αγοράσει ρούχα στη μικρή.

Σε κάποια στιγμή την προσέγγισε ένας 60 φεύγα, της την πέφτει στεγνά και της είπε το απίστευτο: "Έλα! Πάμε καπου να την βρούμε και οι τρεις μας" !!!!! Δεν πίστευε αυτό που άκουσε η γυναίκα μου. Σε έξαλλη κατάσταση τον σάπισε στον ξύλο τον πορνόγερο.

Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Ότι να ναι ρε συ, πραγματικά. Λες και οι θανατικές ποινές μείωσαν την εγκληματικότητα........
Δεν θέλω να πω άλλα, γιατί ξεπέρασες τα όρια του ρατσισμού.

Ναι φυσικα.

Λες και ολες οι μεθοδοι εως τωρα (εγκλεισμοι-θανατωσεις απο συνκρατουμενους τους) εχουν φερει αποτελεσματα στους κακομοιρους τους παιδοφιλους.

Και ειναι ρατσιστικο να τους ευνουχισεις και να τους αφαιρεσεις την ικανοτητα να μην ειναι κτηνη αλλα να συνεχισουν να ειναι μελη της κοινωνιας αλλα δεν ειναι ρατσιστικο να τους αφησεις να σαπισουν σε μια φυλακη ή να τους σκοτωσουν στο ξυλο ή να τους εκτελεσουν.

Εχουμε διαφορετικη αντιληψη για τον ρατσισμο ειναι περιπου βεβαιο.

Αλλωστε μια τετοια τιμωρια -οπως ο ευνουχισμος- δεν ξερω καν αν εχει στατιστικα αποδειχθει οτι λειτουργει σωστα. Απλα ειναι κατι νεο.

Σαν γονιος δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να επιλεξω αν ειμουν δικαστης.

Οσοι απο εσας προτιματε να τους σκοτωσουν be my guest. Προσωπικα τον θανατο σαν τιμωρια θα τον διαλεγα μονο για προδοτες πολιτικους ισως και εμπορους ναρκωτικων.

Για κανεναν αλλον.

Αλλα επειδη η δικαιοσυνη ειναι κατι που αντιλαμβανεται ο καθενας διαφορετικα για αυτο και εχουμε φτασει σε αυτο το χαλαρο συστημα απονομης δικαιοσυνης φανταζομαι. Επειδη ποτε δεν εισαι σιγουρος οτι θα καταστρατηγηθει και θα χρησιμοποιηθει εκδικητικα ή για απαλοιφη εχθρων.

Λογικη εξελιξη μοιαζει για την κοινωνια .

Προθεσμία για να απολογηθεί- πιθανότατα σήμερα- ζήτησε από την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο 47χρονος εκπαιδευτικός και προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση.

Για λόγους ασφαλείας δε μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Ρεθύμνου αλλά μετέβη στο κτίριο της Ασφάλειας η ανακρίτρια.

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά ο 47χρονος μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια άλλου νομού υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Λεχωβίτη, ο 47χρονος παραδέχεται τις πράξεις του ωστόσο θα ζητήσουν την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή.

Όπως είναι γνωστό, στην προανακριτική του απολογία ο 47χρονος υποστήριξε ότι όλα όσα έκανε ήταν φυσιολογικά και γίνονταν για το καλό των παιδιών και πάντα με την συναίνεση τους. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, τον 47χρονο επισκέφθηκε-σύμφωνα με την Αστυνομία-η σύζυγος με τα παιδιά τους προκειμένου να του ζητήσει να υπογράψει το διαζύγιο τους.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να φοβάται την επόμενη ημέρα στο Ρέθυμνο που εξακολουθεί να δείχνει ανήμπορο να διαχειριστεί αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο. Η τοπική κοινωνία δείχνει φοβική και ο ένας πλέον κοιτάζει τον άλλον με καχυποψία.

«Το Ρέθυμνο έχει πέσει σε κατάθλιψη» σχολίασε χθες γνωστός παράγοντας της πόλης. Το χειρότερο όμως θα έρθει, όπως υπογραμμίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όταν θα φθάσει η ημέρα που οι γονείς των περίπου 40 παιδιών που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των πιθανών θυμάτων, θα πάρουν στα χέρια τους την δικογραφία με τις φρικιαστικές περιγραφές.

http://cretalive.gr/new/63789/crete/Psuchiki_diatarachi_tha_ischuristei_o_paiderastis_tou_Rethumnou

Kαι πεσμου εσυ ειδικα στην Κρητη πως θα μεινει ζωντανος ο τυπος αυτος ....οτι ειναι αρρωστος δεν νομιζω οτι αμφισβητειται.

Κάτι τέτοιους τύπους, τους κανονίζουν μια χαρά στην φυλακή οι συγκρατούμενοι.

Γνωστός μου που ήταν "μέσα" εκείνη την περίοδο, μου είπε οτι την 1η μέρα που μπήκε μέσα ο Δουρής, δέχτηκε 10 μαχαιριές....

40 περιπου παιδια τα πιθανα θυματα του παιδοφιλου.

Στατιστικα ποσοι απο αυτους σκεφτονται ηδη να τον φανε ? Χωρια οτι στο Ρεθυμνο το σκεφτονται το σκοτωμα περισσοτερο απο τον κατοικο του κολωνακιου.

Αυτους ποιος θα τους προστατευσει απο την τραγικοτητα του γεγονοτος ?

Μονο η σιωπη....

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά...Αν ο θύτης είναι Νορβηγός φασίστας και σκοτώσει ογδόντα άτομα αλλά κριθεί ψυχασθενής τότε ο εγκλεισμός του είναι αρκετός. Αν είναι Έλληνας (αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων) με σαράντα θύματα βιασμού πρέπει να τον υποβάλλουμε σε ευνουχισμό, βιασμό από συγκρατουμένους του, ξυλοδαρμό, γδάρσιμο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο παρόλο που είναι σαφές και παραδεκτό ότι μπορεί να είναι εξίσου ψυχικά ασθενής...
Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά ή κάτι δεν εκφράστηκε καλά.

Από την άλλη εξακολουθεί να υπάρχει η μόνιμη και αναπάντητη απορία μου για το πότε τελικά εμπιστεύονται τη λειτουργία της Δικαιοσύνης οι πολίτες. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για θανατική ποινή αλλά την επικαλούμαστε, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτοδικία αλλά την ευχόμαστε, δεν έχει (από όσα ξέρω) ανατεθεί ρόλος τιμωρού σε άλλους έγκλειστους αλλά γουστάρουμε. Κατά τα άλλα όμως είμαστε απόλυτα συνεπείς στα δημοκρατικά ιδεώδη και σεβόμαστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων εξουσιών, έτοιμοι να ξεσπαθώσουμε αν κάποια ομαδούλα την αμφισβητήσει ή δηλώσει την επιθυμία βελτίωσης ή ακόμα και να κάποιος εντοπίσει απλά το γεγονός ότι λειτουργούν ύποπτα.
Περίεργα πράγματα ρε παιδιά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

[...]
Αλλα επειδη η δικαιοσυνη ειναι κατι που αντιλαμβανεται ο καθενας διαφορετικα για αυτο και εχουμε φτασει σε αυτο το χαλαρο συστημα απονομης δικαιοσυνης φανταζομαι.
[...]

Αυτό στο λόγο μου δεν το καταλαβαίνω καθόλου.
Το γεγονός ότι εγώ κι εσύ ίσως έχουμε διαφορετική αντίληψη περί απονομής δικαιοσύνης, εμποδίζει τον κάθε δικαστή να επιβάλλει τον νόμο; Από πού προκύπτει αυτό;
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο και σαφές Δίκαιο που ισχύει. Με βάση αυτό δικάζει ο κάθε δικαστής και όχι με βάση τα πιστεύω του ή τα δικά μου ούτε με στόχο να γίνει αρεστός.
Αν δεν εμπιστευόμαστε συνολικά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, σωφρονισμού, κτλ τότε να κάτσουμε να συζητήσουμε. Αν πάλι "δικάζουμε" με βάση το συναίσθημα, τότε ας αναγνωρίσουμε στον καθένα αυτό το δικαίωμα και να μην είμαστε υποκριτές.

Μάλλον μπερδεύεται η οργή της στιγμής με την στάση ζωής.
Βολεύει, άλλωςτε, και σαν εργαλείο εξουσίας ο προσανατολισμός της λαϊκής ετυμηγορίας

Όμορφα το πας...Ή μήπως τελικά η οργή της στιγμής είναι απότελεσμα της στάσης ζωής;

Η ειδοποιός διαφορά με το ξανθό @ρχ!δκτήνος , είναι ότι έχει και την συμπαράσταση εκατομμυρίων ,,, εμμέσως πλην σαφώς βεβαίως βεβαίως .. και στην τελική τι σκότωσε ρε σεις ,, ένα τσούρμο βρομιάρηδες με αριστερίζω νοοτροπίες ,, κοινά camp συναυλιούλες αλληλοβοήθεια .. και μαλακίες .. σσσσσσιγά τώρα

ενώ ο παιδέρας ... φτου κακά .... το ότι έχει κάμποσες χιλιάδες καραανωμαλάρες η Ελλάδα δεν ... άλλο θέμα ... πέφτω απο τα σύννεφα my dear ... Δουνέικα κοπιραιτ ΑΜΑ δεν το απαυτώσεις το παιδί να το τεστάρεις πως θα καταλάβεις εαν είναi άντρας ..

το μπέρδεψα λίγο ε ???

η το ξεμπερδεψα ?

Last edited by a moderator:
Ξεχειλίσαμε πάντως από ακριβοδίκαιη μαγκιά ,, και δικαιοσύνη ..

ρε άιντε πάρτε κάνα λογαριασμό στο χέρι σαν τα κουτάβια και πλερώ το νταβατζή ,, και αφήστε το άγριο Τέξας για άλλους

Πλειοψηφικά πάντως αν το δεις μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι δείχνουν να εμπιστεύονται οτιδήποτε άλλο πλην των δικαστηρίων για τιμωρία, με επικεφαλής στο γκάλοπ να τίθενται οι ήδη φυλακισμένοι και να ακολουθούν από κοντά οι "ανώτερες" δυνάμεις που βασιλεύουν στα ουράνια...

Πώς είναι η ερώτηση "Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;", αντίστοιχα στο "Ποιος είναι καταλληλότερος για δικαστής;" έχω την εντύπωση ότι θα βγει πρώτος ο Ρωχάμης και κατόπιν ο Άγιος Πέτρος...

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά...Αν ο θύτης είναι Νορβηγός φασίστας και σκοτώσει ογδόντα άτομα αλλά κριθεί ψυχασθενής τότε ο εγκλεισμός του είναι αρκετός. Αν είναι Έλληνας (αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων) με σαράντα θύματα βιασμού πρέπει να τον υποβάλλουμε σε ευνουχισμό, βιασμό από συγκρατουμένους του, ξυλοδαρμό, γδάρσιμο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο παρόλο που είναι σαφές και παραδεκτό ότι μπορεί να είναι εξίσου ψυχικά ασθενής...

Εγώ δεν θεωρώ κανέναν από τους δύο "ψυχασθενή", μάλλον ακαταλόγιστο, για να χρησιμοποιήσω τον δοκιμότερο νομικό όρο, που είναι ο μόνος που ενδιαφέρει για να μπορέσει να δικαστεί κάποιος για τις πράξεις του. Αρκεί να μπορεί να καταλάβει πραγματικά το τι συνιστά άδικο και τι όχι, τόσο απλά, το τι κουβαλάει μέσα του (που προφανώς κάτι λασκαρισμένο πρέπει να έχουν αμφότεροι) είναι αδιάφορο για να μπορέσει να δικαστεί. Διότι εάν το πάμε έτσι όλοι κάτι κουβαλάμε και κανείς δεν είναι 100% φυσιολογικός. Εδώ και για γεννετική προδιάθεση προς την παρανομία γίνεται λόγος, εάν κινηθούμε προς την κατεύθυνση του ντετερμινισμού, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει περιθώριο για απονομή δικαιοσύνης.

Όσο για τη δικαιοσύνη και τις ποινές, ίσως το γεγονός ότι βασική παράμετρος λειτουργίας του συστήματος στη χώρα μας έχει γίνει τελευταίως το πώς θα αδειάσουμε όσο μπορούμε τις φυλακές γιατί δεν έχουμε χώρο, να έχει παίξει τον ρόλο του στο τι ποινή τελικώς πραγματικά εκτείεται, και το πόσο δίκαιη θεωρεί το κοινωνικό σύνολο την ποινή αυτή. Είπαμε, το "όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια" στη χώρα μας έχει ισχύσει μόνο για τους συνταγματάρχες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Αυτό στο λόγο μου δεν το καταλαβαίνω καθόλου.
Το γεγονός ότι εγώ κι εσύ ίσως έχουμε διαφορετική αντίληψη περί απονομής δικαιοσύνης, εμποδίζει τον κάθε δικαστή να επιβάλλει τον νόμο; Από πού προκύπτει αυτό;
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο και σαφές Δίκαιο που ισχύει. Με βάση αυτό δικάζει ο κάθε δικαστής και όχι με βάση τα πιστεύω του ή τα δικά μου ούτε με στόχο να γίνει αρεστός.
Αν δεν εμπιστευόμαστε συνολικά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, σωφρονισμού, κτλ τότε να κάτσουμε να συζητήσουμε. Αν πάλι "δικάζουμε" με βάση το συναίσθημα, τότε ας αναγνωρίσουμε στον καθένα αυτό το δικαίωμα και να μην είμαστε υποκριτές.

Ποιος ειπε οτι εμποδιζεται ο καθε δικαστης να δικασει βασει του τι πιστευω εγω ή εσυ ?

Εφαρμοζει το δικαιο οπως πρεπει δεν αμφιβαλλω για αυτο. Εγω μιλω για το σε τι ειδους δικαιο εχει κατασταλαξει η κοινωνια ή μαλλον οι εκφραστες της οι πολιτικοι.

Και οι πολιτικοι πιθανον καταληγουν σε αυτες τις νομοθετικες τους πραξεις ειτε βασει των πιστευω τους ειτε βασει διεθνων πρακτικων σε αντιστοιχα θεματα ειτε βασει του μεσου ορου αντιδρασης των ψηφοφορων τους .

Καπως ετσι νομιζω οτι ειναι .

Ο καθενας εδω μεσα μιλα για το πως αντιλαμβανεται αυτος την επιβολη δικαιοσυνης. Το τι κανει το συστημα ειναι μονον αντικειμενο παρατηρησης και πιθανων συζητησεων.

Αντιληπτο τωρα ?

Πάντως αν ήμουν στη θέση του θύτη θα δήλωνα ακροδεξιός,οπαδός του ΛΑ.Ο.Σ και πως ότι έκανα το έκανα για ιδεολογικούς λόγους..

.

Ουτε εγω καταλαβα πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα. Μπορει καποιοι να χαιρονται που ο Νορβηγος κρινεται ψυχοπαθης επειδη ανηκει στην δικια τους φατρια. Οπως και καποιοι να στεναχωριουνται που δεν κριθηκε ψυχοπαθης γιατι ειχαν ηδη προγραψει τους θουρειους τους για δημοσιευση.
Εγω δηλωσα οτι θα τον καθαριζα με τα ιδια μου τα χερια αν ειχε σκοτωσει δικο μου ανθρωπο. Οπως και με τον παιδοφιλο αν ακουμπαγε δικο μου παιδι θα τον εκανα μαυρο να τον σκοτωνα δεν ξερω.....

Διαβασε κανα μηνυμα μου πριν βγαλεις λαθος συμπερασματα γιατι μαλλον αλλου μηνυματα σχολιαζεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Ουτε εγω καταλαβα πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα. Μπορει καποιοι να χαιρονται που ο Νορβηγος κρινεται ψυχοπαθης επειδη ανηκει στην δικια τους φατρια. Οπως και καποιοι να στεναχωριουνται που δεν κριθηκε ψυχοπαθης γιατι ειχαν ηδη προγραψει τους θουρειους τους για δημοσιευση.
Εγω δηλωσα οτι θα τον καθαριζα με τα ιδια μου τα χερια αν ειχε σκοτωσει δικο μου ανθρωπο. Οπως και με τον παιδοφιλο αν ακουμπαγε δικο μου παιδι θα τον εκανα μαυρο να τον σκοτωνα δεν ξερω.....

Διαβασε κανα μηνυμα μου πριν βγαλεις λαθος συμπερασματα γιατι μαλλον αλλου μηνυματα σχολιαζεις.

Προφανώς και σχολιάζω άλλου μηνύματα μιας και αν αφιέρωνες λίγο χρόνο παραπάνω θα παρατηρούσες ότι δεν έκανα κανένα quote σε δικό σου αλλά έκανα ένα γενικό σχόλιο (#48).
Παρακάτω που ήθελα να κάνω διάλογο με εσένα, έκανα quote σε εσένα (#49).

Πριν πάρεις φόρα λοιπόν και αρχίσεις τις νουθεσίες, ρίχνε μια προσεκτικότερη ματιά στα γραφόμενα και μην δημιουργείς εντυπώσεις και ένταση χωρίς λόγο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Ποιος ειπε οτι εμποδιζεται ο καθε δικαστης να δικασει βασει του τι πιστευω εγω ή εσυ ?

Εφαρμοζει το δικαιο οπως πρεπει δεν αμφιβαλλω για αυτο. Εγω μιλω για το σε τι ειδους δικαιο εχει κατασταλαξει η κοινωνια ή μαλλον οι εκφραστες της οι πολιτικοι.

Και οι πολιτικοι πιθανον καταληγουν σε αυτες τις νομοθετικες τους πραξεις ειτε βασει των πιστευω τους ειτε βασει διεθνων πρακτικων σε αντιστοιχα θεματα ειτε βασει του μεσου ορου αντιδρασης των ψηφοφορων τους .

Καπως ετσι νομιζω οτι ειναι .

Ο καθενας εδω μεσα μιλα για το πως αντιλαμβανεται αυτος την επιβολη δικαιοσυνης. Το τι κανει το συστημα ειναι μονον αντικειμενο παρατηρησης και πιθανων συζητησεων.

Αντιληπτο τωρα ?

Όχι και τόσο.
Έγραψες "εχουμε φτασει σε αυτο το χαλαρο συστημα απονομης δικαιοσυνης". Αν δεν κάνω λάθος η απονομή της δικαιοσύνης είναι έργο των δικαστηρίων, όχι των πολιτών ούτε των πολιτικών. Τώρα αν έγραψες αυτό εννοώντας το αντίθετο, δηλαδή ότι οι δικαστές εφαρμόζουν το Δίκαιο όπως πρέπει τότε μάλλον δεν έχω εγώ πρόβλημα αντίληψης αλλά εσύ πρόβλημα έκφρασης.