Ότι να ναι ρε συ, πραγματικά. Λες και οι θανατικές ποινές μείωσαν την εγκληματικότητα........
Δεν θέλω να πω άλλα, γιατί ξεπέρασες τα όρια του ρατσισμού.
[...]
Αλλα επειδη η δικαιοσυνη ειναι κατι που αντιλαμβανεται ο καθενας διαφορετικα για αυτο και εχουμε φτασει σε αυτο το χαλαρο συστημα απονομης δικαιοσυνης φανταζομαι.
[...]
Μάλλον μπερδεύεται η οργή της στιγμής με την στάση ζωής.
Βολεύει, άλλωςτε, και σαν εργαλείο εξουσίας ο προσανατολισμός της λαϊκής ετυμηγορίας
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά...Αν ο θύτης είναι Νορβηγός φασίστας και σκοτώσει ογδόντα άτομα αλλά κριθεί ψυχασθενής τότε ο εγκλεισμός του είναι αρκετός. Αν είναι Έλληνας (αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων) με σαράντα θύματα βιασμού πρέπει να τον υποβάλλουμε σε ευνουχισμό, βιασμό από συγκρατουμένους του, ξυλοδαρμό, γδάρσιμο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο παρόλο που είναι σαφές και παραδεκτό ότι μπορεί να είναι εξίσου ψυχικά ασθενής...
Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά ή κάτι δεν εκφράστηκε καλά.
Αυτό στο λόγο μου δεν το καταλαβαίνω καθόλου.
Το γεγονός ότι εγώ κι εσύ ίσως έχουμε διαφορετική αντίληψη περί απονομής δικαιοσύνης, εμποδίζει τον κάθε δικαστή να επιβάλλει τον νόμο; Από πού προκύπτει αυτό;
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο και σαφές Δίκαιο που ισχύει. Με βάση αυτό δικάζει ο κάθε δικαστής και όχι με βάση τα πιστεύω του ή τα δικά μου ούτε με στόχο να γίνει αρεστός.
Αν δεν εμπιστευόμαστε συνολικά το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, σωφρονισμού, κτλ τότε να κάτσουμε να συζητήσουμε. Αν πάλι "δικάζουμε" με βάση το συναίσθημα, τότε ας αναγνωρίσουμε στον καθένα αυτό το δικαίωμα και να μην είμαστε υποκριτές.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά...Αν ο θύτης είναι Νορβηγός φασίστας και σκοτώσει ογδόντα άτομα αλλά κριθεί ψυχασθενής τότε ο εγκλεισμός του είναι αρκετός. Αν είναι Έλληνας (αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων) με σαράντα θύματα βιασμού πρέπει να τον υποβάλλουμε σε ευνουχισμό, βιασμό από συγκρατουμένους του, ξυλοδαρμό, γδάρσιμο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο παρόλο που είναι σαφές και παραδεκτό ότι μπορεί να είναι εξίσου ψυχικά ασθενής...
Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά ή κάτι δεν εκφράστηκε καλά.
.
Ουτε εγω καταλαβα πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα. Μπορει καποιοι να χαιρονται που ο Νορβηγος κρινεται ψυχοπαθης επειδη ανηκει στην δικια τους φατρια. Οπως και καποιοι να στεναχωριουνται που δεν κριθηκε ψυχοπαθης γιατι ειχαν ηδη προγραψει τους θουρειους τους για δημοσιευση.
Εγω δηλωσα οτι θα τον καθαριζα με τα ιδια μου τα χερια αν ειχε σκοτωσει δικο μου ανθρωπο. Οπως και με τον παιδοφιλο αν ακουμπαγε δικο μου παιδι θα τον εκανα μαυρο να τον σκοτωνα δεν ξερω.....
Διαβασε κανα μηνυμα μου πριν βγαλεις λαθος συμπερασματα γιατι μαλλον αλλου μηνυματα σχολιαζεις.
Ποιος ειπε οτι εμποδιζεται ο καθε δικαστης να δικασει βασει του τι πιστευω εγω ή εσυ ?
Εφαρμοζει το δικαιο οπως πρεπει δεν αμφιβαλλω για αυτο. Εγω μιλω για το σε τι ειδους δικαιο εχει κατασταλαξει η κοινωνια ή μαλλον οι εκφραστες της οι πολιτικοι.
Και οι πολιτικοι πιθανον καταληγουν σε αυτες τις νομοθετικες τους πραξεις ειτε βασει των πιστευω τους ειτε βασει διεθνων πρακτικων σε αντιστοιχα θεματα ειτε βασει του μεσου ορου αντιδρασης των ψηφοφορων τους .
Καπως ετσι νομιζω οτι ειναι .
Ο καθενας εδω μεσα μιλα για το πως αντιλαμβανεται αυτος την επιβολη δικαιοσυνης. Το τι κανει το συστημα ειναι μονον αντικειμενο παρατηρησης και πιθανων συζητησεων.
Αντιληπτο τωρα ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.