Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Απάντηση: Re: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

1.
...Και οι δυό έχουν επίγνωση τών πράξεών τους..

... στίς διαταραχές τών παρορμήσεων ή στίς διαστροφές ....

..................
καί

2.
...Η παιδεραστία δεν θεραπεύεται...Ούτε η σχιζοφρένεια....(Σπύρο συμφωνείς, νομίζω)... Μπορεί να υπάρξει "καλυτέρευση" ως προς τα "φαινόμενα"(συμπτώματα), αλλά όχι ίαση...

Έναν ασθενή του παρέχεις ιατρική περίθαλψη...Τέλος. ....

Τελικά Τί από τα δύο ισχύει ?
Είναι συνειδητό και μέχρι ενός σημείου μπορεί αν έχει τη βούληση να ζητήσει βοήθεια
ή
απλά δρά παρορμητικά (όπως το να ξύσει το κεφάλι του π.χ) ?

H ακροδεξιά είναι αρρώστεια μη ιάσιμη. Ο ακροδεξιός ότι ποινή κι αν εκτίσει, δεν αισθάνεται οτι έκανε κάτι κακό. Οταν κάποτε νοιώσει ασφαλής και του δοθεί η ευκαιρία, θα το ξανακάνει. Ως εκ τούτου, ξεπάστρεμα και άδειασμα της γωνιάς. Χημικοί κλπ ευνουχισμοί είναι παραμύθια. Δεν είναι ανάγκη να το βιάσει κάποιος το σύνταγμα για να το κακοποιήσει σεξουαλικά. Ξεπάστρεμμα, ή το πολύ πολύ ισόβιο κλείσιμο σε εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας χωρίς δυνατότητα επανεξέτασης.

Ευκαιρίας δωθησεις απο το ιδεολογικό υπόβαθρο του πόστ ,, το φτιάνω ελαφρά ,, γιατι μου άρεσε ...

1.
καί

2.

Τελικά Τί από τα δύο ισχύει ?
Είναι συνειδητό και μέχρι ενός σημείου μπορεί αν έχει τη βούληση να ζητήσει βοήθεια
ή
απλά δρά παρορμητικά (όπως το να ξύσει το κεφάλι του π.χ) ?

Βασίλη στήν ήπια παιδοφιλία (οπου απλά υπάρχουν φαντασιώσεις,χωρις ομως καμιά επαφή ή ασέλγεια με παιδιά και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τιθεται και νομικό ζήτημα)ζητείται βοήθεια μέ συμπαθητικά αποτελέσματα..

Στις λοιπές περιπτώσεις τά πράγματα ειναι σαφώς δυσκολότερα..Σπανιότατα θα ζητηθεί βοήθεια και οι λογοι ειναι πολλοί......

Υποψιν η αδυναμια ελέγχου τών παρορμήσεων παρότι ειναι μορφή παθολογιας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη επιγνωσης..

Υποψιν η αδυναμια ελέγχου τών παρορμήσεων παρότι ειναι μορφή παθολογιας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη επιγνωσης..

αυτό είναι το κλειδί ...

Επειδή είναι σοβαρό το θέμα,ήθελα μια διευκρίνιση από τους Νομικούς και τον Γιατρό μας.

Ως προς την παιδοφιλία :Είναι διαφορετική η ασέλγεια από την κακοποίηση/βιασμό του ανηλίκου?

Θεωρώ προσωπικά αποκλίνουσες αυτές τις συμπεριφορές αλλά θα 'ηθελα και μια πιό ειδική απάντηση στο παραπάνω.

Υ.Γ. Εχω γνωρίσει και αρκετούς "άντρες" (ειδικά στην επαρχία) που γουστάρουν κοριτσάκια ανήλικα και δεί στην εφηβεία.Και τρόμαξα με αυτές τους τις "προτιμήσεις".Αυτούς τί τους κάνουμε?? Οτι και στον Γυμναστή (ευχουχισμός-θάνατος κλπ)? Χειρότερα? Επιεικέστερα (γιατί δεν στράφηκαν στο ίδιο φύλο?)?

Επειδή είναι σοβαρό το θέμα,ήθελα μια διευκρίνιση από τους Νομικούς και τον Γιατρό μας.

Ως προς την παιδοφιλία :Είναι διαφορετική η ασέλγεια από την κακοποίηση/βιασμό του ανηλίκου?

Θεωρώ προσωπικά αποκλίνουσες αυτές τις συμπεριφορές αλλά θα 'ηθελα και μια πιό ειδική απάντηση στο παραπάνω.

Υ.Γ. Εχω γνωρίσει και αρκετούς "άντρες" (ειδικά στην επαρχία) που γουστάρουν κοριτσάκια ανήλικα και δεί στην εφηβεία.Και τρόμαξα με αυτές τους τις "προτιμήσεις".Αυτούς τί τους κάνουμε?? Οτι και στον Γυμναστή (ευχουχισμός-θάνατος κλπ)? Χειρότερα? Επιεικέστερα (γιατί δεν στράφηκαν στο ίδιο φύλο?)?

Σε νομικο επιπεδο φυσικά δεν μπορώ να απαντήσω..

Σε ιατρικό επίπεδος τά ορια μεταξύ ασέλγειας και κακοποίησης δεν εχουν μεγάλες διαφορές.Απλά υπάρχουν κάποιοι πού ειτε φοβούνται ,ειτε ικανοποιούνται μέσω τής ασέλγειας με έμμεσους τρόπους...(καλύτερα να μην το επεκτείνω,αλλά νομιζω πώς ειναι σαφές τι εννοώ)

"Quote Originally Posted by BIOS View Post
H ακροδεξιά είναι αρρώστεια μη ιάσιμη. Ο ακροδεξιός ότι ποινή κι αν εκτίσει, δεν αισθάνεται οτι έκανε κάτι κακό. Οταν κάποτε νοιώσει ασφαλής και του δοθεί η ευκαιρία, θα το ξανακάνει. Ως εκ τούτου, ξεπάστρεμα και άδειασμα της γωνιάς. Χημικοί κλπ ευνουχισμοί είναι παραμύθια. Δεν είναι ανάγκη να το βιάσει κάποιος το σύνταγμα για να το κακοποιήσει σεξουαλικά. Ξεπάστρεμμα, ή το πολύ πολύ ισόβιο κλείσιμο σε εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας χωρίς δυνατότητα επανεξέτασης."

Ευκαιρίας δωθησεις απο το ιδεολογικό υπόβαθρο του πόστ ,, το φτιάνω ελαφρά ,, γιατι μου άρεσε ...

Αν εννοείς αυτό που εννόησα, τότε κακώς το εννοείς. Και οχι μόνο αυτό, αλλά παραπλανείς κιόλας - είναι τουλάχιστον αφελές να καταχωρείς την παραπάνω άποψη αποκλειστικά στο ακροδεξιό χώρο, γιατί αυτή η αποκλειστικότητα δεν ισχύει. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ενοχλήθηκες - πέρα απο όποιες υποθέσεις μπορώ να κάνω - εκτός αν με κουοτάρισες γιατι δεν είχες τι άλλο να κάνεις...

"Quote Originally Posted by BIOS View Post
H ακροδεξιά είναι αρρώστεια μη ιάσιμη. Ο ακροδεξιός ότι ποινή κι αν εκτίσει, δεν αισθάνεται οτι έκανε κάτι κακό. Οταν κάποτε νοιώσει ασφαλής και του δοθεί η ευκαιρία, θα το ξανακάνει. Ως εκ τούτου, ξεπάστρεμα και άδειασμα της γωνιάς. Χημικοί κλπ ευνουχισμοί είναι παραμύθια. Δεν είναι ανάγκη να το βιάσει κάποιος το σύνταγμα για να το κακοποιήσει σεξουαλικά. Ξεπάστρεμμα, ή το πολύ πολύ ισόβιο κλείσιμο σε εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας χωρίς δυνατότητα επανεξέτασης."

Αν εννοείς αυτό που εννόησα, τότε κακώς το εννοείς. Και οχι μόνο αυτό, αλλά παραπλανείς κιόλας - είναι τουλάχιστον αφελές να καταχωρείς την παραπάνω άποψη αποκλειστικά στο ακροδεξιό χώρο, γιατί αυτή η αποκλειστικότητα δεν ισχύει. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ενοχλήθηκες - πέρα απο όποιες υποθέσεις μπορώ να κάνω - εκτός αν με κουοτάρισες γιατι δεν είχες τι άλλο να κάνεις...

Δεν είχα τι άλλο να κάνω ..

ΦΥΣΙΚΆ και θεωρώ το όλο πόνημα ακροδεξιών απόψεων ,, γι αυτό και το σχολίασα

ακραίες θέσεις άνευ μπαρούτης ,,

Τελικά, ότι δεν μας αρεσει, δεν μας βολεύει, ή δεν συμφωνούμε... είναι απλά ακροδεξιό ή φασιστικό... Κρίμα να θυσιάζεται έτσι ο χαρακτηρισμός... Μου θυμίζει αυτούς που παλιά χαρακτήριζαν κομμουνιστές οποιον έκανε την παραμικρή κριτική στο καθεστώς ή ανέφεραν την λέξη δημοκρατία. Εμένα τουλάχιστον συμμαθητές μου κνίτες με είχαν χαρακτηρήσει "καπιταλιστικό αμερικανάκι" επειδή σε ψηφορία για τον αν θα πηγαινε η τάξη μας να δει το "Ενα ζεππελιν γεμάτο τραγούδια" ή τον "Θίασο" του Αγγελόπουλου, υπερθεμάτιζα υπερ του πρώτου... H ιστορία και τα λάθη επαναλαμβάνονται συνεχώς και πολλές φορές με αντεστραμμένους ρόλους...

Last edited:
Τελικά, ότι δεν μας αρεσει, δεν μας βολεύει, ή δεν συμφωνούμε... είναι απλά ακροδεξιό ή φασιστικό... Κρίμα να θυσιάζεται έτσι ο χαρακτηρισμός... Μου θυμίζει αυτούς που παλιά χαρακτήριζαν κομμουνιστές οποιον έκανε την παραμικρή κριτική στο καθεστώς ή ανέφεραν την λέξη δημοκρατία. Εμένα τουλάχιστον συμμαθητές μου κνίτες με είχαν χαρακτηρήσει "καπιταλιστικό αμερικανάκι" επειδή σε ψηφορία για τον αν θα πηγαινε η τάξη μας να δει το "Ενα ζεππελιν γεμάτο τραγούδια" ή τον "Θίασο" του Αγγελόπουλου, υπερθεμάτιζα υπερ του πρώτου... H ιστορία και τα λάθη επαναλαμβάνονται συνεχώς και πολλές φορές με αντεστραμμένους ρόλους...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πείραξε ο χαρακτηρισμός.

Γράφεις χαρακτηριστικά "Ως εκ τούτου, ξεπάστρεμα και άδειασμα της γωνιάς."

Καθένας κρίνεται από τα γραφόμενά του εδώ μέσα και κατα συνέπεια εφόσον το έγραψες.............

Μάλλον μπλέκουμε τους ορισμούς, και το ποιον χαρακτηρίζουμε φασίστα (Κάτι μου θυμίζει αυτή η κουβέντα...).

Προφανώς ο BIOS δεν θεωρεί εαυτόν φασίστα απλώς και μόνο γιατί θα επιθυμούσε να υπάρχει θανατική ποινή των παιδόφιλων και μάλιστα χρησιμοποιώντας τη λέξη "ξεπάστρεμα". Εδώ που τα λέμε έχει δίκιο πάντως. Εδώ άλλο μέλος του φόρουμ είχε γράψει ανοιχτά ότι η μαύρη φυλή είναι κατώτερη της λευκής, ότι αν δεν υπήρχαν οι λευκοί δεν θα είχαν σηκωθεί καν στα δύο πόδια και παρόλα αυτά αρνούνταν πεισματικά τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή και ναζιστή. Ε, συγκριτικά δίνω δίκιο στον BIOS την άποψη του οποίου βάζω στοίχημα ότι συμμερίζονται πολλές εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών που θα αρνούνται τον χαρακτηρισμό με την ίδια ένταση και θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ γιατί είναι σοσιαλιστές...

@BIOS
Αλήθεια ποια είναι τα όρια που βάζεις στην εφαρμογή της θανατικής ποινής; Εσύ ας πούμε θεωρείς ότι οι παιδόφιλοι πρέπει να "ξεπαστρεύονται". Ποιοι άλλοι πρέπει να έχουν την ίδια τύχη και με ποιο κριτήριο;
Εγώ ας πούμε νομίζω ότι όσοι οδηγούν μεθυσμένοι θα έπρεπε να "ξεπαστρεύονται" διότι το πιο πιθανό είναι να βλάψουν περισσότερους ανθρώπους σε βάθος χρόνου από όσους ένας παιδόφιλος. Τι λες;

Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Κοίταξε - μας είπε [ο Καντ] - να ενεργείς και να αισθάνεσαι έτσι, ώστε ποτέ να μη μεταχειρίζεσαι τον άνθρωπο ως μέσον αλλά πάντοτε να τον έχεις σκοπό στις προθέσεις και στις πράξεις σου. Δεν έχω συναντήσει ως τώρα πιο υψηλόφρονη προτροπή, που να δείχνει τέτοιαν εμπιστοσύνη και τόσο σεβασμό στον άνθρωπο σαν άνθρωπο. Εάν τη μεταφέρουμε στο σχήμα του ορισμού και τη συσχετίσουμε με την παραπάνω ανάλυσή μας, θα έχουμε την εξής απλή και συνάμα βαρυσήμαντη φόρμουλα: «Άνθρωπος είναι το μοναδικό μέσα στο γνωστό μας σύμπαν ον που έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να λογαριάζεται πάντοτε ως σκοπός και ποτέ ως μέσον».

Αυτή - θα παραδεχτούμε - είναι η γλώσσα του γνήσιου ουμανισμού. Κανένας «σκοπός», όσο ψηλά κι αν τον τοποθετήσουμε, με όσην αίγλη και αν τον περιβάλουμε, δεν μπορεί να δικαιολογήσει εκείνον που θα χρησιμοποιήσει τον άνθρωπο ως μέσον για την πραγματοποίησή του. «Μέσα για κάποιο σκοπό» μπορούν (και στην ανάγκη, επιβάλλεται) να γίνουν όλα τα όντα εκτός από ένα: τον άνθρωπο. Αυτός οφείλει να είναι, και δικαιούται να απαιτήσει να είναι, μόνο σκοπός.

Η αξία του δεν αντικατασταίνεται με τίποτα. Δεν μπορεί να αποτιμηθεί με καμιάν άλλη. Είναι το μέτρο των άλλων αξιών. Εκείνος λοιπόν που τον κατεβάζει από το υψηλό επίπεδο του απόλυτου «σκοπού» στο χαμηλό επίπεδο του σχετικού «μέσου», ή αυτός που αυτοκαταδικάζεται (από βλακεία ή ανανδρία) σε «μέσον προς άλλο σκοπό», αναιρεί, καταλύει, «σκοτώνει» τον άνθρωπο μέσα στον άνθρωπο. Μεγαλύτερη βλασφημία, βαρύτερο έγκλημα δεν υπάρχει.

Τα δικαιώματα όμως συνυφαίνονται με ισομεγέθεις ευθύνες. Να λογαριάζεσαι (από τους άλλους και από τον εαυτό σου) σαν άνθρωπος δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και ευθύνη. Το πρώτο μας αρέσει, το δεύτερο αποφεύγουμε να το ομολογούμε. Το «ως χαρίεν άνθρωπος» του αρχαίου ποιητή, έχει δύο όψεις, τη μια φανερή, την άλλη αφανή: - Τι χαριτωμένο πράγμα είναι να είσαι άνθρωπος! - Αλλά και τι βαρύ, τι ασήκωτο πράγμα είναι να είσαι άνθρωπος....

Ρατσισμός μπορεί να υπάρχει σε διάφορα επίπεδα:

Σε προσωπικό επίπεδο: αυτό αναφέρεται σε προσωπικές στάσεις, αξίες και πεποιθήσεις σχετικά με την υπεροχή της «φυλής του» και την κατωτερότητα των άλλων "φυλών".

Σε διαπροσωπικό επίπεδο: αυτό αναφέρεται στη συμπεριφορά προς τους άλλους που αντανακλά την πεποίθηση της ανωτερότητας της "φυλής του».

Σε θεσμικό επίπεδο: αυτό αφορά την πάγια νομοθεσία, τα έθιμα, τις παραδόσεις και πρακτικές, οι οποίες συστηματικά ως αποτέλεσμα των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων σε μια κοινωνία, οργανώσεις ή ιδρύματα.

Σε πολιτιστικό επίπεδο: αυτό αναφέρεται στις αξίες και τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς που προωθούν την πολιτιστική πρακτική ενός έθνους ,ως τον κανόνα και το μέτρο σύγκρισης, κρίνοντας άλλες πολιτιστικές συμπεριφορές ως υποδεέστερες.

Θεωρουνται ανθρωπινα οντα οσοι κακοποιουν παιδια ;;Ας ορισουμε πρωτα αυτο αν μιλαμε δλδ για ανθρωπινα οντα και παμε μετα στην τιμωρια .........

Θεωρουνται ανθρωπινα οντα οσοι κακοποιουν παιδια ;;Ας ορισουμε πρωτα αυτο αν μιλαμε δλδ για ανθρωπινα οντα και παμε μετα στην τιμωρια .........
Οσο ανθρωπινα οντα μπορουν να θεωρηθουν οσοι στο ονομα του Μαμμωνα σχεδιαζουν σε λουσατα γραφεια μια αιματοχυσια,με θυματα επισης παιδια,στην αλλη ακρη του κοσμου,και μετα εκτελουν το σχεδιο τους στο ονομα της ταλαιπωρης Δημοκρατιας.

Οσο ανθρωπινα οντα μπορουν να θεωρηθουν οσοι στο ονομα του Μαμμωνα σχεδιαζουν σε λουσατα γραφεια μια αιματοχυσια,με θυματα επισης παιδια,στην αλλη ακρη του κοσμου,και μετα εκτελουν το σχεδιο τους στο ονομα της ταλαιπωρης Δημοκρατιας.

:worshippy:

Οκ...Αν βάζουμε και ορισμούς στο τι θεωρείται ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ......Έχουμε περάσει σε άλλες πλευρές της "ανθρώπινης" υπόστασης....

Οσο ανθρωπινα οντα θεωρούνται και αυτοί που μισούν τους Μουσουλμάνους και γουστάρουν το ξεπάστρεμά τους.

Το εχεις μπερδεψει Σπυρο ,οι Μουσουλμανοι επιθυμουν το ξεπαστρεμα των αλλοθρησκων ,το να το εντοπιζει καποιος ειναι κακο ;;
Και θα συμφωνησω με τον Κο Πετειναρακη εν μερει ( εσυ το πας παλι οπου σε βολευει και οπως σε βολευει ) ,ομως το να εκμεταλευεσαι την αθωοτητα ενος παιδιου την εμπιστοσυνη που σου δειχνει ενα παιδι για να το κακοποιησεις ειναι κομματι διαφορετικο .

Και μη ξεχνατε Κε Σπυρο

Ρατσισμός μπορεί να υπάρχει σε διάφορα επίπεδα:

Σε πολιτιστικό επίπεδο: αυτό αναφέρεται στις αξίες και τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς που προωθούν την πολιτιστική πρακτική ενός έθνους ,ως τον κανόνα και το μέτρο σύγκρισης, κρίνοντας άλλες πολιτιστικές συμπεριφορές ως υποδεέστερες.