Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Απο ότι καταλαβαίνω πάντως, εσένα δεν σε έχει βοηθήσει.......

Εχουμε γνωριστει ;;
Προσωπικα παντα μιλοντας Αιμιλιε θα θεωρησω πως σε προσβαλω λεγοντας και εσενα Ανθρωπο και το"τερας" ανθρωπο .Εκτος και αν κανω τοσο λαθος και εισαστε και οι δυο Ανθρωποι ,εκτος δλδ και εαν το ον που εχοντας επιγνωση του τι κανει και καταστρεφει ενα παιδι ειναι Ανθρωπος οπως ακριβως και εσυ . Υπαρχουν καποιες διαφορες στο επιπεδο συνειδησης Αιμιλιε ,εκει κυριως διαφερουμε απο τα αλλα οντα ,για αυτη την συνειδηση λεγομαστε Ανθρωποι.
Και συγγνωμη για το ειρωνικο μου υφος πριν αλλα μη μου κανεις τον χαζο ,ξερεις τι σημαινει συνειδηση και τι ειναι αυτο το γαμημενο πραγμα.

Εχουμε γνωριστει ;;
Προσωπικα παντα μιλοντας Αιμιλιε θα θεωρησω πως σε προσβαλω λεγοντας και εσενα Ανθρωπο και το"τερας" ανθρωπο .Εκτος και αν κανω τοσο λαθος και εισαστε και οι δυο Ανθρωποι ,εκτος δλδ και εαν το ον που εχοντας επιγνωση του τι κανει και καταστρεφει ενα παιδι ειναι Ανθρωπος οπως ακριβως και εσυ . Υπαρχουν καποιες διαφορες στο επιπεδο συνειδησης Αιμιλιε ,εκει κυριως διαφερουμε απο τα αλλα οντα ,για αυτη την συνειδηση λεγομαστε Ανθρωποι.
Και συγγνωμη για το ειρωνικο μου υφος πριν αλλα μη μου κανεις τον χαζο ,ξερεις τι σημαινει συνειδηση και τι ειναι αυτο το γαμημενο πραγμα.

Τεσπά....

Αν θες την γνώμη μου, το ον που αναφέρεις είναι άνθρωπος και μάλιστα με ψυχικά διαταραγμένο κόσμο. Εκτός αν μιλάς για τους "άλλους"....Αυτούς που βιάζουν γυναίκες και μετά το παίζουν και μάγκες....Ή αυτούς που στο Βατικανό η εξουσία που τους ονομάζει "Αγίους", τους δίνει το ακαταλόγιστο......Εφόσον όπως προείπα δεν νοσούν....αποδεδειγμένα.

Και πίστεψε με η διαφορά είναι τεράστια. Δεν καταδικάζεις έναν άνθρωπο έτσι απλά. Ούτε του αφαιρείς την ζωή τόσο απλά.....

Τεσπά....
...
Ούτε του αφαιρείς την ζωή τόσο απλά.....

Εδώ δεν θα διαφωνίσω... τον σαπίζεις στο ξύλο πρώτα.

Εν πάσει περιπτώσει, κατα την γνώμη μου ο παιδεραστής μέσω των ανυπεράσπιστων παιδιών εκφράζει την σεξουαλική του προτίμηση. Οπως άλλοι είναι γκευ, στρέιτ, την βρίσκουν με γριές, με χοντρές ή με τραγουδίστριες... Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και η επιθυμία τους και το πάθος τους είναι το ίδιο έντονα όπως και των άλλων. Η διαφορά όμως είναι οτι ενώ οι προηγούμενοι έχουν να κάνουν με ενήλικα άτομα που μπορούν να αντιδράσουν ή να συμφωνήσουν, οι παιδεραστέςέχουν να κάνουν με παιδιά που γίνονται άβουλα παιχνίδια στα χέρια τους, δεν μπορούν να αντιδράσουν και αυτό τους συναρπάζει αρρωστημένα. Τους συναρπάζει οτι καταστρέφουν παιδικές ψυχές, και αυτό είναι αρρώστεια μη θεραπεύσιμη, επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Το εξοργιστικότερο όλων είναι, οτι όσες περιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές και έχουν ερευνηθεί, ο θύτης, δεν το έχει κάνει μονο μια φορά... Ενώ υπάρχουν άλλα εγκλήματα όπως ένας φόνος ή μια ληστεία όπου ο θύτης το έχει κάνει μια και μοναδική φορά (και μάλιστα να βρει και δικαιολογία σαν ελαφρυντικό), στην περίπτωση της παιδεραστίας, όταν πια αυτή αποκαλύπτεται, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, ξετυλίγεται μια αλυσίδα κρουσμάτων απο τον ίδιο δράστη, πράγμα που δείχνει οτι αν δεν τους είχε σταματήσει κάποιος, αυτοί είχαν σκοπό να συνεχίσουν...

Last edited:
Δεν ξέρω πόσοι εδω μέσα έχετε παιδιά, πάντως εγώ αν μου πειράξει κανείς τα παιδιά θα τον σκίσω, (μέσα είναι και οι κυβερνώντες, απλά εκεί ψάχνω τον τρόπο και νομίζω ότι έχω χρόνο).

Αυτο ειναι μια σοβαρη διαφορα αντιμετωπισης του θεματος.

Μιλωντας για τον εαυτο μου παντα ειναι τραγικα διαφορετικη η συναισθηματικη μου κατασταση σε θεματα παιδιων πριν γινω γονιος και αφοτου εγινα..

Πριν θα θεωρουσα τους παιδοφιλους εγκληματιες αλλα πιθανον και να μην προσφερομουν να χτυπησω κανεναν οπως θα εκανα αν καποιος λοξοκοιταζε εστω τα παιδια μου.

Αυτο συμβαινει με εμενα μπορει καποιος να ηταν ηδη και πριν αρκετα ευαισθητοποιημενος. Ομως η πλειοψηφια αυτων που συζητω για το θεμα "αγριευουν" οταν ειναι ηδη γονεις.

Οι μη γονεις μπορει να ταραζονται, μπορει να το καταδικαζουν αλλα τασεις εκδικητικοτητας δεν παρουσιαζουν.

Πραγματικα αδυνατω να καταλαβω την συλλογιστικη σου.... Δεν καταλαβαινετε τι σημαινει ψυχικη ασθενεια? Τι σχεση εχει ο γκει, με τον παιδεραστη?

Τεσπα....συμφωνουμε οτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη στα πραγματα. Και απο την πλευρα μου, δεν εχει διαφορα απο το αν ειχα παιδια......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Δεν έχει νόημα η ερώτηση ποιό είναι το όριο για μένα ή για οποιονδήποτε άλλο. Ο καλύτερος τρόπος να βγάλει κάποιος ένα συμπέρασμα σχετικά με τα όρια, είναι να βάλει τον εαυτό του, ή έναν δικό του άνθρωπο στην θέση του θύματος, αφού πρώτα αναλογιστεί πως δουλεύει το δικαστικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα - μια χώρα οπου συνήθως ο θύτης έχει περισσότερα δικαιώματα απο το θύμα. Μια χώρα όπου πχ στις περιπτώσεις προσωποκράτησης για ιδιωτικό χρέος, το θύμα πρέπει να πληρώνει ο ίδιος την διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του θύτη ώστε αυτός να παραμείνει στην φυλακή, ει δε μη αφήνεται ελεύθερος (κλασσική περιπτώση εκβιασμού του φτωχού θύματος απο το κράτος ώστε να μην καταφεύγει σε καταγγελία ιδιωτικών οικονομικών αδικημάτων). Μια χώρα οπου ο χειρότερος ισοβίτης εγκληματίας που μπορει να φανταστεί κανείς, μπορεί να είναι ελεύθερος σε 16 χρόνια, ή να αρχίσει να παίρνει άδειες στα 8 χρόνια - με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για τα θύματα και τους αντιδίκους του.
Οπως ειπώθηκε και απο αλλον, βάλε τον εαυτό σου στη θέση του πατέρα ενος βιασμένου παιδιού, ενός σκοτωμένου απο μεθυσμένο οδηγό, ή ακόμα δες τον πατέρα σου μετα απο πολλά χρόνια εργασίας σε μια δουλειά, ο εργοδότης να του είχε κολλήσει ελάχιστα και αποδυναμωμένα ένσημα καταδικάζοντάς τον σε μια σύνταξη πείνας άν καταφέρει βέβαια να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό - και θα δεις ποιές περιπτώσεις θέλουν ξεπάστρεμα και ποιές όχι.
Φρου φρού κι αρώματα μπορεί να ακούγονται απο πολλούς, αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κάλους και το ελληνικό νομοθετικό και εκτελεστικό σύστημα δεν το παρέχει στους πολίτες αυτη τη στιγμή...

Από ό,τι καταλαβαίνω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, καταλήγεις σε μια συνολική αμφισβήτηση όχι μόνο του δικαστικού συστήματος ως μηχανισμού απονομής δικαιοσύνης αλλά γενικά αμφισβήτησης του νομοθετικού πλαισίου και κατ' επέκταση των Αξιών και των Ηθών που κυριαρχούν και αποτελούν βάση του πλαισίου αυτού.
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο με μια μόνο παρατήρηση: Αυτό γεννά την ανάγκη αλλαγής συνολικής και ριζικής και όχι απλά μιας δέσμης νόμων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Αυστραλός νεαρός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου απο μπράβους στην Μύκονο. Ο πατέρας συντετριμμένος απο τον θάνατο του γιου του, έκανε δωρεά τα όργανα του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας και παρόλο τον θυμό του είπε ότι είναι ασφαλές μέρος για διακοπές και πολύ όμορφο, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και απλώς ζήτησε μία δίκαιη δίκη.....

Άσε μας ρε με τον βλάκα τον ΑΣΤΡΑΛΟ. Εδώ ναούμε είμαστε μάγκες και νταήδες και γαμάω. Θα τους καθαρίζαμε μόνοι μας.

Πραγματικα αδυνατω να καταλαβω την συλλογιστικη σου.... Δεν καταλαβαινετε τι σημαινει ψυχικη ασθενεια? Τι σχεση εχει ο γκει, με τον παιδεραστη?

Τεσπα....συμφωνουμε οτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη στα πραγματα. Και απο την πλευρα μου, δεν εχει διαφορα απο το αν ειχα παιδια......

Πίστεψέ με Αιμίλιε, έχει.......

Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η τελειότητα του εγκεφάλου, πως θα κρίνω αν κάνει κάποιος συνειδητά κάτι η έχει πρόβλημα υγείας? Βέβαια χθες μάλιστα που το συζητούσαμε στο σπίτι μου έλεγε η γυναίκα μου θα του αφαιρούσε τη ζωή με οποιονδήποτε τρόπο αν είχε πειράξει μέλος της οικογένειας. Σίγουρα θα έκανα το ίδιο αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα καθώς επίσης και για τις πιθανές τύψεις μου. άλλη είναι η στιγμή που παρουσιάζεται ένα τραγικό κι άλλη αναλύοντάς το εκ του ασφαλούς. Θεωρώ ότι το μίσος υπερνικάει κατα πολύ της λογικής στο αν έχει πρόβλημα υγείας.

...
Υποψιν η αδυναμια ελέγχου τών παρορμήσεων παρότι ειναι μορφή παθολογιας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη επιγνωσης..

...
Απλά υπάρχουν κάποιοι πού ειτε φοβούνται ,ειτε ικανοποιούνται μέσω τής ασέλγειας με έμμεσους τρόπους...(καλύτερα να μην το επεκτείνω,αλλά νομιζω πώς ειναι σαφές τι εννοώ)

Άρα με γενικότητες δέν μπορούμε να ορίσουμε συμπτώματα της συμπεριφοράς.
Έθεσα το ερώτημα (ρητορικά) γιατί ποτέ δέν είμαστε σίγουροι γιά το ποιόν και τις ορέξεις όσων διαβάζουν το νήμα
και κυρίως γι'αυτούς που έχουν εντοπίσει στην συμπεριφορά τους αποκλίσεις και
θέλουν να ζητήσουν υποστήρηξη
αλλά δέν γνωρίζουν το Πού ή το Πώς.

Οπότε καλό θα ήταν να αναφερθούν τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επίσης,
(μιάς και συζητάμε τόσα άλλα θέματα από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον)
καλό θα ήταν να γραφτούν δυό λόγια που θα μπορούσαν να λένε οι γονείς στα παιδιά
ώστε αυτά να τους μυριστούν άμα τους συναντήσουν.

Πίστεψέ με Αιμίλιε, έχει.......

Στέλιο δεν βάζω τις αξίες μου στην άκρη για κανένα λόγο....Ούτε για το ίδιο μου το παιδί....(αν έκανα ή αν είχα).

Και να σου πω και κάτι, αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για προσωπικά θέματα......Θα το θεωρούσα προσβολή στο ίδιο μου το παιδί, αν αναιρούσα κάποιες απο τις αξίες μου λόγω ευαισθησίας επειδή το έφερα στην ζωή....

Περι ορέξεως......βέβαια.

Απάντηση: Re: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η τελειότητα του εγκεφάλου, πως θα κρίνω αν κάνει κάποιος συνειδητά κάτι η έχει πρόβλημα υγείας? Βέβαια χθες μάλιστα που το συζητούσαμε στο σπίτι μου έλεγε η γυναίκα μου θα του αφαιρούσε τη ζωή με οποιονδήποτε τρόπο αν είχε πειράξει μέλος της οικογένειας. Σίγουρα θα έκανα το ίδιο αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα καθώς επίσης και για τις πιθανές τύψεις μου. άλλη είναι η στιγμή που παρουσιάζεται ένα τραγικό κι άλλη αναλύοντάς το εκ του ασφαλούς. Θεωρώ ότι το μίσος υπερνικάει κατα πολύ της λογικής στο αν έχει πρόβλημα υγείας.
Συμφωνώ εν μέρη με την διαφορά ότι τώρα δεν συζητάμε εν βρασμώ ψυχής.

Στέλιο δεν βάζω τις αξίες μου στην άκρη για κανένα λόγο....Ούτε για το ίδιο μου το παιδί....(αν έκανα ή αν είχα).

Και να σου πω και κάτι, αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για προσωπικά θέματα......Θα το θεωρούσα προσβολή στο ίδιο μου το παιδί, αν αναιρούσα κάποιες απο τις αξίες μου λόγω ευαισθησίας επειδή το έφερα στην ζωή....

Περι ορέξεως......βέβαια.

Θα ξαναμιλήσουμε γι αυτό στο μέλλον, τώρα δεν μπορώ να σε πείσω :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Αυτο ειναι μια σοβαρη διαφορα αντιμετωπισης του θεματος.

Μιλωντας για τον εαυτο μου παντα ειναι τραγικα διαφορετικη η συναισθηματικη μου κατασταση σε θεματα παιδιων πριν γινω γονιος και αφοτου εγινα..

Πριν θα θεωρουσα τους παιδοφιλους εγκληματιες αλλα πιθανον και να μην προσφερομουν να χτυπησω κανεναν οπως θα εκανα αν καποιος λοξοκοιταζε εστω τα παιδια μου.

Αυτο συμβαινει με εμενα μπορει καποιος να ηταν ηδη και πριν αρκετα ευαισθητοποιημενος. Ομως η πλειοψηφια αυτων που συζητω για το θεμα "αγριευουν" οταν ειναι ηδη γονεις.

Οι μη γονεις μπορει να ταραζονται, μπορει να το καταδικαζουν αλλα τασεις εκδικητικοτητας δεν παρουσιαζουν.

Κανουν πως δεν το καταλαβαινουν ρε συ Ναθ και ολα αυτα στο ονομα του να ειναι "πολιτικως ορθοι" ,τιποτα παραπανω .
Το ξαναγραφω το βρισκω αδικο να λεω για παραδειγμα οτι ο .Θ ειναι Ανθρωπος και να λεω και τον παιδοφιλο Ανθρωπο ,αδικω τον .Θ ετσι .
Ο Ανθρωπος ξεχωριζει απο τα αλλα θηλαστικα γιατι εχει συνειδηση ,αυτο το τερας δεν εχει συνειδηση ,ξερει πολυ καλά τι κανει και το κανει με σχεδιο ,οταν τον πιασουν πεφτουν τα σαινια οι δικηγοροι και αρχιζουν τα περι ψυχικης καταστασης κλπ κλπ .Οπου και να πανε οτι διαφορετικο και να τους κανουν μολις βγουν παλι στην κοινωνια τα ιδια θα κανουν ακριβως .
Προκειται για αρωστα ζωα ,οσο και αν λατρευα τον σκυλο μου αν αρωσταινε απο λυσσα και δαγκωνε καποιον δεν θα τον θανατωνα ;;;; Αυτο σημαινει δλδ οτι δεν αγαπω τα ζωα ;;;
Ευχομαι ποτε κανεις απο τους "πολιτικως ορθους" συμφορουμιτες να μη βιωσει τετοια κατασταση ,ας συνεχισουν να ειναι "πολιτικως ορθοι" ,κουβεντα κανουμε ,αποψεις ανταλασσουμε ,δεν θελει κανενας να πεισει πιστευω τον αλλη πλευρα .

Άσε μας ρε με τον βλάκα τον ΑΣΤΡΑΛΟ. Εδώ ναούμε είμαστε μάγκες και νταήδες και γαμάω. Θα τους καθαρίζαμε μόνοι μας.

Τωρα αυτο που κολλα με την παιδοφιλια ρε Ανθρωπε ;;;
Μια χαρα φερθηκε ο Αυστραλος ,δεν ξερω αν θα μπορουσα να το χειριστω ετσι και τον θαυμαζω τον Ανθρωπο ,μα εδω μιλαμε για αλλο πραγμα .

Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Δλδ. όποιος κάνει παιδιά, πουλάει τις ιδέες που είχε πριν?
Τελικά ο ΑΣΤΑΛΟΣ ήταν και βλάκας

Δεν είναι έτσι, διότι όποιος κάνει παιδιά συνήθως πέφτει στην παγίδα να σκεφτεί ποια θα ήταν η αρμόζουσα ποινή στον θύτη που θα δρούσε κατά του δικού μας παιδιού. Δεν γίνεται όμως ο θιγείς να γίνει και δικαστής. Έτσι, από μία πολύ πονηρή ερώτηση, την πάτησε και ο Δουκάκις και έχασε το χρίσμα των Δημοκρατικών (σκεφτείτε παραλίγο να μην είχαμε ούτε τον Μπους σίνιορ ούτε τον τζούνιορ, από αυτή την πονηρότατη και εντελώς αντιδεοντολογική κατ' εμέ, ερώτηση). Δεν μπορείς να ρωτάς κάποιον τι θα έκανες εάν γινόταν στο δικό σου παιδί.

Από εκεί και πέρα, οι ποινές των ενόχων πρέπει να είναι αρκούντως αυστηρές, ώστε να ικανοποιείται σε έναν βαθμό και το αίσθημα ανταπόδοσης των θυμάτων. Ίσως η μοντέρνα θεωρία περί ποινής να έχει παρακάμψει την κλασική θεώρηση για τους σκοπούς των ποινών (μεταξύ των οποίων και η ανταπόδοση), γεγονός παραμένει ωστόσο ότι εάν την αγνοήσει αυτή την παράμετρο ο νομοθέτης, οπλίζει το χέρι των αυτοδικούντων, που αισθάνονται και ηθικώς δικαιούμενοι να ρίξουν ράπισμα εκεί που ο νόμος ρίχνει χάδι.

στην περιπτωση του νορβηγου ηταν μια σφαγη μεταξυ ενηλικων Η αδικια ειναι στο γεγονος οτι ο σαλταρισμενος χρησιμοποιησε οπλο σε ισους αλλα αοπλους
Στην περιπτωση της παιδεραστιας η αδικια ειναι απειρη γιατι γινεται σε παιδια που δεν εχουν την δυνατοτητα σε καμμια περιπτωση να προστατευθουν απο μονα τους.
Η ποινη θα πρεπει να ειναι αναλογη της αδικιας μεν αλλα και οι δυο περιπτωσεις ξεφευγουν απο ολα τα ορια .Αρα ο καθενας εχει δικιο σ αυτες τις περιπτωσεις, οσο και βιαια να αντιδρασει σ αυτη τις αφυσικα ακραιες πραξεις.
Ο κινδυνος ειναι οι πραξεις αυτες να θεωρηθουν στα πλαισια του ποινικα αποδεκτου ,με αποτελεσμα να ξεχειλωσουν κι αλλο οι ανοχες της κοινωνιας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οφθαλμον αντι οφθαλμου

Από ό,τι καταλαβαίνω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, καταλήγεις σε μια συνολική αμφισβήτηση όχι μόνο του δικαστικού συστήματος ως μηχανισμού απονομής δικαιοσύνης αλλά γενικά αμφισβήτησης του νομοθετικού πλαισίου και κατ' επέκταση των Αξιών και των Ηθών που κυριαρχούν και αποτελούν βάση του πλαισίου αυτού.
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο με μια μόνο παρατήρηση: Αυτό γεννά την ανάγκη αλλαγής συνολικής και ριζικής και όχι απλά μιας δέσμης νόμων.

Δεν είμαι είμαι κατα των δικαστηρίων. Πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Αλλά τα ελληνικά δικαστήρια και το νομοθετικό πλαίσιο θυμίζουν σουρωτήρι. Το αστείο είναι δε οτι σαν χώρα έχουμε περισσότερους νόμους απο τις λοιπές ευρωπαικές, οι οποίοι όμως είτε δεν εφαρμόζονται είτε κάποιοι ανοίγουν παραθυρα εξαίρεσης για κάποιους άλλους, είτε δημιουργούν ασάφειες που επιτρέπουν στους αντιδίκους να τις εκμεταλλεύονται κατα το δοκούν, οδηγώντας σε μια μακροχρόνια διαδικασία με αμφίβολα αποτελέσματα και η οποία λογικό είναι να ευνοεί αυτον που είναι ψυχικά και οικονομικά δυνατότερος.