Οι χλιδάνεργοι!

Δειτε, και εδω (UK) τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ροδινα. Τελειωνοντας τις σπουδες σου και χωρις προυπηρεσια ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια που να σου προσφερει καποια σχετικη ανεση, ειδικα στο Λονδινο.

Το πιθανοτερο ειναι να ξεκινησεις με 25-30000 το χρονο (εδω ειναι 12 οι μισθοι), πραγμα που σημαινει περιπου 1500-1800 το μηνα καθαρα. Με ενοικια που στην καλυτερη περιπτωση παιζουν στις 800-1000 λιρες εκτος κεντρου, συν παγια εξοδα γυρω στις 150 λιρες το μηνα, βγαινεις να ζεις (?) με 500-600 λιρες το μηνα.

Η διαφορα ειναι η εξης ομως: εδω ξερεις πως αρκει να ξεκινησεις και εαν βρεθεις σε καποιο καλο ανεβασμα της αγορας, μπορεις να εξελιχθεις ευκολα και γρηγορα. Οποτε τον πρωτο σου μισθο, τον θυμασαι και γελας...

Φυσικα εδω παιζει ρολο και ο τομεας: ενας βοηθος καθηγητη πανεπιστημιου για παραδειγμα σε μη περιζητιτη ειδικοτητα, δυσκολα παιρνει περισσοτερες απο 20-25.000 λιρες το χρονο. Αντιθετα, καθηγητης σε καλο τμημα ξεκιναει γυρω στις 30.000.

Να φανταστητε πως προσφατα "γκρινιαξαν" οι βουλευτες της Βουλης των Αντιπροσωπων γιατι με 60000 ετησιο μισθο δυσκολευονται να τα βγαλουν περα με τα εξοδα τους.... (τους καταλαβαινω με το κοστος πολλων υπηρεσιων στο Λονδινο!)

Α! Εδω η λεξη "μισθωτος" δεν ειναι συνονυμο του "φτωχος...";)

Έχει ξανατεθεί το θέμα του αν η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να εξυπηρετεί μόνο όσους χρειάζεται ή όσους θέλουν να έχουν μια υψηλότερη μόρφωση. Ένας καθηγητής μου έλεγε "Δεν έχω πρόβλημα να μπουν όσοι θέλουν. Αρκεί να υπάρχει μία επιγραφή στην είσοδο που να λέει ότι οι απόφοιτη της παρούσας σχολής έχουν 90% ανεργία/ετεροαπασχόληση."

Και ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ τους άσχετους που το παίζουν μάντζερ και γνώστες ενώ έχουν πατήσει τα 40-45 και δεν ξέρουν κάν να κατεβάσουν από ftp....αμά πιά!!!!

Έλα ρε και συ, βάλε κάτι πιό εύκολο... ο μέσος πληροφορικάριος δεν ξέρει να δουλεύει το ftp. Βάλε καμμιά σελιδοποίηση στο Word, κανένα mail merge, τέτοια πράγματα...
Αλλά στα "ριπόρτς" και στα "μίτινγκς" και στα "ρισόρσις" είναι πρώτοι οι μεγαλομανατζαραίοι....:violent-smiley-030:

Έλα ρε και συ, βάλε κάτι πιό εύκολο... ο μέσος πληροφορικάριος δεν ξέρει να δουλεύει το ftp. Βάλε καμμιά σελιδοποίηση στο Word, κανένα mail merge, τέτοια πράγματα...
Αλλά στα "ριπόρτς" και στα "μίτινγκς" και στα "ρισόρσις" είναι πρώτοι οι μεγαλομανατζαραίοι....:violent-smiley-030:

Ένα θα σου πω...revenue assurance, profit return & bugdet shaping.

Ε ρε ένας BOFH που τους χρειάζεται! Άσχετοι!

Ένα θα σου πω...revenue assurance, profit return & bugdet shaping.

Ε ρε ένας BOFH που τους χρειάζεται! Άσχετοι!

Αααα, bugdet shaping...κοίτα να δεις που φτάσανε οι μάνατζερς...έχω μείνει πολύ πίσω...

BOFH ???? Τί είναι αυτό; Για πες, για πες....

Από meeting (point το λέγαμε εκεί) στην προηγούμενη εταιρία μου:

Πρέπει να κάνουμε consolidate την activity για να δούμε πόσο human effort κάνει require...

Τι λέγαμε για τους μανατζαραίους;

Πρέπει να κάνουμε consolidate την activity για να δούμε πόσο human effort κάνει require...

Λέτε αν τους πετάξω κανένα τέτοιο στην ΕΡΤ να πάρω προαγωγή;

Last edited:
Λέτε αν τους πετάξω κανένα τέτοιο στην ΕΡΤ να πάρω προαγωγή;

Βεβαίως και για σίγουρα διπλασιασμό των αποδοχών σου θα πρέπει γενικότερα στις δέκα κουβέντες ο πέντε τουλάχιστον να είναι στα Αγγλικά.Θα λες ας πούμε Εγώ που κάνω τα πάντα εδώ μέσα και είμαι over qualified και που τα background μου όπως προκύπτει απο το cv μου ......κοκ

Πρόσεχε μόνο γιατί αυτό θέλει γενικότερο στρώσιμο...γιατί έναν τέτοιο που γνωρίζω απέτυχε παταγωδώς όταν εθεάθη πάνω σε τραπέζι να χοροπηδάει στους ρυθμούς του εξάιρετου άσματος "Α πα πα α πα πα εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα" της γιγάντιας Despina Vandi, όπου και μετά επέστρεψε ντροπιασμένος στο meeting.Θέλει σωστό σχεδιασμό το πράγμα.Θα φεύγεις πχ απο την δουλειά και θα πηγαίνεις για φαγητό Ψυρή και τέτοια....τις κουτούκες και τα χύμα κρασάκια ξέχνα τα......

Το να οργανώνεις σωστά τους πόρους που διαθέτεις και το ανθρώπινο δυναμικό σου είναι αυτό που πρέπει να κάνει ένας καλό manager....και υπάρχουν και κάποιοι από δαύτους.

Και μακάρι να γινόταν σωστό consolidation in order to evaluate the the human effort required γιατί τότε δε θα έκανε ένας άνθρωπος τη δουλειά 5 και το αντίστροφο......

Θα μπορούσε όμως να το πει είτε στα αγγλικά, είτε στα ελληνικά. Το να προσπαθεί να με πείσει ότι σκέφτεται στα αγγλικά, το θεωρώ αφελές τουλάχιστον. Άσε τώρα για το consolidation και το που πάνε τα resources στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα σήμερα.