Οι χλιδάνεργοι!

Απάντηση: Re: Οι χλιδάνεργοι!

Δουλεύω σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας εδώ και 4+ χρόνια. Η εταιρία πληρώνει τα νόμιμα σε υπερωρίες, νυχτερινά, προσαυξήσεις κλπ.
Έχω πτυχίο πληροφορικής και μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες. Ξεκίνησα να δουλεύω με 900 ευρώ καθαρά. Μετά απο 4+ χρόνια ο μισθός μου είναι 1300 ευρώ χωρίς προσαυξήσεις λόγω υπερωριών κλπ. Χλιδάνεργος είναι για μένα εκείνος που έχει τα ίδια προσόντα με μένα αλλά επειδή στην Αγγλία (όπου και σπούδασα με έξοδα των γονιών μου) μπορούσαμε να βρούμε σχετικά εύκολα δουλειά αν καθόμασταν, με 35.000 λίρες το χρόνο τότε (περι τα 55.000 ευρώ δλδ 4000 ευρώ μηνιαίως!), προτιμά να μη δεχτεί τα ψωρο-900 ευρώ το μήνα και να συνεχίσει να τρέφεται απο τη μαμα και το μπαμπα.

Είμαι 30 χρονών παντρεμενος, με γυναίκα που βγάζει περισσότερα απο μένα! Μήπως να κάτσω σπίτι, να κορνιζάρω τα πτυχία και να κάνω τις δουλει´ς του σπιτιού?

Για μένα η δουλειά (η οποιαδήποτε δουλειά) είναι σημείο αξιοπρέπειας. Δε θα συνιστούσα σε κανένα να μη δουλεψει για 700 ευρώ, αντί να κάθεται στο σπίτι, όσο κι αν δεν τα είχε "ανάγκη" αυτά τα λεφτά. Θεωρώ τον πτυχιούχο άνεργο, ξεκάθαρα ΑΕΡΓΟ! Όταν έψαχνα για δουλειά το 2003, και για 2 μήνες δεν είχα βρεί τίποτα, ήθελα να ξεκινήσω να δουλεύω σερβιτόρος που ήταν πιο εύκολο και άμεσο να βρεθεί ως προσωρινή απασχόληση. Δε με άφηνε η νυν σύζυγος λέγοντας "με πτύχιο και μαστερ θα πας βρε αγάπη μου σερβιτόρος?". Τότε είμασταν ακόμη "νιάτα" χωρίς υποχρεώσεις και μας έθρεφαν οι γονείς. Αν τώρα είχα (χτύπα ξύλο) πρόβλημα ανεργίας, δε νομίζω οτι θα με συμβούλευε το ίδιο, μιας και έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις, και αυξημένο εγωϊσμό για να δεχθούμε οικονομική ενίσχυση απο τους γονείς μας. Πως αλλάζουν οι συνθήκες τον άνθρωπο ε?

Γι'αυτό θεωρώ οτι το πρόβλημα τον χλιδάνεργων δεν είναι ούτε των εργοδοτών αλλά ούτε των ίδιων των χλιδάνεργων. Είναι κοινωνικό φαινόμαινο που διατηρείται απο τη μοντέρνα κουλτούρα των Ελλήνων. Των Ελλήνων των σπουδαγμένων στα "εξωτερικά", των Ελλήνων των σπουδαγμένων "σε ΑΕΙ κι όχι κανένα παρακατιανό ΤΕΙ", ή των Ελλήνων που είχαν εν γένει συνηθίσει να βγαίνουν ως φοιτητές σε "in clubs", να σκάνε στον παρκαδόρο 20 ευρώ να προσέχει το αμάξι του μπαμπά κλπ.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή! Ντροπή είναι να αισθάνεσαι οτι αντί για δουλειά σου προσφέρουν δουλεία, κι έτσι να μένεις ά(ν)εργος και να βρίζεις κι απο πάνω το σύστημα που σε εξώθησε να σκάσειε ενα σωρο λεφτά να σπουδάσεις και να μη σου έχει μια θέση με 3000 ευρώ να σε περιμένει στην πατρίδα.

Συμφωνω 100%.

Χαζομάρες

1) Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να αρχίσει με τον βασικό μισθό , όταν προσληφθεί σε μιά δουλειά α) σχετική με το αντικείμενο του και β) με προοπτικές εξέλιξης . Αν έχει ΜΑ στην Ιστορία Τέχνης και προσληφθείς να σηκώνεις τηλέφωνα , ούτε το πτυχίο σου και τις γνώσεις θα χρησιμοποιήσεις ποτέ , ούτε θα πας και πολύ μπροστά ( εκτός αν γίνεις αρχι-τηλεφωνήτρια )

2) Ο απογαλακτισμός των 18χρονων αμερικανών και ευρωπαίων έχει και την άλλη του πλευρά . "Πως είπες πατέρα ; είσαι άρρωστος ; Λεφτά έχεις να τηλεφωνήσουμε σε ένα οίκο ευγηρίας να σε βάλουμε νάχεις και παρέα " και μετά κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα επίσκεψη και πολύ του είναι .

Κατά τα άλλα είπαμε . Ελαστικότητα εργασίας και στον χρόνο και στον χώρο . Οποιος έχει ανάγκη , σου λέει , θα δουλέψει και τα Σ/Κ και τα βράδυα . Η "αγορά" επιτάσσει ανοιχτά μανάβικα την Κυριακή τα μεσάνυχτα , ανοιχτά S/M μέχρι την ´παραμονή των Χριστουγέννων στις 9 το βράδυ κ.ο.κ. Ετσι για να κλείσει το μικρό μαγαζί της γειτονιάς κι ο μικροεπιχειρηματίας να γίνει κι αυτός υπάλληλος σε ένα μεγάλο μαγαζί .
Αλλωστε στην νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα η ελευθερία στην κυκλοφορία των εργαζομένων είναι κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα . Δεν βρίσκεις δουλειά στην Θεσσαλονίκη ; Πάνε στην Βουλγαρία , εκεί έχει δουλειά. Εχεις όμως οικογένεια ; Δεν πειράζει θα τους βλέπεις τις γιορτές . Και μετά θα φταίει το παιδί που παίρνει ναρκωτικά ή τριγυρνάει στους δρόμους και στα μπαρ.

ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΥ ΔΙΚΙΟ !!!!!!:grinning-smiley-043

Να καταθέσω την πρόσφατη εμπειρία μου μιας και όλο το καλοκαίρι το πέρασα ψάχνοντας δουλειά , κι αυτήν την στιγμή εργάζομαι σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ( με σύμβαση όμως σε 3η εταιρεία κι όχι αποευθείας πρόσληψη στη εταιρεία της κινητής )και στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών συγκεκριμένα.

Στις ομάδες που προσληφθήκαμε είμαστε 17 άτομα και πρόσφατα προσλήφθηκαν με τον ίδιο τρόπο άλλα 10 άτομα σε αντίστοιχο τμήμα.

Οι συνθήκες εργασίας είναι άψογες το περιβάλλον , οι υπέυθυνες , οι προιστάμενοι κτλ κτλ κτλ.Η δουλειά όχι ιδιαίτερα κουραστική , απλά είναι λίγο ψυχοφθόρα κάποιες φορές και σχεδόν στο τέλος κάθες μέρας φεύγεις με πονοκέφαλο.

Μέχρι στιγμής δεν είδα πρόθεση απο οποιονδήποτε να θέλει να φύγει για τους συγκεκριμένους λόγους που αναφέρει ο κύριος στο άρθρο του.
Ναι θα μπορούσε να ήταν ένας λόγος ο μισθός , που εντάξει για 5 ώρες που δουλέυουμε και για πρώτος μισθός πιστεύω είναι ικανοποιητικός.

Αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό , να μην θέλω μια ζωή να δουλέυω για 700 ευρώ , να μην χρειάζεται να κάνω 2 ή 3 δουλειές για να συντηρώ τον εαυτό μου ή την οικογενειά μου, να μην έχω προσωπική ζωή ή να μην μπορώ να χαρώ την οικογενειά μου και να αντιμετωπίζομαι απο την κάθε εταιρεία σαν ανταλλακτικό μελάνι για τον εκτυπωτή.

Γιατί να έχω παράδειγμα σύμβαση για 2 μήνες που κάθε φορά ανανεώνεται αυτόματα και να έχω συνέχεια το άγχος μήπως μείνω χωρίς δουλειά .
Όταν αντιμετωπίζεις κάποιον με αυτόν τον τρόπο τι κίνητρο του δίνεις να προσπαθήσει , να γίνει καλύτερος, να αγαπήσει την εταιρεία και να αισθανθεί κομμάτι της.

Τα παιδιά στα οποία αναφέρεται ο κύριος στο άρθρο είναι τα παιδιά εκείνα που συνήθως οι μπαμπάδες και οι μανάδες τους έχουν να τα ζήσουν μια ζωή και δεν καίγονται και τόσο. Ας βρισκόντουσαν μια στιγμή στο όριο του να μην έχουν σπίτι ή τα βασικά και θα βλέπαμε τότε ποιοι σνομπάρουν την εργασία.

Απλά κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν ανθρωπάκια και να μας εκμεταλλέυονται . Πιστεύω πως στην γενιά μου ( όπως και στις προηγούμενες ) η πλειονότητα των ανθρώπων δεν είναι τεμπέληδες ούτε ανεπρόκοποι. Θέλουν να προσφέρουν , θέλουν να εργαστούν αλλά θέλουν και να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς να κρέμονται μια ζωή απο τους έρμους τους γονείς , που πάντα βοηθάνε .

Φυσικά και θα εργαστείς και κάποιο διάστημα και με λιγότερα , φυσικά και θα κάνεις υποχωρήσεις σε κάποια σημεία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα ανέχεσαι και θα σκύβεις το κεφάλι σε οποιαδήποτε αλαζονική συμπεριφορά του "κεφαλαίου-συστήματος-κτλ" υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής σου.

Γιατί όταν έχεις 3, 4 ,5 χιλιάδες μισθό , 3 σπίτια , 3 αυτοκίνητα κτλ , δύσκολα καταλαβαίνεις την θέση του άλλου. Ακόμα κι αν πέρασες απο εκεί πολλές φορές το ξεχνάς.Οπότε είναι εύκολο να λές τις παπαριές σου.

Κι εγώ με την σειρά μου δεν θα υπερασπιστώ τους χλιδάνεργους , οι οποιοι για να διατηρήσουν το Lifestyle τους κάνουν ότι κάνουν. Αλλά θα υπερασπιστώ όλα εκείνα τα παιδιά ( κατι τους γονείς τους ), που μόχθησαν στα πανεπιστήμια ( κα για να μπούν και για να αποφοιτήσουν ) με μια ανώτατη παιδεία που στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη, για να βγούν στην κοινωνία και να αποτελέσουν ενεργά και ζωτικά μέλη της κοινωνίας που προσφέρουν και αγωνίζονται για το συνολικό καλό και την πρόοδο του τόπου.

Ας μας πούν όλοι αυτοί οι προύχοντες πέρα απο την τσεπούλα τους και την καλοπέρασή τους τι τους καίει και τότε επανερχόμαστε....

*****Γιατί να έχω παράδειγμα σύμβαση για 2 μήνες που κάθε φορά ανανεώνεται αυτόματα και να έχω συνέχεια το άγχος μήπως μείνω χωρίς δουλειά .
Όταν αντιμετωπίζεις κάποιον με αυτόν τον τρόπο τι κίνητρο του δίνεις να προσπαθήσει , να γίνει καλύτερος, να αγαπήσει την εταιρεία και να αισθανθεί κομμάτι της.*****

σε αυτο που εγραψες πιο πανω ειναι ολο το νοημα !

Γιώργο, αν μου πέταγε εμένα το κινητό απλά θα τον σάπιζα στο ξύλο και μετά θα του έλεγα ότι έτσι θα απαντούσα στον εξαγριωμένο πελάτη. Και μετά θα του τράβαγα και 10 μηνύσεις του π@π@ρ@.

..... χιχιχι το ιδιο σκεφτηκα αμεσως !!!!!!:ADFADF1::ADFADF1:

Σιγά ρε παιδιά που φτάσαμε στο δουλεμπόριο με την μία..

Η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση.Η έχει έστω δύο πλευρές,σαν το νόμισμα ένα πράγμα.

Και δεν μιλάω για τους πτυχιούχους στο να κάνουν καριέρα ζωής με 700 ευρούλια.Αλλά αμα είσαι απόφοιτος Λυκείου´ή προσωρινά άνεργος ,καλό θα ήταν μια 5άωρη απασχόληση ώστε να μη βαραίνεις την οικογένειά σου.Ολοι περάσαμε από αυτό..

βρες μου εσυ 5αωρη απασχοληση να παιρνω στην ΕΛΛΑΔΑ 700 ευρω και ερχομαι ΑΥΡΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

θα βρω και μια αλλη δουλεια για αλλες 5 ωρες + 700 ευρω αρα 1400 !!

αντε να μη λεμε οτι θελουμε ς τωρα .......
ξεχνας σε ποια χωρα ζεις μου φαινεται και μας δουλευεις .....

Last edited:

+10000
έχοντας σπουδάσει UK, στη συνέχεια δουλεύοντας σε εταιρία κινητής 5 χρόνια στο κομμάτι της πληροφορικής, και τώρα σε άλλη εταιρία κινητής μπορώ να πω ότι έχεις δίκιο.

ναι μονο που στην Ελλαδα αν δεν εχεις πτυχιο δουλευεις για 700 ευρω στο 8α ωρο το οποιο ενιοτε γινεται και 9 αωρο ....
και δουλευεις ετσι χρονια ολοκληρα και χωρις σιγουρια ! απλα με συμβασεις ... μεχρι να βρεις αλλη μια τετοια δουλεια που θα περνεις 800 ευρω και θα λες πω πω πω αυτη ειναι θεση !!!!!

αν βρεις καλη εταιρια να δουλεψεις εισαι απο τους τυχερους !!!!!

Απο το capital.gr

Γνωστή εταιρεία τηλεφωνίας προσπαθεί εδώ και καιρό να καλύψει 200 (διακόσιες) θέσεις εργασίας και δεν μπορεί! Πολύ απλά διότι έχει έρθει αντιμέτωπη με το φαινόμενο των χλιδάνεργων! Είναι η νέα μάστιγα της εποχής μας. Νέοι που αρνούνται να εργαστούν για 700 ευρώ, θεωρώντας ότι ο βασικός μισθός δεν τους "ταιριάζει". Παλαβά πράγματα σε μία ανισόρροπη κοινωνία. Η στήλη προσφέρει σήμερα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γι´ αυτές τις 200 θέσεις εργασίας. Για όσους πιστούς...

Γίναμε γραφείο προσφοράς εργασίας; Όχι βέβαια, αλλά αυτή η ιστορία μας φάνηκε ενδιαφέρουσα και είπαμε να βάλουμε ένα στοίχημα! Εμείς είπαμε ότι αν απευθυνθούμε σε ένα κοινό 40.000 ανθρώπων την ημέρα θα βρεθούν 200 άνθρωποι να στείλουν βιογραφικά, για λογαριασμό των ιδίων ή κάποιων γνωστών τους. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στοιχημάτισε από την πλευρά τους ότι το "θαύμα" δεν θα συμβεί...

Η εταιρεία, λοιπόν, ζητά 200 άτομα να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πελατών της. "Προσλάβαμε φέτος 470 άτομα και τα μισά έχουν αποχωρήσει", μας είπε γεμάτος απογοήτευση και συνέχισε: "Οι συνθήκες εργασίας είναι καλές, η εταιρεία είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις της, αλλά όταν έφτανε η ώρα που οι νέοι εργαζόμενοι μάθαιναν την κυκλικότητα του ωραρίου, άνοιγαν την πόρτα και αποχωρούσαν"! Καλά διαβάζετε. Όλοι ήθελαν να δουλεύουν στο ωράριο 8 το πρωί 4 το απόγευμα. Έτσι, τα Σαββατοκύριακα και οι βραδινές βάρδιες αποτελούσαν αιτία παραίτησης!

Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, όμως, πρέπει να δουλεύει και εκτός ωραρίου δημοσίων επιχειρήσεων. Διότι αυτό απαιτούν οι καταναλωτές. Τα ίδια παιδιά που δεν θέλησαν να δουλέψουν μία Κυριακή το μήνα, θα γινόντουσαν έξαλλοι ως καταναλωτές αν ζητούσαν βοήθεια για την τηλεφωνική τους γραμμή Κυριακή μεσημέρι ή απόγευμα και δεν την έβρισκαν.

Μην φανταστείτε ότι η εταιρεία δεν πληρώνει τις υπερωρίες ή τα οριζόμενα από το νόμο. Απλά, τα παιδιά δεν θέλησαν να δουλέψουν με τους όρους της αγοράς. Εντάξει, υπάρχει η δικαιολογία των χαμηλών μισθών. Αλλά ποιος ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής και με μισθό χιλιάδων ευρώ; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα. Υπάρχει και δεύτερο: Τα παιδιά αυτά αρνούνται να δουλέψουν για 700 ή 800 ευρώ. Και πώς ζούνε; Η απάντηση βρίσκεται στην υπερβολική αγάπη που τρέφει γι´ αυτά το οικογενειακό τους περιβάλλον. Όταν οι γονείς, εμείς δηλαδή, δίνουμε το μαξιλάρι για να ακουμπήσει η άρνηση στην παραγωγή, τότε ασφαλώς και δεν θα δουλέψουν για 700 ευρώ το μήνα. Πιθανότατα και ούτε για 1.200...

Είναι μία πραγματικότητα για την οποία δεν ευθύνονται οι κυβερνήσεις, το κράτος ή η άτιμη κοινωνία. Αλλά όλοι εμείς που θέλουμε τα βλαστάρια μας να ζήσουν κοντά μας και μέχρι τα βαθιά τους γεράματα σε μία προστατευτική γυάλα.

Ένα συχνό φαινόμενο (η λέξη "συχνό" δεν μπήκε "κατά λάθος") η αγορά αυτοκινήτου από πολλά από τα παιδιά που έμειναν τελικά στη δουλειά και "καταδέχτηκαν" να δουλέψουν. Και μάλιστα μέσα στο πρώτο δίμηνο. Ξέρετε πώς; Τους το αγόρασε ο πατέρας τους για να μην κουράζονται να πηγαίνουν στην εργασία τους αλλάζοντας δύο συγκοινωνίες!

Μην βιαστείτε να πείτε ότι αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού. Εδώ συμβαίνουν, στην Ελλάδα. Και μη φανταστείτε ότι δεν θα είμαστε εμείς αύριο που δεν θα κάνουμε το ίδιο! Ο γράφων έχει δύο γιους 17 και 18 ετών και δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη στο βασανιστικό ερώτημα τι θα πράξει ο ίδιος όταν θα έρθει η ώρα...

Πίσω στη δουλειά μας τώρα. Όποιος θέλει να στείλει το βιογραφικό για το παιδί του, τον ανιψιό του ή το γείτονά του, μπορεί να το στείλει στη διεύθυνση [email protected] και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τα προωθήσουμε στην εταιρεία που αναζητά τις 200 θέσεις εργασίας!

Σημ.: Ο τίτλος "χλιδάνεργοι" έχει "κλαπεί" από επιστολή που κυκλοφόρησε ανώνυμα στο internet.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Οι βασικές αρχές του καπιταλισμού είναι το laissez faire laissez passer αλλά και η εφαρμογή της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι αν η εταιρεία δεν βρίσκει προσωπικό με 700 ευρώ το μήνα, τότε θα αναγκαστεί να προσφέρει μεγαλύτερο μισθό. Το έκανε;

Διότι γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 25 εταιρείες (μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους) που προτιμούν να ΜΗΝ έχουν αρκετό προσωπικό, παρά να αυξήσουν το προσωπικό τους με τους μισθούς που ΕΠΙΒΑΛΕΙ η αγορά.

Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η εργοδοσία προωθεί την ιδέα του φιλελευθερισμού και των ελεύθερων σχέσεων ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗ ΒΟΛΕΥΕΙ αλλά όταν πρέπει να προσφέρει περισσότερα, τότε κάνει το φιλελευθερισμό γαργάρα και ζητά προστασία. :grandpa:

Οι βασικές αρχές του καπιταλισμού είναι το laissez faire laissez passer αλλά και η εφαρμογή της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι αν η εταιρεία δεν βρίσκει προσωπικό με 700 ευρώ το μήνα, τότε θα αναγκαστεί να προσφέρει μεγαλύτερο μισθό. Το έκανε;

Διότι γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 25 εταιρείες (μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους) που προτιμούν να ΜΗΝ έχουν αρκετό προσωπικό, παρά να αυξήσουν το προσωπικό τους με τους μισθούς που ΕΠΙΒΑΛΕΙ η αγορά.

Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η εργοδοσία προωθεί την ιδέα του φιλελευθερισμού και των ελεύθερων σχέσεων ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗ ΒΟΛΕΥΕΙ αλλά όταν πρέπει να προσφέρει περισσότερα, τότε κάνει το φιλελευθερισμό γαργάρα και ζητά προστασία. :grandpa:

Πέστα χρυσόστομε.

"Προσλάβαμε φέτος 470 άτομα και τα μισά έχουν αποχωρήσει" λέει ... και επειδή αποκλείεται να αρμενίζουμε στραβά .. είναι στραβός ο γιαλός ... προσθέτω εγώ.

Στην επόμενη δημοσίευση να φροντίσουν να κάνουν γνωστή την διεύθυνση των κεντρικών γραφείων για να τους στείλουμε στεφάνι.

αντε να μη λεμε οτι θελουμε ς τωρα .......
ξεχνας σε ποια χωρα ζεις μου φαινεται και μας δουλευεις .....

Πρώτα απ όλα θα λέω ότι θέλω ,όπως άλλωστε κάνεις και εσύ Βαγγέλη .

Δεν ξεχνώ σε ποιά χώρα ζώ και δεν δουλεύω κανέναν.Αν εσύ το εκλαμβάνεις έτσι,πρόβλημά σου.Και αν ενοχλήσαι εσύ μία, εγώ ενοχλούμαι δέκα !

Εχω περάσει περιόδους ανεργίας αλλά δεν έκατσα να τα τρώω απ τους δικούς μου, αυτό ήταν το νόημα.

Εσύ μίλησες για δουλεμπόριο.Σιγά μην έχουμε και σκλαβοπάζαρο.Σε λίγο θα αρχίσει και το παιδομάζωμα πάλι ?

φίλη δουλεύει σε αεροπορική μεγάλου βεληνεκούς και σε βαρβάτη θέση , μονο ώμος ως αναφορά τις ευθύνες και το πήδηγμα , η ταμπακέρα είναι 950 ευρά , το αντίστοιχο πόστο στην ιδια αεροπορική 2,3 χώρες παραπάνω απο εδώ είναι ,,,,,,,,,,, 3200!!!!

Last edited:
φίλη δουλεύει σε αεροπορική μεγάλου βεληνεκούς και σε βαρβάτη θέση , μονο ώμος ως αναφορά τις ευθύνες και το πήδηγμα , η ταμπακέρα είναι 950 ευρά , το αντίστοιχο πόστο στην ιδια αεροπορική 2,3 χώρες παραπάνω απο εδώ είναι ,,,,,,,,,,, 3200!!!!

Oι μισθοι καμμια σχεση..γνωστα αυτα...

Πίσω στη δουλειά μας τώρα. Όποιος θέλει να στείλει το βιογραφικό για το παιδί του, τον ανιψιό του ή το γείτονά του, μπορεί να το στείλει στη διεύθυνση [email protected] και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τα προωθήσουμε στην εταιρεία που αναζητά τις 200 θέσεις εργασίας!

Eμένα γιατί μου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο απλά προσπαθεί να τραβήξει πελατεία,μιας και η υπηρεσίες ευρέσεως εργασίας ανθούν στην Ελλάδα... Δουλεύω στην Εμπορική Τράπεζα,παίρνω πτυχίο το Φεβρουάριο και είμαστε 25 άτομα τα οποία αρχειοθετούμε το μπάχαλο που επικρατεί στο σύστημά της και αμοιβόμαστε όλοι πλουσιοπάροχα 615 ευρώ, ούτε το βασικό μισθό. Τα υπόλοιπα χρήματα τα παίρνει αυτή η κάθε ΑΓΑΘΗ παραπάνω αναφερόμενη εταιρεία ευρέσεως εργασίας. Έχοντας περάσει από κάποιες τράπεζες θα σας πω τί ισχύει στην περίπτωση αυτών των εταιρειών: Η εμπορική πχ δίνει για κάθε εργαζόμενο το καθαρό ποσό των 940 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με τα αρχικά επιδόματα( πτυχίου-ξενης γλώσσας-επιδομα χρήσης Η/Υ). Όμως επειδή σ έχει βάλει η εταιρεία στη δουλειά,σου ρουφάει το αίμα κάθε μήνα, παίρνουν τα 325 ευρώ και τους κάνουμε ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ. Το θλιβερό όμως της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι? Δεν έχω δει κανένα από τα παιδιά αυτά που εργάζονται μαζί μου να πουν μία φορά : Θα κάτσω να διαβάσω να δώσω σ έναν ΑΣΕΠ ή στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.Μιλάω για παιδιά πτυχιούχα Μαθηματικούς,Οικονομολόγους της ΑΣΟΕ... Δεν έχουν τη διάθεση να κοπιάσουν (ομολογουμένος αρκετά) για να μην έχουν την ανάγκη να δουλέψουν για 600 ευρώ. Μην μου πει κανένας ότι γιατί πρέπει να διαβάσει ξανά κάποιος για να βρει δουλειά. Γιατι η αγορά έτσι έχει διαμορφωθεί πλέον και αν δεν κοιτάξουμε να προσαρμοστούμε και να κατανοήσουμε πως δουλεύει το σύστημα το μόνο που θα καταφέρνουμε είναι να κάνουμε μια τρύπα στο νερό.Ο δημόσιος τομέας ΠΕΘΑΝΕ και όσοι τυχεροί πρόλαβαν και βολεύτηκαν.Αν και δεν θεωρώ στόχο ζωής να μπω σε μία δημαρχία και να παίρνω Max 1300 ευρώ μια ζωή( μιλάω για τους χωρίς πτυχίο,βυσματίες που απλά είχαν το κονέ και βολεύτηκαν με μία θέση) και κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση να μην κοιμάμαι από το αγχος μην με σουτάρουν. Οι νέοι όροι της αγοράς εργασίας επιβάλλουν να δουλεύουμε 10ωρα στον ιδιωτικό τομέα με όποια συνέπεια στις προσωπικές μας σχέσεις. Αρκεί να αμοιβόμαστε επαρκώς( fix 1100 ευρώ) για το πτυχιούχο χωρίς μεταπτυχιακά κλπ. Και δεν θεωρώ κακό κάποιοι γονείς να βοηθούν τα παιδιά τους και να τα συντηρούν όσο σπουδάζουν( πχ εγώ). Όμως ποτέ δεν θα γυρίσω να πω στον πατέρα μου:Δώσε μου 2,5χιλιάρικα να πάρω την καινούργια Tv. Αν δεν κοπιάσεις δουλεύοντας δεν θα καταλάβεις ποτέ την αξία του να έρχεται η μέρα να πληρωθείς! Και για τους πολύ ευκατάστατους γονείς που δίνουν τα πάντα στα παιδιά τους εγώ τους ζηλεύω, μακάρι όταν κάνω παιδιά να μπορώ να τους παρέχω αυτά που δεν μπόρεσαν οι δικοί μου γονείς και να μη είναι αναγκασμένα να δουλεύουν για τον κάθε δυνάστη, αλλά να είναι αφεντικά τα ίδια. Δεν έχω σκοπό να προσβάλλω κανέναν με αυτά που έγραψα,είναι προσωπικές αυστηρά απόψεις.:ernaehrung004:

Έλα ρε σεις που κάθεστε και ασχολείστε με ένα γελοίο προπαγανδιστικό κείμενο που μόνο σκοπό έχει να ισοπεδώσει, να συκοφαντήσει, να διαστρεβλώσει και να αποπροσανατολίσει. Προφανώς υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που περιμένουν όλους εμάς τα ρεμάλια να ευαρεστηθούμε να τις καταλάβουμε. Αλλά εμείς εκεί, βράχοι, έχουμε το ψώνιο να βλέπουμε τους δείκτες ανεργίας να αυξάνονται συνεχώς. Είναι ένα πρόβλημα που χρήζει ψυχανάλυσης οπωσδήποτε. Σε λίγο θα ανοίξουν και ειδικά ψυχιατρεία για την περίπτωσή μας...

Tάπαμε Mav.
Eίναι θέμα D.N.A.
Eίμαστε γενετικά φτιαγμένοι τεμπέληδες πού πάμε τήν χώρα πίσω ενώ αυτή θέλει νά πάει μπροστά δηλαδή στόν γκρεμό...
Καταλαβαίνω πάντως τήν αγωνία τών νεοτέρων παιδιών γιά μιά αξιοπρεπή θέση εργασίας..
Οταν όμως φτάνουμε στό σημείο να θεωρούμε ´προσαρμογή´στά σημερινά δεδομένα τό δεκάωρο ή το δωδεκάωρο κάτω από κακές συνθήκες εργασίας σκούρα τά πράγματα...
Υ.Γ
Εδώ μέ τό λέγε-λέγε καί τήν προπαγάνδα τό 63% είναι υπέρ τού να χρησιμοποιούνται κάμερες στούς δρόμους...

Τα περί κειμένου νομίζω πως τα αποσαφηνήσαμε.
Μπάζει από παντού.

Οπως και οι συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές σε πρωτοπροσλαβανόμενους.

Επί της ουσίας όμως βρε παιδιά και με το χέρι στην καρδιά.:
Δεν έχετε δεί ποτέ κλασσικό τεμπέλη που αμα δεν πάρει θέση διευθυντού δεν πάει να δουλέψει?
Η στην Ξάνθη και τον Εβρο που οι νέοι αρνιούνται να πάνε στα καπνά,αράζουν στις καφετέριες και στέλνουν τους Αλβανούς να "καθαρίσουν"?

Δεν μπορεί τόσοι γνωστοί μου να προσποιούνται τόσο καλά.
Αυτή είναι η μοναδική μου ένσταση..

Συμφωνώ και επαυξάνω οτι η αγορά εργασίας ασφυκτιά και λειτουργεί σαν καρμανιόλα στον εργαζόμενο ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.Αλλά ας μην αρχίσουμε την σύρραξη πάλι: Ιδιωτικό vs Δημόσιο γιατί θα αναμασηθούμε..:ADFADF1:

Αα..επίσης δεν συμφωνώ και δεν με εκφράζει ο όρος "χλιδάνεργοι"..

Last edited:
Πρώτα απ όλα θα λέω ότι θέλω ,όπως άλλωστε κάνεις και εσύ Βαγγέλη .

Δεν ξεχνώ σε ποιά χώρα ζώ και δεν δουλεύω κανέναν.Αν εσύ το εκλαμβάνεις έτσι,πρόβλημά σου.Και αν ενοχλήσαι εσύ μία, εγώ ενοχλούμαι δέκα !

Εχω περάσει περιόδους ανεργίας αλλά δεν έκατσα να τα τρώω απ τους δικούς μου, αυτό ήταν το νόημα.

Εσύ μίλησες για δουλεμπόριο.Σιγά μην έχουμε και σκλαβοπάζαρο.Σε λίγο θα αρχίσει και το παιδομάζωμα πάλι ?

το μας δουλευεις δεν ειναι προς πρωσοπικου !

ειναι τροπος του λεγειν ......

μαλον του κακως αφηνω ενοουμενου λεγειν !!!-bye--bye-

τωρα οσο για το δουλεμποριο αγαπητε ανεβα λιγακι επαρχια πχ, Γιαννενα να δεις ΤΙ μισθους δινουν και ΤΙ απαιτουνε οι φιρμες , αυτες οι λιγες που υπαρχουν ..τελος παντων...

και μετα θα αναθεωρησεις την αποψη σου .........

ααααααα. και φυσικα ολοι μας δουλεψαμε με τετοια λεφτα και παρα πολλοι απο μας δουλευουν ακομη με τοσα λεφτα και εξαναγκαζονται να δουλευουν και αλλη δουλεια για να αυξηθει ο μισθος !!!!!!!!

μην παιρνεις παραδειγμα απο την πρωσοπικη σου εμπειρια παντα !!!!

Last edited:
Τα περί κειμένου νομίζω πως τα αποσαφηνήσαμε.
Μπάζει από παντού.

Οπως και οι συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές σε πρωτοπροσλαβανόμενους.

Δεν έχετε δεί ποτέ κλασσικό τεμπέλη που αμα δεν πάρει θέση διευθυντού δεν πάει να δουλέψει?
Η στην Ξάνθη και τον Εβρο που οι νέοι αρνιούνται να πάνε στα καπνά,αράζουν στις καφετέριες και στέλνουν τους Αλβανούς να "καθαρίσουν"?

Δεν μπορεί τόσοι γνωστοί μου να προσποιούνται τόσο καλά.
Αυτή είναι η μοναδική μου ένσταση..

Συμφωνώ και επαυξάνω οτι η αγορά εργασίας ασφυκτιά και λειτουργεί σαν καρμανιόλα στον εργαζόμενο ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.Αλλά ας μην αρχίσουμε την σύρραξη πάλι: Ιδιωτικό vs Δημόσιο γιατί θα αναμασηθούμε..:ADFADF1:

Αα..επίσης δεν συμφωνώ και δεν με εκφράζει ο όρος "χλιδάνεργοι"..

παντως οταν ριχναμε μπετα περυσι στο Σπιτι μας και φετος που χτιζαμε περασανε 3 Αλβανοι 6 Ελληνες 1 Ρουμανος + 2 Ινδοι που θελανε δουλεια και ρωταγανε τον καλουπατζη και φετος το συνεργειο με τους χτιστες ......

νιξ ..... τους ειπαν !

σιγουρα υπαρχουν και οι χλιδατοι τεμπεληδες οπως και οι πτυχιουχοι που δεν καταδεχονται να πανε στα καπνα αλλα ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ειναι μειοψηφια ......

Re: Απάντηση: Οι χλιδάνεργοι!

Σίγουρα υπάρχουν τα παραδείγματα που αναφέρεις. Δεν νομίζω πως διαφωνεί κανείς με αυτό. Και είναι λογικό να υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από ότι πριν 20-30 χρόνια λόγω της οικονομικής δυνατότητας σε πολύ περισσότερες οικογένειες. Το θέμα είναι πως για κάθε έναν από αυτούς υπάρχουν 10 που είτε δουλεύουν 60 ώρες την εβδομάδα για να τα φέρουν πέρα είτε αμείβονται δυσανάλογα των προσόντων τους.

Όσον αφορά την Β.Ευρώπη που αναφέρθηκε πριν. Εδώ η "Μαρία" παίρνει τα Gucci με την πιστωτική και ο Θεός βοηθός για το μέλλον, εκεί η "Suzan" παίρνει φοιτητικό δάνειο για να γυρίσει την Ινδία-Ν.Α Ασία κάνοντας διακοπές ενός έτους ή και περισσότερο. Δεν ξέρω πως ακριβώς έχει η κατάσταση σήμερα στην Αγγλία, αλλά προ 5ετίας αναλογούσε δάνειο 15000-20000 ανά φοιτητή.

Βέβαια τα δάνεια αυτά έχουν και το αντίκρυσμά τους. Ανώτερη ή έστω πιο περιζήτητη εκπαίδευση, και πτυχία με οικονομικό αντίκρυσμα στην αγορά. Αντίθετα τα χρήματα που θα επενδυθούν από μία ελληνική οικογένεια στη Γηραιά Αλβιόνα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου βέβαιο πως θα πιάσουν τόπο πίσω στην πατρίδα μας, και ας κοπίασε ο φοιτητής αξιοποιώντας στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσαν οι γονείς του.

Μα δεν είναι όλοι οι φοιτητές που γυρίζουν γνώστες ούτε όλοι οι γνώστες φοιτητές εξ Αγγλίας....σε πολλά επαγγέλματα όπως στην Πληροφορική περισσότερο ρόλο παίζει το πόσο 'άρρωστος' είσαι με το αντικείμενο....

Και ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ τους άσχετους που το παίζουν μάντζερ και γνώστες ενώ έχουν πατήσει τα 40-45 και δεν ξέρουν κάν να κατεβάσουν από ftp....αμά πιά!!!!