Οι Depeche Mode στην Μαλακάσα!!!

Όπως και σε άλλα θέματα, έτσι και στις συναυλίες παραμένουμε εύκολοι και εύπιστοι πελάτες.
Κλείνουμε κλαμπάκια δεκαετιών για να τα κάνουμε σούπερ μάρκετ, πληρώνουμε εισιτήρια 80 και 100€ για συγκροτήματα που είναι στη δύση του μουσικού τους βίου, είμαστε διατεθειμένοι να διανύσουμε 30 χλμ για να πάμε σε μια "αλάνα" με άλλα 50.000 άτομα, κτλ, κτλ.
Ας μου πει κάποιος σε ποια άλλη ευρωπαική χώρα γίνονται συναυλίες υπό αυτές τις συνθήκες κι εγώ θα αρχίσω να πηγαίνω σε κάθε συναυλία και θα καταθέτω και στεφάνι στα πόδια του τραγουδιστή.

Σε Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Μάντσεστερ, και πολλές άλλες πόλεις ζουν και βασιλεύουν χώροι των 100, 200, 500, 1000 ατόμων το πολύ όπου εμφανίζονται τεράστια ονόματα της ροκ (και της τζαζ) σκηνής με τα μισά εισιτήρια και φυσικά τη μισή ταλαιπωρία. Ας δει κάποιος το πρόγραμμα συναυλιών των DP που συζητάμε και εύκολα θα παρατηρήσει ότι ένα μεγάλο μέρος πραγματοποιείται σε "νέες αγορές" των πρώην "ανατολικών χωρών" για προφανείς λόγους. Δεν είναι λογικό (ούτε ροκ...) να πληρώνει το ίδιο εισιτήριο ο Γερμανός, ο Έλληνας και ο Ρουμάνος...

Ας δει κάποιος το πρόγραμμα συναυλιών των DP που συζητάμε και εύκολα θα παρατηρήσει ότι ένα μεγάλο μέρος πραγματοποιείται σε "νέες αγορές" των πρώην "ανατολικών χωρών" για προφανείς λόγους. Δεν είναι λογικό (ούτε ροκ...) να πληρώνει το ίδιο εισιτήριο ο Γερμανός, ο Έλληνας και ο Ρουμάνος...

Το άνοιγμα σε νέες αγορές δεν αφορά μόνο groups που δύουν σιγά-σιγά, όπως οι DM, Κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την πτώση των εσόδων από τη δισκογραφία. Για όλα αυτά τα group, καινούργιο άλμπουμ=καινούργια αφορμή για περιοδεία, και τίποτα παραπάνω. Από τη στιγμή, λοιπόν, που τα έσοδα πλέον προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ζωντανές εμφανίσεις, η ανώνυμη εταιρεία που ονομάζεται DM (ή AC/DC ή Stones ή οτιδήποτε, μην κολλάμε εκεί), θα πρέπει να συνεχίσει να τζιράρει.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν το προϊόν δεν το πιστεύει ούτε ο παραγωγός του, ο οποίος βγαίνει στο δρόμο έκων-άκων να ταϊσει τη μηχανή που έχει χτιστεί στις πλάτες του επί εικοσαετία. Θα ήταν αφελής κανείς αν πίστευε ότι ο Gahan θα άφηνε να του συμβεί αυτό αν η συγκεκριμένη περιοδεία σήμαινε το παραμικρό για κείνον. Ο άνθρωπος συμβατική υποχρέωση εκπληρώνει.

Re: Απάντηση: Οι Depeche Mode στην Μαλακάσα!!!

Ακυρωθηκε και η Κων/πολη σημερα.

Δεν πειράζει, παίζουν οι δικές μας Meanie Geanies εκεί στις 16 Μάη..
καλύτερα θα περάσουν 100% όσοι πάνε

εγώ πιστεύω ότι φάγαμε βρώμικο από την ίδια καντίνα

σ αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι συνηθισμένος...

ήρθε το καθαρό το άβγαλτο το παληκάρι απ τας Αγγλίας, με τα τσαγάκια του στις 5 να στρώνει και το στομαχάκι και τα γαλλικούλια του και το πιάνο του, έφαγε τα δικά μας τα βρωμερά...και το είπε...:grinning-smiley-043

Πού πας ρε Καραμήτρο...
Εδώ είναι Βαλκάνια..

Last edited:

τα πιο καλα τα εκαναν μακραν ο φιλος του ο Κιθ κι ο μεγας Ιγκυ...

...και ερχόταν (ο Iggy) και στο "Ρόδον" το '99 να παίξει 3 ώρες μπροστά σε 1.000 ανθρώπους τις μουσικάρες του...:guitarist:

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι που λένε, ξέθαψα αυτό...από εδώ

Δέκα ανεπανάληπτες στιγμές τού «Ρόδον»

1 Tricky: Ο Tricky στην πρώτη του συναυλία επί αθηναϊκού εδάφους παρέμεινε στη σκηνή για περισσότερες από τρεις ώρες και μάλιστα σ' ένα περιβάλλον θεοσκότεινο. Η ώρα ήταν περασμένη, ο χώρος είχε αδειάσει και ο Tricky συνέχιζε ακάθεκτος... Την επομένη, οι διοργανωτές τού ζήτησαν -αν είναι δυνατόν- η συναυλία του να κρατήσει λιγότερη ώρα!

2 Ramones: Τέσσερις συνεχόμενες sold out βραδιές από τους Ramones, συναυλίες που το συγκρότημα ξεκινούσε κι έπαιζε δίχως διακοπές ανάμεσα στα τραγούδια του.

3 Iggy Pop: Πάντοτε οι εμφανίσεις του Ιγκι ήταν ακραίες. Εκείνη τη φορά όμως στο «Ρόδον» ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του, αφού έπαιξε τρία ολόκληρα τραγούδια... ολόγυμνος. Οι θηλυκού φύλου θεατές το ευχαριστήθηκαν δεόντως.

4 Mano Negra: Λίγο πριν από τη διάλυσή του, το γαλλικό συγκρότημα έδωσε μία από τις πιο εκρηκτικές συναυλίες που γνώρισε το κλαμπ. Πανδαισία ήχων, ρυθμών αλλά και χρωμάτων.

5 Faithless: Στην αιχμή του Σαββατόβραδου η ηλεκτρονική τους καταιγίδα μετέτρεψε το «Ρόδον», σε ορίτζιναλ χορευτικό κλαμπ. Χόρευαν ακόμα και αυτοί που στέκονταν στο φουαγέ.

6 Screaming Jay Hawkins: Η συναυλία του δεν ήταν και κάτι το σπουδαίο, συμπεριλαμβάνεται όμως εδώ στη λίστα μας γιατί ήταν η τελευταία της ζωής του -λίγο μετά πέθανε. Η βραδιά κινηματογραφήθηκε (από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη) και κυκλοφόρησε ως (εξαιρετικό) ντοκιμαντέρ.

7 Τρύπες: Ηταν από τις λίγες περιπτώσεις όπου από το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος κινδύνευσε ακόμα και η σωματική ακεραιότητα των θεατών. Σημειωτέον δε ότι μιλάμε για ένα ελληνικό συγκρότημα.

8 Soul ΙΙ Soul: Ηρθαν κι έπαιξαν σ' ένα κατάμεστο κλαμπ, ημέρα Πέμπτη, που ήταν και Τσικνοπέμπτη. Η συναυλία ήταν εξαιρετική, το συγκρότημα βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και ουκ ολίγοι προτίμησαν να περάσουν μια διαφορετική, από τις συνηθισμένες, Τσικνοπέμπτη.

9 Franz Ferdinand: Από τις μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού περιπτώσεις που ένα γκρουπ έρχεται στην Ελλάδα τη στιγμή ακριβώς που είναι περιζήτητο παντού ανά τον κόσμο.

10 Blondie: Η αειθαλής Ντέμπι Χάρι σε μία από τις πιο «heart of glass» νύχτες τού «Ρόδον».

Απάντηση: Re: Οι Depeche Mode στην Μαλακάσα!!!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι που λένε, ξέθαψα αυτό...από εδώ

1 Tricky: Ο Tricky στην πρώτη του συναυλία επί αθηναϊκού εδάφους παρέμεινε στη σκηνή για περισσότερες από τρεις ώρες και μάλιστα σ' ένα περιβάλλον θεοσκότεινο. Η ώρα ήταν περασμένη, ο χώρος είχε αδειάσει και ο Tricky συνέχιζε ακάθεκτος... Την επομένη, οι διοργανωτές τού ζήτησαν -αν είναι δυνατόν- η συναυλία του να κρατήσει λιγότερη ώρα!

2 Ramones: Τέσσερις συνεχόμενες sold out βραδιές από τους Ramones, συναυλίες που το συγκρότημα ξεκινούσε κι έπαιζε δίχως διακοπές ανάμεσα στα τραγούδια του.

3 Iggy Pop: Πάντοτε οι εμφανίσεις του Ιγκι ήταν ακραίες. Εκείνη τη φορά όμως στο «Ρόδον» ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του, αφού έπαιξε τρία ολόκληρα τραγούδια... ολόγυμνος. Οι θηλυκού φύλου θεατές το ευχαριστήθηκαν δεόντως.

4 Mano Negra: Λίγο πριν από τη διάλυσή του, το γαλλικό συγκρότημα έδωσε μία από τις πιο εκρηκτικές συναυλίες που γνώρισε το κλαμπ. Πανδαισία ήχων, ρυθμών αλλά και χρωμάτων.

5 Faithless: Στην αιχμή του Σαββατόβραδου η ηλεκτρονική τους καταιγίδα μετέτρεψε το «Ρόδον», σε ορίτζιναλ χορευτικό κλαμπ. Χόρευαν ακόμα και αυτοί που στέκονταν στο φουαγέ.

6 Screaming Jay Hawkins: Η συναυλία του δεν ήταν και κάτι το σπουδαίο, συμπεριλαμβάνεται όμως εδώ στη λίστα μας γιατί ήταν η τελευταία της ζωής του -λίγο μετά πέθανε. Η βραδιά κινηματογραφήθηκε (από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη) και κυκλοφόρησε ως (εξαιρετικό) ντοκιμαντέρ.

7 Τρύπες: Ηταν από τις λίγες περιπτώσεις όπου από το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος κινδύνευσε ακόμα και η σωματική ακεραιότητα των θεατών. Σημειωτέον δε ότι μιλάμε για ένα ελληνικό συγκρότημα.

8 Soul ΙΙ Soul: Ηρθαν κι έπαιξαν σ' ένα κατάμεστο κλαμπ, ημέρα Πέμπτη, που ήταν και Τσικνοπέμπτη. Η συναυλία ήταν εξαιρετική, το συγκρότημα βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και ουκ ολίγοι προτίμησαν να περάσουν μια διαφορετική, από τις συνηθισμένες, Τσικνοπέμπτη.

9 Franz Ferdinand: Από τις μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού περιπτώσεις που ένα γκρουπ έρχεται στην Ελλάδα τη στιγμή ακριβώς που είναι περιζήτητο παντού ανά τον κόσμο.

10 Blondie: Η αειθαλής Ντέμπι Χάρι σε μία από τις πιο «heart of glass» νύχτες τού «Ρόδον».

Στα 1, 3, 5, 7, 8 και 9 ημουν μεσα.

ήμουν φαντάρος αλλά έμαθα από τον αδερφό μου που πήγε ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει ανάλογη εμπειρία

μέσα κανονικά... δεν εχω ακούσει ποτέ περισσότερα ντεσιμπέλ στα αυτιά μου σε συναυλία... δεν πίστευα ότι ήταν όρθιοι μπροστά μου και γούρλωνα τα ματια. Έτος 1989. Ανάμεσα στα κομμάτια δεν μεσολάβησε ποτέ διάστημα μεγαλύτερο του ενός δευτερολέπτου...

εν έτη 1991 ήταν αυτό και φυσικά ήμουν εκεί. ο μύθος ότι τα πέταξε όλα είναι αλήθεια... για ανταπόδωση έφαγε στη μούρη τα σουτιέν όλης της μπροστινής σειράς... αδιανόητο live στο πιο γεμάτο Ρόδον ever. Ευτυχώς υπάρχει dvd από την ίδια περιοδεία τραβηγμένο στο Παρίσι ενα μήνα μετά...

ίδιο βράδυ οι Fuzztones για πρώτη φορά εδώ... δεν γινόταν να χαθεί

τα υπόλοιπα τα σνόμπαρα..

Last edited:

Από τη λίστα απουσιάζει η εκπληκτική εμφάνιση των Pixies μπροστά σε 100 νοματαίους, στην περιοδεία του doolittle, την εποχή που σε άλλες χώρες γέμιζαν άνετα χώρους των 2-3000 ατόμων.

Και άλλες πολλές: triffids επί εποχής calenture, jonathan richman, cramps (ο μακαρίτης κατεδάφισε κυριολεκτικά τη σκηνή, και μερικές μέρες μετά παραπονιόταν σε συνέντευξη ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, επειδή τη μέρα εκείνη ψηνόταν στον πυρετό) κ.λπ κ.λπ.

Σύντροφε Μουκ, το ίδιο δίλημμα είχα κι εγώ για τους Fuzztones, αλλά σχεδόν είκοσι χρόνια μετά εξακολουθώ να λέω ότι δεν θα ξαναδώ καλύτερο live μετά από εκείνο των Mano Negra (η τελευταία μου ελπίδα είναι ο trent στις 20 ιουλίου)...

Έχω την εντύπωση πάντως ότι ο συντάκτης του συγκεκριμένου έφτιαξε απλώς μια λίστα με τα live στο Ρόδον που έτυχε να έχει πάει, ή να του έχουν πει ότι ήταν καλά...

Παίδες, σαν πολύ εύκολα δεν καταδικάζουμε ελαφρά τη καρδία;

Οι Depeche Mode έχουν ακυρώσει συναυλία τους μόνο δυο φορές ως τώρα, με τη δεύτερη να είναι η προχθεσινή. Απλά έτυχε σ' εμάς.

Κι εγώ χαλάστηκα αφάνταστα, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής, κάτι δε μου πάει καλά: τα ταμεία στο Terravibe ήταν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ και η ανακοίνωση έγινε στις 9.30. Όταν έγινε η ανακοίνωση, μας είπαν ότι ο Gahan είναι στο νοσοκομείο. Άρα, μάλλον δεν πήγε ποτέ στο Terravibe.

Αναρωτιέμαι, μήπως θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα; Λέω εγώ τώρα...

Η συναυλία του 2006 εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ. Στα show τους οι DM είναι πάρα πολύ καλοί και είχαν πολύ δυνατή παρουσία στη σκηνή.

Υ.Γ. Κόψτε λίγο τις κακίες. Μπορεί να δοκίμασε πρώτη φορά στη ζωή του κοκορέτσι ή παστουρμά ο άνθρωπος...:D

Από τη λίστα απουσιάζει η εκπληκτική εμφάνιση των Pixies μπροστά σε 100 νοματαίους, στην περιοδεία του doolittle, την εποχή που σε άλλες χώρες γέμιζαν άνετα χώρους των 2-3000 ατόμων.

Και άλλες πολλές: triffids επί εποχής calenture, jonathan richman, cramps (ο μακαρίτης κατεδάφισε κυριολεκτικά τη σκηνή, και μερικές μέρες μετά παραπονιόταν σε συνέντευξη ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, επειδή τη μέρα εκείνη ψηνόταν στον πυρετό) κ.λπ κ.λπ.

Σύντροφε Μουκ, το ίδιο δίλημμα είχα κι εγώ για τους Fuzztones, αλλά σχεδόν είκοσι χρόνια μετά εξακολουθώ να λέω ότι δεν θα ξαναδώ καλύτερο live μετά από εκείνο των Mano Negra (η τελευταία μου ελπίδα είναι ο trent στις 20 ιουλίου)...

Έχω την εντύπωση πάντως ότι ο συντάκτης του συγκεκριμένου έφτιαξε απλώς μια λίστα με τα live στο Ρόδον που έτυχε να έχει πάει, ή να του έχουν πει ότι ήταν καλά...

+1000 για όλα.
Νομίζω ότι το highlight στον Trent θα είναι οι Jane's Addiction που εξακολουθούν επί σκηνής να σπέρνουν...
Θα τα πούμε εκεί-bye-

Απάντηση: Re: Οι Depeche Mode στην Μαλακάσα!!!

Παίδες, σαν πολύ εύκολα δεν καταδικάζουμε ελαφρά τη καρδία;

Οι Depeche Mode έχουν ακυρώσει συναυλία τους μόνο δυο φορές ως τώρα, με τη δεύτερη να είναι η προχθεσινή. Απλά έτυχε σ' εμάς.

Κι εγώ χαλάστηκα αφάνταστα, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Πολυ σωστος! Και τα λεει ο Στεργιος που ηρθε απο Θεσσαλονικη να τους δει.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής, κάτι δε μου πάει καλά: τα ταμεία στο Terravibe ήταν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ και η ανακοίνωση έγινε στις 9.30. Όταν έγινε η ανακοίνωση, μας είπαν ότι ο Gahan είναι στο νοσοκομείο. Άρα, μάλλον δεν πήγε ποτέ στο Terravibe.

Αναρωτιέμαι, μήπως θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα; Λέω εγώ τώρα...

Εγω εβγαλα εισιτηριο στις 9 παρα 10 να φανταστεις. Πληρωσα 80 την ωρα που θα μπορουσαν ηδη να μας ειχαν ενημερωσει.

+1000 για όλα.
Νομίζω ότι το highlight στον Trent θα είναι οι Jane's Addiction που εξακολουθούν επί σκηνής να σπέρνουν...
Θα τα πούμε εκεί-bye-

Κάτσε πρώτα να έρθουν, γιατί ούτε στο site των NIN ούτε σε εκείνο των Jane's έχει ανακοινωθεί εμφάνιση στην Αθήνα. Υπ' όψιν, στο tour.nin.com υπάρχουν όλες οι ημερομηνίες της παγκόσμιας τουρ, μαζί με τα σαπόρτ. Για την Αθήνα δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με σαπόρτ.

Επίσης, τέσσερις μέρες μετά την Αθήνα, οι Jane's παίζουν Αυστραλία.

Πάντως, στο εισιτηριάκι (το οποίο έχει ήδη αγοραστεί και φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο εντός της οικίας ), υπάρχει κανονικά το λογότυπο των jane's. Λέτε να πάθει καμία προγραμματισμένη γαστρεντερίτιδα ο Farrell;

Θα έρθουν οι Jane's Addiction; Πότε;

20 Ιουλίου, θέατρο Βράχων, μαζί με Nine Inch Nails. Το ποιος από τους δύο θα παίξει δεύτερος παραμένει άγνωστο. Παρότι θεωρητικά η περιοδεία είναι του Reznor, στο αμερικανικό σκέλος παίζουν δεύτεροι οι Jane's (τους το χρώσταγε από τη Lollapallooza, που χάρις στον Farrell έκαναν το μεγάλο μπαμ οι NIN).

Εισιτήρια εδώ: www.tickethour.com

Όχι μόνο πήγε, αλλά βρισκόταν κανονικά στο καμαρίνι του μέχρι τις 9. Άλλωστε, το απόγευμα φωτογραφήθηκε στον ίδιο χώρο, στην απονομή του χρυσού δίσκου των DM. Επίσης, μέχρι τις 8:30 υπέγραφε αυτόγραφα στους fans, στα παρασκήνια, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.