Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Είναι δεκαοχτούρες, γι αυτό έχουν "άχαρα χρώματα", don't worry σιγά-σιγά θα μάθεις και τα ζωάκια...

Να και ενα σφαιρικο πουλι. Γειτονοπουλο ειναι και αυτο.
Νομιζω οτι καμαρωνει τη λεια του που μολις επιασε. Η φωλια του ειναι διπλα σε ενα φοινικα (see 2nd attachment). Το χαλαρο σκουληκακι πρεπει το εχω φωτογραφισει την Τριτη η Τεταρτη που εβρεχε, ακριβως κατω απο την αυτη την καρυδια. Το θυμαμαι λιγο μακρυτερο βεβαια :))

ωραια φωτογραφια με ωραια χρωματα και καδραρισμα :a0210:

Είναι δεκαοχτούρες, γι αυτό έχουν "άχαρα χρώματα", don't worry σιγά-σιγά θα μάθεις και τα ζωάκια...

Ευχαριστω Δημητρη!
Εμαθα και απο τον spageo οτι το μαυριδερο πουλι ειναι κοτσυφι!

All in one forum, οχι μονο για φωτογραφια :)

Παρεμπιπτοντως, τα εικονιζομενα παρακατω ειναι σπουργιτια, ναι? Να ξερω τα ζωακια της γειτονιας τουλαχιστον...

Attachments

• sparrow.jpg
    sparrow.jpg
    80.8 KB · Views: 27

Ναι... καλά, τώρα μου θύμισες Αμερικάνα γυναίκα φίλου μου, γεννημένη-μεγαλωμένη Ν.Υόρκη, σε κάποιο ουρανοξύστη. Επαφή με φύση μέσω τηλεόρασης. Πάνε στο χωριό, να γνωρίσει τα πεθερικά, την αφήνει κάποια στιγμή μόνη της στην αυλή, και ακούγοντας κραυγές φόβου πετάγεται έξω έντρομος... και σκάει στα γέλια: η φίλη είχε φοβηθεί τις κότες!

Ναι... καλά, τώρα μου θύμισες Αμερικάνα γυναίκα φίλου μου, γεννημένη-μεγαλωμένη Ν.Υόρκη, σε κάποιο ουρανοξύστη. Επαφή με φύση μέσω τηλεόρασης. Πάνε στο χωριό, να γνωρίσει τα πεθερικά, την αφήνει κάποια στιγμή μόνη της στην αυλή, και ακούγοντας κραυγές φόβου πετάγεται έξω έντρομος... και σκάει στα γέλια: η φίλη είχε φοβηθεί τις κότες!

χα χα, δεν πεφτεις και πολυ εξω :)))

Aν και όχι ιδιαίτερα καλλιτεχνική, ας βάλω κι εγώ μια φωτό του πολυαγαπημένου μου φίλου Terry...

DSC02621.jpg

thanks drek, θα το δοκιμασω.

Οσο για την Δ7000, εχω μια υποψια, την οποια προσπαθω να διευκρινησω, οτι με τον 55-200μμ δεν θα εχει διαφορα στο ΙQ. Με αλλα λογια νομιζω οτι θα επαληθευθει αυτο που λενε τα παιδια στο φορουμ οτι ο σενσορας της 7000 ειναι απαιτητικος για φακουδακια οπως ο 55-200.

I will let you all know about it :)

http://dxomark.com/index.php/Lens-w...235/(onglet)/0/(brand)/Nikkor/(brand2)/Nikkor

Μπορεί να μην δικαιολογεί στο 100% την διαφορά Mp αλλά την δικαιολογεί σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα περισσότερα Μπ είναι "αναβάθμιση για καθε φακό". Απλά μπορεί να φανεί ίδιος ή και χειρότερος αν βλέπεις σε 100% pixel view δηλ. σε διαφορετρικό φυσικό μέγεθος, κάτι που είναι άδικο.

http://dxomark.com/index.php/Lens-w...235/(onglet)/0/(brand)/Nikkor/(brand2)/Nikkor

Μπορεί να μην δικαιολογεί στο 100% την διαφορά Mp αλλά την δικαιολογεί σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα περισσότερα Μπ είναι "αναβάθμιση για καθε φακό". Απλά μπορεί να φανεί ίδιος ή και χειρότερος αν βλέπεις σε 100% pixel view δηλ. σε διαφορετρικό φυσικό μέγεθος, κάτι που είναι άδικο.

Εχω τραβηξει, χθες, φωτο και με τις δυο καμερες με τον 55-200 απλα δεν μπορεσα ακομα να τις συγκρινω. Σημερα ελπιζω να το τελειωσω.

Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ο κιτ 18-55vr, μου φαινεται 2 κλικ ανωτερος στην D7000 απο την D5000, και σε οξυτητα και σε αποδοση χρωματος. Τουλαχιστον με τα δικα μου δειγματα και ματια.

Χρησιμο λινκ thanks, Ηλια! Η αποδοση του samyang εντυπωσιακη στις Νικον!! Και ποσο φτωχη η αποδοση των Nikkor στις Nikon DX :(

Ε οχι και φτωχή η απόδοση στις DX, τα καθαρά lp/mm είναι ανώτερα στις DX με τα πυκνότερα πίξελ.
Ο τρόπος που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα είναι που "δείχνει" καπως παραπανίσια υπεροχή των FX. Βασικά το αποτέλεσμα των DX προκύπτει με αναγωγή σε μέγεθος FX διαιρώντας τα καθαρά lp/mm με τον συντελεστή κροπ (1,5Χ). Οχι οτι δεν είναι σωστή η αντιμετώπιση αφου δίκαιη σύγκριση γίνεται σε ίδιο φυσικό μέγεθος αρα το είδωλο των Dx θα πρέπει να μεγενθυθεί 1,5Χ φορές περισσότερο αρα απώλεια οξύτητας. Ομως δεν παίρνουν υπόψη την πραγματική αποδοση των αλγορίθμων ρεσαμπλινγκ.
Και υπαρχουν σενάρια χρήσης που ευνοούν την μια ή την άλλη πλευρά.

Για γράψε πως συγκρίνεις ... με ίδιο διάφραγμα ή με ισοδύναμο ωστε να έχεις (περίπου) ίδιο βάθος πεδίου ??. Με ίδιο εστιακό μήκος ή με ισοδύναμο ώστε να παίρνεις ίδιο FOV.

Y.Γ. Αρκετά off topic ... μάλλον καλύτερα να ανοίξουμε ειδικό νήμα "Φακοί - αισθητήρες - απόδοση ... τι παιζει ?".

Ε οχι και φτωχή η απόδοση στις DX, τα καθαρά lp/mm είναι ανώτερα στις DX με τα πυκνότερα πίξελ.
Ο τρόπος που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα είναι που "δείχνει" καπως παραπανίσια υπεροχή των FX. Βασικά το αποτέλεσμα των DX προκύπτει με αναγωγή σε μέγεθος FX διαιρώντας τα καθαρά lp/mm με τον συντελεστή κροπ (1,5Χ). Οχι οτι δεν είναι σωστή η αντιμετώπιση αφου δίκαιη σύγκριση γίνεται σε ίδιο φυσικό μέγεθος αρα το είδωλο των Dx θα πρέπει να μεγενθυθεί 1,5Χ φορές περισσότερο αρα απώλεια οξύτητας. Ομως δεν παίρνουν υπόψη την πραγματική αποδοση των αλγορίθμων ρεσαμπλινγκ.
Και υπαρχουν σενάρια χρήσης που ευνοούν την μια ή την άλλη πλευρά.

Για γράψε πως συγκρίνεις ... με ίδιο διάφραγμα ή με ισοδύναμο ωστε να έχεις (περίπου) ίδιο βάθος πεδίου ??. Με ίδιο εστιακό μήκος ή με ισοδύναμο ώστε να παίρνεις ίδιο FOV.

Y.Γ. Αρκετά off topic ... μάλλον καλύτερα να ανοίξουμε ειδικό νήμα "Φακοί - αισθητήρες - απόδοση ... τι παιζει ?".

Η ημιμαθεια μου ειναι χειροτερη απο την αμαθεια μου...

Ευχαριστω Ηλια για τις διευκρινησεις.

Το νημα που προτεινεις ειναι εξαιρετικη ιδεα! ...go for it!!

Το λελουδικό στη μέση τι ρόλο ακριβώς βαράει; Να σπάει τη μαυρίλα; Ή υποδηλώνει τα φυσιολατρικά αισθήματα της γαλής;

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Κανονικά άλλο φυτό έπρεπε να βάλει ο καλλιτέχνης, αλλά τον άφησα εν λευκώ να αποφασίσει. :D

Τι κοιταει ο γατουλης πανω και τι κοιταει κατω?

Click on attachments to find out :))

Φωτο απο σημερα το απογευμα. Οι 3 με Panasonic G1 και η μια με Νικον, (αγαπητε send..:-)

attachment.php

attachment.php

Attachments

• P1060092.jpg
    P1060092.jpg
    60.4 KB · Views: 85
  • P1060095.jpg
    P1060095.jpg
    76.1 KB · Views: 83
  • D7K_3821.jpg
    D7K_3821.jpg
    54.4 KB · Views: 20