Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Η μαμα καπως ανησυχη, τα δυο της παιδακια στη φωλιτσα τους στον φοινικα και ο 'τρομοκρατης' που καραδοκει.

Μετα το shooting, πηρα τον γατο μεσα για καλο και για κακο... :)

attachment.php

Attachments

• D7K_4001.jpg
    D7K_4001.jpg
    69.6 KB · Views: 141
  • D7K_4054.jpg
    D7K_4054.jpg
    120.7 KB · Views: 24
  • P1060066.jpg
    P1060066.jpg
    53.9 KB · Views: 24
  • D7K_3958.jpg
    D7K_3958.jpg
    183 KB · Views: 27

Δεν μπορω να μη βαλω και μια σημερινη, απογευματινη φωτο της φιλης μου με τον 55-200 VR που τον εκτιμω ολο και περισσοτερο μερα με τη μερα και οσο τον μαθαινω.

Θελω να ρωτησω το εξης. Βλεπω οτι θα ηταν χρησιμο να μπορουσα να τραβηξω μεχρι 300μμ. Επειδη ομως δεν θελω να παρω ακριβο φακο τωρα, σκεφτομαι 2 εναλλακτικες. α) Να κροπαρω οπως εκανα εδω, ή, β) να αγορασω τον Sigma 70-300 APO με 200 ευρουδακια. Αυτο που με φοβιζει ειναι η ελλειψη του VR στο μεγιστο ανοιγμα, αν και εχω σταθερο χερι. Θα μπορουσα να παρω ευκολα την οξυτητα που μου δινει ο 55-200 στα 200 (βλεπε φωτο)?

attachment.php

Attachments

• D7K_4233.jpg
    D7K_4233.jpg
    73.3 KB · Views: 111

Αυτή πάντως έχει εξαιρετική λεπτομέρεια, βλέπω τα "μουστάκια" του μάγκα!

.......
Θελω να ρωτησω το εξης. Βλεπω οτι θα ηταν χρησιμο να μπορουσα να τραβηξω μεχρι 300μμ. Επειδη ομως δεν θελω να παρω ακριβο φακο τωρα, σκεφτομαι 2 εναλλακτικες. α) Να κροπαρω οπως εκανα εδω, ή, β) να αγορασω τον Sigma 70-300 APO με 200 ευρουδακια. Αυτο που με φοβιζει ειναι η ελλειψη του VR στο μεγιστο ανοιγμα, αν και εχω σταθερο χερι. .....
Κατ' αρχή με γειά το όνομα ( εκείνο το ... αλλαντικό εδώ μου' χε κάτσει ! ).
Δες δυό δείγματα από τον 70-300 ΑΡΟ για να πάρεις μιά ιδέα :

http://www.avclub.gr/forum/attachme...304619173ttachmentid=67072&stc=1&d=1304619173

Attachments

• IMGP0328pp.jpg
    IMGP0328pp.jpg
    58.9 KB · Views: 25
  • IMGP0326p1.jpg
    IMGP0326p1.jpg
    46.7 KB · Views: 27

Κατ' αρχή με γειά το όνομα ( εκείνο το ... αλλαντικό εδώ μου' χε κάτσει ! ).
Δες δυό δείγματα από τον 70-300 ΑΡΟ για να πάρεις μιά ιδέα :

http://www.avclub.gr/forum/attachme...304619173ttachmentid=67072&stc=1&d=1304619173

Ευχαριστω για το ονομα!
Ειπα να κανω μια μικρη αναβαθμιση μιας που αρχιζω να σκαμπαζω λιγα πραγματα περι φωτογραφιας, χαριν ολων εσας. Το 'σαλαμι' ηταν ενδεικτικο της πληρους αγνοιας μου. Ταπεινο πλην τιμιο ονομα βεβαια :)

Τα δειγματα ειναι τραβηγμενα στα 300μμ και στο χερι? Σα να μου φαινεται οτι ο νικον 55-200 στα 200 ειναι οξυτερος.

Αυτή πάντως έχει εξαιρετική λεπτομέρεια, βλέπω τα "μουστάκια" του μάγκα!

Ασε, χτες επεσε ενα πουλακι απο τη φωλια του και παρ'ολο που ειναι μια χαρα και το ταιζει στο εδαφος η μαμα, κινδυνευει απο το γαταρο και οχι μονο τον δικο μου. Ευτυχως που οταν πλησιαζει γατος η κοτσυφινα χαλαει τον κοσμο και προλαβαινω και βγαινω εξω και διωχνω τα γατια. Σκεφτομαι να βαλω το μωρακι σε ενα κλουβακι για να το ταιζει απο κει μεσα με ασφαλεια, αλλα δεν ξερω αν αυτο ενδεικνυται.

Γνωριζει καποιος τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?

Να παμε εναντια στους νομους της φυσης και να προστατευσουμε το μωρακι? Ιδου η απορια!
attachment.php

Attachments

• D7K_4229.jpg
    D7K_4229.jpg
    54.8 KB · Views: 76
  • D7K_4234.jpg
    D7K_4234.jpg
    61.1 KB · Views: 19
  • D7K_4245.jpg
    D7K_4245.jpg
    116.1 KB · Views: 23

.....
Τα δειγματα ειναι τραβηγμενα στα 300μμ και στο χερι? Σα να μου φαινεται οτι ο νικον 55-200 στα 200 ειναι οξυτερος.
Γάτα στα 210 χλσ περιστέρι στα 300 χλσ, όλα στο χέρι με Πένταξ, που έχει σταθεροποίηση στο σώμα της μηχανής.
Δυστυχώς τα exif δεν πέρασαν στο ανέβασμα, αν και δεν τα είχα σβήσει ( ; ) !!
Η σμίκρυνση επηρεάζει την καθαρότητα της εικόνας, είναι το πλήρες κάδρο, όπως σκοπεύτηκε !

Ασε, χτες επεσε ενα πουλακι απο τη φωλια του και παρ'ολο που ειναι μια χαρα και το ταιζει στο εδαφος η μαμα, κινδυνευει απο το γαταρο και οχι μονο τον δικο μου. Ευτυχως που οταν πλησιαζει γατος η κοτσυφινα χαλαει τον κοσμο και προλαβαινω και βγαινω εξω και διωχνω τα γατια. Σκεφτομαι να βαλω το μωρακι σε ενα κλουβακι για να το ταιζει απο κει μεσα με ασφαλεια, αλλα δεν ξερω αν αυτο ενδεικνυται.

Γνωριζει καποιος τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?

Βάλε σε ένα καφάσι άχυρο και άστο εκεί μέσα.
Βάλε το καφάσι κάπου ψηλά ή σε μια αποθήκη, να μην έχουν πρόσβαση...

Βάλε σε ένα καφάσι άχυρο και άστο εκεί μέσα.
Βάλε το καφάσι κάπου ψηλά ή σε μια αποθήκη, να μην έχουν πρόσβαση...

Ευχαριστω Jim, μου εδωσες ωραια ιδεα τωρα! Θα το βαλω πισω στη φωλια του! Home sweet home :)

Βαλε καμμια πιο μεγαλη φωτο ντε, να το χαρουμε περισσοτερο το πινσερακι :-)

Εχεις δικιο! ειναι που ειναι μια σταλια....βγηκε και η φωτο μικρη!

(αν και δε ξερω γιατι βγηκε τοσο μικρη...1MB ηταν η αρχικη)

Last edited:

Και από μένα μία

Αφού μας έκανε τη χάρη να σταματήσει να στριφογυρίζει για μια στιγμή :)

‎3-4 εβδομαδων...Τα ματια ειναι ακριβως οπως στη φωτο(δεν εγινε καμια επεξεργασια). Υπαρχουν 4 για οποιον θελει να υιοθετησει.

Attachments

• DSC01677 modified.jpg
    DSC01677 modified.jpg
    135.1 KB · Views: 42