Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Ο μικρός δεν "πάτησε πόδι", την πάτησε κάτω την μάνα του... Το ελάφι κούκλος!

Απάντηση: Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

το ελάφι πραγματικά...ολα τα λεφτα!! πολύ ωραία!

Ξερετε, ειναι με τον αριστερο αισθητηρα AF, αυτον που παρουσιαζει 'προβλημα'....
Oταν εχω καιρο και περισσοτερη γνωση πανω στην μηχανη θα σας πω την γνωμη μου για το ζητημα αυτο αλλα και για την μηχανη αυτην καθε αυτην.
Παντως σαν μηχανη ειναι ανωτερη της D700 σχεδον σε ολα

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Αρχιζει να μου αρεσει αυτη η μηχανη ολο και πιο πολυ....
Τελικα ειναι φοβερο εργαλειο αλλα 'ατιθασο'.
Θελει ΣΟΒΑΡΑ κρυσταλλα και δεν συγχωρει τα 'λαθη'.
Ομως πραγματικα το αποτελεσμα σε δικαιωνει.
Δειτε ακριβεια στην εστιαση(στο ματι), αυτη εδω ειναι με τον 300+TC2 αρα εχουμε 600mm μεσα στο αυτοκινητο, ουτε μπρος ουτε πισω,απλα εκει που πρεπει ναναι. Το AF-c ειναι παρα πολυ καλο. Φυσικα μην περιμενετε να το δειτε σε μια στατικη φωτο οπως αυτη εδω αλλα στο AF-c 9d ή 3d κανει πραγματικα θαυματα (με μικρη προσοχη στο τελευταιο) τοσο που το AF-s ειναι πλεον παρελθον.
Στο μονο που δεν 'παλευεται' με τιποτα ειναι το μεγεθος των αρχειων...49ΜΒ το καθε nef :violent-smiley-030:

Αυτη εδω ειναι περιπου το 1/3 της αρχικης

Last edited:

Ο καλύτερος πελάτης της seagate και της western digital θα γίνεις, αλλά αξίζει...

Re: Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

αυτη εδω ειναι με τον 300+TC2 αρα εχουμε 600mm μεσα στο αυτοκινητο,

στο AF-c 9d ή 3d κανει πραγματικα θαυματα (με μικρη προσοχη στο τελευταιο) τοσο που το AF-s ειναι πλεον παρελθον.

Αυτη εδω ειναι περιπου το 1/3 της αρχικης

]

Ερωτηση α)

Με τον ιδιο φακο και κονβερτερ σε κροπ σωμα πχ. D7000, θα ειχαμε το ιδιο ποιοτικο αποτελεσμα και χωρις κροπ (με δεδομενο οτι η εστιαση πετυχε επισης)...??

Ερωτηση β)

Εννοεις οτι δεν θα πολυδουλευεις το single mode στην εστιαση? Τραβας σε ριπες σε ολα τα πετουμενα, ακομα και οταν στεκονται οπως το παραπανω? Το ρωταω, γιατι ειχα διαβασει ενα θεμα για το servo της κανον, οτι η πρωτη (ισως και η δευτερη) ληψη, ειναι αναγνωριστικες για να υπολογισει την αποσταση και στη συνεχεια κλειδωνει και ακολουθει (με αποτελεσμα οι πρωτες 1-2 ληψεις να -ενδεχεται- ειναι και ανεστιαστες). Το συστημα της νικον ειναι παρομοιο?

α. Αν θυμαμε καλα η πυκνωτητα των pixels στην D7000 ειναι ανωτερη αυτης της d800. Mε καλο φωτισμο και σωστη εκθεση & εστιαση πιστευω πως ναι θα ειχες παρομοιο αποτελεσμα.

β. Ναι σωστα τωρα πια μονο το AF-c για ολα εκτος απο τα αγαλματα...Τραβω σε ριπες ΑΛΛΑ οχι περισσοτερες απο 3-4 (συνηθως δεν χρειαζομαι περισσοτερες και απο αυτες αν οχι ολες οι 3/4 ειναι 'μεσα'). Ισως θα απορησεις γιατι οχι περισσοτερες. Λοιπον γιατι συνηθως το AF με βγαζει ασπροπροσωπο για τους στοχους που επιλεγω. Μεσα απο το οφθαλμοσκοπιο παρακολουθω την σκηνη και επιλεγω την καταλληλη στιγμη,τις περισσοτερες φορες πετυχαινει (αλλα προσεχω και ορισμενα πραγματα απο πριν).
Ο πιο γρηγορος φακος σε ταχυτητα εστιασης που εχω ειναι ο 300μμ. Με τα tc η ταχυτητα πεφτει αρκετα. Αν ειχα κανεναν 500/600 ισως τα καρρε να μου φαινονταν λιγα αλλα εχω προσαρμοστει πια....
Παντως ολες οι μηχανες κανουν καποια προεστιαση σε κινουμενο στοχο, οι πρωτες πιθανον να μην πετυχαινουν παντα γιατι μεχρι να βρει τον στοχο και να κλειδωσει το μοτερ και το af μπορει και να χασει, μετα αναλογα την μηχανη και τον φακο εχεις τα αποτελεσματα (γενικα ισχυει το οτι πληρωνεις περνεις)

Εδω τωρα σημερινες με τον 70-200 και τον tc1.4 με μηδενικη επεξεργασια εκτος απο resize και οξυνση.

Last edited:

μετα απο τις καταπληκτικές φωτογραφίες του φιλου leon, να βάλω μια με την ταπεινή αλλα πιστή Ixus 870IS που με συνοδεύει πάντα στην τσέπη.
Εδώ ο υποφαινομενος μαζί με τον νεό μου γείτονα και φίλο που έκανα εδώ στο νησί (αφιερωμένη στο άβαταρ του Klekor) :))))))

ta.jpg

Καλές διακοπές να έχετε παιδιά.

Κούκλος ο κολλητός σου, και άλλη μια απόδειξη ότι όταν έχεις θέμα όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα!!!

Πραγματι θεματα υπαρχουν παντου, πολυ γλυκια φωτογραφια, μπραβο...
Μια τωρα σχετικα υψηλης αναλυσης.

Προσεχτε και την λεπτομερια στο ματι του γλαρου (με τον 70-200)

Καλυτερα δεστε την απο τον λινκ γιατι μαλλον την πετσοκοβει η πλατφορμα....

Last edited:

Λεωνιδα... δεν αφηνεις τα βαλσαμωμενα ησυχα, να βγαλεις κανενα πιο δυσκολο θεμα....???????? :7SFGSFG:

:flipout::grinning-smiley-043

Ωραία αυτή, ίσως να την προτιμούσα λίγο πιο κροπαρισμένη από κάτω αλλά τα μάτια του είναι όλα τα λεφτά.

Απάντηση: Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Λεωνιδα... δεν αφηνεις τα βαλσαμωμενα ησυχα, να βγαλεις κανενα πιο δυσκολο θεμα....???????? :7SFGSFG:
:flipout::grinning-smiley-043

Καλο!:SFGSFGSF:

Αυτη ειναι η αρχικη...

Αυριο θα σας εχω μια αλλη..:HTEHETH63:

το βλέμα του ιπτάμενου φίλου ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!
που τον πέτυχες? !