Οι καλύτερες μας για το 2009

@jim, η πρωτη καταπληκτικη...

@vasada, η πρωτη πολυ καλη. Μου αρεσει εξισου και η τριτη αλλα νομιζω θελει ενα γερο κροπαρισμα να φυγει η μαυριλα του υποστεγου

Ευχαριστω, για τα καλα σας λογια. Κοιταζοντας πισω και κανοντας μια ανασκοπηση των φωτογραφιων μου φτανω στο εξης συμπερασμα:

"Ξυπνας πρωι - γυρνας πισω με κατι καλο"

....

Επίσης μια ερώτηση:Η φωτογραφία στον Ισθμό είναι πολύ ωραία καδραρισμένη.Ίσως με ευρυγώνιο έβγαινε ακόμα καλύτερη.

Που στεκόσουν ρε μάστορα;Ή μήπως το κρατάς μυστικό της δουλειάς;(πλάκα κάνω)-bye-Αν δοθεί ευκαιρία,πάμε μαζί, να γνωριστούμε κι όλας.
....

Αυτη με το πλοιο ειναι τραβηγμενη με τον 70-200 @ 200mm.
Το πλοιο ηταν μακρια, γι'αυτο και φαινεται οτι ειναι ακριβως μπροστα μου.

Με ευρυγωνιο παιρνεις το πλοιο τη στιγμη που περναει διπλα σου. Δεν εχω βγαλει τιποτα καλο ετσι ομως. Ο βασικος λογος ειναι οτι περναει διπλα σου το πλοιο και το φοντο ειναι η απεναντι μερια, οπου δεν εχει τιποτα της προκοπης.

Απο αυτες εδω θα καταλαβεις που βρισκομουν.

http://www.flickr.com/photos/vasada/4227458431/

http://www.flickr.com/photos/vasada/4227456861/in/photostream/

Εκει που ειναι το παρκινγκ και το κτιριο της Διωρυγας, Κατω απο το αυλακι...Μπορουμε να δοκιμασουμε μαζι anytime να γνωριστουμε κιολας.

Και οι δυο ακρες του καναλιου εχουν πολυ υλικο. Επισης καλη ειναι η θεα απο την γεφυρα της νεας Εθνικης οδου, αλλα εκει πρεπει να παρανομησεις για να σταματησεις.

@yiannakas.
πες μειλ να σου στειλω το RAW να παιξεις.

@supacoopa.
την διαλεξα απο ολο το σετ, ακριβως γιατι φαινοταν και μερη του υποστεγου...Εχω και αλλες "σκετες" αλλα δε μου ειπαν κατι...

Last edited:
Εννοείται ότι το πρωι βγάζεις κάτι καλό.Όσες φορές έχω βγει πρωί δεν το έχω μετανιώσει.

Αυτές τις μέρες, σκέφτομαι μια πρωινή εξόρμηση, χωρίς να έχω είμαι απόλυτος για κάποιο μέρος.Θα σου στείλω pm, ελπίζω να μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου.

Για το φόντο έχεις δίκιο.Δεν έχει τίποτα της προκοπής.

Και καπιες απο μενα.

3468983168_91dfc34020_o.jpg

απο αυτην εδω καταλαβα βασικα σε τι χρησιμευει ο ευρυγωνιος φακος μετα απο 4-5 μηνες χρησης του:)

3572312639_bcb5ff0d8b.jpg

Με αυτην εδω πετυχα κατι πολυ καλο ΙΜΗΟ με ομπρελλα για πρωτη φορα, και κερδισα και μια μηχανη στο digital camera μετα:))

4046453996_0e18d0ca4e_o.jpg

αυτη εδω ειναι μαλλον η πιο πετυχημενη μου για φετος. Ειχαμε ξοδεψει 2 ωρες και πολυ ιδρωτα σε ενα γυμναστηριο κυριακη βραδυ μεχρι να τις βγαλουμε αλλα τελικα βγηκαν πολυ καλες ΙΜΗΟ. Και κερδισε στο National Geographic το πρωτο βραδειο σε κατυγωρια ανθρωποι:)

για runner-up αυτη εδω γιατι μου λειπει το καλοκαιρι για καπιο λογο:)

3840968542_bcac8f3696.jpg

Γενικα ηταν πολυ καλη χρονια φωτογραφικα, το μονο που αγορασα φετος απο φωτογραφηκα ηταν 2 ομπρελες, και κατι παλοι φακοι Μ42, ελπιζω φετος να παρω κανα καινουριο σωμα.

Αλεξ πολυ ωραια με τα allstar και η πρωτη με action πορτρετο.
JIm, μαρεσει η πρωτη πολυ.
vasada οι 2 πρωτες ΙΜΗΟ πολυ ωραιες

Jim, νομιζω την ειχα βαλει στα αγαλματα, και σε ενα νημα με ταξιδια, στη στογχολμη

Την είχες βάλει ναι την θυμάμαι, φοβερή...όπως και οι all star και ο πυγμάχος...

jim: πολύ καλή η πρώτη

vasada: άπαιχτη η πρωινή...

ncups: η πανοραμική υπέροχη..

Last edited:
Παυλο, αυτη με το αγαλμα... φοβερη...

λες και θα σου μιλησει...

μπραβο!!!

Emilot ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η τελευταία δικιά σου έχει ένα υπέροχο κάδρο αλλά μέτρια επεξεργασία.Μπράβο!

Παύλο, νόμιζα ότι δεν θα το έλεγες ποτέ για την πρώτη θέση στο National Geographic και το ταξίδι στην Ταϊλάνδη!Συγχαρητήρια!

@Emilot
Η τρίτη μου αρέσει πολύ! Στο είχα πεί και όταν την πρωτοανέβασες, είναι πραγματι σαν ζωγραφιά!

@Jim
Πραγματι η πρώτη είναι πολύ κινηματογραφική. Κάτι μεταξύ Ρόκυ και Δρόμων της φωτιάς!

@vasada
Η πάπια είναι πολύ. Γενικά θυμάμαι οι φωτογραφίες σου απο το ζωολογικό πάρκο στο Βερολίνο ήταν πολύ καλές! Σε ενέπνευσε το μέρος!

4046453996_0e18d0ca4e_o.jpg

αυτη εδω ειναι μαλλον η πιο πετυχημενη μου για φετος. Ειχαμε ξοδεψει 2 ωρες και πολυ ιδρωτα σε ενα γυμναστηριο κυριακη βραδυ μεχρι να τις βγαλουμε αλλα τελικα βγηκαν πολυ καλες ΙΜΗΟ. Και κερδισε στο National Geographic το πρωτο βραδειο σε κατυγωρια ανθρωποι:)

Συγχαρητήρια μαν. Πότε έγινε αυτό? Δεν είπες κατι να μπούμε να ψηφίσουμε! Αν και δεν χρειάστηκε απο ότι φαίνεται! Εϊναι βέβαια εκπληκτική φωτογραφία!

Γεια σας,να βαλω καποιες που επελεξα,αν και αφησα απεξω βεβαια καποιες που μου αρεσανε αρκετα.

Αυτη εδω την ειχα βγαλει σε μια παραλια στα Μαλια της Κρητης,μια μερα που ειχε κρυο και καπως κακο καιρο.Ηθελα να πετυχω στη φωτογραφια αυτη να περναει αυτη η αισθηση της χειμωνιατικης ατμοσφαιρας,και της ερημιας και μοναξιας.
Μου αρεσε το τελικο αποτελεσμα,ο συνδιασμος των χρωματων,τα κυματα,ο ουρανος κτλ.

img7506s.jpg

Τη φωτο αυτη την εβγαλα στο Βοτανικο κηπο που ειναι απεναντι απο το Δαφνι,πριν λιγο καιρο.Μου αρεσε σα συνθεση και σαν αποτελεσμα αισθητικο,οπως επισης και τα χρωματα πιστευω οτι βγηκαν ομορφα.Μ'αρεσει και η λιγο μελαγχολικη αισθηση που αφηνει με τα φυλλα στο εδαφος και το φθινοπωρινο στυλ.Για να την πετυχω σταθερη καθομουν πολυ ωρα και προσπαθουσα,με βαρεθηκε ακομη και η κοπελια που ηταν μαζι μου και σηκωθηκε και εφυγε και με παρατησε εκει!

Η επομενη ειναι απο την Κρητη,και ειναι πραγματικα μια απο τις αγαπημενες μου για φετος.Δυο πουλια πανω στα κλαδια στο γυμνο δεντρο την ωρα που εχει αρχισει σιγα σιγα να βραδιαζει.Μου αφηνει μια γλυκια και ηρεμη αισθηση,καπως καλλιτεχνικη και ελαφρως ρομαντικη,λες και ειναι ερωτευμενα και ειναι μαζι εκει και καθονται.
Την τραβηξα στην Αγια Ειρηνη στα Σπηλια,λιγο μετα την Κνωσσο,και ειναι απο τις ελαχιστες φωτογραφιες μου που μου αρεσουν και ειναι αποτελεσμα μιας μονο προσπαθειας(ληψης).

img7507n.jpg

Η τελευταια ειναι η πιο προσφατη απο ολες,και την εχω τραβηξει στο Φοδελε στην Κρητη.Παροτι εδω ειχα παρει το τριποδο,δε καταφερα να το στησω οπως ηθελα εκει,και τελικα την καταφερα στο χερι,μετα απο επαναλαμβανομενες προσπαθειες.Μου αρεσε σα συνθεση,οπου το φυλλο στην πετρα ειναι ας πουμε το σημειο αναφορας στην εικονα,και το νερο που στροβιλιζεται εχει βγει φλου μαζι με τις πετρες και τα φυλλα μεσα,και φαινεται σαν ζωγραφια λιγο.Εχω βγαλει και καποιες παρομοιες,αλλα μ'αρεσει λιγο καλητερα αυτη συνολικα.

img776.jpg

Οποιος θελει να κανει καποιο σχολιο θετικο-αρνητικο οτιδηποτε,ειναι ευπροσδεκτο-bye-

Last edited by a moderator:
Η δεύτερη είναι η καλύτερη απ'όλες.

Η πρώτη "πάσχει" από το κάτι που θα τραβήξει το μάτι.Νομίζω είναι τελείως "αδεια"

ευχαριστω παιδια για τα σχολια.

ncups μου κανει εντυπωση που το λες αυτο για την πρωτη.Δε συμφωνω να σου πω την αληθεια,αλλα παρολα αυτα ακουω με ενδιαφερον το σχολιο σου,για να το λες ετσι θα την ειδες.

ΟΚ, ίσως ημουν υπερβολικός.Αυτή όμως είναι η άποψη πολλών για τα κάδρα που είναι "αδεια"

ncups μην ανυσηχεις,βασικα εμενα μου ειναι ενδιαφερον να ακουω αρνητικα σχολια η/και συμβουλες.