Οι καλύτερες μας για το 2009

Ίσως αν το κύμα που έσκαγε στο βράχο, κυριαρχούσε στο κάδρο (πιο κοντά) ή αν η μηχανή είχε κατέβει στα βράχια, το πλάνο θα είχε διαφορετική δυναμική. Την άλλη φορά-bye-

Α!δεν πιστεύω στο "όσο χάλια και να είναι να πω κάτι καλό για να μην τον απογοητεύσω".

Οποιαδήποτε καλοπρέραιτη παρατήρηση γίνεται με την προοπτική βελτίωσης και προσοχής την επόμενη φορά

Kαλημερα

Cacau,μου αρεσει στις φωτογραφιες σου η αποδοση του κοντραστ-χρωματων κτλ,ειναι καλη και ισσοροπημενη,δειχνουν φυσικες.
Το στιγμιοτυπο με τον σερβιτορο ειναι ωραια φωτογραφια,μ'αρεσει.Στην πρωτη ισως θα προσπαθουσα να τραβηξω το θεμα αυτο φατσα μπροστα καπως.

Τις εχεις βγαλει με την ep1?

Paulmarinis ωραιες οι φωτογραφιες σου.Η αγαπημενη μου,που θυμαμαι οτι την ειχα ξαναδει και μου αρεσε πολυ,ειναι αυτη με τις παντοφλες στην παραλια.Αν γινει καποιος διαγωνισμος με θεμα καλοκαιρινο και ετσι,στειλε την οπωσδηποτε.

Η φωτογραφια με την κοπελα ειναι πολυ καλη.Ενα περιεργο πραμα,σε αυτην τη φωτο καθως και στου Alex αυτη με την κοπελα και το ποτηρι,δε μου καθεται καλα το χερι,ειναι σαν να ειναι καπως ακυρο,σα να πεταγεται στο καδρο καπως αφυσικα.Πως το αντιλαμβανομαι ετσι:confused:Μηπως ειναι επειδη δε φαινεται και ο αγκωνας.

Αυτη με το αγαλμα τη φανταζομαι με ενα συγκεκριμενης αποχρωσης μπλε λιγο σκουρο φοντο.

Και αυτη με το γυμναστηριο εχει στηθει καλα.

Jim η πρωτη φωτο με την παραλια το χειμωνα και τον ανθρωπο που γυμναζεται καταφερνει και περναει αυτη την ερημια εκει το χειμωνα και το κρυο και την υγρασια,ειναι ατμοσφαιρικη.

Η δευτερη θα μου αρεσε να τη δω και σε αποχρωση του μπλε(στο ειχα πει οταν την ειχες ανεβασει τοτε).Ειναι αποτελεσμα κροπαρισματος,η τηλεφακου?

Το πορτρετο της κοπελας νομιζω δεν ειναι ασχημο,εχει ενα φωτισμο με ζεστη χροια και σε συνδιασμο με την ηρεμη και λιγο σκεπτικη εκφραση,δινει ενα ατμοσφαιρικο αποτελεσμα.

Τι εξοπλισμο χρησιμοποιεις?(Sorry για την αγνοια-bye-)

Αν εννοεις τη δικια μου με τα φυλλα ευχαριστω

Ο μποξερ ειναι του paulmarinis μη μπερδευτεις,και πρεπει να ειναι βασικα ενα παλικαρι στο γυμναστηριο και οχι ακριβως μποξερ.

Συγχαρητήρια μαν. Πότε έγινε αυτό? Δεν είπες κατι να μπούμε να ψηφίσουμε! Αν και δεν χρειάστηκε απο ότι φαίνεται! Εϊναι βέβαια εκπληκτική φωτογραφία!

Ευχαριστω guyz!:)
Δεν ειχε ψηφοφορια, τα διαλεγαν μονοι τους.
Παντως το περιοδικο ακομα κυκλοφορει, ειναι αυτο με το εξοφυλλο ενα χερι-ρομποτ, και καπου στις τελευταιες σελιδες ειναι και αυτη:)
Και το μοντελο ειναι πραγματι μποξερ-κικμποξερ!:)

Τι εξοπλισμο χρησιμοποιεις?(Sorry για την αγνοια-bye-)

Nikon D60 και διάφορους φακούς.

Η πρώτη είναι με τον 18-55VR, η τρίτη με τον Sigma 70-300 και η δεύτερη αν θυμάμαι καλά με τον 55-200VR ή με τον Sigma (είναι τραβηγμένες το ίδιο βράδυ).-bye-

Kαλημερα

Cacau,μου αρεσει στις φωτογραφιες σου η αποδοση του κοντραστ-χρωματων κτλ,ειναι καλη και ισσοροπημενη,δειχνουν φυσικες.
Το στιγμιοτυπο με τον σερβιτορο ειναι ωραια φωτογραφια,μ'αρεσει.Στην πρωτη ισως θα προσπαθουσα να τραβηξω το θεμα αυτο φατσα μπροστα καπως.

Τις εχεις βγαλει με την ep1?
Ευχαριστώ, προσπαθώ να τις επεξεργάζομαι το δυνατόν λιγότερο έως καθόλου... Ναι είναι με την ep-1, κατ'ευθείαν jpeg και στο program οι περισσότερες. Τώρα έχω αρχίσει και τραβάω jpeg+raw με προτεραιότητα διαφράγματος πιο πολύ...

cacau και εγω στην f30/f31fd που ειχα παλια στο program την ειχα,αλλα μετα με την slr που εχει μικροτερο βαθος πεδιου,χρησιμοποιω και εγω σχεδον αποκλειστικα προτεραιοτητα διαφραγματος.Keep up the good work-bye-

Geoha σε ευχαριστω.Η πρωτη πως σου φαινεται?

cacau και εγω στην f30/f31fd που ειχα παλια στο program την ειχα,αλλα μετα με την slr που εχει μικροτερο βαθος πεδιου,χρησιμοποιω και εγω σχεδον αποκλειστικα προτεραιοτητα διαφραγματος.Keep up the good work-bye-

Geoha σε ευχαριστω.Η πρωτη πως σου φαινεται?

Πολύ καλή και με ενδιαφέροντα "χειμωνιάτικα" χρώματα. Ισως δοκιμαζα εναλλακτικά το ιδιο κάδρο με 2/3 ουρανό και 1/3 παραλία. (Απλά για σύγκριση)

Με τι φακό εχεις παιξει ;

Δεν εχω καποια παρομοια με περισσοτερο ουρανο απο αυτο το θεμα,βεβαια με θαλασσες και παραλιες εχω ουκ ολιγες,καποιες απο αυτες με περισσοτερο ουρανο και 1/3 γη κατω.

Φιλε Geoha ο φακος που εχω ειναι ενας,ο οποιος τωρα χαλασε κιολας:laugh:

18-55 image stabiliser σε μια 400d.

Geoha ξεχασα,τη φωτο με το φυλλο ποια εννουσες την τελευταια η τη δευτερη?

Και τρεις δικες μου...

Memory
memory.jpg

Farewell
farewell.jpg

Tranquility
tranquility.jpg

Τραβηγμενες με Panasonic DMC-TZ5

Last edited:
να´μαι κι εγω...

λοιπον... ξεκιναμε...

το 2οο9 ηταν ο χρονος που καταλαβα τι θελω να κανω οταν θα μεγαλωσω...

αρχιζουμε... καλοκαιρι... ειπα να φυγω μονος να παω να στρωσω το αμαξι στο χωριο της μητερας μου...

η φωτογραφια ειναι απο τον επανω οροφο... ενα δωματιο... με πραγματα του παππου μου... μια γωνια γεματη αναμνησεις...

attachment.php

αρχες Σεπτεμβρη, αποφασιζουμε στα ξαφνικα να παμε Μυκονο... η τελευταια φορα που πηγα ηταν περιπου το 1993-4... δεν θυμαμαι... την απεφευγα οπως ο διαολος το λιβανι... ποσο λαθος εκανα...

attachment.php

βολτα με μια compact fuji f30 στα στενα περιξ του Θησειου... κοπανα απο την δουλεια για κανενα τεταρτακι... η μηχανη στο χερι... και παμε για street...

attachment.php

τελη Οκτωβριου... ταξιδι στο Αmsterdam... προσπερασα ολα τα δηθεν in στεκια... και περπατησα την πολη σαν κυνηγος... η γυναικα μου ακομα σχολιαζει σε παρεες οτι δεν με ειδε στην Ολλανδια για πολυ ωρα χωρις την μηχανη στο προσωπο... φωτο απο το Πανεπιστημιο...

attachment.php

ολες με επεξεργασια στο Picasa... Αλεξη μην σταματας να με μαθαινεις βασικα μαθηματα Photoshop... που θα μου παει...

2οο9... ετος σταθμος... ο ερωτας με την φωτογραφια... καταληγει σε σχεση... σοβαρη... ανακαλυπτω ξανα την ασπρομαυρη... ερωτευομαι σφοδρα την φωτογραφια δρομου... το cross processing... και παυει επιτελους να μου αρεσει καθε φωτογραφια με κορεσμενα χρωματα... προτιμω το λιτο... την οσο το δυνατον λιγοτερη επεξεργασια... και δυστυχως αρχιζω να καταλαβαινω ποσο μετριες φωτογραφιες βγαζω...

το 2ο1ο ευχομαι να μην σταματησω να ανεβοκατεβαζω τον δεικτη μου σε εκεινο το μαγικο ασημενιο κουμπακι που βρισκεται στο πανω δεξια μερος της καθε μηχανης που κρατω σφιχτα...

φωτογραφια σε λατρευω!!!

Πανος.

Attachments

• DSC_2324.JPG
    DSC_2324.JPG
    152.9 KB · Views: 136
  • DSC_3280.jpg
    DSC_3280.jpg
    106.2 KB · Views: 136
  • DSCF5302.JPG
    DSCF5302.JPG
    95.1 KB · Views: 133
  • Amsterdam_173.jpg
    Amsterdam_173.jpg
    107.4 KB · Views: 134
Όλες οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραία και σωστά αποτυπωμένα στιγμιότυπα.

Ένα μεγάλο μπράβο.Όσο για την επεξεργασία, θα τη βρείς την άκρη.

Θα τα ξαναπούμε από κοντά.Συνέχισε