Oι Πολυκάναλοι Ενισχυτές κάνουν για Hi.Fi Χρήση ?? ??

άρα μεγαλύτερη θερμοκρασία εσωτερικά στο μηχάνημα, άρα γρηγορότερη γήρανση των components.
Υπάρχουν και οι αντί γεροντικές λύσεις... ;)

Attachments

• IMG_20240321_140702.jpg
    IMG_20240321_140702.jpg
    1.3 MB · Views: 38
  • IMG_20240321_142313.jpg
    IMG_20240321_142313.jpg
    3 MB · Views: 37
  • Like
Reactions: Pleo
Επισήμως πάντως σε webinar έχουν πει ότι κάνει καλό στα προϊόντα τους ο έξτρα εξαερισμός, οπότε καλώς μπαίνουν αυτά από πάνω.

Αυξάνουν τα κανάλια και η ισχύς ενώ τα κουτιά παραμένουν στο ίδιο μέγεθος. Λογικό να ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία.

• Like
Reactions: kstgr and Siller
Επισήμως πάντως σε webinar έχουν πει ότι κάνει καλό στα προϊόντα τους ο έξτρα εξαερισμός, οπότε καλώς μπαίνουν αυτά από πάνω.

Αυξάνουν τα κανάλια και η ισχύς ενώ τα κουτιά παραμένουν στο ίδιο μέγεθος. Λογικό να ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία.

Προφανώς, βέβαια θα ήταν καλό να ξέρουμε ποια θερμοκρασία (και που) είναι 'too high' ώστε να το παρατηρούμε που και που. Για παράδειγμα, ο 40 από πάνω δεν ψήνεται (ίσως επειδή είναι ψηλότερος από τον αντίστοιχο Denon και υπάρχει περισσότερος χώρος), αλλά από κάτω (στην "κοιλιά") αν τον πιάσεις μια χαρά καίει.

Υπάρχουν και οι αντί γεροντικές λύσεις... ;)
Αυτά είναι σίγουρα must ειδικά αν τους έχεις σε ρακ μαζί με άλλα πάνω κάτω. Εγώ τον δικό μου τον έχω ελεύθερο από πάνω οπότε για την ώρα δεν έχω σκεφτεί να κάνω κάτι παραπάνω. Βασικά, επειδή γουστάρω και να τον βλέπω έτσι να δεσπόζει, νομίζω ότι απλά κάποια στιγμή θα υποκύψω σε έναν τελικό και θα τον "δροσίσω" απαλλάσσοντας τον από τα έξτρα τασκς.

IMG_0828.jpeg

Anthem MCA 5 20ετιας+
5X200 8Ω 5x350 4Ω
Αυτα οταν οδηγειτε καθε καναλι χωριστα.
Οταν οδηγουνται ολα μαζι συμφωνα με την εταιρεια 2x190 8ω το μπροστινο ζευγαρι και 3x170 το κεντρικο και τα πισω αντιστοιχη μειωση στα 4Ω.
Ο λογος των διαφορων ειναι στα 2 τροφοδοτικα που εχει οπου το ενα οδηγαει το μπροστινο ζευγαρι και το αλλο τα αλλα 3.
Σε χρεη 2καναλου στεναζουν πολλοι hi end..... και σε 5.1 σκυβεις μη σε χτυπησει το ελικοπτερο ;)

Τελικα ενας τελικος ειναι η λυση

Η δικη μου απαντηση ειναι Ναι!Φισικα απαρετητη προυποθεση ειναι να ειναι συνδεδεμενα ολα τα ηχεια του πολυκαναλου τελικου και οχι μονο δυο.
Λογικα ο πολυκαναλος ηχος ειναι ανωτερος.Συνδεστε ενα δικαναλο pre dac σε εναν πολυκαναλο τελικο και το πρωτο που θα αντιλιφθειτε ειναι οτι θα αρχισετε να διαχωριζετε τα διαφορα οργανα στη σκηνη που στο δικαναλο συστημα ειναι μπερδεμενα.Κανονικα το πολυκαναλο hi fi πρεπει να ειναι το μελλον!

Η δικη μου απαντηση ειναι Ναι!Φισικα απαρετητη προυποθεση ειναι να ειναι συνδεδεμενα ολα τα ηχεια του πολυκαναλου τελικου και οχι μονο δυο.
Λογικα ο πολυκαναλος ηχος ειναι ανωτερος.Συνδεστε ενα δικαναλο pre dac σε εναν πολυκαναλο τελικο και το πρωτο που θα αντιλιφθειτε ειναι οτι θα αρχισετε να διαχωριζετε τα διαφορα οργανα στη σκηνη που στο δικαναλο συστημα ειναι μπερδεμενα.Κανονικα το πολυκαναλο hi fi πρεπει να ειναι το μελλον!
Αυτό που λες δε γίνεται. Δε βγαζει νοημα. Μήπως εννοείς να προσθέσεις τελικό σε δικαναλο?

• Like
Reactions: Maestro

To πολυκάναλο hifi δεν αποκλείεται να είναι το μέλλον, με την προϋπόθεση στο μέλλον να καταφέρουν τα "μαγικά" συστήματα ισοστάθμισης να μπορούν να σου δώσουν ποιοτικό πολυκάναλο ήχο από 4 σημειακές πηγές στις 4 γωνίες του δωματίου, αφού τα διψήφιου αριθμού ηχεία που έχουμε εμείς οι μουρλοί δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βρουν το δρόμο τους σε ένα κανονικό σπίτι.

Αλλά το υπόλοιπο που γράφεις όσες φορές και αν το διάβασα δεν το κατάλαβα!

Με το πολυκναλο εχεις επιλογες... γεφυρωνεις ,διπλοενισχυεις χρησιμοποιεις εξωτερικο crossover ορεξη να εχεις

Γιατί .. με το 2κάναλο δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά;;
Εκεί και αν γίνονται....
δεν μπορεις με εναν, η απαντηση παει στον αν μπορεις να χρησιμοποιησεις πολυκαναλο σε hifi και οχι η συγκριση με δικαναλο

• Like
Reactions: kimon
Ποιο μέλλον;
Η πολυκάναλη μουσική έχει πάει τόσο βαθιά στον κουβά που κάποιοι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει εδώ και 25 χρόνια.
Δεν ξέρω καν αν τα SACD χρησιμοποιούν πλέον το πολυκάναλο layer τους.

Σκέψου πως ακούς σε μία συναυλία και σε ποια είδη μουσικής μπορεί να ακούς κάτι, έστω αντηχήσεις από πίσω σου. Μόνο σε κλασσική μουσική και σε κάποια ελάχιστα συγκροτήματα από άλλα είδη.
Για αυτό πολυκάναλα SACD έχουν κυκλοφορήσει αρκετά για κλασσική μουσική ενώ για τα άλλα είδη ελάχιστα.

Το ερώτημα είναι αν ένας πολυκάναλος μπορεί να παίξει το ίδιο καλά με έναν δικάναλο στην ίδια τιμή και η απάντηση είναι μία. Όχι.
Μπορείς στο ίδιο budget για 2 κανάλια προενισχυτή - τελικό να χώσεις προενισχυτή/τελικό για τα τριπλάσια κανάλια, μεγαλύτερο κουτί, κυκλώματα εικόνας, royalties, συστήματα εικόνας και ήχου, smart equalizers και room treatments κλπ κλπ που θέλει ο πολυκάναλος;
Χωρίς να κατέβεις σε ποιότητα, όχι.
Εκτός αν ο κατασκευαστής του δικάναλου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εγώ την oled πάντως δε θα την κάψω να παίζει εξώφυλλα στο tidal για να ακούω πολυκαναλο atmos από το shield. Ας βγάλουν μια πηγή που δε χρειάζεται εικόνα και πολυ ευχαριστως. Εκτός αν υπάρχει και δεν το ξέρω.

@Panoramix κάποιος που θα στήσει πολυκάναλο δεν το κάνει για να παίζει Tidal.

Το ποσοστό αυτών που ακούν μουσική από πολυκάναλο είναι το ίδιο με το ποσοστό που βλέπει ταινίες από δικάναλο.
Αλλιώς δεν θα έβλεπες δικάναλους Denon, Marantz κλπ εταιριών που βγάζουν πολυκάναλους.

Το στέρεο, βάζει τον ακροατή απέναντι από την ορχήστρα, το πολυκάναλο τον βάζει μέσα στην ορχήστρα.
Σωστά?

Μπορεί να γουστάρει κάποιος να έχει γεμίσει με ηχεία τον χώρο του.
Περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Το στέρεο, βάζει τον ακροατή απέναντι από την ορχήστρα, το πολυκάναλο τον βάζει μέσα στην ορχήστρα.
Σωστά?

Λάθος.
Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ακούσει ποτέ πολυκάναλο SACD. :)

Εγώ την oled πάντως δε θα την κάψω να παίζει εξώφυλλα στο tidal για να ακούω πολυκαναλο atmos από το shield. Ας βγάλουν μια πηγή που δε χρειάζεται εικόνα και πολυ ευχαριστως. Εκτός αν υπάρχει και δεν το ξέρω.
πας στο μενου της oled,της κλεινεις το σημα στην οθονη και το tidal τρεχει κανονικα απο κατω.

Λάθος.
Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ακούσει ποτέ πολυκάναλο SACD. :)
σωστά, μόνο δικάναλο ακούω.

Σε τι διαφέρει το πολυκάναλο SACD, από πολυκάναλο BD-A η FLAC πχ?