Cosmic Wonder
AVClub Addicted Member
- 24 October 2012
- 2,859
Συμφωνώ για τη χροιά αλλά στον Μ Ερωτικό που ? σε διορθωμένη εκδοση εννοείς μάλλον γιατί σε live όχι μονο οι χαμηλές του είναι υπόγειες αλλά στα γυρίσματα απλά διάβαζε . Anyway γι αυτό διευκρινησα ότι κοιταω αν στέκει χωρίς υποβοήθηση και όχι με πατερίτσες που αυτό κάνει στον Μ Ερωτικό .
Καθαρή τοποθέτηση γιοκ
Χροιά πολλή καλή σαφώς όπως και η μοναδική χροιά του Χατζή που στις τσαλκάντζες δεν παίζεται.
Δεν ξέρω τι εννοείς με το διορθωμένη έκδοση.
Μία υπήρχε μόνο του Μ. Ερωτικού. Live δεν υπήρξε.
Δεν ξέρω επίσης για ποιά γυρίσματα λες ή από πού συνάγεις ότι διάβαζε.
Την υποβοήθηση πού την βλέπεις?
οι πατερίτσες πού είναι?
από άλλα που γράφεις βγάζω συμπέρασμα ότι "ήσουν παρών" ή "έχεις εσωτερική πληροφόρηση" για όσα έχουν διαδραματιστεί στα studios της columbia.
Αν είναι όντως έτσι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, αλλά από την άλλη πόσων ετών ήσουν το 1972 (δηλ 42 χρόνια πριν) και με ποιά "ειδικότητα" ήσουν εκεί δίπλα τους?
Εγώ πάντως το 1972 ήμουν 15 και όσο και να ήθελα ούτε για να τους πάω τσιγάρα δεν θα με θέλανε.
Δεν ξέρω τι εννοείς με το διορθωμένη έκδοση.
Μία υπήρχε μόνο του Μ. Ερωτικού. Live δεν υπήρξε.
Δεν ξέρω επίσης για ποιά γυρίσματα λες ή από πού συνάγεις ότι διάβαζε.
Την υποβοήθηση πού την βλέπεις?
οι πατερίτσες πού είναι?
από άλλα που γράφεις βγάζω συμπέρασμα ότι "ήσουν παρών" ή "έχεις εσωτερική πληροφόρηση" για όσα έχουν διαδραματιστεί στα studios της columbia.
Αν είναι όντως έτσι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, αλλά από την άλλη πόσων ετών ήσουν το 1972 (δηλ 42 χρόνια πριν) και με ποια "ειδικότητα" ήσουν εκεί δίπλα τους?
Εγώ πάντως το 1972 ήμουν 15 και όσο και να ήθελα ούτε για να τους πάω τσιγάρα δεν θα με θέλανε.
.Πόσο πιο απλά να το πω ? Άμα και συ πάρεις το μικρόφωνο και πάμε σ ένα στούντιο σε βγάζω "φωνάρα".
Όντως μπορούν τα "τσακάλια" των στούντιο να "διορθώσουν" κατά την εκτέλεση αλλά και σε δεύτερο χρόνο τη φωνή και τα όργανα, αλλά δεν μας εξηγείς πως γνωρίζεις ότι ο Ψαριανός τύγχανε όλων αυτών των υποβοηθημάτων που αναφέρεις.Ας τα πάρουμε με σειρά με επεξήγηση της επεξήγησης
Ο Μ Ερωτικός γράφτηκε στο στούντιο της Columbia όντως και φυσικά δεν ήμουν εκεί. Φυσικά και δεν έχω καλή γνώμη για τον Μάτσα για πολλούς λόγους ..
Στο στούντιο όταν ο τραγουδιστής διορθώνεται από τα τεχνικά μέσα λέγεται "πατερίτσα" ή και άλλες εκφράσεις που δεν είναι του παρόντος
Ξαναλέω λοιπόν ότι από μόνος του ο τραγουδιστής (ψαριανός) χωρίς τεχνική υποβοήθηση (κονσόλα - ηχοληψία διόρθωση - β ψευδοφωνές - δεύτερεςαπό πίσω- "σεντόνι" κτλ ) δεν στέκει .Πόσο πιο απλά να το πω ? Άμα και συ πάρεις το μικρόφωνο και πάμε σ ένα στούντιο σε βγάζω "φωνάρα".
Φυσικά και ήμουν παρών σε αρκετά στούντιο με μεγάλους ερμηνευτές διότι θείος μου ήτσν ο Μιχάλης Μενιδιάτης (και είδες ότι δεν τον βάζω στους μεγάλους ερμηνευτές) και ξαδερφός μου ο Χρήστος .Γνωρίζω μουσική λοιπόν από πολύ μικρός (μουσική οικογένεια) και έχω τεράστιο αρχείο όπως και ο φίλος μου Αντώνης Γούναρης (τον ξεπερνάω στα 75αρια μόνο ) και γνωρίζω πότε στονάρει , πότε έχει γρέζι , πότε πατάει , πότε χάνει ολόκληρη οκτάβα, αν εχει ψηλές ,χαμηλές κτλ κτλ . Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε λοιπόν τι ακούμε στο βινύλιο ή στο cd με το ζωντανό .Τελείως διαφορετικά πράγματα.
Θα έχεις παρατηρήσει εξάλλου και κυρίως σε "τραγουδιάρες" ότι τραγουδούν playback? γιατί άραγε ? Θα μου πεις γιατί το λέω αυτό ..Θα σου πω γιατί αυτό συμβαίνει τώρα σε γυναικείο επίπεδο και όχι ακόμα σε αντρικό .
Η Βίσση πχ παλιά σε τονικό επίπεδο και πατήματα ήταν πολύ καλή .Φυσικά λόγω ηλικίας αυτά σιγά σιγά αν δεν κάνεις ασκήσεις φθείρουν. Για να τραγουδήσει λοιπόν στον Διογένη πριν μερικά χρόνια ζήτησε την κονσόλα την οποία και έχει η Μαντόνα !!! Ναι καλά άκουσες ! Η οποία και στοίχιζε τότε 20.000 Ευρώ .Φυσικά και η επιθυμία της έγινε πράξη. Αμα τη δεις νομίζεις πως είσαι σε στούντιο .
Έτσι λοιπόν τραγουδάς και συ και ο καθένας μας για πλάκα
Το λεξιλόγιο πιάτσας δεν νομίζω να το περιορίσω αφού χρησιμοποιείται σε συζητήσεις μεταξύ ερμηνευτών και δεν είναι υβριστικό κ πόσο μάλλον όταν μου το υποδεικνύουν .Πω πω....
εντυπωσιάστηκα.
Ιδίως για την κονσόλα της μαντόνας.
όπως και νάχει φίλε μου, επειδή δεν ήσουνα όπως ήταν αναμενόμενο στου Λαμπρόπουλου όταν έγινε η ηχογράφηση του Μεγάλου Ερωτικού, καλό θα ήταν να περιορίσεις το λεξιλόγιο της πιάτσας του στυλ πατερίτσες, σεντόνια και υποβοηθήσεις.
Το 1972 οι υποβοηθήσεις ήταν ελάχιστες στις τότε αναλογικές κονσόλες και όπως και ναχει είναι πολύ "κάπως" να σχολιάζεις έναν Ψαριανό από την πολυθρόνα σου κι άς είσαι και ξάδερφος του Μενιδιάτη.
Ας έρθει να μας πει ο Γιάννης Σμυρναίος τι έκανε, αν έκανε, με τη φωνή του Ψαριανού.
τεχνικά είναι χωράφι...
Το λεξιλόγιο πιάτσας δεν νομίζω να το περιορίσω αφού χρησιμοποιείται σε συζητήσεις μεταξύ ερμηνευτών και δεν είναι υβριστικό κ πόσο μάλλον όταν μου το υποδεικνύουν .
Το ειρωνικό σου ύφος περί εντυπωσιασμού το παρακάμπτω δεν με αγγίζει γιατί απάντησα σε κάθε μία ερώτηση και δεν έκανα εφέ .
Εμπλουτίσαμε έτι περαιτέρω το λεξιλόγιό μας..
(τα περι ειρωνίας επί του εντυπωσιασμού, αν σε ενόχλησαν, αντανακλούν την αντίστοιχη δική μου (και προφανώς όχι επειδή το δήλωσα εγώ, και άλλων) ενόχληση με το φτηνό παράδειγμα με την κονσόλα των 20000... που μπορεί και να την ζήτησε η κοπέλα.
Απλά έχε υπόψη σου ότι μεταξύ των (αγνώστων σε σένα) συνομιλητών σου μπορεί να βρίσκονται και 4-5 που ξέρουν δυό πράγματα, γι αυτό καλό θα είναι να περιοριστούν οι ενδιαφέρουσες διηγήσεις.
Θα φέρω τότε τον Vas_papavas να τα μεταφράζει.:ADFADF1:Όποιος χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λεξιλόγιο (ή εν προκειμένω, λέξεις μιας επαγγελματικής αργκό) σε συζήτηση όπου ο περισσότεροι συνομιλητές δεν το κατέχουν, το κάνει για εφέ και εντυπωσιασμό. Για να φανεί ειδήμων και επαΐων στα μάτια των κοινών θνητών. Αυτό λέει η κοινή λογική.
Θα φέρω τότε τον Vas_papavas να τα μεταφράζει.:ADFADF1:
Έχεις δίκιο.Γιατί δεν τα γράφεις σε απλά ελληνικά ώστε να μην χρειάζονται μεταφραστές;
Επίσης μπορούν να με διορθώσουν αν λέω κάτι λάθος οι 4-5 που ξέρουν.
Όποιος χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λεξιλόγιο (ή εν προκειμένω, λέξεις μιας επαγγελματικής αργκό) σε συζήτηση όπου ο περισσότεροι συνομιλητές δεν το κατέχουν, το κάνει για εφέ και εντυπωσιασμό. Για να φανεί ειδήμων και επαΐων στα μάτια των κοινών θνητών. Αυτό λέει η κοινή λογική.
Εδώ είμαστε ν ανταλλάξουμε απόψεις .Οι 4-5 που ξέρουν, ξέρουν.
Και έχουν καταλάβει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.