Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδιού

Re: Απάντηση: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

Στους "Δαίμονες"

Κύριε Ιωάννου, το παραπάνω φωτογραφικό ντοκουμέντο, στοιχειοθετεί το σοβαρό παράπτωμα του συναγελασμού με μη ποιοτικούς καλλιτέχνες (αρ.5, παρ.2 του Κανονισμού της Μουσικής Κατηγορίας). Θα συνέλθει η Διαχειριστική ομάδα και θα σας ανακοινωθεί η σχετική ποινή.

Last edited:
Σας χαρίζω την Φαραντουρη με συνοπτικές διαδικασίες!
Δεν μπόρεσα ποτέ να ακούσω μια φωνή που δεν έχει άλλο φωνήεν εκτός από το Ο
Αν έλεγε ποτέ το άνοιξε πέτρα να διαβώ θα ακουγόταν κάπως έτσι
Ονοξο πόρτο νο διοβώ
Εξωφρενικό μπούκωμα

και συ να πεις α με το στόμα σεταρισμένο σε ο ....ο θα βγεί

Εγώ θα συνταχτώ απολύτως με το ποστ #12>
Επίσης συμφωνώ για την Καίτη Ντάλη (τεράστια,δωρική φωνή.)
Θα ήθελα να προσθέσω την Σονια Θεοδωρίδου όμως αφού μιλάμε για σπάνιες φωνές.
Εδώ με τον Αλκίνοο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

Ακούγεται παράξενο ακόμα και σε μένα, αλλά, μια γυναικεία φωνή που κυριολεκτικά με καθήλωσε, δεν ήταν ποτέ πρώτο όνομα, και δεν ξέρω καν αν οι οκτάβες της (το γνωστό μας θέμα D) θα την κατέτασσαν ανάμεσα στις καλύτερες φωνές....
Καίτη Ντάλι.

Σε σχέση με τα μπάζα που μας σερβίρουν συνεχώς, είναι σαφώς καλύτερη γιατί στέκεται μόνο με τη γνήσια ρεμπέτικη/λαϊκή φωνή της. Βέβαια δεν νομίζω οτι έγινε γνωστή με δικά της τραγούδια, αλλά με άλλων τραγουδιστών. Είναι επίσης πολύ καλή και σε live. Στο υπόγειο της πλατείας Βικτωρίας μαζι με τον Μ Πάππο (αν και το 2ο μπουζούκι μου φάνηκε καλύτερο), ήταν ο χώρος, ήταν το πρόγραμμα, είναι το μάγκικο στυλ της αλλά δεν παιζότανε.
Πάντως η πεθερά μου ισχυρίζεται οτι στα νιάτα της ήταν πολύ όμορφη (κάτι που φαίνεται και τώρα) και οτι ήτανε β' ή γ' φωνή στα μαγαζιά που τραγούδαγε πριν φύγει στην Αμερική (μιλάμε για 40+ χρόνια πίσω).

Last edited:
Απάντηση: Re: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

Σε σχέση με τα μπάζα που μας σερβίρουν συνεχώς, είναι σαφώς καλύτερη γιατί στέκεται μόνο με τη γνήσια ρεμπέτικη/λαϊκή φωνή της. Βέβαια δεν νομίζω οτι έγινε γνωστή με δικά της τραγούδια, αλλά με άλλων τραγουδιστών. Είναι επίσης πολύ καλή και σε live. Στο υπόγειο της πλατείας Βικτωρίας μαζι με τον Μ Πάππο, ήταν ο χώρος, ήταν το πρόγραμμα, είναι το μάγκικο στυλ της αλλά δεν παιζότανε.
Πάντως η πεθερά μου ισχυρίζεται οτι στα νιάτα της ήταν πολύ όμορφη (φαίνεται και τώρα) και οτι ήτανε β' ή γ' φωνή στα μαγαζιά που τραγούδαγε πριν φύγει στην Αμερική (μιλάμε για 40+ χρόνια πίσω).

Αράπάκια δεν το έλεγαν;
Οσες φορές την έχω δει,καθόταν αντρικά στις καρέκλες που τραγουδούσε.
Κι όχι με κάποια ψευτοεπιτήδευση,το υποστήριζε απολύτως.

Αράπάκια δεν το έλεγαν;
Οσες φορές την έχω δει,καθόταν αντρικά στις καρέκλες που τραγουδούσε.
Κι όχι με κάποια ψευτοεπιτήδευση,το υποστήριζε απολύτως.

Εννοώ πριν τεσσερα-πεντε χρόνια, όχι παλιά. Αν θυμάμαι καλά το λέγανε ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ και είχε καμμιά εικοσαριά τραπέζια μόνο.

Last edited:

Εννοώ πριν τεσσερα-πεντε χρόνια, όχι παλιά. Αν θυμάμαι καλά το λέγανε ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ και είχε καμμιά εικοσαριά τραπέζια μόνο.

Οκ,το ίδιο λέμε.

Να προσθέσω επίσης στις συγκλονιστικές κατ' εμέ ερμηνείες,την Νάνα Μούσχουρη στο "Όνειρο" του Δήμου Μούτση.
Ανατριχίλες...

Τραγούδαγε και Τσιτσάνη:
"Πρηγκιπομαστούρηδες κι αλητοβασιλιάδες, ανάψτε τους λουλάδες να μαστουριάσουμε μαζί..." :ADFADF1:
Όποιος έχει πάει Πλατεία Βικτωρίας γνωρίζει...
Εκεί την άκουσε κι ο Ξαρχάκος κι αποφάσισε να της γράψει το δίσκο "Η κυρία Καίτη κι εγώ".

cd_ntali_01b.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικ

Κύριε Ιωάννου, το παραπάνω φωτογραφικό ντοκουμέντο, στοιχειοθετεί το σοβαρό παράπτωμα του συναγελασμού με μη ποιοτικούς καλλιτέχνες (αρ.5, παρ.2 του Κανονισμού της Μουσικής Κατηγορίας). Θα συνέλθει η Διαχειριστική ομάδα και θα σας ανακοινωθεί η σχετική ποινή.

Καλά...ο ένας στην φωτό είναι ο Μήτσος, η άλλη ποια είναι??:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελλ

Καλά...ο ένας στην φωτό είναι ο Μήτσος, η άλλη ποια είναι??:Banane0:

Πολύ φτηνή η υπερασπιστική γραμμή σας κύριε (αυτόκλητε) συνήγορε!! :D

Last edited:
Τι λετε γι αυτο?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να σημειωθεί παρακαλώ οτι η συγκεκριμένη φωτο δεν αναιρεί τις περισσότερες συναρπαστικές γυναίκες που αναφερθησαν στο παρόν νήμα, αφού αρέσουν και σε εμένα,(άντε πλην Φαραντούρης):2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Οι συναρπαστικές γυναικείες φωνές του (μεταπολεμικού) ελληνικού τραγουδ

Να σημειωθεί παρακαλώ οτι η συγκεκριμένη φωτο δεν αναιρεί τις περισσότερες συναρπαστικές γυναίκες που αναφερθησαν στο παρόν νήμα, αφού αρέσουν και σε εμένα,(άντε πλην Φαραντούρης):2thumb22sup:

Καλώς αγαπητέ. Από τούδε όμως, να προσέχετε τις καλλιτεχνικές σας συναναστροφές.

Γειά σου Μήτσε :ernaehrung004:

όποιοι είναι κάτω από 50 δεν γνώρισαν ούτε έζησαν την παρουσία της Αρλέτας,
το να την ακούνε σήμερα το καλύτερο που μπορούν να πούν είναι ότι δεν έχει φωνή.

θα συμφωνησω με το παραπανω που ειπε ο supersonic !

.
η μεγαλυτερη ολων Φλερυ Νταντωνακη

Σημερα δυο που μπορω να ακουσω και να δω live
Mαρθα Φριτζηλα
Κριστη Στασινοπουλου

η αντικαταστατρια στην μπαντα του Θαναση ματουλα ζαμανη
δεν ακουγεται

μιας και το θέμα είναι συναρπαστικές γυναικίες φωνές και όχι απαραίτητα φωνάρες:

Φωτεινή Βελεσιώτου

πέραν του υπέροχου "μέλισσες", η τύπισσα είναι οτι πιο κοντά σε Μπέλου έχω ακούσει
για το λόγου του αληθές στο παρακάτω τολμά (και καλά κάνειι) να εμηνεύσει την Νταλίκα
http://www.youtube.com/watch?v=vR1okNN1u7Q

μια άλλη μεγάλη ροκ φωνή που δεν θα πρέπει να λησμονηθεί είναι της Ανέζας Παπαδοπούλου
εδώ στο καλύτερο δίσκο που έχει εκδόσει ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ ερμηνεύει το υπέροχο Καφενείο Ερμιτάζ
http://www.youtube.com/watch?v=8zF8NQ1R_20

ενώ δεν θα πρέπει να μείνει απέξω το καλύτερο ίσως κομμάτι από τις τρύπες "αυτο που οι σκυλοι βαφτισαν αγαπη"
http://www.youtube.com/watch?v=sNnmDfhxIwo

Last edited:

Σας χαρίζω την Φαραντουρη με συνοπτικές διαδικασίες!
Δεν μπόρεσα ποτέ να ακούσω μια φωνή που δεν έχει άλλο φωνήεν εκτός από το Ο
Αν έλεγε ποτέ το άνοιξε πέτρα να διαβώ θα ακουγόταν κάπως έτσι
Ονοξο πόρτο νο διοβώ
Εξωφρενικό μπούκωμα

+1 για τη φωνή (μου είναι οριακά ανεκτή μαζί με την Αρβανιτάκη και Φωτεινή Βελεσιώτη) αλλά είπε τραγούδια σταθμούς.

Last edited: