Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.
Το μόνο που σού ζήτησα είναι να μου αναφέρεις πού χαρακτήρισα τούς ελληνες περιούσιο λαό.Απο την άλλη ,οπωσδήποτε με εντυπωσίασε που απο όλη την ελληνική επανάσταση η μόνη σου επισήμανση ήταν η ´σφαγή´τής Τριπολιτσάς.
Και επι τη ευκαιρία οι καίριες ερωτήσεις σου τέθηκαν στο πόστ 360 και όχι απο μένα.
Οι ερμηνείες σου περί κατασκευών εχθρών αναπάντητες.Δεν τούς χρειάζομαι.Απλά δεν χρειάζεται να συμφωνουμε σε όλα.
Εγώ δεν αμφισβήτησα ότι έγιναν όλα τα παραπάνω, ούτε αμφισβήτησα τη σφαγή της Χίου ή της Σμύρνης. Απλά διαφωνώ με την μονομέρεια, την αποσιώπηση των πραγματικών γεγονότων, τις "λευκές" σελίδες της Ιστορίας. Εάν έκαναν σφαγές και θηριωδίες οι Έλληνες και οποιοσδήποτε λαός θέλω να το ξέρω. Γι αυτό παρέθεσα και τους υπόλοιπους στίχους. Ούτε έκανα κριτική στον ποιητή, λάθος κατάλαβες.
Ο Ύμνος παραμένει ένα αριστούργημα παρότι εμπνέεται από μια ανθρωποσφαγή. Αλλά ο ποιητής είναι ποιητής δηλ. καλλιτέχνης και γι αυτό έχει ας πούμε το "ακαταλόγιστο". Δεν είναι ούτε επιστήμονας ιστορικός ούτε κοινωνιολόγος ούτε ερμηνευτής της Ιστορίας.
Γενικά έχεις την τάση να κατασκευάζεις εχθρούς, παρεξηγώντας τις απόψεις των άλλων για να μπορείς να τους επιτίθεσαι πιο εύκολα.
Το μόνο που σού ζήτησα είναι να μου αναφέρεις πού χαρακτήρισα τούς ελληνες περιούσιο λαό.Απο την άλλη ,οπωσδήποτε με εντυπωσίασε που απο όλη την ελληνική επανάσταση η μόνη σου επισήμανση ήταν η ´σφαγή´τής Τριπολιτσάς.
Και επι τη ευκαιρία οι καίριες ερωτήσεις σου τέθηκαν στο πόστ 360 και όχι απο μένα.
Οι ερμηνείες σου περί κατασκευών εχθρών αναπάντητες.Δεν τούς χρειάζομαι.Απλά δεν χρειάζεται να συμφωνουμε σε όλα.