Οι Τετρομαγμένοι.

Εκείνο που θα μπορούσε να κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ τον επόμενο καιρό (όχι επίσημα αλλά θα το κάνει) είναι να έλθει σε επαφή και συνεννόηση με τους Αλβανούς της FYROM. Ο Μεντούχ Θάτσι πρόεδρος του DPA και ο Αζίζ Πολοζάνι ηγετικό στέλεχος του DUI (του Αλί Αχμέτι μην ξεχνιόμαστε) άσκησαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τη θεωρούν υπεύθυνη για το φιάσκο. Το ίδιο υποστηρίζουν και όλοι σχεδόν οι Αλβανοί που σχολιάζουν στα σλαβομακεδονικά fora και στις εφημερίδες.

Επομένως η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη πιο ασφυκτική.

Τρίτη θα είμαι Σκόπια, Τετάρτη Τέτοβο.

Tά Σκόπια τά χρειαζόμαστε...
Και πέραν τής ´πλύσης εγκεφάλου´πού έχουν υποστεί οι κάτοικοί τους και τής αλαζονείας τής αμερικανόπνευστης ηγεσίας τους είναι μία καλή ευκαιρία γιά ´επίθεση φιλίας´.
Η διάλυση τού Κρατιδίου δεν συμφέρει την Ελλάδα..
Απο αλλού έρχονται οι μεγάλοι κίνδυνοι.....
Πάντως αποδεικνύεται ότι όταν εκμεταλλεύεσαι τίς αντιθέσεις τών μεγάλων(Γαλλο-Γερμανικός άξονας που δεν επιθυμεί κόντρες μέ Πούτιν αυτή την στιγμή και αγνοεί τόν Μπούς πού τελειώνει η θητεία του)μπορείς να επιτύχεις κάποια οφέλη...
Ουτε οι τσολιάδες ούτε οι γραφικοί Μεγαλέξανδροι βοηθούν,ούτε τά κηρύγματα τών παπάδων...
Αυτό πού έχει ενδιαφέρον είναι πού οι εθνομηδενιστές στην Ελλάδα έχουν καταπιεί την γλώσσα τους ή συνεχίζουν να κινδυνολογούν γιά Αμερικανικα αντίποινα..Τα ίδια έκαναν και όταν υπέστησαν μεγάλη ήττα στην καταψηφιση τού Σχεδίου Ανάν.Τα ίδια και όταν απεσύρθη το βιβλίο Ιστορίας(αυτό χωρίς να είναι μείζον θέμα απετέλεσε ένα μέσον συσπείρωσης χιλιάδων ανθρώπων πού ουδεμία σχέση έχουν με τούς Γεωργιάδηδες ,που καθημερινά προβάλλουν τα κανάλια προβοκάροντας αισχρά..)
Aλλοι πιό ´έξυπνοι´συντάχθηκαν μέ την θέση τής Ελλάδας γιατί απλά δεν τούς ´έπαιρνε´.
Οση λάσπη και να έριξαν γιά εθνικισμό όσο και να χάρισαν την εξωτερική μας πολιτική στο ΛΑΟΣ για να βρεθούν αυτοί-όψεις τού ιδίου νομίσματος-στην δήθεν ´άλλη πλευρά´δέν τα κατάφεραν...Θα έλεγα μάλιστα οτι η εξέλιξη στην σύνοδο τού ΝΑΤΟ δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στόν ακραίο λαϊκισμό τού Καρατζαφέρη και αυτό είναι πολύ θετικό..
Η στάση τής Αξ.Αντ.βοήθησε σαφώς τον Καραμανλή να ασκήσει βέτο αλλά και να βάλει στην άκρη-όσο γίνεται-τίς επιθυμίες τής Κόρης(μια ειναι η Κορη στην Ελλάδα................).
Tά τελευταία χρόνια έχουν κινητοποιηθεί πολλοί άνθρωποι,που δεν ανήκουν σε ακραίους χώρους,όσο και άν τά ´εκσυγχρονιστικά υπολείματα´εξακολουθούν να τούς λοιδωρούν,και αντιδρούν νηφάλια αλλά σταθερά στην εθνομηδενιστική πλύση εγκεφάλου...
Και αυτό δίνει μία νότα αισιοδοξίας...
Τα εσωτερικά προβλήματα πάντως παραμένουν τεράστια και καλό είναι να μην θριαμβολογεί κανείς...
Η άσκηση Εξωτερικής Πολιτικής είναι μιά διαρκής σχοινοβασία,ειδικά γιά μιά μικρή χώρα σαν την δική μας ,πού οι συγκυρίες δέν την ευνοούν λόγω τής γεωπολιτικής της θέσης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Tά Σκόπια τά χρειαζόμαστε...
Και πέραν τής ´πλύσης εγκεφάλου´πού έχουν υποστεί οι κάτοικοί τους και τής αλαζονείας τής αμερικανόπνευστης ηγεσίας τους είναι μία καλή ευκαιρία γιά ´επίθεση φιλίας´.
Η διάλυση τού Κρατιδίου δεν συμφέρει την Ελλάδα..

Υπήρξε ένα φεγγάρι η θεωρία του "αερόσακου" Σύμφωνα με αυτή, η ύπαρξη κράτους των Σκοπίων στα βόρεια σύνορά μας θα απορροφούσε τυχόν μετακινήσεις πληθυσμών και αναταραχών κατά την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας...
Εκ των πραγμάτων αυτό δεν χρειάστηκε. Αντίθετα, η ύπαρξη του κράτους αυτού,, αποτελεί εν δυνάμει απειλή της ηρεμίας στην Μακεδονία. Ηδη ετοιμάζονται να θέσουν θέμα "Μακεδονικής μειονότητας" σε διεθνείς οργανισμούς, βασιζόμενοι στην ύπαρξη 5-8 χιλιάδων Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι δηλώνουν "Μακεδόνες" (Σκοπιανοί)...
Σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερα κοινά σύνορα με την Σερβία. Σε αυτή την περίπτωση κόβεται στα δύο το μουσουλμανικό τόξο που ξεκινάει από την Αδριατική και φτάνει στα τουρκικά σύνορα, ενώ παρέχει επιπλέον ασφάλεια στις 2 φίλες χώρες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Υπήρξε ένα φεγγάρι η θεωρία του "αερόσακου" Σύμφωνα με αυτή, η ύπαρξη κράτους των Σκοπίων στα βόρεια σύνορά μας θα απορροφούσε τυχόν μετακινήσεις πληθυσμών και αναταραχών κατά την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας...
Εκ των πραγμάτων αυτό δεν χρειάστηκε. Αντίθετα, η ύπαρξη του κράτους αυτού,, αποτελεί εν δυνάμει απειλή της ηρεμίας στην Μακεδονία. Ηδη ετοιμάζονται να θέσουν θέμα "Μακεδονικής μειονότητας" σε διεθνείς οργανισμούς, βασιζόμενοι στην ύπαρξη 5-8 χιλιάδων Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι δηλώνουν "Μακεδόνες" (Σκοπιανοί)...
Σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερα κοινά σύνορα με την Σερβία. Σε αυτή την περίπτωση κόβεται στα δύο το μουσουλμανικό τόξο που ξεκινάει από την Αδριατική και φτάνει στα τουρκικά σύνορα, ενώ παρέχει επιπλέον ασφάλεια στις 2 φίλες χώρες...

Βάσει τού σημερινού συσχετισμού δυνάμεων αυτό δεν είναι εφικτό...
Ως εκ τούτου απο μια Μεγάλη Αλβανία,προτιμώ ένα κρατίδιο σάν τά Σκόπια...
Τώρα εάν και αυτοί καταλάβουν ότι αποτελούν μία κουκκίδα στον Χάρτη και ως εκ τούτου αποβάλλουν τον μεγαλοϊδεατισμό τους πιστεύω ότι θά μπορούσε να υπαρξει ηρεμία στην περιοχή...
Πάντως δεν είναι παράξενο ότι μιά άποψη σαν την δική σου θα χαρακτηριζόταν στο εσωτερικό τής Χώρας μας ´επεκτατική´,ενώ αντιθέτως κάθε διεκδίκηση κατά τής Χωρας μας θεωρείται απο μερικούς ως απολύτως δικαιoλογημένη???
Φαντάζεσαι συνέδριο στα Σκόπια απο εκεί ´διανοουμένους´που να μιλάνε γιά καταπίεση τής εκεί Ελληνικής Μειονότητας ,όπως εδώ για τούς ´καημένους τούς Τσάμηδες´???
Θαχε γέλιο ακόμα και η αντίδραση τού αδύναμου αυτού Κρατιδίου σέ τέτοιες ´ομορφιές´.

Last edited:
Νά χαρώ εγώ σχόλια τών ηττημένων φιλοσκοπιανών...
Χρόνια τώρα την ίδια προπαγάνδα...
Αλλά τώρα πού έχουν ξεσκεπαστεί στον μέγιστο βαθμό,έχουν πάθει πανικό...
Παραθέτω το άρθρο,όπου η Ελλάδα εξισώνεται κατ´αναλογίαν με την πολιτική Μπούς,γιά τά Σκόπια...

´Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες επικρίνει σε υψηλούς τόνους αφενός μεν την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της υπερδύναμης και αφετέρου τα σημάδια ακραίου εθνικιστικού παροξυσμού ορισμένων φορέων ή πολιτών στην ΠΓΔΜ.

Αλλά μας είναι άραγε τόσο ξένες αυτές οι πολιτικές συμπεριφορές; Αν ανατρέξουμε στην κρίση μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, θα βρεθούμε μπροστά σ' ένα αναπάντεχο συμπέρασμα: η Ελλάδα συμπεριφέρεται προς την ΠΓΔΜ με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ΗΠΑ προς την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα μας συμπεριφέρεται προς τις ΗΠΑ με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ!

Απέναντι στο «κρατίδιο» η Ελλάδα παρουσιάζεται αλαζονική, αυταρχική, υποτιμητική. Και ανά πάσα στιγμή κραδαίνει τον εκβιασμό του οικονομικού αποκλεισμού, που άλλωστε τον έχει εφαρμόσει στο παρελθόν με το γνωστό εμπάργκο. Κάτι σαν την αντιμετώπιση που μας επιφυλάσσει η αμερικανική κυβέρνηση στα σπάνια ζητήματα που προκύπτει κάποια απόκλιση απόψεων με τη μεγάλη σύμμαχο.

Απέναντι στις ΗΠΑ, αντίθετα, η Ελλάδα συμπεριφέρεται με τη νευρικότητα του «ποντικιού που βρυχάται». Μια συμπεριφορά, δηλαδή, πολύ παρόμοια με τα ακραία φαινόμενα που εκδηλώθηκαν αυτές τις μέρες στην ΠΓΔΜ. Πριν δούμε τον Καραμανλή με γερμανική στολή σε περιοδικό της ΠΓΔΜ, έχουμε θαυμάσει δεκάδες ή εκατοντάδες σκίτσα και φωτομοντάζ του Αμερικανού προέδρου με στολή Ες Ες σε ελληνικά έντυπα. Και προτού αισθανθούμε ιερή φρίκη με την παραποίηση της ελληνικής σημαίας, έχουμε δει δεκάδες αμερικανικές σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς να παρελαύνουν στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το φαινόμενο είναι ευεξήγητο. Η Ελλάδα είναι η «βαλκανική υπερδύναμη», το περιφερειακό ιμπεριαλιστικό κράτος που έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος της αγοράς της ΠΓΔΜ, ενώ το ελληνικό κεφάλαιο ελέγχει τους σημαντικότερους στρατηγικούς τομείς της γειτονικής χώρας (πετρέλαια, τηλεπικοινωνίες, τράπεζες). Απ' αυτή την άποψη είναι φυσικό να μας αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ, όπως εμείς αντιμετωπίζαμε πριν από λίγες δεκαετίες τις ΗΠΑ.

Ανεξάρτητα από την έκβαση των εξελίξεων που δρομολογήθηκαν αυτή τη βδομάδα στο Βουκουρέστι, είναι λοιπόν χρήσιμο να διδαχτούμε από τις ομοιότητες αυτές. Κι αν δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις ΗΠΑ, ας αναθεωρήσουμε τουλάχιστον τη βαλκανική μας υπεροψία. Γιατί το χειρότερο που θα μπορούσαμε να «πετύχουμε» με την εθνικιστική μας αναδίπλωση θα ήταν να εμπεδώσουμε στους πολίτες της ΠΓΔΜ παρόμοια αισθήματα προς την Ελλάδα μ' εκείνα που τρέφει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού προς τις ΗΠΑ. Ενα μίγμα φθόνου και απόρριψης, που καταλήγει στην πεποίθηση ότι «για όλα φταίνε αυτοί οι ξένοι». Αν δεν το κατορθώσουμε, θα βρεθούμε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από εκείνη της περιόδου 1991-1992, την οποία υποτίθεται ότι όλοι σήμερα αποδοκιμάζουν.´
www.iospress.gr

Ελεος παιδιά...
Το ´δήθεν αριστεριλίκι´τρέχει από τά μπατζάκια σας....

Πού γεννήθηκε ο ιός και ποιά η καταγωγή του ?

Αφελέστατο άρθρο και μάλλον εκ του πονηρού... Εξισώνει τις αντιδράσεις ΗΠΑ-Ελλάδας και δεν λαμβάνει καθόλου υπ'όψη του τα κίνητρα τους...
Εχω δύο πρόχειρες απαντήσεις στο άρθρο.
Πρώτον, οι αντιδράσεις δεν μπορούν να εξισωθούν γιατί οι ΗΠΑ δεν συζητάνε τις απόψεις τους ούτε πάνε σε διεθ.οργανισμούς γιά επίλυση όπως κάνει η Ελλάδα - απλά τις επιβάλει... (Βέβαια δεν ξέρω αν είχαμε την δύναμη να τις επιβάλουμε αν θα πηγαίναμε στους διεθ.οργανισμούς, αλλά το θέμα είναι ότι τώρα πηγαίνουμε)...
Δεύτερον, Αν κάποιος εισβάλει και εγκατασταθεί στο σπίτι μου κι εγώ τον εκδιώξω με το ζόρι, ο ιός θα μου ρίξει δίκιο, ή θα με κατηγορήσει ότι συμπεριφέρομαι "ανάλγητα", όπως η αστυνομία όταν διώχνει τα πρεζάκια από τους ηλ.σταθμούς και θα έπρεπε να ντρέπομαι ?

Last edited:
Oι Ιοί δημιουργήθηκαν στά εργαστήρια τών αυτόνομων συσπειρώσεων τής μεταπολίτευσης και απο στελέχη τής Β.Πανελλαδικής...
Χρόνια τώρα επιτίθενται σε οποιαδήποτε Ελληνική θέση και υποστηρίζουν τις θέσεις άλλων χωρών.Καί αυτό σε μόνιμη βάση...
Είμαι βέβαιος οτι θα πανηγύριζαν εάν τα Σκόπια θα λέγονταν σκέτη ´Μακεδονία´

Τώρα τελευταία μάλλον βρίσκονται σε πανικό πάντως γιατί το ´χαρτί´τους έχει αρχίσει και καίγεται..
Ιδιον του πανικού τους είναι και το παραπάνω άρθρο...

όποιοι κι αν είναι οι ιοί κι ότι κι αν πρεσβεύουν,
φαίνεται ξεκάθαρα πια οτι πλέον δεν τους βγαίνει .....

ούτε παιδί του δημοτικού δεν θα εξίσωνε ποτέ Ελλάδα και Αμερική, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτώντας !

ειδικά η τελευταία παράγραφος είναι επιεικώς απαράδεκτη .

Κρίμα που δεν υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα το αδίκημα της Εθνικής Μειοδοσίας-Προδοσίας σε καιρό ειρήνης (όχι κατασκοπίας), με ποινή την εξορία...
Και όποιος το βρίσκει "σκληρό" ας πάει σε οποιαδήποτε χώρα να εκφράσει αντεθνικές θέσεις όπως αυτές των ουράνιων αδερφάρων να δει για πότε είναι στο στόχαστρο του κράτους του παρακράτους και καμιά χίλιων άλλων "οργανώσεων".

Μιλάνε για "εθνικιστική αναδίπλωση" όταν το 95% των Ελλήνων συμφωνεί και επικροτεί τη στάση μας στο Βουκουρέστι;;
Έ, δεν πειράζει, αυτοί ανήκουν στο 5%....η απολυτότητα της μοναξιάς!

Κρίμα που δεν υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα το αδίκημα της Εθνικής Μειοδοσίας-Προδοσίας σε καιρό ειρήνης (όχι κατασκοπίας), με ποινή την εξορία...
Και όποιος το βρίσκει "σκληρό" ας πάει σε οποιαδήποτε χώρα να εκφράσει αντεθνικές θέσεις όπως αυτές των ουράνιων αδερφάρων να δει για πότε είναι στο στόχαστρο του κράτους του παρακράτους και καμιά χίλιων άλλων "οργανώσεων".

Αυτό που λες ισχύει μόνο σε χώρες και καθεστώτα τύπου Τουρκίας. Στο Βέλγιο δηλαδή δεν υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις μεταξύ Φλαμανδών και Βαλλώνων; Στην Ελβετία δεν υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στις τρεις φυλές που αποτελούν το κράτος αυτό; Στον Καναδά δεν υπάρχει το θέμα με το Κεμπέκ; Είδες να στήνεται εκεί κανένα δικαστήριο; Σιγά μην πάμε σε αυτά που κοροϊδεύουμε για τη γείτονα με τους νόμους περί προσβολής του Τουρκισμού. Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ αυτό που έχω τώρα, και ας δίνεται η ευκαιρία σε 5-10 γραφικούς και από τις δύο πλευρές να λένε τις παπαριές τους.

το θέμα είναι όμως, οτι τόση βλακεία - γιατί για μένα περι βλακείας πρόκειται - δεν θα έπρεπε να υπάρχει !

τουλάχιστον σε θέματα εθνικής σημασίας ...

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Αυτό που λες ισχύει μόνο σε χώρες και καθεστώτα τύπου Τουρκίας. Στο Βέλγιο δηλαδή δεν υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις μεταξύ Φλαμανδών και Βαλλώνων; Στην Ελβετία δεν υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στις τρεις φυλές που αποτελούν το κράτος αυτό; Στον Καναδά δεν υπάρχει το θέμα με το Κεμπέκ; Είδες να στήνεται εκεί κανένα δικαστήριο; Σιγά μην πάμε σε αυτά που κοροϊδεύουμε για τη γείτονα με τους νόμους περί προσβολής του Τουρκισμού. Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ αυτό που έχω τώρα, και ας δίνεται η ευκαιρία σε 5-10 γραφικούς και από τις δύο πλευρές να λένε τις παπαριές τους.

+100000

Ο αυτοπροσδιορισμός δεν αποτελεί βλακεία. Η σωστότερη απάντηση σε αυτή τη στάση θα ήταν η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας και η πολιτογράφηση των συγκεκριμένων με την υπηκοότητα που επιθυμούν. Και να πηγαίνουν μετά παρέα με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς για άδεια παραμονής και εργασίας. Κι εγώ για παράδειγμα δεν επιθυμώ να πάρω την Ελληνική υπηκοότητα και θέλω να παραμείνω Κύπριος παρά το γεγονός ότι έχω γεννηθεί εδώ από Ελληνίδα μητέρα, και έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια μου στην Ελλάδα. Και αυτό το κάνω για δικούς μου λόγους -τόσο πατριωτικούς όσο και ιδιοτελείς. Αλλά έκανα την επιλογή μου και το κράτος το σεβάστηκε. Γιατί να μην εφαρμοστεί το ίδιο και στα παιδιά από το ουράνιο τόξο;

Last edited:

Ο αυτοπροσδιορισμός δεν αποτελεί βλακεία. Η σωστότερη απάντηση σε αυτή τη στάση θα ήταν η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας και η πολιτογράφηση των συγκεκριμένων με την υπηκοότητα που επιθυμούν. Και να πηγαίνουν μετά παρέα με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς για άδεια παραμονής και εργασίας. Κι εγώ για παράδειγμα δεν επιθυμώ να πάρω την Ελληνική υπηκοότητα και θέλω να παραμείνω Κύπριος παρά το γεγονός ότι έχω γεννηθεί εδώ από Ελληνίδα μητέρα, και έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια μου στην Ελλάδα. Και αυτό το κάνω για δικούς μου λόγους -τόσο πατριωτικούς όσο και ιδιοτελείς. Αλλά έκανα την επιλογή μου και το κράτος το σεβάστηκε. Γιατί να μην εφαρμοστεί το ίδιο και στα παιδιά από το ουράνιο τόξο;

Μα Φώτη μου αυτά τα καλόπαιδα δεν ζητάνε αυτό πού εσύ αναφέρεις...
Θέτουν θέμα ´Μακεδονική μειονότητας´στην Ελλάδα...
Να σού πώ...
Εάν μέσα στά αιτήματά τους ήταν και η ένωση τών δύο χωρών θα τούς υποστήριζα και εγώ..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ναι αλλά που στηρίζουν την ύπαρξη της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα; Σε κάποιον αριθμό ελλήνων υπηκόων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες και όχι Έλληνες (βασιζόμενοι στα λεγόμενα των γειτόνων από πάνω). Σωστά δεν καταλαβαίνω; Ε, αυτούς ας τους κάνουμε τη χάρη και ας τους πολιτογραφήσουμε ως υπηκόους της FYROM, και ας πηγαίνουν να βγάζουν άδεια παραμονής και εργασίας κάθε δύο χρόνια όπως έβγαζα εγώ. Λέω τίποτα παράλογο; Να δούμε όμως τότε πόσοι θα το δεχτούν και πόσοι θα αλλάξουν πλεύση και θα δηλώσουν ελληνάρες και θα βγάλουν και σημαίες στο μπαλκόνι.

Ναι αλλά που στηρίζουν την ύπαρξη της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα; Σε κάποιον αριθμό ελλήνων υπηκόων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες και όχι Έλληνες (βασιζόμενοι στα λεγόμενα των γειτόνων από πάνω). Σωστά δεν καταλαβαίνω; Ε, αυτούς ας τους κάνουμε τη χάρη και ας τους πολιτογραφήσουμε ως υπηκόους της FYROM, και ας πηγαίνουν να βγάζουν άδεια παραμονής και εργασίας κάθε δύο χρόνια όπως έβγαζα εγώ. Λέω τίποτα παράλογο; Να δούμε όμως τότε πόσοι θα το δεχτούν και πόσοι θα αλλάξουν πλεύση και θα δηλώσουν ελληνάρες και θα βγάλουν και σημαίες στο μπαλκόνι.

Α,γειά σου..
Μάλλον παρεούλα με τον Ανθιμο θά τούς βλέπαμε ντυμένους τσολιάδες.:flipout::flipout::flipout:

Πάντως οι δύο αρχιτέκτονες τής διαρκούς υποχωρήσεως στήν εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα (ο ´κανείς δεν θα θυμάται την Μακεδονία δέκα χρόνια μετά´και ο ´ευχαριστώ τούς Αμερικανούς´τών Ιμίων και τού Οτσαλάν)χαίρουν της τεράστιας εκτιμήσεως τού Ελληνικού Λαού στο επίπεδο τού1.6%και 2.4% αντίστοιχα στην ερώτηση ´Ποιός πρωθυπουργός εώς σήμερα άσκησε την πιό ανεξάρτητη πολιτκή απέναντι στίς Η.Π.Α.´
Αντιθέτως οι πολίτες θεωρούν τον Α.Παπανδρέου και τον Κ.Καραμανλή τούς σχετικά πιό ανεξάρτητους ,με ποσοστά 39και 38.6% αντίστοιχα(εταιρεία Rass,εφημερίδα Παρόν,σήμερα).

Ναι με τον πρώτο να μας ξαναβάζει στο ΝΑΤΟ, και τον δεύτερο να αγοράζει όλη τη σκαρταδούρα χωρίς να σηκώσει κεφάλι. Τουλάχιστον ο τάπερμαν έκανε το πρώτο άνοιγμα στην ρωσική αμυντική αγορά με τα BMP. Μέχρι τότε ίσχυε το δόγμα Βαρβιτσιώτη, ότι οπλα μόνο από America. Και κάναμε να αγοράσουμε άρμα μάχης 20 χρόνια...