Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Re: Απάντηση: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Σπύρο ήταν αρκούντως επιθετικό το παραπάνω post... Oι απαντήσεις πάνε σε αυτό και όχι προς το πρόσωπό σου... Θαρρώ πως είσαι πολύ αξιόλογο παιδί και θα τα ξανασκεφτείς όσα έγραψες... Αν σου φταίει κάτι άλλο μην χαρακτηρίζεις συλλήβδην όσους πήγαμε στη συναυλία ή όσους δουλεύουν πολύ σκληρά για πολλά χρόνια, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους εαυτούς τους, αλλά και στις οικογένειές τους, όσα επιθυμούν... μεταξύ άλλων και ένα όντως ακριβό εισιτήριο για τους U2...

edit: Παρεμπιπτόντως ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία "δυναμομέτρησης" της Rock-φροσύνης μου... ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ...
Να και από εδώ - να εκεί από κει... για τις φαντασμαγορικές ταμπέλες...

Νίκο οι απόψεις μου και οι απόψεις σου,δεν έχουν να κάνουν με τους χαρακτήρες μας αλλά με καταστάσεις,τις οποιες αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο....."Ελληνες και Ιρλανδοι,είμαστε Θεοί" λέει ο Bono,,"μήνυμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας" διαβάζω πιο πέρα,,,,,,,,για κάτσε...όλα αυτά μου φαίνονται υποκριτικά,,,,,θέλεις να βοηθήσεις στην πράξη?Μείωσε το εισιτήριο αγαπητέ καλλιτέχνη,,,οποίος και αν είσαι...να σε δει και ο πιτσιρικάς που σπατάλησε όλο του το χαρτζιλίκι για να αγοράσει τους δίσκους σου τόσα χρόνια,,για να έχεις εσύ την δυνατότητα να στηνεις σκηνές τετρακοσίων τόνων σε κάθε σου συναυλία...

Τέλος πάντων,,,τα παραπάνω είναι μερικές απόψεις που έχω στην άκρη του μυαλού μου,,και τις λέω χωρίς να κατακρίνω κανέναν από εσάς που πήγε στην συναυλία..άλλωστε δεν έχω κανένα δικαίωμα...Είμαι σίγουρος πως περάσατε καλά και εύχομαι στο μέλλον,να έχετε και άλλες τέτοιες εμπειρίες...:a0210:

Το ήξερα ότι κάπως έτσι το βλέπεις και δεν κατακρίνεις τους fan...:a0210:

Όμως το post σου έδειχνε άλλα... γενικεύσεις, που είμαι σίγουρος ότι δεν υποστηρίζεις

Αν μη τι άλλο σεβαστή η γνώμη σου και σε πολλά αποδεκτή και από μένα.

Έγραψα κι εγώ για τις στρατιές videocameramen/συναυλιαζόντων, αλλά με κανένα τρόπο δεν μου χάλασαν το κέφι... Μόλις άρχισε η συναυλία/show ήμουν εγώ το κορίτσι μου και οι U2...

Πληροφοριακά πάντως να πω ότι τα έσοδα απ' ότι διάβασα δεν θα μπουν στις τσέπες τους αλλά σε ταμείο δημοσίων υπαλλήλων της χώρας μας, ειδικά της red zone απ´όλες τις συναυλίες προορίζονται για φιλανθρωπικούς και άλλους ευγενούς χαρακτήρα σκοπούς... Επίσης αν δεν έλεγε δυο καλές κουβέντες για το eitz, την καταπάτηση των δικαιωμάτων στη Μπούρμα, τον Έλληνα Αλέξανδρο κ.α. θα τον κατηγορούσατε για έμπορα ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό... επίσης ξαναλέω ότι υπήρχε η δυνατότητα να πάει ο φτωχός πιτσιρικάς και να δει αυτή την εφετζίδικη αλλά και μεγαλειώδης σκηνή με 35Ε... Αναλογικά πολύ λιγότερα από αυτό που θα δώσεις σε λίγες μέρες στο καπνισμένο υπόγειο...

Όπως και να έχει χαμένοι είναι επειδή η μουσική τους έχει μεγάλη απήχηση...
Αυτό είναι το πρόβλημα, το δέχεστε ή όχι...

αλλιώς δε μπορεί... 20 χρόνια τώρα έχουν βγάλει άπειρα τραγούδια... τι στο καλό ούτε ένα δεν ήταν καλό??? έτσι να πείτε μια καλή κουβέντα?
Ή ο καλλιτέχνης ακυρώνει το περιεχόμενο, δηλαδή την ουσία?

[alarm mode off]
:grinning-smiley-043-bye-

20 χρόνια τώρα έχουν βγάλει άπειρα τραγούδια. τι στο καλό ούτε ένα δεν ήταν καλό???
Ή ο καλλιτέχνης ακυρώνει το περιεχόμενο, δηλαδή την ουσία?

http://www.youtube.com/watch?v=GegTud00LAU

So you never knew love... until you crossed the line of grace
And you never felt wanted... 'til you'd someone slap your face
So you never felt alive... until you'd almost wasted away

You had to win, you couldn't just pass
The smartest ass, at the top of the class
Your flying colors, your family tree
And all your lessons in history

Please... please... please...
Get up off your knees
Please...

(One, two, three, four)

So you never knew... how low you'd stoop to make that call
And you never knew... what was on the ground until they made you crawl
So you never knew... that the heaven you keep, you stole

Your catholic blues, your convent shoes
Your stick on tattoos, now they're making the news
Your holy war, your northern star
Your sermon on the mount from the boot of your car

Get up off your knees
Please-yeah... please... please...
Leave me out of this place

So love is hard and love is tough
But love is not what you're thinking of

September, streets capsizing
Spilling over down the drains
Shards of glass, splinters like rain
But you could only feel your own pain

October, talk getting nowhere
November... December... remember
We just start it again

Get up off your knee there
Please...

So love is big, is bigger than us
But love is not what you're thinking of

It's what lovers deal
It's what lovers feel
You know I've found it hard to receive

Cause you my love I could never believe.

Απο το Pop. Ενα απο τα καλυτερα τραγουδια της καριερας τους. Διαφωνει καποιος για το Please? Σπυρο, οι Woven Hand εχουν ενα τοσο καλο τραγουδι? Ο Bono δεν ερμηνευει καταπληκτικα εδω? Οι αλλοι τρεις, επισης! Δες το με προσοχη.

Εχουν καμια 10αρια ακομα top class τραγουδια, ολα των τελευταιων 15-20 ετων και δε βαζω καν μεσα το Actung Bady.

Last edited:
Πριν ανέβουν οι δικές μου φωτογραφίες θα ήθελα να πω, πέρα από όσα έχω ήδη πεί, ότι του καθενός οι γνώμες είναι προσωπικές απόψεις και όχι αντικειμενικά θέσφατα οργανισμών πιστοποίησης.

Παρακολουθώ τους U2 από το 1985 ήμουν από τους πρώτους που έτρεξαν να αγοράσουν το Joshua και από τους πρώτους που επικρότησαν το Rattle, κόντρα στον άνεμο.
Εκτοτε με ξένισαν.
Στη συναυλία της Θεσσαλονίκης δεν πήγα, γιατί ήξερα ότι ήταν μιά αρπαχτή αντάξια των Ολυμπιακών, αλλά ξέρω ότι αποκλείστηκε η πόλη γιά ώρες, ενω στην Αθήνα σε 20 λεπτά ήμουν στο αυτοκίνητό μου και έφευγα από την Κηφησίας.

Επαναλαμβάνω τις δικές μου προσωπικές ενστάσεις.
Όταν ένα λιτό,παγκόσμιο συγκρότημα όπως αυτοί, που στους δίσκους τους βγάζουν χιλιάδες ήχους από τα οβερνταμπς και τις εξτραβαγκάντζα παραγωγές μου έρχονται εδώ, και στήνουν όπως λέει ο Κώστας, όχι Λουνα Παρκ αλλά το Σερκ ντυ Σολειγ και βάλε, περιμένω και επιθυμώ τα 65 της κερκίδας (και 200 + 180 βενζίνες και ελεεινά διόδια οικογενειακώς + 10 ώρες οδήγηση σε διάστημα 16 ωρών) που έχω δώσει να πιάσουν τόπο με τουλάχιστον την προσθήκη αξιοπρεπούς ορχήστρας στο υπόφως.
Αν θες να παίξεις όπως έπαιζες στα 25 σου στα κλαμπάκια των 500 με 2 όργανα και ένα σετ τύμπανα δεν στήνεις τον πύργο του Αιφελ στη μέση του ΟΑΚΑ.
Οι Στοουνς όταν βγαίνουν έχουν μαζί τον Νίκι, 3-4 μαυρούκες, 4-5 ντουντούκες, άλλον έναν κιθαρίστα και βάλε.

Τέλος εδώ.
Προσωπικές απόψεις είπαμε.
Η συναυλία ως θέαμα και εν μέρει ήχος ήταν συγκλονιστική εμπειρία.
Σέβομαι και εκτιμώ και υποκλίνομαι στην τέχνη του Edge. Μπράβο του.
Μέσα στους τόνους ντεσιμπελ, ο σεμνός κιθαρίστας (σε αντιπαραβολή με τον άλλον - εντάξει πάντα πρέπει να υπάρχει και ένας άλλος) έβγαζε χροιές που ακούγονταν πάνω από όλα, και πρέπει να ασχολείσαι πολύ με το άθλημα γιά να το καταλάβεις καν...

Ξεκινάω με τη σκηνή, το ικρίωμα (gallows pole-bye-)...και ορισμένα ανθυγειινά επαγγέλματα.

Attachments

• sti_s.jpg
    sti_s.jpg
    95.3 KB · Views: 27
  • IMG_1550s.jpg
    IMG_1550s.jpg
    157.7 KB · Views: 38
  • IMG_1549s.jpg
    IMG_1549s.jpg
    147 KB · Views: 37
  • IMG_1548s.jpg
    IMG_1548s.jpg
    152.3 KB · Views: 36
  • IMG_1547s.jpg
    IMG_1547s.jpg
    139.6 KB · Views: 37
  • IMG_1540s.jpg
    IMG_1540s.jpg
    135.9 KB · Views: 26
  • IMG_1502_s.jpg
    IMG_1502_s.jpg
    98.4 KB · Views: 35
Στο Achtung Baby έφυγαν οι μισοί και στο Zooropa οι υπόλοιποι Πέτρο...

Δεν θα τους συγχωρήσουν ποτέ ότι η Mainstream κιθαριστική σκηνή των δεκαετιών που ακολούθησαν οφείλονταν σε αυτά τα album...

Αμφιβάλω αν κάποιος από τους απογοητευμένους fan μπαίνει καν στον κόπο να κατεβάσει τα νέα τραγούδια τους για να τα ακούσει...

Αν κάνω λάθος διορθώστε με... "αμφιβάλλω" έγραψα και όχι είμαι σίγουρος!

Μπορεί πάντα να κάνω λάθος, ότι η γενικότερη δημοφιλία τους και η προβολή στη showbizz έχει καθορίσει και τα μουσικά γούστα σας ή την κρίση σας.

εdit. Sorry Δημήτρη σε έκοψα - γράφαμε ταυτόχρονα... περιμένουμε τις φωτογραφίες σου..

Last edited:
συνεχίζω με το σόου.
Όλες οι φωτό είναι παρμένες με την ταπεινή 590s γιατί ήταν η μόνη βολική γιά μεταφορά με ζουμ.

Το ικρίωμα, αν μη τι άλλο, βοηθούσε τουλάχιστον να δούμε εμείς οι πτωχοί μπατίρηδες, τον άλλο πτωχό μπατίρη....(μόνος του το είπε...:flipout: δεν το είπα εγώ)

Attachments

• IMG_1570s.jpg
    IMG_1570s.jpg
    60.5 KB · Views: 17
  • IMG_1565s.jpg
    IMG_1565s.jpg
    100.6 KB · Views: 17
  • IMG_1563s.jpg
    IMG_1563s.jpg
    143.1 KB · Views: 26
  • IMG_1561s.jpg
    IMG_1561s.jpg
    96.8 KB · Views: 15
  • IMG_1557s.jpg
    IMG_1557s.jpg
    128.5 KB · Views: 21
  • IMG_1555s.jpg
    IMG_1555s.jpg
    74.6 KB · Views: 23
  • IMG_1551s.jpg
    IMG_1551s.jpg
    108.3 KB · Views: 20
Λίγες ακόμα.
Δυστυχώς δύσκολα μπορεί σταθερή λήψη να αποδώσει το θέαμα...

Attachments

• IMG_1599s.jpg
    IMG_1599s.jpg
    115.9 KB · Views: 12
  • IMG_1592s.jpg
    IMG_1592s.jpg
    122.9 KB · Views: 14
  • IMG_1590s.jpg
    IMG_1590s.jpg
    108.6 KB · Views: 13
  • IMG_1585s.jpg
    IMG_1585s.jpg
    83.6 KB · Views: 10
  • IMG_1582s.jpg
    IMG_1582s.jpg
    78.1 KB · Views: 132
  • IMG_1579s.jpg
    IMG_1579s.jpg
    83.4 KB · Views: 13
  • IMG_1576s.jpg
    IMG_1576s.jpg
    118.9 KB · Views: 11
και αυτές εδώ επίσης.

Attachments

• IMG_1608s.jpg
    IMG_1608s.jpg
    101 KB · Views: 9
  • IMG_1610s.jpg
    IMG_1610s.jpg
    138.9 KB · Views: 12
  • IMG_1616s.jpg
    IMG_1616s.jpg
    86.8 KB · Views: 11
  • IMG_1617s.jpg
    IMG_1617s.jpg
    98.6 KB · Views: 8
Πολύ ωραίες...

Μου άρεσε πολύ αυτή:

attachment.php

ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

Πάνω έπαρση
Κάτω έπαρση
Και στην μέση ο Keith Jarret
Ti είναι?

Last edited by a moderator:

Δυο λογια και λιγα σχολια σχετικα με αυτα που γραψατε εσεις.

@supersonin. Ναι, ο Edge "σκοτωνει" αλλα και οι αλλοι καλουτσικοι ηταν ομως, απλα εκει που καθοσουν ισως να μην τους ακουγες καλα. O ηχος στην αρενα ηταν αρκετα καλος και σε μεγαλη ενταση.

Ξέχασα να πω, είχα βαμβάκι στ αυτιά. Σε όλες τις συναυλίες αυτού του μεγέθους το κάνω, αλλά και μικρότερες σε κλαμπάκια.
Φιλτράρεται ο ήχος πολύ από τη βρωμιά και τις κορυφές που ξεφεύγουν του ηχολήπτη, έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο του μπάσου και γενικά απολαμβάνεις χωρίς κίνδυνο.
Παρ όλα αυτά, το μπάσο το ένοιωθες μόνο στο στομάχι σου και νότες δεν ξεχώριζες.
Αυτό ίσχυε και γιά την μπότα στα τύμπανα. Τα υπόλοιπα τύμπανα ήταν σωστά.
Φυσικά γιά την κιθάρα δεν σχολιάζω ξανά. Ήταν γενικώς υπεράνω.

όταν έκλεισα τα εισητήρια πέρσι τέτοια εποχή περίπου (επειδή επέμενε η γυναίκα μου) δεν ήξερα κάν γιά διαστημόπλοιο.
Το είδα μιά μέρα πριν την συναυλία στο θέμα που έβαλε ο Μιχάλης που ούτε και όταν το έβαλε το είχα δεί πριν από ένα χρόνο.
Θα πήγαινα, ούτως ή άλλως.
Τώρα πόσοι ήρθαν γι αυτό ...δεν ξέρω.

θα μπορουσαν οι U2 να μαζεψουν σημερα 80000 κοσμο
αν δεν ειχαν μαζι τους ... το διαστημοπλοιο ?

.

Ευκολα. Μιλαμε για πολυ μεγαλη μπαντα που ακομα δεν εχει ξεπεσει.

Ειδικα αν ειχαν το εισητηριο στα 50 ευρω και χωρις κανενα φως παρα μονο ενα μεγαλο λευκο να φωτιζει τους παιχτες παλι θα το γεμιζαν.

Αλλωστε ετσι ειναι οι μπιζνες. Πολλα βαζεις πολλα παιρνεις.

To 89 αναρωτιομασταν πανω κατω τα ιδια οταν επαιξαν οι Φλοιντ με το ιπταμενο γουρουνι και τα λοιπα φουτουριστικα.

Παντα θεαμα ειναι αυτα τα μεγαλοκονσερτα. Το επιβαλλουν τα κερδη των μανατζερς και του συστηματος δεν εχει να κανει με τα κοινωνικοηθικα διλληματα των μουσικων.

Το πρωτο τετοιου ειδους κονσερτο (βυθισμενο στην παρασταση μαζι με την μουσικη αλλα σε μικροτερη κλιμακα) ηταν 2 χρονια πριν το 1987 στον Λυκαβηττο.

Τοτε επαιξε ο Θεος. Tιποτα δεν θα ηταν το ιδιο απο τοτε.

http://www.youtube.com/watch?v=o78Oq9XQNSE

(σορρυ για το οφ τοπικ)

To 89 αναρωτιομασταν πανω κατω τα ιδια οταν επαιξαν οι Φλοιντ με το ιπταμενο γουρουνι και τα λοιπα φουτουριστικα.

Παντα θεαμα ειναι αυτα τα μεγαλοκονσερτα. Το επιβαλλουν τα κερδη των μανατζερς και του συστηματος δεν εχει να κανει με τα κοινωνικοηθικα διλληματα των μουσικων.

Το πρωτο τετοιου ειδους κονσερτο (βυθισμενο στην παρασταση μαζι με την μουσικη αλλα σε μικροτερη κλιμακα) ηταν 2 χρονια πριν το 1987 στον Λυκαβηττο.

Τοτε επαιξε ο Θεος. Tιποτα δεν θα ηταν το ιδιο απο τοτε.

http://www.youtube.com/watch?v=o78Oq9XQNSE

(σορρυ για το οφ τοπικ)
ε οχι και ΘΕΟΣ !!!!!!

Χαίρομαι πολύ που διασκέδασαν όσοι πήγαν στη συναυλία. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Τώρα η αυστηρά υποκειμενική μου μουσική άποψη είναι γνωστή. Μια μπάντα που έχει ''τελειώσει'' εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τα ίδια και τα ίδια. Το ίδιο και οι REM και πολλοί άλλοι βέβαια.

MONEY....

Θα μπω σε όλα τα νήματα τις μουσική και θα μιλάω για τελειωμένους και δήθεν... Προσέχτε τι γράφετε γιατί θα σας... τρομοκρατήσω... :flipout::flipout:

Φυσικά κάνω πλάκα γράφτε ότι θέλετε, όπως κάνω και εγώ άλλωστε...
Απλά πιστεύω ότι με λίγη τεκμηρίωση παραπάνω θα μπορεί να γίνει και κουβεντούλα να μαθαίνουμε και οι λιγότερο ενημερωμένοι...
Το ότι βγάζουν λεφτά φυσικά δεν είναι επιχείρημα... Όλοι μας στις δουλειές μας βγάζουμε λεφτά και προσπαθούμε να βγάλουμε περισσότερα...

Ας μείνουμε στις συνθέσεις, την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και τη φιλοσοφία του group...

-bye-