Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Προσωπικά Νίκο μου, στην ηλικία σου είχα πιο πολλά ακούσματα απ' ότι τώρα και "κουμάνταρα" τις συζητήσεις αυτού του περιεχομένου καλύτερα...

Σε αυτό που θα συμφωνήσω για την ηλικία σου είναι ότι όντως μπορεί να είσαι ποιο ηλικιωμένος από μένα και πολλούς συνομήλικούς μου (μουσικά), αρκεί να έχεις πάει σε περισσότερες από 15-20 συναυλίες που έχω πάει εγώ σε όλη τη ζωή μου...

Κρίνοντας δε από τα γραφόμενά σου, έχεις απείρως λιγότερα κολλήματα από εμένα ενώ και οι πειραματισμοί σου είναι στη στρατόσφαιρα, μπροστά στις ευκαιρίες που δίνω εγώ στα νέα ακούσματα, ακόμα και μουσικά είδη...

Το θέμα επιπέδου για μένα δεν υπάρχει... Την ίδια "χαρά" απολαμβάνει και ο fan της Βανδή (αυτός μάλιστα είναι και αήττητος...)

Αχ εγώ θα ήθελα να παω στους Pink Floyd, η παρέα μου που είχε πάει το '80 μου είπε ότι ήταν μοναδικοι...
..αλλα τι να κάνουμε,δεν είχαμε γεννηθεί τότε ;-P

Ναι ρε γαμώτο... σίγουρα η μπάντα για την οποία θα έδινα τα ρέστα μου.... αλλά το '80 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα :D:D:D... και τώρα αντε βρες τους...

Last edited:
Re: Απάντηση: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

O καθένας με τις απόψεις του και τα κωλύματά του παίδες... είπαμε αμοιβαία κατανόηση...
Να σεβόμαστε όλες τις απόψεις... όσο χαζές κι αν είναι απ´όπου και αν προέρχονται...

-bye-

H αμοιβαία κατανόηση έχει και κάποια όρια.
Ούτε ο καλός Van Halen ούτε ο παλιός Ozzy μπαίνουν στον ίδιο κουβά με τους άλλους.

άλλο ψήκτρα και άλλο φαλλός

O καθένας με τις απόψεις του και τα κωλύματά του παίδες... είπαμε αμοιβαία κατανόηση...
Να σεβόμαστε όλες τις απόψεις... όσο χαζές κι αν είναι απ´όπου και αν προέρχονται...

-bye-

Νικο σεβασμος υπαρχει...Αλλα και διαφωνια.Η οποια δεν σημαινει ελλειψη σεβασμου.Καλο ειναι καμμια φορα να δινουμε και λιγο σημασια σ'αυτα που γραφει κι αλλος.Κατι ξερει για να το λεει.
Και πως να το κανουμε δεν μπαινει στο ιδιο καζανι o Paige & οι Stones με τους Van Halen.Με τιποτα ομως....

Last edited:
Απάντηση: Re: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Έτσι έτσι...αφού ξεδώσαμε,εκστασιαστήκαμε..Πόρωση!!!
Αχ εγώ θα ήθελα να παω στους Pink Floyd, η παρέα μου που είχε πάει το '80 μου είπε ότι ήταν μοναδικοι...

Είχα πάει .Ημουν μόνον 29 τότε..Καί μάλιστα μέ κοπάνα από τον Στρατό.
Ε λοιπόν όταν τούς είδα είπα μέσα μου ''Αυτοί μούχουν τελειώσει ''..Δέν μούπαν απολύτως τίποτα.
Αντίθετα όταν είδα τόν Iggy γιά μιάν ακόμα φορά στήν Λεωφόρο αρχές 90,εκεί πού οι πανέξυπνοι οι αστυνομικοί πετούσαν δακρυγόνα στίς κερκίδες χωρίς λόγο,όταν έφυγα σκεφτόμουν ότι ακόμα και νά ''ξεθωριάσει'' η εικόνα του δέν θά μού ''τελειώσει'' ποτέ.
Πιθανώς νάχα αρχίσει νά γερνάω από τότε.:D:D:flipout:

Θέμα οπτικής my dear..
Οι U2 βέβαια εμένα δέν μού ''μίλησαν'' ποτέ συνολικά,.ασχετα άν μού άρεσαν κάποια τραγούδια τους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Είχα πάει .Ημουν μόνον 29 τότε..Καί μάλιστα μέ κοπάνα από τον Στρατό.
Ε λοιπόν όταν τούς είδα είπα μέσα μου ''Αυτοί μούχουν τελειώσει ''..Δέν μούπαν απολύτως τίποτα.
Αντίθετα όταν είδα τόν Iggy γιά μιάν ακόμα φορά στήν Λεωφόρο αρχές 90,εκεί πού οι πανέξυπνοι οι αστυνομικοί πετούσαν δακρυγόνα στίς κερκίδες χωρίς λόγο,όταν έφυγα σκεφτόμουν ότι ακόμα και νά ''ξεθωριάσει'' η εικόνα του δέν θά μού ''τελειώσει'' ποτέ.
Πιθανώς νάχα αρχίσει νά γερνάω από τότε.:D:D:flipout:

Θέμα οπτικής my dear..
Οι U2 βέβαια εμένα δέν μού ''μίλησαν'' ποτέ συνολικά,.ασχετα άν μού άρεσαν κάποια τραγούδια τους.

Ναι...εεε??
Τελικά ειναι αποκλειστικά θέμα γούστου!!!
..Πάω να συνεχίσω τις παραπομπες μου...:a0210:

Απάντηση: Re: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Και εγώ ακριβώς σε αυτή την ομάδα ανήκω.

Πρέπει βέβαια να τους αναγνωρίσουμε ότι παρά την επιτυχία τους παραμένουν αρκετά πολιτικοποιημένοι και με κοινωνικές ευαισθησίες τόσο σε επίπεδο ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης όσο και σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας (πχ red zone).

Έτσι έτσι...αφού ξεδώσαμε,εκστασιαστήκαμε..Πόρωση!!!

Αυτός είναι και ο λόγος που πάμε σε συναυλίες !

Ως φανατικός των Floyd, ήμουν στο ΟΑΚΑ (και στο Wembley 1 χρόνο πρίν), αλλά και στο Earls Court το 1981 !

Τα 2 events μεταξύ τους δεν είχαν ΚΑΜΜΙΑ σχέση ! Το 1981 ήταν μοναδικοί, στο ΟΑΚΑ απλώς φαντασμαγορικοί με ψήγματα απο τις παλιές εποχές...

Πάντως συναυλία σαν του συγχωρεμένου του Gallagher στη Νέα Φιλαδέλφεια και των Police στο κλειστο του Σπόρτιγκ ΔΕΝ πρόκειται να ξαναδούμε...
Οσο για το Rock In Athens το 1985, και γι' αυτό πολύ αμφιβάλλω αν θα δούμε κάτι αντίστοιχο του, ποτέ ξανά.

Είμαι σαφέστατα υπέρ των συναυλιών (και έχω δεί πολλες : πάνω απο 60 σε Αθήνα και Manchester) αλλά είμαι εναντίον της αισχροκέρδειας των διοργανωτών τους (και ενίοτε της απληστίας των καλλιτεχνών).

Οσο δε για το Gabriel το 1987 στο Λυκαβηττό, καμμία σχέση σαν σώου με αυτό των U2 ή των Floyd.... Απίστευτος ο Peter στη σκηνή αλλά γενικά ήταν παράσταση, όχι σώου !

My 2 cents ...

H αμοιβαία κατανόηση έχει και κάποια όρια.
Ούτε ο καλός Van Halen ούτε ο παλιός Ozzy μπαίνουν στον ίδιο κουβά με τους άλλους.

άλλο ψήκτρα και άλλο φαλλός

Η αμοιβαία κατανόηση Δημήτρη δεν έχει κανένα όριο!
Σίγουρα ανάμεσα στις προτιμήσεις σου/μας υπάρχουν μουσικές που κάποιοι άλλοι γελάνε μαζί τους... Κανένας δεν έχει δικαίωμα να το γυρνάει σε προσωπικό με υπονοούμενα του τύπου, "όλα στον ίδιο κουβά"... Και αν το έχει θα πρέπει να έχει ανοχές σε αντίστοιχα σχόλια του άλλου... Τρίτη λύση (για μένα) δεν υπάρχει...
Δεν σε παρεξήγησα πάντως, γιατί θυμάμαι πόσο ωραία είχες αντιμετωπίσει το θέμα Γκλόρια Εστεφάν (το εννοώ...)

Νικο σεβασμος υπαρχει...Αλλα και διαφωνια.Η οποια δεν σημαινει ελλειψη σεβασμου.Καλο ειναι καμμια φορα να δινουμε και λιγο σημασια σ'αυτα που γραφει κι αλλος.Κατι ξερει για να το λεει.
Και πως να το κανουμε δεν μπαινει στο ιδιο καζανι o Paige & οι Stones με τους Van Halen.Με τιποτα ομως....

Πάνο όσον αφορά τη διαφωνία αυτό λέω και εγώ, αλλά αν κάθε φορά που γράφω στη μουσική κατηγορία πρέπει να αντιμετωπίζομαι με επιθετικότητα (προσωπική-όχι για τις προτιμήσεις μου, αυτό δεν με πειράζει...) να σας κάνω τη χάρη... έτσι κι αλλιώς λίγα posts έχω και τα περισσότερα για τους U2, δεν χάνετε και τίποτα...

Τώρα για τους Van Halen να μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι θα περνούσα πολύ καλά σε μια συναυλία τους, όπως και εγώ για σένα ότι πιθανώς θα περνούσες άσχημα... Όσο δε για τον Eddie για μένα ήταν περίφημος, ανάμεσα στους κορυφαίους κιθαρίστες του είδους του και δίκαια μέλος του Hall of Fame...

αλλά περί ορέξως...

ΥΓ είδες? ούτε "τι άλλο θα ακούσουμε", ούτε γιούργια, ούτε κανένα άλλο προσωπικό σχόλιο...

Αλλα και διαφωνια.Η οποια δεν σημαινει ελλειψη σεβασμου.Καλο ειναι καμμια φορα να δινουμε και λιγο σημασια σ'αυτα που γραφει κι αλλος.Κατι ξερει για να το λεει.

Προφανώς ''σεβασμός'' θεωρείται ή μή διαφωνία.
Εχω καιρό πλέον πού θεωρώ αυτές τίς ''συζητήσεις'' ανούσιες μιάς καί στίς περισσότερες τών περιπτώσεων απευθύνονται σέ ''ώτα μή ακουόντων''.
Οπότε ακούω όσα μού αρέσουν ,γράφω γι´αυτά καμιά φορά καί άν υπάρξει καί κανά θετικό feedback έχει καλώς.
Αν όχι πάλι έχει καλώς.
Αντε τώρα νά σού αποδείξω γιατί θεωρώ,ας πούμε ,τόν Κώστα Χατζή(τυχαίο τό παράδειγμα) μορφή τού κίτς..:flipout:

:offtopic:Eάν Σπύρο θεωρείς αυτό keech τότε δεν έχεις ακούσει το "La donna è mobile" με τον Ντέμη Ρούσσο:flipout::flipout::flipout::flipout:

Mήν λές τέτοια γιατί θα βγεί ο Supersonic και θά μάς μπανάρει καί τούς δυό.:flipout::flipout:
Ειναι fan τού Demis..
Eιδικά αποσο θυμάμαι τρελλαίνεται μέ εκείνον τόν δίσκο πού φορά μιά ψάθινη καπελλαδούρα και μοιάζει νάναι ζωσμένος με φυσεκλίκια..
Κάτι μεταξύ Γιάννη Βόγλη (στά ''Κορίτσια στόν Ηλιο'')καί Emiliano Zapata.:firstprize::flipout::flipout:

Θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου με τους U2 που δεν μου άρεσαν ποτέ (ποτέ όμως ούτε όταν ήταν στα φόρτε τους)

Πριν λίγο καιρό μου πρότειναν φίλοι μου να πάω στην συναυλία της Beyonce και έβαλα τα γέλια. Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:Ποιος την χέζει την Beyonce!, για την μπάντα από πίσω δεν γνωρίζεις τίποτα? Είχα λοιπόν την τύχη να δω την μπάντα μόνη της, το προηγούμενο βράδυ πριν την συναυλία. Δεν είναι της παρούσης, απλά σας λέω πως μιλάμε για κολασμένη κατάσταση.

Το συμπέρασμα μου είναι το εξής. Δεν είναι δυνατόν να κρατήσεις για δύο ώρες περίπου πενήντα εξήντα χιλιάδες κόσμο από κάτω μόνο και μόνο επειδή είσαι μεγάλο όνομα. Η συναυλία δεν είναι σιντάκι. Κάτι παραπάνω θα πρέπει να δώσεις. Μπορεί να είναι ένα φοβερό σκηνικό ή μια τρομερή μπάντα από πίσω ή ένα μεγάλο show κλπ. Κάτι θα έχεις για να δώσεις!

Ένα μικρό γκρουπ θα έρθει στο Gagarin θα μαζέψει 500 άτομα, και θα περάσουν όλοι καλά. Το κοινό εκεί είναι ελεγχόμενο και βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την μπάντα.

Η άποψη μου λοιπόν είναι πως γουστάρεις ή δεν γουστάρεις την πόζα των μεγάλων τελειωμένων η μη τελειωμένων ονομάτων, οι συναυλίες τους θα έχουν κάτι να πουν, και για αυτό καλό θα είναι κάποιος να τις παρακολουθεί(έστω και κριτικά). Αν δε, είσαι και φαν τότε πας απαραιτήτως!

Οπότε παίδες χαίρομαι που περάσατε καλά

Ερώτηση
Το When love comes to town το έπαιξαν?

Φίλε Γιώργο αυτό είναι το λιγότερο... 2-3 φορές έφυγαν και από τη σκηνή και άφησαν video να παίζει...

Αν υπολογίσεις ότι έφαγε πολύ χρόνο και το event με τους εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας πολύ κάτω του δίωρου έπαιξαν... Και στο τέλος ο Βοno είπε και "too much" (αν το έπιασα καλά...)

Ας είναι...

Re: Απάντηση: Οι U2 στην Αθήνα στις 03-09-2010

Φίλε Γιώργο αυτό είναι το λιγότερο... 2-3 φορές έφυγαν και από τη σκηνή και άφησαν video να παίζει...

Αν υπολογίσεις ότι έφαγε πολύ χρόνο και το event με τους εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας πολύ κάτω του δίωρου έπαιξαν... Και στο τέλος ο Βοno είπε και "too much" (αν το έπιασα καλά...)

Ας είναι...

Τώρα μας τα λες που πήγα να τους σώσω?:flipout::ernaehrung004:

Η αμοιβαία κατανόηση Δημήτρη δεν έχει κανένα όριο!
Σίγουρα ανάμεσα στις προτιμήσεις σου/μας υπάρχουν μουσικές που κάποιοι άλλοι γελάνε μαζί τους... Κανένας δεν έχει δικαίωμα να το γυρνάει σε προσωπικό με υπονοούμενα του τύπου, "όλα στον ίδιο κουβά"... Και αν το έχει θα πρέπει να έχει ανοχές σε αντίστοιχα σχόλια του άλλου... Τρίτη λύση (για μένα) δεν υπάρχει...
Δεν σε παρεξήγησα πάντως, γιατί θυμάμαι πόσο ωραία είχες αντιμετωπίσει το θέμα Γκλόρια Εστεφάν (το εννοώ...)

Πάνο όσον αφορά τη διαφωνία αυτό λέω και εγώ, αλλά αν κάθε φορά που γράφω στη μουσική κατηγορία πρέπει να αντιμετωπίζομαι με επιθετικότητα (προσωπική-όχι για τις προτιμήσεις μου, αυτό δεν με πειράζει...) να σας κάνω τη χάρη... έτσι κι αλλιώς λίγα posts έχω και τα περισσότερα για τους U2, δεν χάνετε και τίποτα...

Τώρα για τους Van Halen να μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι θα περνούσα πολύ καλά σε μια συναυλία τους, όπως και εγώ για σένα ότι πιθανώς θα περνούσες άσχημα... Όσο δε για τον Eddie για μένα ήταν περίφημος, ανάμεσα στους κορυφαίους κιθαρίστες του είδους του και δίκαια μέλος του Hall of Fame...

αλλά περί ορέξως...

ΥΓ είδες? ούτε "τι άλλο θα ακούσουμε", ούτε γιούργια, ούτε κανένα άλλο προσωπικό σχόλιο...

Δεν θες να καταλαβεις....Η διαφωνια για το Βαν Αλεν ειναι επι προσωπικου?
Ελεος βρε Νικο.Δηλαδη να μη διαφωνουμε,να μη συζηταμε,γιατι ισχυει το περι ορεξεως,και καποιος θα παρεξηγηθει ή θα θεωρησει τη διαφωνια προσωπικη επιθεση...Μαλλον θα πρεπει να ανατρεξεις σε παλια αφιερωματα απο εδω μεσα για να καταλαβεις τι θα πει αγριος τσακωμος για μουσικες διαφωνιες.Οι οποιες μαλιστα ηταν αφορμη για μεγαλες φιλιες...Μην λοιπον θεωρεις την οποιαδηποτε διαφωνια επιθεση.

Εξαιρετος κιθαριστας ο Εντι αλλα μεχρι εκει.Πολυ λαδι αλλα απο τηγανιτα (συνθετικα μιλαω) ελαχιστα.

Έχω κάνει αναφορές και προηγουμένως, περιμένοντας την άποψη όσων παραβρέθηκαν!

Άλλωστε ούτε η πρώτη φορά ήταν που τους είδαμε και πιστεύω/ελπίζω να μην είναι και η τελευταία...

Ίσως να φαίνονται μικρά και ανώδυνα αλλά έριχναν το ρυθμό της συναυλίας, προς όφελος άλλοτε του show και άλλοτε των κοινωνικοπολιτικών μηνυμάτων που έχει στο μυαλό του το group...

Από τη μια πλευρά ευτυχώς γιατί αν δεν έριχναν το ρυθμό σε κάποιες φάσεις, η γυναίκα μου θα έφευγε με το φορείο από το στάδιο...:D