Οικιακό εργαστήριο

Ξυλα, βρε οχι τσιμεντο. Δοκαρια παχους αναλογα τη χρηση του παταριου και osb για επικαλυψη.

Δεν έχει νόημα να γίνει με τσιμέντο. Με δοκάρια όπως λέει ο Νεκτάριος είναι η καλύτερη λύση..

Αργά αργά αλλά προχωράει..
Εχει πολύ δουλειά ακόμη γμτ..
Ευτυχώς έχω αρκετα έτοιμα ράφια (τα οποία θα κλείσω με πορτάκια)

(ο τοίχος φαίνεται στραβός εδώ αλλά δεν είναι. Κάτι έγινε με το panorama..)
WP_20150821_11_35_13_Panorama.jpg

WP_20150821_11_33_55_Panorama.jpg

WP_20150821_11_32_08_Panorama.jpg

Last edited by a moderator:
Μπαμπη χαιρομαι για σενα!!
Ο χωρος ειναι σουπερ και η διαδρομη μεχρι να το φτιαξεις νομιζω οτι ειναι η μεγαλυτερη ευχαριστηση. Σιτα σιγα και βασανιστικά :))

Μπαμπη σε καλο σημείο είσαι εσυ , εγω είμαι μονο με τις κολόνες και το ταβάνι ακόμα στο καινούργιο..χαχα

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μπαμπη χαιρομαι για σενα!!
Ο χωρος ειναι σουπερ και η διαδρομη μεχρι να το φτιαξεις νομιζω οτι ειναι η μεγαλυτερη ευχαριστηση. Σιτα σιγα και βασανιστικά :))

+1. στα παραπάνω. Σημασία έχει το ταξίδι....

Κι εγώ ελπίζω οτι θα βγει καλό..

Αν προσέξετε στην τρίτη φωτογραφία, φαίνεται μια μαυρη βάση (είναι στημένη όρθια). Σ' αυτήν είχαμε παλιά, όταν βγάζαμε και πουλούσαμε κρασί, βαρέλια και σήκωνε 2,5 τόνους.
Σκεφτόμουν να την κάνω πάγκο εργασίας. Έχει μήκος 2,70, πλάτος 70 και ύψος 80εκ (και μάλλον θα κολλήσω ποδαράκια να σηκωθεί λίγο ακόμη).

Θα είναι καλή ιδέα να βάλω τον πάγκο από την παλιά κουζίνα της μητέρας μου; Θα έχει φόβο να σπάσει αν αρχίσω να κοπανάω πράγματα πάνω; Μήπως να έβαζα τον πάγκο και να τον έντυνα με κάτι πχ καπλαμά;

Παντως αν βγαλεις ακρη απο ολο αυτο το χαμο θα σου πω μπραβο προσκυνοντας :award:
Θα προτεινα παντως για τη βοηθεια σου, να πιεις ενα ποτηρακι κρασι, να κολωσεις μια καροτσα στην πορτα, παραθυρο ή μπαλκονι αν εχεις στο χωρο και να κανεις ενα γρηγορα ξεσκαρταρισμα. Γιατι οσο χωρο και να χουμε παντα θα γεμιζει αν δεν πεταξουμε κατι. Μπορει να ειναι κειμηλια, μπορει να ηταν καποτε κατι αγαπημενο μας ισως να μας χρειαστει στο μελλον ( σιγα μη συμβει) ή αυτο το χρειαζομαι ενω εχεις να το πιασεις στα χερια σου απο τοτε που πηραμε τους ολυμπιακους. Ολες οι αποθηκες και εργαστηρια χρειαζονται ξεκαθαρισμα.

Ο καπλαμας ειναι λεπτη φλουδα απο πραγματικο δεντρο, τον κολλαμε σε φτηνα ξυλα (συνηθως mdf) για να δειχνει εξωτερικα οτι ειναι καποιο ποιοτικο ξυλο, οπως δρυς, ειναι πολυ λεπτο το φυλο του καπλαμα περιπου 0,5 χιλιοστα. Σαν χαρτονι. Δεν εχει καμια ελπιδα σε παγκο εργασιας. Καπλαμα θα βαλεις σε καποιο επιπλο καλο.
Προτεινω ενα η δυο φυλλα mdf και επανω κοντρα πλακε συμηδα (το πιο λεπτο που βρεις, λογικα θα βρεις 6,5χιλιοστα).
Προσπαθησε σε αυτον τον παγκο να ενσωματωσεις το παγκοπριονο σου, ειναι πολυ βολικο.
Στα γραφει ενας που εχει για "εργαστηριο" ενα μπαλκονι.

Παντως αν βγαλεις ακρη απο ολο αυτο το χαμο θα σου πω μπραβο προσκυνοντας :award:
Θα προτεινα παντως για τη βοηθεια σου, να πιεις ενα ποτηρακι κρασι, να κολωσεις μια καροτσα στην πορτα, παραθυρο ή μπαλκονι αν εχεις στο χωρο και να κανεις ενα γρηγορα ξεσκαρταρισμα. Γιατι οσο χωρο και να χουμε παντα θα γεμιζει αν δεν πεταξουμε κατι. Μπορει να ειναι κειμηλια, μπορει να ηταν καποτε κατι αγαπημενο μας ισως να μας χρειαστει στο μελλον ( σιγα μη συμβει) ή αυτο το χρειαζομαι ενω εχεις να το πιασεις στα χερια σου απο τοτε που πηραμε τους ολυμπιακους. Ολες οι αποθηκες και εργαστηρια χρειαζονται ξεκαθαρισμα.

Προτιμώ το τσίπουρο αλλά αν αρχίσω να πίνω όποτε κάνω ξεκαθάρισμα, θα καταλήξω σουροπαίχτης.. Ακρη θα βγει.. Το θέμα είναι πότε..

Ο καπλαμας ειναι λεπτη φλουδα απο πραγματικο δεντρο, τον κολλαμε σε φτηνα ξυλα (συνηθως mdf) για να δειχνει εξωτερικα οτι ειναι καποιο ποιοτικο ξυλο, οπως δρυς, ειναι πολυ λεπτο το φυλο του καπλαμα περιπου 0,5 χιλιοστα. Σαν χαρτονι. Δεν εχει καμια ελπιδα σε παγκο εργασιας. Καπλαμα θα βαλεις σε καποιο επιπλο καλο.
Προτεινω ενα η δυο φυλλα mdf και επανω κοντρα πλακε συμηδα (το πιο λεπτο που βρεις, λογικα θα βρεις 6,5χιλιοστα).
Προσπαθησε σε αυτον τον παγκο να ενσωματωσεις το παγκοπριονο σου, ειναι πολυ βολικο.
Στα γραφει ενας που εχει για "εργαστηριο" ενα μπαλκονι.

Ξέρω βρε τί είναι ο καπλαμάς..Σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω για δυο λόγους:
1) Έχω πολλά φύλλα καπλαμά 0,6εκ (θα ντύσω και τους τοίχους στο ένα δωμάτιο)
2)Όταν χαλάει θα μπορώ απλά να το αντικαθιστώ με καινούργιο

Ο πάγκος από την παλιά κουζίνα είναι 4εκ. Ίσως βάλω τον πάγκο και άλλο ένα φύλο τεσσάρι mdf.
Το παγκοπρίονο λέω να το αφήσω όπως είναι μιας και είναι μεγάλο το υπάρχων και βολεύει και έχω και το ρούτερ μαζί..
Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σου

Οκ Μπαμπη, προφανος δεν μπορω να ξερω τι γνωριζεις. Δεν πειραζει ομως και που τα γραφω, καποιος θα τα διαβασει που δεν ξερει, οπως δεν ηξερα και εγω πριν απο λιγους μηνες που αγορασα δυο φυλλα.
Εχει καπλαμα 0,6εκ; Μαλλον εννοεις χιλιοστα σωστα;

Ναι βρε Παναγιώτη καλά έκανες και το ανέφερες.. Δε παρεξηγούμαι εύκολα..
6 χιλιοστά = 0,6 εκατοστά.. Καλά δε λέω;

Καλα τα λες, ετσι ειναι. Πες μας για αυτον τον καπλαμα που εχεις. Γιατι ειναι τοσο παχυ; Ποια ηταν η αρχικη του χρηση;

Είχα πάρει από ένα μαγαζί που έκλεινε 3 4 χρόνια πριν γύρω στα 40 φύλλα καπλαμά με διαστάσει 220 Χ 170 και είχα δώσει ένα κατοστάρικο (στην ουσία σαν να μου τα έκανε δώρο ήταν σ' αυτά τα λεφτά)

6 χιλιοστά εννοώ όπως είπα και πριν. Στην Ελλάδα καπλαμάς λέγεται κι ας είναι 6 χιλιοστά, songless_bird. Έχω φάει τον τόπο να βρω 0,6 χιλιοστά, σαν αυτό που βλέπουμε να έχουν οι αμερικάνοι σε ρολό και ντύνουν το κοντρα πλακέ, αλλά δε μπορώ να βρω με τίποτε.. Εκτός κι αν έχει άλλο όνομα το οποίο αγνοώ.

Καπλαμας το λενε, για Αταλαντη δεν ξερω, για Αθηνα εαν κατεβαινεις μπορω να σου δωσω δυο καταστηματα που εχω παει. Ο πρωτος ειναι λιγο περιεργη κατασταση, δεν εχει ιδιατερο ενδιαφερον να πουλησει. Ο δευτερος με εξυπηρετησε οπως θα επρεπε να εξυπηρετουν ενα πελατη, μου εδωσε και ρεταλια σαν δειγματακια.

http://www.vrisko.gr/details/_51fc53c2fa6753b552b6h614dae126h

http://www.vrisko.gr/details/7403c5ck4g____1a0g1k13cjbe1k0_4d

Συνηθως εχουν παχος ξυλοφυλλου περιπου 0,5-0,6 χιλιοστα, πλατουςΧμηκος 30Χ220εκατοστα, τιμες περιπου 6ευρω το τετραγωνικο μετρο.