Οικιακό εργαστήριο

πολύ συνεργάσιμος αλλά σε σχέση με τον Καλιγά πουλάει 2-3 φορές πιο ακριβα...και πληρωνεις και μεταφορικα και σε αναγκαζει στα περισσοτερα για συγκεκριμενες ποσοτητες

πολύ συνεργάσιμος αλλά σε σχέση με τον Καλιγά πουλάει 2-3 φορές πιο ακριβα...και πληρωνεις και μεταφορικα και σε αναγκαζει στα περισσοτερα για συγκεκριμενες ποσοτητες
Επειδη εγω πηγαινω απο το ξυλουργειο, παιρνω σε μεγεθος οτι θελω ανεξαρτητα απο τα φυλλα που λεει στο site. Με μια τηλεφωνικη επικοινωνια μπορει καποιος να ρωτησει αν μπορει να αλλαξει η διασταση. Καμια φορα εχει "ρεταλια" απο αλλες παραγγελιες.

Επειδη εγω πηγαινω απο το ξυλουργειο, παιρνω σε μεγεθος οτι θελω ανεξαρτητα απο τα φυλλα που λεει στο site. Με μια τηλεφωνικη επικοινωνια μπορει καποιος να ρωτησει αν μπορει να αλλαξει η διασταση. Καμια φορα εχει "ρεταλια" απο αλλες παραγγελιες.

Διευκρινισεις πανω σε αυτο θα ηθελα. Σε ποιο ξυλουργειο πας; Τι εννοεις οτι αλλαζει το μεγεθος;

Διευκρινισεις πανω σε αυτο θα ηθελα. Σε ποιο ξυλουργειο πας; Τι εννοεις οτι αλλαζει το μεγεθος;

Στο Σοφιανο που αναφερω πιο πανω. Με μια τηλεφωνικη επικοινωνια μπορειτε να ρωτησετε για αλλες διαστασεις καπλαμα. Οποιος ειναι Θεσσαλονικη μπορει να τον επισκεφτει και να δει τους καπλαμαδες. Σεντονια στην αποθηκη.

Προφανος εχει ραμενους καπλαμαδες για να λες για μεγαλυτερες διαστασεις. Θα ηθελα πολυ να παω στον Σοφιανο αλλα ειμαι 500χλμ μακρια.

Πίσω από την παλιά πλάτη εργαλείων, υπήρχε μια πόρτα που βγαίνει απευθείας στην ημιανοιχτή δίπλα αποθήκη/γκαράζ..

Sight_2015_08_27_193005_356.jpg

Sight_2015_08_27_192956_802.jpg

Σε μια χωματερή είχα μαζέψει ένα παλιό ξύλινο πάσο.. Πέρσι το είχα για να ακουμπάω γλάστρες αλλά φέτος το έβγαλα. Ευτυχώς που δε το πέταξα..

Sight_2015_08_28_114420_704.jpg

Με το ροκάνι έβγαλα το παλιό χρώμα και το στήριξα στον τοίχο..

Sight_2015_08_28_115525_771.jpg

Έκοψα όσο χρειαζόμουν από την παλιά πλάτη και την τοποθέτησα πάνω από το πάσο. Θα ντύσω κι αυτόν τον τοίχο με καπλαμά, θα τον λουστράρω και θα γίνει πλάτη εργαλείων:

Sight_2015_08_28_141209_595.jpg

Sight_2015_08_28_141244_244.jpg

Έντυσα και τον πίσω τοίχο αφού από την πίσω μεριά στήριξα μελαμίνες.. Ο καπλαμάς βέβαια θέλει λίγο βίδωμα ακόμη..

Sight_2015_08_28_141312_088.jpg

Το πάσο είναι 1,05 από το έδαφος και ακουμπάνε οι αγκώνες μου ενώ ο δίπλα χαμηλότερος πάγκος είναι περίπου 80 εκατοστά και είναι στο ύψος του καρπού μου..
Στο πάσο σκεφτόμουν να βάλω το κολονάτο..

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα κάνω από την αρχή με πινακάκι, ρελέ, χωριστές ασφάλειες - γραμμές κλπ.. Αρχικά έλεγα να έβαζα τα καλώδια πίσω από τον καπλαμά και να έβαζα χωνευτούς διακόπτες - πρίζες.. Μετά όμως αποφάσισα να τα περάσω εξωτερικά με ηλεκτρολογικό κανάλι για να φαίνεται πού είναι για δύο λόγους:
Μπορεί να χρειαστεί να περάσω κάποια καινούργια πρίζα (και για να μη μπλέκω με ατσαλίνες) και
Από φόβο μην ξεχαστώ και καρφώσω - βιδώσω πάνω στα καλώδια.

Γιατι βαζεις καπλαμα στη πλατη. Εγω πλατη εργαλειων προσφατα την εβαψα με βερνικι ξυλου και ειναι μια χαρα. Ισα ισα πηρε και μια αλφα στςγανοποιηση.
Πιστευω πως οι μελαμινες, τα νοβοπαν οπως βλεπω ισως εχουν θεμα με υγρασια στο μελλον αν δεν τα εχεις προστατευμενα με καποιο τροπο.

Καπλαμά βάζω μόνο και μόνο για ομορφιά..
Μιας και εχει χτισμένους τοίχους η αποθήκη μου αλλά έχει και πόρτες και παράθυρα και παίρνει αέρα, δεν έχω ίχνος υγρασίας οπότε δε πιστεύω να έχω πρόβλημα..

Και δύο αποψινές:

WP_20150828_20_12_56_Panorama.jpg

Sight_2015_08_28_201120_604.jpg

Σήμερα το πρωί έφτιαξα ένα ντουλαπάκι κι ένα συρτάρι.
Χρησιμοποίησα τα πορτάκια από την παλιά κουζίνα της μητέρας μου. Έκοψα τις στρογγυλεμένες ακμές, τα έκοψα στις διαστάσεις που ήθελα, τα γύρισα ανάποδα (το μέσα έξω), έκανα αυλάκι με το ρούτερ για ομορφιά και με βερνίκι εμποτισμού έβαψα τα σόκορα και τις αυλακώσεις..
Βέβαια το δεξί πορτάκι έπρεπε να έχει τα αυλάκια ανάποδα (σα να συνεχίζει από το δίπλα πορτάκι) αλλά δε πειράζει. Θα το βάλω αριστερά στο διπλανό ντουλάπι..
Θέλουν και λίγο ρεγουλάρισμα στο ύψος, αλλά θα τα φτιάξω όλα μαζί.
Όταν τελειώσω τα ντουλάπια μέχρι πέρα, πρέπει να βάλω μια φάσα πάνω και μια κάτω..

Sight_2015_08_30_143558_511 1.jpg

Sight_2015_08_30_143520_112.jpg

Last edited by a moderator:
Μακάρι να βγει καλό.. Στο τέλος θα δούμε..

Έτοιμο άλλο ένα ντουλαπάκι.. Μένουν τα διπλανά..
Όλα φτιαγμένα με ξύλα από την παλιά κουζίνα.. Ακόμη και η φάσα πάνω απο τα συρτάρια είναι ότι περίσσεψε από τα σόκορα που έκοψα για να τετραγωνίσω τα πορτάκια..
Καμιά ιδέα για αυτοσχέδια πόμολα;

WP_20150830_21_18_01_Pro.jpg

Υ.Γ. Κρίνοντας εξ' ιδίων τα αλλότρια (μου αρέσει δηλαδή να παίρνω μάτι κατασκευές άλλων) ανεβάζω συνεχώς φωτογραφίες. Ελπίζω να μη κουράζω κάποιον..

Last edited by a moderator:
344648.jpg

Ωραίος ο Μπαμπης !
Για πομολα πάρε ποτηροτρυπανο 2,5-3 εκατοστα διάμετρο και κοψε απο ρεταλια που σου έχουν μείνει και βιδωσε τα απο μέσα με νοβοπανοβιδες ..
Κάτι σαν του Μιχάλη πιο πανω .

Το τρίτο κατά σειρά μου άρεσε Μιχάλη..

Είχα φτιάξει πομολάκια με ποτηροτρύπανο Ηλία. Είχα κολλήσει καπλαμά και με το ρούτερ είχα γλυκάνει το περίγραμμα:

DSC027321.jpg

DSC027291.jpg

Ήταν κι από τα πρώτα πράγματα που έκανα στο ρούτερ και όντας αδαής, πήγα να τριμάρω ένα πόμολο ανάποδα, με τη φορά του κοπτικού. Πετάχτηκε στον απέναντι τοίχο και έγινε κομμάτια. Ευτυχώς που δεν ήρθε πάνω μου..

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλο μου Μπάμπη !
Αυτα τα μαθήματα-παθήματα δίνουν εμπειρία ..!

WP_20150830_21_25_36_Pro.jpgWP_20150831_11_38_59_Pro.jpgWP_20150831_11_39_47_Pro.jpg
επαναπροσδιορισμος του εξωτερικου εργαστηριο με φωτισμο led.:idea:
αλλο πραμα να το λεω και αλλο να το βλεπετε. το γουσταρα πολυ. αν φτιαξω και μερικα σκαμπο μεχρι και μπυρες σερβιρω :ernaehrung004:

Mπραβο Νεκταριε, ολα μαζεμενα και τακτοποιημενα, σου κανει κεφι να δουλευεις παραπανω :))

Kαι ο φωτισμος φαινεται μια χαρα και επαρκεστατος!

Όπως το λες ακριβώς Ηλία.. Τα παθήματα μαθήματα..

Χαχα Νεκτάριε.. Ωραίος.. Δε κλείνεις και τον πάγκο σου από κάτω να μη σκονίζεται;
Ο Diresta είχε φτιάξει κάτι πολύ όμορφα ψηλά σκαμπό απο κοντρα πλακέ..

Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο!