Οικιακό εργαστήριο

Eυχαριστω, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, απλα ειναι ευρυχωρο:))

Σημερα απεκτησε μονιμη βαση το παγκοπριονο της proxxon. Mεχρι σημερα απλα το ακινητοποιουσα με σφιγκτηρες κλπ πανω σε διαφορες επιφανειες.
Το εβαλα πανω σε ενα παγκο εργασιας των 12 ευρω που εφερα με την οικοσκευη απο τη ρουμανια. Αυτος ο παγκος ειναι 2-3 εκατοστα χαμηλοτερος απο του lidl.
33861198835_52f4328d35_b.jpg

Οι βιδες στερεωσης ηταν στο εσωτερικο του δισκοπριονου και επρεπε να χρησιμοποιηθει η γωνια της wolfcraft για να γινει με το τρυπανι η τρυπα οδηγος και μετα να μπει η βιδα στη μελαμινη του παγκου.
Η τρυπα για βιδα στο βαθος δεξια, λογω του στενου χωρου μπορεσε και ανοιχτηκε χαρη στο μικρο δραπανακι της makita σε πληρη εκταση!
33476718650_5d537519af_c.jpg

Εδω σε πρωτο πλανο το βοηθημα της wolfcraft. Το εξαρτημα πρεπει να κρατιεται γερα οταν βιδωνεις/τρυπας.
33704851522_db806bca97_c.jpg

Καλοστέριωτα Μιχάλη.
Εγώ να σου πώ τήν μαύρη αλήθεια μου δέν θά βίδωνα επάνω στόν πάγκο απευθείας τό παγκοπρίονο,θά τό βίδωνα επάνω σέ ενα κόντρα-πλακέ και θά τό έπιανα μέ μικρούς σφιγκτήρες στόν πάγκο,δέν θέλω να χαλάω μέ τρύπες επιφάνειες,θά μού πείς καί έχεις δίκιο μά γιαυτό τόν σκοπό αγόρασα τόν πάγκο γιά να βάλω επάνω τό παγκοπρίονο.

Xρήσιμο τό εύχρηστο δραπανάκι τής Makita

Μιάς πού ήρθε η κουβέντα γιά τό εξάρτημα γωνιακή μετάδοση γιά δράπανα,μιάς πού τό αγόρασα προχτές,στήν αρχή σκεφτόμουν γιά τό wolfcraft,αλλά είδα ότι έχει χαμηλή ροπή,καί πήγα στό Dewalt πού είναι impact driver,καί η τιμή ίδια καί στά δύο 22 ευρώ.

dew110.jpg

Eιναι χρησιμα αυτα τα εξαρτηματα Δημητρη. Σπανια η χρηση τους αλλα αν δεν τα εχεις, σε δυσκολευουν.

Για το παγκοπριονο ειναι οπως το ειπες, τρυπησα τον παγκο γιατι θα ειναι πλεον μονιμα πανω του.
Ολα τα αλλα proxxon εργαλεια παγκου, τα εχω βιδωσει πανω σε επιφανειες που τις πιανω με σφιγκτηρες.

Η μακιτα βγαζει δυο 7βολτα κατσαβιδια (ενα impact, ενα νορμαλ), ενα φαναρακι (φακος που παιρνει και την 7βολτη και την 10βολτη μπαταρια) και ενα παρα πολυ καλο σκουπακι 7βολτο.

Η bosch βγαζει το μικρο μπλε gsr Mx2 αλλα ειναι 3.6βολτ, οχι 7.2βολτ. Προτιμω το bosch των 3.6βολτ καθως εχει την ιδια ισχυ με το 7βολτο μακιτα.

Το αλλο 7βολτο της μακιτα ειναι impact driver, αρκετα καλο και το μικροτερο στο ειδος του.

Ωχ , ειχα την εντυπωση οτι το Bosch ειναι 7.2. Οντως δυνατο για 3.6. Αλλα κριμα να μην εχει αλλα εργαλεια σε αυτη τη mini σειρα. Εστω εναν φακο, ενα ραδιακι, εναν ανεμιστηρα χειρος :p

Παντως οσες μερες ετοιμαζεις το εργαστηριο ολο κατι ryobi , makita , proxxon βλεπω να δουλευεις. Τα Bosch δεν κανουν για τα δυσκολα ; :p

δηλαδή κάνεις ένα απλό δραπανοκατσάβιδο παλμικό με το εξάρτημα?
πολύ έξυπνο!

Οχι Θοδωρή δέν κάνει ένα απλό δραπανοκατσάβιδο παλμικό τό γωνιακό εξάρτημα,αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθή μέ παλμικό,ενώ τό wolfcraft όχι.

Ωχ , ειχα την εντυπωση οτι το Bosch ειναι 7.2. Οντως δυνατο για 3.6. Αλλα κριμα να μην εχει αλλα εργαλεια σε αυτη τη mini σειρα. Εστω εναν φακο, ενα ραδιακι, εναν ανεμιστηρα χειρος :p

Παντως οσες μερες ετοιμαζεις το εργαστηριο ολο κατι ryobi , makita , proxxon βλεπω να δουλευεις. Τα Bosch δεν κανουν για τα δυσκολα ; :p

χαχαχα, σωστη διαπιστωση, στα δρομακια της πολης οδηγω με τα συμβατικα, για τις Εθνικες οδους κραταω τα bosch!

Ειχαμε κατι σκαλωσιες απο τοτε που χτιστηκε το σπιτι και τις εβαλα σε 2 ακρες του υπογειου για να βαζω ρεταλια και αλλα.

34155952626_ff59698266_c.jpg

Τα αλυσοπριονακια θα μεταφερθουν αλλου :))

Ετοιμη και η γωνια του μινι ξυλουργικου παγκου με τα ραφακια του και τα σχετικα εργαλεια.

Έχω την γνώμη Μιχάλη ότι αυτού του τύπου ο ξυλουργικός πάγκος πρέπει να είναι προσβάσιμος γύρω-γύρω...άρα θα πρέπει να του βρεις μια πιο "κεντρική" θέση -bye-
Βέβαια δεν ξέρω μήπως αν δεν ακουμπάει στον τοίχο "παλαντζάρει":flipout::flipout:

Πολυ ωραια παει ο χωρος, κανονικο ξυλουργειο θα γινει.

Αλλα κριμα ειναι αυτο το ωραιο τραπεζακι να μεινει εκει ως ακουμπηστηρι για ρεταλια και αλυσοπριονα. Με τριψιμο και βερνικωμα εκ νεου θα ξαναγινει ενα πολυ ομορφο αναπαλαιωμενο επιπλο. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μerci guys!
Kωστα θα ερθει και η ωρα για το τραπεζακι. Προς το παρον χρησιμοποιω οτι βρω!

Σειρα πηρε ενας κλειστος χωρος περιπου 7τμ οπου σουλουπωνεται και βαφεται.
Θα φιλοξενισει τις μπογιες, στοκους, τσιμεντα και τα συναφη. Αριστερα θα μπει μια ραφιερα, διπλα στο τραπεζακι.

Πανω απο τον νεροχυτη εβαλα σημερα μια πλακα δαπεδου κουζινας. Απο πανω θα μπει ενας καθρεπτης.
Αν δεν καταφερω να κοψω σωστα ενα μικρο κομματι απο εναν μεγαλο καθρεπτη για να τον κορνιζαρω, θα αγορασω εναν τσιπικο.

34083266151_a90712a94d.jpg

θα πρότεινα Μιχάλη αυτόν τον χώρο να τον κάνεις αποκλειστικά βαφείο , με το κομπρεσέρ και όλα τα συμπράγκαλα εκεί μέσα.