Οικιακό εργαστήριο

Φίλε Vrouxos (πές μας καί τό όνομα σου) καλώς ήλθες στό forum.

Μέ κάλυψε ο Νεκτάριος αυτά θά ρώταγα καί εγώ.
Εχεις ένα ωραίο χώρο πού θά γίνει τό τέλειο εργαστήριο,μεράκι έχεις,γνώσεις έχεις,θέληση έχεις,σού εύχομαι καλή αποπεράτωση τού έργου,καί δείχνε μας φωτογραφίες άν θέλεις όπως θά προχωράει η όλη κατασκευή.

Οσο γιά τά πικρόχολα σχόλια φίλε μου μήν δίνεις σημασία.

Κώστα πολύ ωραία η πατέντα γιά τό σκαφάκι,καί επίσης ο πάγκος σου μέ τά βασικά εργαλεία χειρός είναι έτοιμος από ότι βλέπω. :a0210:

Μανώλης στο όνομα ! Λοιπόν μόλις μίλησα με τον μηχανικό αύριο θα έρθει να το δει . Μίλησα και με τον σιδερα και μόλις έχω την μελέτη θα το αναλάβει εκείνος το έργο και εγώ βοηθός με πάρω μάτι καμία τεχνική ! Λόγο κεκτημένης ταχύτητας αγνόησα κάποιους παράγοντες που μου επισημάνατε αλλά νομίζω όλα μπήκαν σε σωστή σειρά !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εμένα με τη συζήτηση μου γεννήθηκε μία απορία.
Πόσα απ' τα σπίτια πανελλαδικά έχουν μελετηθεί από μηχανικό, πόσα απ' αυτά που έχουν μελετηθεί τα επιβλεψαν οι μηχανικοί και τέλος σε πόσα απ' αυτά έχουν παρθεί δοκίμια...

Δοκίμια σε λίγα, και αυτά μόνο την τελευταία δεκαετία. Για μελέτες και επίβλεψη από μηχανικό περισσότερα, αλλά ακριβή αριθμό δεν μπορεί να έχεις.
Προσωπικά χωρίς μελέτη μηχανικού δεν θα έφτιαχνα κάτι. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες και μεταβλητές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου.
Θυμάμαι κάποτε ένα μηχανικό που μου εξηγούσε για την συμπεριφορά ενός απλού παταριού σε περίπτωση σεισμού, και πόσο επιβαρύνει τον φέροντα σκελετό του σπιτιού, και πως λειτουργεί σαν πολιορκτικος κριός που κοπανάει τα ντουβάρια δεξιά αριστερά μεταφέροντας φορτία και δυνάμεις, έπαθα πλάκα.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι είναι.
Ρώτα τον όμως,αν τύχει και τον δεις, κατέληξαν για τον εάν τα σιναζια θα χαντρωνοντε μέσα στην κολόνα ή δεν θα την ακουμπάνε;

Δοκίμια πάνω από 30 χρόνια...

Έτσι είναι.
Ρώτα τον όμως,αν τύχει και τον δεις, κατέληξαν για τον εάν τα σιναζια θα χαντρωνοντε μέσα στην κολόνα ή δεν θα την ακουμπάνε;

Δοκίμια πάνω από 30 χρόνια...

Τώρα εσύ θες να ανοίξεις το κουτί της Πανδώρας...:flipout:

Παιδια εφοσον θε χτιστει τοιχος με τουβλα οπως λεει ο Μανωλης δεν θα εχει προβλημα, το πολυ πολυ παρεμβαλεις αναμεσα τους δυο κοιλοδοκους με πελμα στο μπετον και αντιστοιχες στηριξεις απο την αλλη πλευρα.

Έτοιμος και ο πάγκος εργασίας μου. Λεπτομέρειες μένουν όπως φωτισμός κλπ. Προτάσεις-συστάσεις-υποδείξεις πάντα ευπρόσδεκτες.

Πολύ όμορφο το σύστημα οργάνωσης των εργαλείων. :)

Η μπλε διάτρητη επιφάνεια και οι γάντζοι αγοράστηκαν ως σετ ή ξεχωριστά και από πού;

Η μπλε διάτρητη επιφάνεια και οι γάντζοι αγοράστηκαν ως σετ ή ξεχωριστά και από πού;

Τον δικό σου υπερχώρο τον τελείωσες Δημήτρη?

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Παιδια εφοσον θε χτιστει τοιχος με τουβλα οπως λεει ο Μανωλης δεν θα εχει προβλημα, το πολυ πολυ παρεμβαλεις αναμεσα τους δυο κοιλοδοκους με πελμα στο μπετον και αντιστοιχες στηριξεις απο την αλλη πλευρα.

Στην μεριά του δρόμου θα σηκώσω τοίχο με τούβλα !! Ο μηχανικός μου είπε στα Αλλά κομμάτια πάνελ με χιαστα !!!

Καλησπέρα Δημήτρη. Τα πάνελ εργαλείων και τα άγκιστρα είναι της εταιρείας Gedore.
Μπορείς να τα πάρεις και ως σετ και χωριστά.
Αν θέλεις μέσω ΠΜ να σου στείλω link για τον αντιπρόσωπο Ελλάδας καθώς και καταστήματα εσωτερικού εξωτερικού

Καλησπέρα Δημήτρη. Τα πάνελ εργαλείων και τα άγκιστρα είναι της εταιρείας Gedore.
Μπορείς να τα πάρεις και ως σετ και χωριστά.
Αν θέλεις μέσω ΠΜ να σου στείλω link για τον αντιπρόσωπο Ελλάδας καθώς και καταστήματα εσωτερικού εξωτερικού

Πολύ ενδιαφέρον. Θα εκτιμούσα περισσότερες πληροφορίες. :smile:

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Στην μεριά του δρόμου θα σηκώσω τοίχο με τούβλα !! Ο μηχανικός μου είπε στα Αλλά κομμάτια πάνελ με χιαστα !!!

Φίλε μου πάρα πολύ ωραίος χώρος, είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα σε κάποια γωνιά θα πρέπει να κάνεις το κουμάντο σου με μια ψησταριά, κιόσκι και ίσως ένα μικρό κουζινάκι.

Θέλουμε πολλές φωτογραφίες από την εξέλιξη των εργασιών!

Καθώς είμαι πολύ ευαίσθητός σε θέματα που αφορούν τους γονείς, σου εύχομαι να είσαι γερός και αυτό που πήρες στα χέρια σου να το συντηρήσεις και να το αναδείξεις ακόμη περισσότερο. Καλή συνέχεια!

Vrouxos αν είσαι Αθήνα και μπορώ να βοηθήσω κάπου μου λες. Άντε να ξεσκουριάσουμε και λίγο. Καλές οι διακοπές μέχρι τώρα.

Vrouxos αν είσαι Αθήνα
Δύστυχος όχι ειμαι Ροδο !!!

Λοιπόν αδέλφια σήμερα ξύπνησα αρματωθηκα με αυτό
cc722956ab398d51edf2f59dd097af5d.jpg

3-4 ευρώ από το λιντλ . Πρώτη χρήση !!! Και πρώτη φορά που δουλεύω με πόδια !!! Αν και όχι φουλ έξτρα δεν χριαστικα τίποτε περισσότερο !!!

Μπορώ να πω με βόλεψε τέρμα !!! Νομίζω μόλις την ξεσκισω θα παρω μια ποιοτικότερη !!

1c897295a5ac0dc3cde9deca4a148e01.jpg

Εγώ με έναν βετεράνο σιδερα κολλήσαμε το σκελετό βάση της μελέτης του μηχανικού ! Μου έλυσε τα χέρια π παππούς στην ηλεκτροσυγγοληση !!! Πολύ καλός !! Με έψησε να παρω και καλό μηχανημα τώρα!!! αστα!!!

Τι έγινε τώρα με τα πάνελ !!!
Χθες έκανα μια βόλτα στο YouTube και έπεσα πάνω σε κάτι βιντεάκια με τα fuel m12 της Milwaukee.
https://youtu.be/bo0a-225lDk
https://youtu.be/X6DHrGdn9AI
Και από την πίκρα μου που η Bosch μένει και άλλο πίσω είπα να δω για πρώτη φορά ποσά απιδια βάζει ο σάκος !
65mm 6 άρες τριπανοβιδες χ 225 = 1 μπαταρία 3 αμπερωρια και μια γραμμή από την άλλη !!!
Με ένα 10λέτο διαλημα στα μισά !
Να σημειωθεί πως η θερμοκρασίες εδώ είναι
91591b7d1f3671c44683f836ed91f6af.png

Και μόλις πριν λίγο ανέβηκα σπίτι αφού βίδωσα όλα τα πάνελ με το Μπλε και το hilti περίμενε στον καναπέ !!!
5193fbb62f3d675f7724cdd11f8696fd.jpg

Next step το βάψιμο και από κάτω !!!

Με τον διαθέσιμο χώρο που έχεις προβλέπω το "οικιακό" εργαστήριο σου να γίνεται τόσο απίστευτο που εάν δεν αγγίζει σε στάνταρ αντίστοιχο επαγγελματικά, να είναι εφάμιλλο με αυτό τα οικιακά που χαζεύουμε από Αμερική μεριά στο youtube... :Banane0: :violent-smiley-030: Καλή συνεχεία, καλή αποπεράτωση (... το συντομότερο δυνατόν :2thumb22sup:), και κράτα μας ενήμερους και στην πρίζα με το φωτογραφικό σου υλικό που αναρτάς. :fahne90:

Ευχαριστώ πολύ !!! Το χομπι μας κάνουμε όλοι αλλά εμείς διαλέξαμε το ακριβό !!!