Οικιακό εργαστήριο

Καλά τελειώματα.

Τα πάνελ είναι βαριά;
Στο τελείωμα τους,που φαίνεται η πολυουρεθάνη,θα βάλετε κάτι;

Κράτα μας ενήμερους με την εξέλιξη!

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Τα πάνελ είναι βαριά;
Στο τελείωμα τους,που φαίνεται η πολυουρεθάνη,θα βάλετε κάτι;
Ευχαρηστω παρά πολύ !!! Δεν έχω κάποιον να το μοιραστώ και ποσό μάλλον κάποιον που να καταλαβαίνει τον κόπο για την κατασκευή .

Δύστυχος τα πάνελ υπήρχαν και είναι για πλαγιοκαληψη, αλλά ο μηχανικός μου είπε να εφαρμόσω μαστίχα στις ενώσεις και πως με την κλήση που τους έδωσε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα
e74fb92678dc5a8fdd9dd2cf73ee1e5f.png
ιδού και το υλικό !!!γρι στο χρομα εσωτερικά !
Εάν και εφόσον έχω πρόβλημα ακόμα κ με την μαστίχα να απευθυνθώ σε αυτόν !

Όσο για την πρόσοψη θα βάλω κάποια προφίλ όπως και υδρορροή αλλά αυτά μετά της πόρτες !!!

Πρώτα πάμε για βάψιμο το Ητα οποσδιποτε και καλούπια τον μεριά του τοίχου !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στην πλευρά του πάνελ που φαίνεται η πολυουρεθάνη μη βάζεις τίποτε. Απλά πάρε ένα κουτάκι μπογιά, ότι χρώμα θες πχ άσπρο, και βάψε με πινέλο ή ρολό την πολυουρεθάνη.
Και πολύ πιό όμορφο θα φαίνεται και δεν πρόκειται να πάθει τίποτε, ούτε φθορές ούτε φωλιές από σφήκες ούτε τίποτε...

Vrouxos καλή συνέχεια αλλά πρέπει να σου πω δεν ενθουσιάστηκα από κάποια πράγματα. Ένα είναι πως αν κατάλαβα δεν έβαψες τις κοιλοδοκούς, το άλλο είναι πως τα πάνελ αργά ή γρήγορα θα πάρουν νερά.

Τώρα να μου πεις αν και εγώ τα είχα θα τα έβαζα, αλλά η κλίση είναι μικρή, αποκλείεται να μπήκε τέλεια η μαστίχη, όλο και κανένα μικροστάβωμα θα έχουν κάπου και τέλος και η μαστίχη η ίδια με τον καιρό (χρόνια)γερνάει ειδικά επάνω σε στέγες. Νερά μπάζουν κάποια στιγμή και τα κανονικά πάνελ οροφής και το κακό είναι πως αρχίζει και γλύφει στα αυλάκια και τρέχει όπου βρεί ανοιχτό σημείο και δεν ξέρεις τι να πρώτομπαλώσεις μετά. Στα λέω λίγο γλαφυρά αλλά έτσι συμβαίνει. Τώρα αν δεν θα σε πειράξει και καμιά σταγόνα δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Αν και δέν τό κατέχω από αυτές τίς κατασκευές.
Μανώλη καλή αποπεράτωση νά έχεις,ο χώρος είναι ιδανικός γιά ένα άνετο εργαστήριο. :a0210:
Στό κενό μεταξύ στρατζαριστού καί μπετόν πίσω,καί στό ανάλογο κενό μπροστά μέ τί θά τό καλύψεις ?

Και εγώ έχω την άποψη ότι ήθελε μεγαλύτερη κλήση το σκεπαστρο, γιατί η κλήση είναι πάντα η καλύτερη μόνωση για το νερό. Κατά τα άλλα ο χώρος μπορεί να γίνει πολύ καλό εργαστήριο.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτοιμος και ο πάγκος εργασίας μου. Λεπτομέρειες μένουν όπως φωτισμός κλπ. Προτάσεις-συστάσεις-υποδείξεις πάντα ευπρόσδεκτες.

d4a2d27afe926b84d36eb8492ae3fac1.jpg

Καλησπέρα σε όλους. Ηλεκτρολογικών συνέχεια σήμερα. Φωτό προόδου.
fac43cc9a197570ef23ce3f77d7c964f.jpg

Δεν θα περάσει σταγόνα απ' τις ενώσεις,είναι σίγουρο,το έχω κάνει.
Την πολυουρεθάνη φοβάμαι μόνο,στα σοκορα,με τον ήλιο...
Μπογιά δεν έβαλα Μπάμπη,καλό μου ακούγεται.

panoss1 κυρίως σε βιομηχανικά κτήρια έχω δουλέψει, μην το λες με τόσο ελαφρά καρδιά. Επίσης ελπίζω να μην μπήκε μαστίχη μόνο στην κάτω πλευρά όπως φαίνεται στη φώτο.
Εδώ τα κανονικά πάνελ οροφής μπαίνουν με κλίση τουλάχιστον 10%(και λίγο είναι) και με σωστή τοποθέτηση ως προς τον άνεμο, και πάλι με τον καιρό, όλο και κάτι θα συμβεί που και που.
Για κάλυψη της πολυουρεθάνης και γενικά εκτεθειμένων μονώσεων κτλ υπάρχουν επαλειφόμενα, ψάξτε για "PU coating"

Σε μια μεταλλική κατασκευή ο "μπελάς" δεν είναι η ίδια η κατασκευή αλλά τα ειδικά τεμάχια, οι υδρορροές κτλ που χρειάζονται πολύ φροντίδα για να έχεις τα λιγότερα προβλήματα σε βάθος χρόνου.
Και τέλος κάτι λίγο άσχετο, αλλά ποτέ να μην υποτιμάς τη φύση
IMG_20180118_085157.jpg

IMG_20180118_085236.jpg

Χρήστο,ποτέ δεν υποτίμησα τη φύση,ούτε είπα κάτι ελαφριά τη καρδία.Απλα είπα ότι έχω βάλει πάνελ σε αντικατάσταση σκεπής με τσιγκους και χρόνια τώρα δεν έχει πάρει σταγόνα.Μονο με μαστιχη,σε κατοικία και σε ορεινό μέρος με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Επίσης κανείς δεν αμφισβητεί κανέναν,απλα όλοι καταθέτουμε εμπειρίες με πρόθεση βοηθητική...
Πάσα άποψη δεκτή και σεβαστή εκατέρωθεν.

Καλησπέρα σε όλους. Ηλεκτρολογικών συνέχεια σήμερα. Φωτό προόδου.
fac43cc9a197570ef23ce3f77d7c964f.jpg

:a0210:

Και πολυ πχιοτητα βλεπω καμια 15 αρια knipex συν nws και wurth! Τα κιτρινα δεν ξερω τι ειναι, παλια facom??

Απλά πάρε ένα κουτάκι μπογιά, ότι χρώμα θες πχ άσπρο, και βάψε με πινέλο ή ρολό την πολυουρεθάνη.
Μόλις το έβαλα στο προγραμμα ευχαριστώ για την βοήθεια !!!
Ένα είναι πως αν κατάλαβα δεν έβαψες τις κοιλοδοκούς

αλλά η κλίση είναι μικρή,

. Τώρα αν δεν θα σε πειράξει και καμιά σταγόνα δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Τους κιλοδοκους τους έβαψα από πάνω και πρώτα ο θεός θα βαφτούν και από κάτω αύριο !

Η κλήση είναι όπως υπέδειξε ο μηχανικός και μάλιστα του είπα να βάλουμε κάτι παραπάνω και μ είπε είναι οκ μην σκας .

Εάν έχω θέμα με σταγόνες πιστεύω θα καταφύγω σε κάποια Γάζα στις ενοσεις δεν ξέρω ...
και ο μηχανικός και ο σιδεράς μου είπαν μη φοβου...
Εγώ πάλι επιφυλάσσομαι

Στό κενό μεταξύ στρατζαριστού καί μπετόν πίσω,καί στό ανάλογο κενό μπροστά μέ τί θά τό καλύψεις ?
Τα πλαϊνά μάλλον θα τα χτίσω και μπροστά το κεντρικό άνοιγμα και πρώτα π θεός θα βάλω γκαραζόπορτες στα δυο άκρα ! Στο πίσω μέρος πάνω από τον τοίχο θα ρίξω μπετό για αυτό αφίσα και τα σίδερα .
Δεν θα περάσει σταγόνα απ' τις ενώσεις,είναι σίγουρο,το έχω κάνει.
Την πολυουρεθάνη φοβάμαι μόνο,στα σοκορα,με τον ήλιο...
Μπογιά δεν έβαλα Μπάμπη,καλό μου ακούγεται.
Από το στομα σου και στου θεού το αυτί . Θα το βάψω όπως είπε ο Μπαμπης !!
Επίσης ελπίζω να μην μπήκε μαστίχη μόνο στην κάτω πλευρά όπως φαίνεται στη φώτο.
Εδώ τα κανονικά πάνελ οροφής μπαίνουν με κλίση τουλάχιστον 10%(και λίγο είναι)
Για κάλυψη της πολυουρεθάνης και γενικά εκτεθειμένων μονώσεων κτλ υπάρχουν επαλειφόμενα, ψάξτε για "PU coating"

Η μαστιχι μπήκε πριν ενώσω τα πάνελ μετάξι τους ! Σε όλο το πάτημα του πάνελ .. επισεις έβαλα και από πάνω έξτρα σε όλες τις ενοσεις οποία και στις βίδες ! Ελπίζω να κάνει δουλειά !

Η κλίση μπήκε κατά τον μηχανικό όπως προείπα σε συνεννόηση με τον σίδερα ελπίζω να πάνε όλα όπως μου τα είπε .

Χίλια ευχαριστώ για τον πληροφορία θα το κοιτάξω ... κάποιο brand να μου προτείνεις ;

τέλος ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές και τις χρήσιμες
παρατηρήσεις/συμβουλές/διαφωνίες που αποσκοπούν στο καλύτερο αποτέλεσμα στο έργο μου !!! Ευχαριστώ

Kάτι τέτοιο ή ανάλογο. https://isomat-pu-systems.gr/wp-content/uploads/2017/04/TOPCOAT-PU-720.pdf

Αλλά για συγκεκριμένα την άκρη του πάνελ μην το πάρεις, δεν θα σταθεί εύκολα και θα τρέχει κτλ. Αυτά είναι πολύ καλά πχ να μονώσεις μια δεξαμενή ή σωλήνες και μετά να περάσεις γάζα και να το πασαλείψεις.
Μετά η μούμια που θα φτιάξεις αντέχει για χρόνια σε ντάλα ήλιο. Ή μπορείς να το βάλεις σε περάσματα σωλήνων πχ από τοίχους που γύρω έχεις γεμίσει με αφρό κτλ. Τέτοιες χρήσεις.

Kάτι τέτοιο ή ανάλογο. https://isomat-pu-systems.gr/wp-content/uploads/2017/04/TOPCOAT-PU-720.pdf

Αλλά για συγκεκριμένα την άκρη του πάνελ μην το πάρεις, δεν θα σταθεί εύκολα και θα τρέχει κτλ. Αυτά είναι πολύ καλά πχ να μονώσεις μια δεξαμενή ή σωλήνες και μετά να περάσεις γάζα και να το πασαλείψεις.
Μετά η μούμια που θα φτιάξεις αντέχει για χρόνια σε ντάλα ήλιο. Ή μπορείς να το βάλεις σε περάσματα σωλήνων πχ από τοίχους που γύρω έχεις γεμίσει με αφρό κτλ. Τέτοιες χρήσεις.

Όποτε πρακτικά μπορώ να παρω Γάζα και να περάσω όλες τις ενοσεις στι σκεπή ;

Τώρα άστο έτσι, μην το κάνεις καρναβάλι. Μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα μέχρι κάποια στιγμή. Μετά θα ανεβάσεις επάνω όσους σου λέγαν να μην φοβάσαι να το φτιάξουν αυτοί :flipout:

edit. δεν βρήκα καμιά καλή φώτο αλλά εδώ δεξιά είναι δεξαμενή που ήταν 'εξω πάνω από 5 χρόνια. Ούτε τα πουλιά το τσιμπάν. Φαίνεται από κάτω και η μόνωση αφού σκίστηκε (όχι από τον καιρό)

IMG_20170122_113426.jpg

Είναι απίστευτο πόσο σε ξεγελά μια φωτογραφία και σε ωθεί σε λανθασμένες κριτικές, είτε καλοπιστες, είτε κακοπιστες.
Ο χώρος που έδειξες στην αρχή εμένα προσωπικα με ξεγέλασε. Τον υπολόγισα πολύ μικρότερο και σε μήκος και σε ύψος. Τώρα βέβαια με κοντινότερες και ευρύτερες λήψεις και με μονάδες μέτρησης μέσα στο πάνελ (πχ σκάλες κλπ) κατάλαβα το μέγεθος.
Μπρε συ Μανωλιό. Μπας κι ήταν καλύτερα να σφίξεις κάνα δυο μεζονέτες; :)))))
Τέλος πάντων κι εγώ περιμένω να δω την τελική κατάληξη.
Όσο για τα πάνελ
Έχω βάλει στην έξοδο της ταράτσας μου πέντε τετραήμερα (περίπου 20m2) εδώ κι 1,5 χρόνο και βρήκα την υγειά μου. Όπως πολύ σωστά είπανε φίλοι αν τα πάνελ έχουν σωστή κλίση μην ανησυχείς για τίποτε. Δεν θα βάλουν σταγόνα, ειδικά από την στιγμή που καλυψες τις ραφές.
Φυσικά παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν συνήθως αλλά αν εμένα μου το διαβεβαίωνε ο μηχανικός θα το δεχομουν
Έχω προσθέσει υδρορροές οριζόντιες και κάθετο λούκι και στα συνιστώ γιατί κάνουν δουλειά.

Έχεις κέφι και χώρο. Συνέχισε την καλή δουλειά. Και δειχνε μας φωτο γιατί βάζεις ιδέες :)))

Ευχαριστώ παρά πολύ !!! Ο χορός είναι 15mX 5m και ύψος περίπου 7 αν δεν κάνω λάθος !!!!

Επειδή διαβάζω τόσα σχόλια για την οροφή με πάνελ,
δε γίνεται να μπεί ένα τεμάχιο σαν Λ λίγο πιο ξεχειλωμένο να ρίχνει τα νερά στα λούκια δεξιά και αριστερά της ένωσης?
Έτσι (εκτός και αν ξεχειλίζουν τα λούκια απο μικρή κλίση/πολύ νερό) ούτε κάποιο μονωτικό (σιλικόνη) δε θα χρειαστεί στις ενώσεις.