Οικιακό εργαστήριο

Ναι αλλα βγαζεις ακρη? σιγουρα ξερεις που εχεις τι,αλλα καιμσιγουρα δεν θυμασαι τι εχεις.

Aκρη παντα βγαζω, αλλα επειδη ισχυει ακριβως αυτο το λες, καμμια φορα μου παιρνει χρονο καθως παρομοια συρταρια υπαρχουν και απο τις αθεατες πλευρες της φωτογραφιας...:))

το ωραιο ομως ειναι οτι οταν πας να το συμαζεψεις βρισκεις πραγματα που εχεις ξεχασει οτι υπαρχουν .

Τα ποιο πολλα ειναι αχρηστα ομως, λεμε μηπως χρειαστει καλου, καποτε αλλα..... Γιαυτο καθε χρονο συνηθως κανω μεγαλη εκκαθαριση.
Αν και μου χει τυχει να χρειαστω κατι μετα αφου το εχω πεταξει. Πλεον ομως εχω γινει, νομιζω, ειδικος στη προβλεψη το τι μπορει να χρειαστει στο μελλον καθως και στο να δημιουργω αποθηκευτικους χωρους...

Εαν ασχολεισαι με μαστορεματα και επισκευες των παντων περισσοτερο απο κατασκευες, τοτε τιποτα δεν ειναι αχρηστο, ουτε το τελευταιο ρεταλι απο οτιδηποτε, καθως αργα η γρηγορα θα σου χρειαστει.

Εαν ασχολεισαι με μαστορεματα και επισκευες των παντων περισσοτερο απο κατασκευες, τοτε τιποτα δεν ειναι αχρηστο, ουτε το τελευταιο ρεταλι απο οτιδηποτε, καθως αργα η γρηγορα θα σου χρειαστει.

Αυτό που λες ισχύει. Το θέμα είναι να θυμάσαι το κάθε πουτσουναράκι που έχεις φυλάξει, πού είναι ή ακόμα ακόμα τί έχεις κρατήσει..
Είχα τρία πρωινά που καθάριζα την αποθήκη μου και βρήκα χίλια δυό πράγματα που τα είχα κρατήσει με αυτό το σκεπτικό.. Τελικά γέμισα δύο καρότσες από το αγροτικό μου με χρήσιμα άχρηστα και όταν τα πέταξα ανακουφίστηκα να σου πω την αλήθεια..
Ξύλα δε μου πήγε η καρδιά να πετάξω..

Όταν μαζεύεις διάφορα με την σκέψη ότι θα χρειασθούν κάπου φροντίζεις να τα αποθηκεύεις σε συγκεκριμένα σημεία ανά κατηγορία και χρήση. Εγώ έτσι τα βάζω μια ζωή τώρα και τα βρίσκω αμέσως.... όταν δηλαδή επισκευάζω π.χ. μια πόρτα.... ξέρω σε ποιο μέρος βρίσκονται όλα τα ειδικά που μπορεί να χρειαστεί μια πόρτα.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα εξαρτήματα εκτός βέβαια των γενικών (βίδες-παξιμάδια κλπ)

Λοιπον , τους πηρα τηλ σημερα.. η αλουμινενια βαση για τα εργαλεια στο wolfcraft παγκο κανει 15 και κανει ναρθει καμια 10 μερες..

table.jpg

;) Αν εστω και με ενα 100αρικο παρεις τα βασικα κομματια πχ ολα τα κοκοψινια πανω στον παγκο, φτιαχνεις μια βαση σταθερη γερη, και τελος.

6906000FS03.jpg

http://spareparts.wolfcraft.com/jcatalog/products/spare_parts/product.php?pc=EU&pl=en&pr=24038

Για κοιτα εδω αν ειναι πανω. ο κωδικος που ρωτησα ειναι ο 115980556.

Εγω μπορει να παραγγειλω και αλλα κομματια που ειναι βασικα και να τα κουμπωσω πανω στον παγκο.. ;)
Μας εδωσες πολυ καλα νεα...Μπραβο...
Απο μεταφορικα κτλ ή παραλλαβη απο εκει???

Αυριο λεω να τον ρωτησω να κανει μια σουμα τι υπαρχει πανω στον παγκο.. θα τρελαθει ο ανθρωπος !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δε ρωτησα φιλε ασωτε.. αλλα δε νομιζω να παζει ρολο.. εντος αττικης ειναι, ποσο να παρει..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπον, ρωτησα και για μεταφορικα .. ερχονται με αντικαταβολη, και γυρω στα 4 ευρω μεταφορικα μου ειπε εντος αττικης. -bye-

Λοιπον , τους πηρα τηλ σημερα.. η αλουμινενια βαση για τα εργαλεια στο wolfcraft παγκο κανει 15 και κανει ναρθει καμια 10 μερες..
Μια χαρα! Τελικα αξιζε η ιδεα μου. Αν προσθεσουμε και τα κλιπ που πιανουν τα εργαλεια, πιστευω οτι με αυτη την τιμη μπορεις να παρεις δυο για να μην βαζεις βγαζεις τα εργαλεια. Ενα για router και ενα και δισκο. DIY πλακα να εκανες λιγοτερα δεν θα κοστιζε...

ΥΓ Εχω την εντυπωση οτι τα κλιπ ειναι σε μια απο τις συσκευασιες με κωδικο
119916906 κατω κατω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Να βάλω και εγώ τα δικά μου

Όλα κατασκευές δικές μου:
1. Ο βασικός πάγκος εργασίας μου.
2. Πάγκος Επιτραπέζιων Εργαλείων (Δισκοπρίονο – Φρέζα – Σέγα)
3. Το συρόμενο τραπέζι δισκοπρίονου που μπαίνει στον δίσκο – Cross Cut Sled
4. Το τραπέζι ηλεκτροσυγκόλλησης
5. Η κυκλωνική σκούπα μου

Και άσχετο με εργαστήρι αλλά επειδή το ανάρτησα χτες: Συσκευή αναρρόφησης για σφήκες μην γελάτε, είναι αποτελεσματική :devil-smiley-029:

και άλλες κατασκευές στην σελίδα μου eftiaxa.gr

Καλησπέρα, έριξα μια ματιά στο blog σου και πράγματι έιναι εντυπωσιακά τα όσα έχεις καταφέρει!!
Με ενδιαφέρει να φτιάξω έναν πάγκο αντίστοιχο (δεν έχω θέμα χώρου) και θα ήθελα να μάθω τι ξύλα χρησιμοποίησες (είδος+διαστάσεις+τιμές) ώστε να έχω μια 1η ιδέα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Καλησπέρα στην παρέα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Λόγω έλλειψης χώρου εργαστηρίου, έψαχνα ένα τρόπο να τακτοποιήσω τα εργαλεία με τρόπο …”μετακινήσιμο”, και κατέληξα στη λύση που υπάρχει σε αυτό το περιοδικό: http://www.workbenchmagazine.com/main/pdf/wb311-garagecart.pdf

Έκανα μερικές μετατροπές ώστε να μειώσω το κόστος: χρησιμοποίησα μελαμίνη 16mm (εκτός από τη βάση όπου έβαλα μελαμίνη 25mm) αντί για κόντρα πλακέ 20mm που προτείνει το περιοδικό και άλλαξα λίγο τις διαστάσεις.

Ξεκίνησα την κατασκευή με το να σημαδέψω το που θα μπουν τα ράφια σε κάθε πλευρά:

Και σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει μορφή:

Για να καταλήξουμε σε αυτό:

Έβαλα και τη διάτρητη βάση εργαλείων που είχε βγάλει πριν μερικές εβδομάδες το Lidl και, αφού το φόρτωσα με εργαλεία, κατέληξα σε αυτό:

Μου κόστισε περίπου 40 ευρώ (ξύλα, ρόδες, βίδες, χερούλι, διάτρητη βάση εργαλείων) και νομίζω ότι είναι αρκετά αξιοπρεπές (για τα λεφτά του). Το μόνο λάθος είναι ότι λείπει ένα ραφάκι (από τα στενά) και είναι 3 ράφια αντί για 4.

Τις διαστάσεις τις έχω ανεβάσει εδώ (για μελαμίνη): https://drive.google.com/file/d/0B9Ue6GnxoN_kNGx2cmdIc2h1bjQ/view?usp=sharing. Στις διαστάσεις, έχω υπογραμίσει και που χρειάζεται να μπει ταινία (εγώ δεν έβαλα), ενώ έχω κρατήσει και το συμβολισμό των κομματιών όπως στο προτότυπο. Προσοχή: Δεν έχω συμπεριλάβει τα κομμάτια B και C (επειδή χρησιμοποίησα μελαμίνη 25mm για βασή).

Το έχω φτιάξει και στο Sketchup, μπορείτε να το βρείτε στο 3Dwarehouse αν ψάξετε σαν “Garage Tools Cart”.

Ανοίγει τώρα ο καιρός, οπότε... καλά μας μαστορέματα!

Παρα πολυ καλος, μπραβο! Aπλα και χρησιμα πραγματα!
Μου αρεσε που εκοψες στα μετρα σου και ενα κομματι της πλαστικης πλατης του Lidl :))