Οικιακό εργαστήριο

Καινούργιος σχίστης, riving knife. Νέο πρωτότυπο του οποίου οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά.
Άλλο design άλλη στήριξη.
IMG_20160111_132756.jpg
IMG_20160111_134120.jpg

Παναγιώτη καθότι άσχετος από παγκοπρίονα,είμαι σίγουρος ότι σύντομα θά βρείς τήν χρυσή τομή.

Δηλαδη το σχιστη το στερεωσες στη βαση παγκου, οχι στο ιδιο το δισκοπριονο! Τωρα εξηγητε...:worshippy:
Αλλα δεν ειναι ρυθμιζομενος. Εχεις δρομο μπροστα σου, :grandpa: ακολουθω και γω...

Λοιπόν Πανάγο ...να εκθέσω τις σκέψεις μου αν και δεν τις έχω υλοποιήσει.
Το εξάρτημα πρέπει να στηριχθεί στην βάση του πριονιού για να ανεβοκατεβαίνει μαζί του.
Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι η βάση του σε μορφή "τ" και μάλιστα με διευρυμένες τρύπες για τις βίδες για να μπορεί να κεντραριστεί με τον δίσκο. Άρα εδώ χρειάζεται κόλληση ...μάλλον οξυγόνο μπορεί όμως να γίνει και με βίδες ή πριτσίνια.
Δηλαδή το επάνω μέρος του "Τ" βιδώνεται στην βάση και το μαχαίρι βγαίνει προς τα επάνω όσο χρειάζεται και έτσι βεβαίως θα ακολουθεί την ρύθμιση ύψους του πριονιού.
Το ύψος του μαχαιριού δεν πρέπει να βγαίνει καθόλου πιο πάνω απο την προέκταση ύψους του δίσκου γιατί αν δοκιμάσεις να κόψεις καδρόνι μεγαλύτερο από το δίσκο με σκοπό να το περάσεις και ανάποδα μετά για να ολοκληρωθεί το κόψιμο αν το μαχαίρι είναι πιο ψηλό από τον δίσκο όταν φτάσει το καδρόνι στο μαχαίρι θα κολλήσει γιατί το ξύλο δεν θα έχει κοπεί εκεί.
Σκέψου το και βασάνισε το και εσύ να βρούμε τελικά το σωστό σχέδιο.

Νίκο αν διαθέτεις insert για router δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβαινει τελικά.
Ότι κοπη μερικώς θέλεις να κάνεις την κάνεις με τα κοπτικα των ρουτερ.
Εκεί κατέληξα προσπαθώντας να βάλω μαχαίρι στο δικό μου GKS.
Και εγώ κατέληξα στο να μπει πάνω στην βάση του δισκοπριονου.
Απλά δεν έχω ατσαλακι δύο χιλιοστών που χρειάζομαι.

Κυριακο τι εχεις φτιαξει με το gks? το εβαλες μονιμο στο παγκο? με το προφυλακτηρα που κατεβαινει πως συμπεριφερθηκες?

Το εχω σε insert plate και μπαινει αναποδα στον παγκο που εχω φτιαξει.
Μονιμα εκει ειναι.
Ο προφυλατηρας του μενει σταθερος κατω απο την πλακα και δεν εμπλεκεται πουθενα.
Επισης μπορει να παρεο κανινικα και κλιση 45 μοιρων!

Νίκο αν διαθέτεις insert για router δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβαινει τελικά.
Ότι κοπη μερικώς θέλεις να κάνεις την κάνεις με τα κοπτικα των ρουτερ.
Εκεί κατέληξα προσπαθώντας να βάλω μαχαίρι στο δικό μου GKS.
Και εγώ κατέληξα στο να μπει πάνω στην βάση του δισκοπριονου.
Απλά δεν έχω ατσαλακι δύο χιλιοστών που χρειάζομαι.

Το εχω σε insert plate και μπαινει αναποδα στον παγκο που εχω φτιαξει.
Μονιμα εκει ειναι.
Ο προφυλατηρας του μενει σταθερος κατω απο την πλακα και δεν εμπλεκεται πουθενα.
Επισης μπορει να παρεο κανινικα και κλιση 45 μοιρων!

Δεν κατάλαβα τίποτα
Ανάλυσε το ...τι σχέση έχει το insert για router και αφού ο προφυλακτήρας μένει κάτω απο την πλάκα που βοηθάει ??

Και, Κυριακο γιατι δυο χιλιοστα riving knife? εβαλα λαμαρινα 2mm και μου ανοιγε το ξυλο. Κατι λιγοτερο απο 2mm ειναι ο δισκος του gks190

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μηπως αλλαξες δισκο??

2mm αναφερει τουλαχιστον σαν μεγιστο το μανουαλ του.
http://www.tooled-up.com/artwork/ProdPDF/Bosch gks-190_manual.pdf
και αν δε κανω τραγικο λαθος ο δισκος οποιος φοραει επανω ειναι ο εξης.
61XFliMFRTL._SL1050_.jpg

http://www.tooled-up.com/artwork/ProdPDF/Bosch%20gks-190_manual.pdf

Εγω πιαστηκα απο τη χθεσινη σου αναφορα και εψαξα να βρω σημερα 2 χιλιοστα μεταλλο. Το βρηκα, το εβαλα στο δισκοπριονο ως riving knife και τελικα για καποια δεκατα δεν μου εκατσε σωστα. Προσπαθησα να μετρησω τς δοντια του δισκου και ειναι λιγοτερο απο 2mm στα διαμαντια, κατα κατι χιλιοστα του χιλιοστου. Αν προσθεσουμε οτι και οτι το κομματι μεταλλου ηταν βαμενο οπου αυξανε το πλατος επισης κατα κατι χιλιοστα του χιλιοστου, εφυγα εκτος υπολογισμου. Εν τελη αφαιρεσα τη μπογια και ολιγον απο μεταλλο.