Οικιακό εργαστήριο

Μια χαρα είναι αν δεις το δικό μου θα φρίξεις.....
Ξέρεις περίπου διαστάσεις (πόσο επι πόσο);

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μια χαρα είναι αν δεις το δικό μου θα φρίξεις.....
Ξέρεις περίπου διαστάσεις (πόσο επι πόσο);

ευτυχώς που με ρώτησες γιατί το είχα γράψει λάθος στο αρχικό ποστ είναι δύο χώροι περίπου 3χ3 και 2 χ 3 μέτρα περίπου πάντα άρα κοντά στα 15 2μ

Πολυ ωραιο ειναι. Ολα μαζεμενα και "τακτοποιημενα" αποκλειστικα σε ενα χωρο.

Με τόσο καθαρό και τακτοποιημένο εργαστήριο Γεράσιμε, απορώ πού και πότε φτιάχνεις όλες αυτές τις κατασκευές!!
Πολύ ωραίος φίλε!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Συγχαρητήρια Γεράσιμε,πολύ τακτοποιημένος και καθαρός χώρος. :a0210:

Η μόνη άς τό πούμε ένσταση είναι τά κουτιά από τίς μπογιές,προσωπικά δέν θά τά είχα στόν ίδιο χώρο αλλά κάπου αλλού περιορισμένα γιά τόν λόγο μήν χυθεί κάποια μπογιά καί λερώσει αφενός,και αφετέρου μήν υπάρχουν οσμές στόν κυρίως χώρο εργασίας.

Μερικές ερωτήσεις

1) τό παγκοπρίονο τί μάρκα είναι ?
2) Κάτω από τά πόδια τής βάσης τού παγκοπρίονου παρατηρώ έχεις βάλει 2 κομμάτια κόντρα πλακέ παράλληλα στά πόδια,και από κάτω οι ρόδες,γιατί δέν έβαζες τίς ρόδες κατευθείαν κάτω στά πόδια,στά δοκαράκια δηλαδή ?, νά υποθέσω ότι λόγο καθετότητας τών ινών τού ξύλου δέν πιάνουν καλά οι βίδες ?
3 Εκεί πού κάθεται τό ρολλό μέ τό χαρτί (καί πίσω τό μπουκάλι μέ τό νερό) έχεις κάνει ξύλινη πατούρα αρκετά μακρυά,και δέν βλέπω να υπάρχουν γωνίες στήριξης από κάτω,μέ καβίλιες μόνο τό έχεις πιάσει στήν πλάτη τού ξύλου ? Κάι άν ναί είναι στέρεο ?

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Η μόνη άς τό πούμε ένσταση είναι τά κουτιά από τίς μπογιές,προσωπικά δέν θά τά είχα στόν ίδιο χώρο αλλά κάπου αλλού περιορισμένα γιά τόν λόγο μήν χυθεί κάποια μπογιά καί λερώσει αφενός,και αφετέρου μήν υπάρχουν οσμές στόν κυρίως χώρο εργασίας.

Μερικές ερωτήσεις

2) Κάτω από τά πόδια τής βάσης τού παγκοπρίονου παρατηρώ έχεις βάλει 2 κομμάτια κόντρα πλακέ παράλληλα στά πόδια,και από κάτω οι ρόδες,γιατί δέν έβαζες τίς ρόδες κατευθείαν κάτω στά πόδια,στά δοκαράκια δηλαδή ?, νά υποθέσω ότι λόγο καθετότητας τών ινών τού ξύλου δέν πιάνουν καλά οι βίδες ?
3 Εκεί πού κάθεται τό ρολλό μέ τό χαρτί (καί πίσω τό μπουκάλι μέ τό νερό) έχεις κάνει ξύλινη πατούρα αρκετά μακρυά,και δέν βλέπω να υπάρχουν γωνίες στήριξης από κάτω,μέ καβίλιες μόνο τό έχεις πιάσει στήν πλάτη τού ξύλου ? Κάι άν ναί είναι στέρεο ?

Δημήτρη εγώ για pts 10 το βλέπω!

Και εμενα για pts μου φαινεται. Οταν το παγκοπριονο ερθει διπλα στον κεντρικο παγκο, οι επιφανειες τους ειναι στο ιδιο επιπεδο;

Γερασιμε, πολυ καλη και εργονομικη εκμεταλλευση του χωρου σου εχεις κανει.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με τόσο καθαρό και τακτοποιημένο εργαστήριο Γεράσιμε, απορώ πού και πότε φτιάχνεις όλες αυτές τις κατασκευές!!
Πολύ ωραίος φίλε!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

χαχαχαχαχα σε ευχαριστώ πολύ Νίκο όταν ευκαιρήσω θα το αναδιαμορφώσω

Μερικές ερωτήσεις

wheather1967 σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου , δυστηχώς δεν έχω χώρο να τα βάλω αλλού και δεν μυρίζουν καθόλου ο χώρος έχει παράθυρο και κάποια στιγμή θα βάλω και εξαερισμό για την σκόνη όμως !

1) είναι το pts 10 όπως αναγνωρίσανε και τα άλλα μέλη
2) είναι mdf και το έβαλα γιατί οι μούφες που είχαν οι ρόδες (δηλαδή η πλάκα που έχει τις τρύπες για τις βίδες) ήταν μεγαλύτερες από τα πόδια (καδρονάκια)
3) είναι κολλημένο και βιδωμένο από την πίσω πλευρά και ναι είναι όσο γερό χρειάζεται

Και εμενα για pts μου φαινεται. Οταν το παγκοπριονο ερθει διπλα στον κεντρικο παγκο, οι επιφανειες τους ειναι στο ιδιο επιπεδο;

Γερασιμε, πολυ καλη και εργονομικη εκμεταλλευση του χωρου σου εχεις κανει.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

όχι φίλε vrass όλα αυτά φτιάχτηκαν τμηματικά και με όχι καλό σχεδιασμό , αλλά θα αλλαχθούν και θα τα φτιάξω πάλι το πλάνο είναι να φτιάξω ένα πάγκο για το pts και δίπλα σε ίδιο ύψος επιφάνεια να βάλω το τραπέζι του ρούτερ και ο ξυλουργικός πάγκος να ξαναφτιαχτεί σαν ξυλουργικός και όχι σαν πάγκος νεκροτομείου που μοιάζει αυτός τώρα χαχαχα !

Νικο, σεβασμιε γεροντα μου, σε ευχαριστω! :grinning-smiley-043

Ελειπα λιγες μερες για να προσπαθησω βγαλω εξτρα γροσσια για να παραγγειλω εργαλειακια :))

Γερασιμε το ημιυπογειο το εχεις κανει mancave! Το εχεις περιποιηθει πολυ. Μου αρεσει το φυσικο φως που υπαρχει αλλα και του φθοριου απο πανω.
Moυ αρεσει ο μακρυς παγκος γιατι δουλευεις παρα πολυ ανετα και ταυτοχρονα διαφορετικα projects αν χρειαζεται.
Επισης, keep keeping:)) Αν εχεις χωρο μην πετας τιποτα!

Νικο, σεβασμιε γεροντα μου, σε ευχαριστω! :grinning-smiley-043

Ελειπα λιγες μερες για να προσπαθησω βγαλω εξτρα γροσσια για να παραγγειλω εργαλειακια :))

Γερασιμε το ημιυπογειο το εχεις κανει mancave! Το εχεις περιποιηθει πολυ. Μου αρεσει το φυσικο φως που υπαρχει αλλα και του φθοριου απο πανω.
Moυ αρεσει ο μακρυς παγκος γιατι δουλευεις παρα πολυ ανετα και ταυτοχρονα διαφορετικα projects αν χρειαζεται.
Επισης, keep keeping:)) Αν εχεις χωρο μην πετας τιποτα!

ευχαριστώ πολύ , όταν με το καλό μπορέσω να κάνω τις ανακατασκευές θα έχω και υλικό για το νήμα !

Σημερα η μερα ειχε κολλημα μεζουρας στους παγκους καθως ειναι βολικο να υπαρχει η δυνατοτητα ευκολης μετρησης.
Σε αλλα σημεια την κολλησα πανω στον παγκο οπως στην φωτο, και σε αλλα σημεια του παγκου στο πλαι για να μην ενοχλει τα μαστορεματα.

35078457282_b6b7ebb3c4_c.jpg

Οι μεζουριτσες (3μετρα) ειναι απο τα Jumbo ενα ευρω. Καποιες κολληθηκαν με βενζινοκολλα και καποιες με ξυλοκολλα, να δουμε ποια κολλα θα αντεξει καλυτερα στον χρονο και τη χρηση!