Οικιακό εργαστήριο

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Σημερα η μερα ειχε κολλημα μεζουρας στους παγκους καθως ειναι βολικο να υπαρχει η δυνατοτητα ευκολης μετρησης.
Σε αλλα σημεια την κολλησα πανω στον παγκο οπως στην φωτο, και σε αλλα σημεια του παγκου στο πλαι για να μην ενοχλει τα μαστορεματα.

35078457282_b6b7ebb3c4_c.jpg

Οι μεζουριτσες (3μετρα) ειναι απο τα Jumbo ενα ευρω. Καποιες κολληθηκαν με βενζινοκολλα και καποιες με ξυλοκολλα, να δουμε ποια κολλα θα αντεξει καλυτερα στον χρονο και τη χρηση!

Μιχάλη επειδή βολεύει αφάνταστα ή ευκολία της μέτρησης κατά αυτόν τον τρόπο ακόμα καλύτερα θα ήταν εάν χώνευες την μεζούρα στο ξύλο ή ιδεατά θα ήταν να χρησιμοποιούσες έναν μεταλλικό χάρακα με τον τρόπο που κάνει ο φίλος μας στο παρακάτω video μετά το δεύτερο λεπτό:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν ειχα λιγο περισσοτερο μερακι Κωστα και εαν ευρισκα 2-3 μεταλλικους χαρακες πανω απο 1 μετρο μηκος ο καθενας, ισως και να το εκανα :))
Παντως αν παραβλεψεις την 'αισθητικη' πλευρα του θεματος, οι μεζουρες πανω και στο πλαι των παγκων ειναι παρα πολυ βολικες και χρησιμες!

Αυτες που ειναι στο πανω μερος θα ξεφτισουν γρηγορα, ακομα και αν ηταν χωνευτες. Οι πλευρικες θα αντεξουν περισσοτερο.
Μεγαλους μεταλλικους σε λογικες τιμες ειχα δει νομιζω στο leroy.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aυτες που ειναι στο πανω μερος ειναι σε σημεια που δεν πολυγινονται μαστορεματα και δυσκολα θα φθαρουν.
Οι δυο παγκοι που μπηκαν οι μεζουρες εχουν μηκος σχεδον 3 μετρα ο καθενας. Υπαρχει δηλαδη βοηθητικος χωρος στους παγκους σε καποιες ακρες και μπορεις να βαλεις μεζουρα απο πανω.

εγω εβαλα μεζουρα απο το ΙΚΕΑ (τσιγουνης γαρ ) και περασα απο πανω 2 στρωσεις αυτοκολλητη ταινια

εγω εβαλα μεζουρα απο το ΙΚΕΑ (τσιγουνης γαρ ) και περασα απο πανω 2 στρωσεις αυτοκολλητη ταινια

Δυο ερωτησεις:
Ποσα μετρα ηταν η μεζουρα και ποσο εκανε αυτη του Ικεα ? :))
Ποσο νομιζεις οτι θα κρατησουν οι αυτοκολλητες ταινιες πανω στον παγκο εργασιας? Εκτος εαν τις εχεις βαλει σε λεια/φινιρισμενη επιφανεια.

Η μεζουρα του ικεα ειναι χαρτινη, λογικα θα ειναι η πρωτη που θα φθαρει. Αν ειναι για μηκη ανω του μετρου δυσκολα θα βρεθει και μεταλλικος χαρακας. Σε αυτην την περιπτωση τωρα που το σκεφτομαι, μια πιο σταθερη λυση θα ηταν να χρησιμοποιηθει μετροταινια (μεχρι και 5 μετρων βρισκονται ευκολα και παμφθηνα). Για την τοποθετηση της θα εκανα ενα ρηχο αυλακι (οσο οριζει η καμπυλοτητα της ταινιας) με το ρουτερ-τριμμερ και θα την κολλαγα με εποξικη σε ολο το μηκος του παγκου.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυο ερωτησεις:
Ποσα μετρα ηταν η μεζουρα και ποσο εκανε αυτη του Ικεα ? :))
Ποσο νομιζεις οτι θα κρατησουν οι αυτοκολλητες ταινιες πανω στον παγκο εργασιας? Εκτος εαν τις εχεις βαλει σε λεια/φινιρισμενη επιφανεια.

πανω σε τραπεζι φορμαικας ειναι....δεν θα φαει πολυ χρηση. μπορω να την βγαλω οποτε θελω. Και την επομενη φορα θα βαλω 2....μια απο τα αριστερα προς τα δεξια και αντιθετα...

Οκ, μια χαρα θα ειναι τοτε.
Απλα για την ιστορια, η μεζουρα του Τζαμπο ειναι πλαστικη, τριων μετρων. Κοβεται ανα μετρο αν θες. Δεν υπαρχει προβλημα αν η μετρηση αρχιζει απο τα 100 η τα 200 χιλιοστα.
Για την ακριβεια το ρεταλι απο 200 εως τα 300μμ το κολλησα σε ενα βοηθητικο τραπεζακι του πατερα μου ο οποιος το χαρηκε ιδιαιτερα :)))

Nαι τις τσεκαρα γιατι το αδυνατο σημειο ειναι το σιδερενιο κλιπακι στην αρχη που μπορει να δωσει 1-2 δεκατα του χιλιοστου αποκλιση αν ειναι στραβοπρεσσαρισμενο.
Αλλο αδυνατο σημειο ειναι να μην κολλησει σωστα και στο μετρο να χανει μισο χιλιστο. Παντως τις μεζουρες εκει τις εχω για μια καλη ενδειξη οχι για την απολυτη ακριβεια.

Οι ενδειξεις στη μεζουρα γενικως συμπιπτουν με τα κινεζικα μεταλλικα χαρακακια ακριβειας που εχω :)

Ο αγαπημενος μου τοιχος που αγαλι αγαλι απλωνεται σαν αναρριχωμενος κισσος!
Δημητρη, οσο πληθαινουν τα εργαλεια τοσο πρεπει να μειωνεται η ξυλεια, αλλα την βλεπω στασιμη :)))

Ο αγαπημενος μου τοιχος που αγαλι αγαλι απλωνεται σαν αναρριχωμενος κισσος!
Δημητρη, οσο πληθαινουν τα εργαλεια τοσο πρεπει να μειωνεται η ξυλεια, αλλα την βλεπω στασιμη :)))

Να σαι καλά Μιχάλη
Πρός τό παρών έφτιαξα μιά μικροκατασκευή πού μού έλειπε στό εργαστήριο.
Βέβαια ποτέ δέν θά δείς να μειώνεται η ξυλεία καί κατασκευές νά κάνω,λόγο πού μαζεύω ρετάλια όπου βρώ γιά να υπάρχουν.

Μαζεύω , μαζεύω , μαζεύω... του lidl γίνεται εδώ μέσα!! Να δω το χαμό αυτό ποτέ θα μαζέψω...
bdbaaf48779a9a9da968b2fbbdb1bb25.jpg

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μαζεύω , μαζεύω , μαζεύω... του lidl γίνεται εδώ μέσα!! Να δω το χαμό αυτό ποτέ θα μαζέψω...

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρά το πας λέμε.