Οικιακό εργαστήριο

Μαζεμενο και περιποημενο. Ωραια ιδεα και εκτελεση η ενσωματωμενη σεγα με τον φρακτη στα αριστερα του τραπεζιου. Καλες και ασφαλεις εργασιες να εχεις.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ.στην ουσία ότι έχω κάνει είναι ιδέες και εκτελέσεις που έχω δει από εσάς εδώ και από link με video που έχετε ανεβάσει με παρόμοια set up από το youtube.

Καλημέρα. Όμορφο, περιποιημένο, και καθαρό..... :2thumb22sup:. Να ξέρεις όμως πως εδώ εμείς είμαστε κακή συναναστροφή, και σε βλέπω να εμπλουτίζεις την συλλογή σου με νέα πράγματα συνεχώς.... :flipout:

Καλημέρα και ευχάριστω!Μα ήδη με έχετε "βάλει σε μπελάδες" γιατί ξεκίνησα να φτιάξω απλά ένα πάγκο με ένα ράφι από κάτω για να βάζω τα λίγα εργαλεία μου και μέσα σε λίγους μήνες μπαίνοντας και διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας και βλέποντας τι φτιάχνετε "ζήλεψα" και άρχισε το δωμάτιο να γεμίζει..και το πορτοφόλι μου να αδειάζει...

Κώστα καλημέρα. Μπράβο σου - έχει κάνει πολύ όμορφη κατάσταση εκεί πέρα.

Καλώς ήλθες Κώστα
Μπράβο πολύ ωραίο καί καθαρό εργαστήριο,όλα έν τάξη.:a0210:
Τό μόνο πού θά είχα αλλού είναι οι μπογιές γιά λόγο μυρωδιών,καί μήν πέσει κατα κουτί κάτω καί ανοίξει καί κάνει μαντάρα τό εργαστήριο.

Καλώς ήρθες Κώστα!!!!

Ωραιότατο και τακτοποιημένο το εργαστήριο σου!
Εύχομαι καλές κατασκευές!
Για να μην γκρινιάζει η σύζυγος να κάνεις και καμία κατασκευή για εκείνη!

Ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις!

Καλώς ήρθες Κώστα!!!!

Ωραιότατο και τακτοποιημένο το εργαστήριο σου!
Εύχομαι καλές κατασκευές!
Για να μην γκρινιάζει η σύζυγος να κάνεις και καμία κατασκευή για εκείνη!

Ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις!

Ευχαριστώ πολύ.Εννοειτε ότι θα ρωτήσω, εξάλλου γι'αυτο αποφάσισα να μπω στην παρέα σας.Για να μάθω από την γνώση σας και να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ οποιον χρειαστεί.ειναι ωραίο να μοιραζεσε κάτι που σου αρέσει και αγαπάς με άτομα που έχουν το ίδιο πάθος.οσον αφορά την γυναίκα μου,μπορεί να γκρινιάζει που έφτιαξα όλο αυτό αλλά κατά βάθος καμαρώνει κιωλας αν και δεν θέλει να το δείχνει γιατί φοβάται ότι θα κάνω κατάληψη και σε άλλο δωμάτιο...

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Ευχαριστώ πολύ.Εννοειτε ότι θα ρωτήσω, εξάλλου γι'αυτο αποφάσισα να μπω στην παρέα σας.Για να μάθω από την γνώση σας και να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ οποιον χρειαστεί.ειναι ωραίο να μοιραζεσε κάτι που σου αρέσει και αγαπάς με άτομα που έχουν το ίδιο πάθος.οσον αφορά την γυναίκα μου,μπορεί να γκρινιάζει που έφτιαξα όλο αυτό αλλά κατά βάθος καμαρώνει κιωλας αν και δεν θέλει να το δείχνει γιατί φοβάται ότι θα κάνω κατάληψη και σε άλλο δωμάτιο...

Στην αρχή η αναλογία είναι ένα εργαλείο σου μια μπλούζα της.
Αν πέσεις στα "σκληρά", είναι μια πριονοκορδέλα = ένα 3ημερο διακοπές. Εσύ αποφασίζεις !

Παππούς Κ.

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Στην αρχή η αναλογία είναι ένα εργαλείο σου μια μπλούζα της.
Αν πέσεις στα "σκληρά", είναι μια πριονοκορδέλα = ένα 3ημερο διακοπές. Εσύ αποφασίζεις !

Παππούς Κ.

Για καλη μου τυχη την εχω βγαλει πιο οικονομικα προς το παρον...βεβαια κατι μου λεει οτι θα τα πληρωσω ολα μαζεμενα...

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Αξιώθηκα κάι έφτιαξα ένα εργαστήριο όπως ακριβώς τό είχα στο μυαλό μου εδώ καί χρόνια.

Τα εργαλεία Proχχον επάνω σέ ένα μακρύ πάγκο πού έφτιαξα 2 μέτρα πρόσοψη καί 70 cm βάθος
Απο κάτω η σκούπα,επάνω βίδωσα στήν άσπρη μελαμίνη-επένδυση δυό πολύμπριζα Legrand,ένα μέ ιδιότητα master-slave γιά τόν αυτοματισμό τής σκούπας,καί ένα normal πού μπαίνουν τά εργαλεία,πίσω από τόν πάγκο υπάρχει ένα κενό 7 cm από τήν μελαμίνη λόγο ενός σηνέζη πού υπάρχει μπροστά,αλλά επίτηδες δέν τόν έκλεισα μέχρι τήν μελαμίνη τό πάγκο γιά να περνάει τό σπιράλ τής σκούπας καί να εναλλάσσεται από εργαλείο σέ εργαλείο.
Επειδή δέν θέλω νά ανοίγω τρύπες στούς πάγκους τοποθέτησα τά εργαλεία επάνω σέ κόντρα-πλακέ,καί σφίγγονται μέ μικρούς σφιγκτήρες επάνω στόν πάγκο.

Τό θέμα θά ήταν άν ξέρει κάποιος συνάδελφος μιά λύση μέ τάφ ούτως ώστε νά μήν χρειάζεται κάν νά βάζω-βγάζω τήν σκούπα από εργαλείο σέ εργαλείο.

pagoss19.jpg

pagoss20.jpg

Last edited:
Αξιώθηκα κάι έφτιαξα ένα εργαστήριο όπως ακριβώς τό είχα στο μυαλό μου εδώ καί χρόνια.

Τα εργαλεία Proχχον επάνω σέ ένα μακρύ πάγκο πού έφτιαξα 2 μέτρα πρόσοψη καί 70 cm βάθος
Απο κάτω η σκούπα,επάνω βίδωσα στήν άσπρη μελαμίνη-επένδυση δυό πολύμπριζα Legrand,ένα μέ ιδιότητα master-slave γιά τόν αυτοματισμό τής σκούπας,καί ένα normal πού μπαίνουν τά εργαλεία,πίσω από τόν πάγκο υπάρχει ένα κενό 7 cm από τήν μελαμίνη λόγο ενός σηνέζη πού υπάρχει μπροστά,αλλά επίτηδες δέν τόν έκλεισα μέχρι τήν μελαμίνη τό πάγκο γιά να περνάει τό σπιράλ τής σκούπας καί να εναλλάσσεται από εργαλείο σέ εργαλείο.
Επειδή δέν θέλω νά ανοίγω τρύπες στούς πάγκους τοποθέτησα τά εργαλεία επάνω σέ κόντρα-πλακέ,καί σφίγγονται μέ μικρούς σφιγκτήρες επάνω στόν πάγκο.

Τό θέμα θά ήταν άν ξέρει κάποιος συνάδελφος μιά λύση μέ τάφ ούτως ώστε νά μήν χρειάζεται κάν νά βάζω-βγάζω τήν σκούπα από εργαλείο σέ εργαλείο.

pagoss19.jpg

pagoss20.jpg

Αυτό με τον αυτοματισμό του πολύπριζου είναι για να ενεργοποιείται η σκούπα αυτόματα μόλις ενεργοποίηθει κάποιο εργαλείο?

Δημήτρη θες μια πλαστική σωλήνα και 3 Τ, κόβεις την σωλήνα σε 4 κομμάτια και κολλάς τα 3 Τ, σε όλα τα άκρα βάζεις ένα σπιράλ που θα πηγαίνει στα εργαλεία (στο άκρο της σωλήνας βάζεις το σπιράλ της σκούπας, από κάθε Τ ένα σπιράλ σε κάθε εργαλείο και στο άλλο άκρο της σωλήνας ένα σπιράλ προς το τελευταίο εργαλείο)...το θέμα είναι η σκούπα έχει την δύναμη για τέτοια κατάσταση?

Πωπω, Δημητρη μου εφτιαξες τη μερα. Ενα παρόμοιο σετ έχω και εγώ σαν απώτερο στόχο, προς το παρον διαθέτω τα δύο ακριανά... Αντί για το μικρό δισκοπριονάκι στη μέση θα προτιμούσα ένα disk sander ή ένα φαλτσοπρίονο σε άλλη θέση, αλλά αυτό είναι θέμα αναγκών και επιθυμιών του καθενός.
Η διάταξη με τα εργαλεία τόσο κοντά σε βολεύει? Αν ναι, τότε με σωλήνα pvc και διακλαδώσεις συνδέεις όλα τα εργαλεία στη σκούπα και γλυτώνεις τα βάλε βγάλε. Θα χρειαστεί να φτιάξεις από ένα κλαπέτο σε κάθε διακλάδωση, ώστε να ανοίγεις αυτο του εργαλείου που θα λειτουργεί την εκάστοτε φορά. Πριν το κάνεις όμως, δούλεψέ τα λίγο καιρό ώστε να είσαι σίγουρος για τη θέση, διάταξη και αποστάσεις ανάμεσα σε κάθε εργαλείο. Θεωρώ ότι μπορείς να αφαιρέσεις το μικρό δισκοπριονάκι (μιας και έχεις το fet το θεωρώ περιττό) και να κερδίσεις χώρο ανάμεσα στα εργαλεία. Οταν για παράδειγμα στρίβεις κάποιο μεγάλο κομμάτι στη σέγα να μην σε εμποδίζει κάτι στο πλάι. Ομοίως όταν περνάς ένα πηχάκι στο ρούτερ ας πούμε... Δώσε χρόνο, κάνε τις δοκιμές σου και μετά πέρνα σωλήνες. Ο χώρος πίσω από τον πάγκο θα σε εξυπηρετήσει σε αυτό.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Δημήτρη θες μια πλαστική σωλήνα και 3 Τ, κόβεις την σωλήνα σε 4 κομμάτια και κολλάς τα 3 Τ, σε όλα τα άκρα βάζεις ένα σπιράλ που θα πηγαίνει στα εργαλεία (στο άκρο της σωλήνας βάζεις το σπιράλ της σκούπας, από κάθε Τ ένα σπιράλ σε κάθε εργαλείο και στο άλλο άκρο της σωλήνας ένα σπιράλ προς το τελευταίο εργαλείο)...το θέμα είναι η σκούπα έχει την δύναμη για τέτοια κατάσταση?

Σωτήρη δέν τό βλέπω νά έχει δύναμη η σκούπα σέ όλα,κάτι είπε ο Κώστας vrass γιά κλαπέτο πού να κλείνει τήν κάθε έξοδο πού δέν χρησιμοποιούμε.

Πωπω, Δημητρη μου εφτιαξες τη μερα. Ενα παρόμοιο σετ έχω και εγώ σαν απώτερο στόχο, προς το παρον διαθέτω τα δύο ακριανά... Αντί για το μικρό δισκοπριονάκι στη μέση θα προτιμούσα ένα disk sander ή ένα φαλτσοπρίονο σε άλλη θέση, αλλά αυτό είναι θέμα αναγκών και επιθυμιών του καθενός.
Η διάταξη με τα εργαλεία τόσο κοντά σε βολεύει? Αν ναι, τότε με σωλήνα pvc και διακλαδώσεις συνδέεις όλα τα εργαλεία στη σκούπα και γλυτώνεις τα βάλε βγάλε. Θα χρειαστεί να φτιάξεις από ένα κλαπέτο σε κάθε διακλάδωση, ώστε να ανοίγεις αυτο του εργαλείου που θα λειτουργεί την εκάστοτε φορά. Πριν το κάνεις όμως, δούλεψέ τα λίγο καιρό ώστε να είσαι σίγουρος για τη θέση, διάταξη και αποστάσεις ανάμεσα σε κάθε εργαλείο. Θεωρώ ότι μπορείς να αφαιρέσεις το μικρό δισκοπριονάκι (μιας και έχεις το fet το θεωρώ περιττό) και να κερδίσεις χώρο ανάμεσα στα εργαλεία. Οταν για παράδειγμα στρίβεις κάποιο μεγάλο κομμάτι στη σέγα να μην σε εμποδίζει κάτι στο πλάι. Ομοίως όταν περνάς ένα πηχάκι στο ρούτερ ας πούμε... Δώσε χρόνο, κάνε τις δοκιμές σου και μετά πέρνα σωλήνες. Ο χώρος πίσω από τον πάγκο θα σε εξυπηρετήσει σε αυτό.

Κώστα να σαι καλά,συμφωνώ απόλυτα μέ τά λεγόμενα σου,τήν σκέψη μου πήρες στά πολύ υπόψην είναι ένα disk sander καί έκλεισα από επιτραπέζια,καί όπως σωστά λές θά τό βάλω δεξιά από τό Fet καί τό KS230 θά πάει πίσω,καί θά έρχεται μπροστά άν θέλω να κόψω κάτι πολύ λεπτό,είναι πιό εύχρηστο τό KS230 από τό Fet στά λεπτά καί μικρά κομμάτια.
Σίγουρα είναι μικρός ο χώρος,άν θέλω μεγάλο κομμάτι ξύλο να επεξεργαστώ θα παραμερίζετε κάποιο εργαλείο πρός τά πίσω τού πάγκου.
Μπορείς να μού πείς σχετικά μέ τό κλαπέτο κάποιο λίνκ,δηλαδη με εξαρτήματα pvc θά "παίξω" άν κατάλαβα σωστά,βέβαια πολύ σωστά σάν αρχή θά πειραματιστώ έτσι να δώ καί έπειτα θά πράξω όπως λές.

Επ´ευκαρίας στό Leroy στήν Πειραιώς δέν έχει αυτόν τόν αντάπτορα τής σκούπας πού λέγαμε,τόν έχει όμως τό Leroy Αμαρουσίου πού περνάω καί από εκεί λόγο δουλειάς,καί τόν έχει στά 7 ευρώ,άν ενδιαφέρεσαι νά στό αγοράσω καί βρισκόμαστε κάπου καί στόν δίνω.

Σε ευχαριστώ πολύ!

-bye-

Δημητρης με το μινι εργαστηριο του! Αντε τωρα να δουμε κατασκευουλες :SFGSFGSF:

Ευχαριστώ Νεκτάριε.