Οικιακό εργαστήριο

Μήτσο ψιλο-απαράδεκτος είσαι...
Αυτό το κολωνάτο και τη Nilfisk τη σκούπα ακόμα να τα βάψεις; :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Mέσα στίς πλαστικές ντουλάπες,καθώς καί στά ντέξιον,έχω σέ βαλιτσάκια εργαλεία χειρός (Bosch - B&D - Makita) κ.ο.κ -bye-

Και τα βαλιτσάκια πρέπει να δουμαι πως θα σου βρουμαι νύφη ;; Παρά πολύ ωραίος ο χορός σου ! Και στην οροφή θα μπορούσες να εκμεταλλευτής τον χορό για αποθήκευση κοριός ξύλον που είναι στοιβαγμένα στους πάγκους από κάτω !

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μπράβο Δημήτρη με το ωραίο εργαστήριο σου ,αλλά τα proxxon ούτε μέρος πολύ πιάνουν ούτε ογκώδες είναι είσαι άψογος να το χαίρεσαι.

Σέ ευχαριστώ Ηλία,έτσι ακριβώς ήθελα νά είχα πολλά εργαλεία,αλλά δέν είχα τόν κατάλληλο χώρο γιά κανονικά εργαλεία ξυλουργικής κανονικού εργαστηρίου,καί μέ τά Proxxon κατάφερα νά έχω ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο γιά μικροκατασκευές.

Μητσαρα μπραβο για την οργανωση σου φιλε.
Μακαρι να ειχα και εγω ενα τετοιο εργαστηρι!

Νά σαι καλά Κυριάκο ευχαριστώ,είναι αυτό πού είπες πρόσφατα weatheria οργάνωση βγήκε καί σλόγκαν -bye-

Αυτό το κολωνάτο και τη Nilfisk τη σκούπα ακόμα να τα βάψεις; :grinning-smiley-043

Ελα ντέ Μπάμπη έχεις δίκιο :grinning-smiley-043

Και τα βαλιτσάκια πρέπει να δουμαι πως θα σου βρουμαι νύφη ;; Παρά πολύ ωραίος ο χορός σου ! Και στην οροφή θα μπορούσες να εκμεταλλευτής τον χορό για αποθήκευση κοριός ξύλον που είναι στοιβαγμένα στους πάγκους από κάτω !

Σέ ευχαριστώ,επάνω στήν οροφή έχω ήδη κρεμασμένα άλλα εργαλεία.

Εργαστήριο με κάθε λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τον Μήτσο!! Τέλειο Δημήτρη!!

Μπράβο Δημήτρη! Όμορφο και τακτοποιημένο! Να το χαίρεσαι και καλές κατασκευές.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Να ειστε ολοι καλα και να περνατε ωρες δημιουργιας και χαλαρωσης σε αυτα τα καταφυγια ψυχης!!!!!

Δημητριε συμφωνω με τον αξιοσεβαστο Χαραλαμπο και επαυξανω.

Γιατι δεν εισαι πρασινος, γαλαζιε ερωτα μου;;; Απο τον προφητικο Χαρρυ Κλυνν.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σάς ευχαριστώ όλους συνάδελφοι,καί σάς εύχομαι ολόψυχα όσοι δέν έχετε νά φτιάξετε ένα εργαστήριο όπως τό θέλετε,μέ μιά σωστή οργάνωση καί τά κατάλληλα εργαλεία,καί ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικά γίνεται ένα μικρό πλήρης εργαστήριο.

Εργαστήριο με κάθε λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τον Μήτσο!! Τέλειο Δημήτρη!!

Νά σαι καλά Βασίλη,σέ ευχαριστώ.

Μπράβο Δημήτρη! Όμορφο και τακτοποιημένο! Να το χαίρεσαι και καλές κατασκευές.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σέ ευχαριστώ Κώστα,καί τό το δικό σου εργαστήριο τό φτιάχνεις σταδιακά μέ μεράκι καί είναι οργανωμένο.Είσαι καί εσύ τής οργάνωσης καί τής τάξης από ότι βλέπω από τόν χώρο σου.Καλή συνέχεια εύχομαι.

Το πρασινο χειρουργειο του Δημητρη!

Σέ ευχαριστώ Νεκτάριε.

Να ειστε ολοι καλα και να περνατε ωρες δημιουργιας και χαλαρωσης σε αυτα τα καταφυγια ψυχης!!!!!

Δημητριε συμφωνω με τον αξιοσεβαστο Χαραλαμπο και επαυξανω.

Γιατι δεν εισαι πρασινος, γαλαζιε ερωτα μου;;; Απο τον προφητικο Χαρρυ Κλυνν.

Ετσι ακριβώς όπως τά περιγράφεις φίλε Δημήτρη "ωρες δημιουργιας και χαλαρωσης σε αυτα τα καταφυγια ψυχης" :SFGSFGSF:
Σέ ευχαριστώ.

δημητρη το εργαστηριο σου ειναι ονειρο πολλων.Συγχαρητηρια και απο εμενα...

Σέ ευχαριστώ Κώστα

Αν δεν έβλεπα τον τρίτων θα έλεγα ότι η φώτο είναι από την αντιπροσωπεία της προξον.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συνέχεια ....
Σήμερα μέτρησα το εσωτερικό του μελλοντικού εργαστηρίου !!
Και έκανα έναν υπολογισμό για το που περίπου θα βάλω τα υπάρχοντα μου και κάποια μελόντικα απαραίτητα έπιπλα εργαστηρίου !!!
ee75b1441c4a4ba11ac262865015b523.jpg

Από το παρακάτω σχέδιο δεν υπάρχει μόνο το drill press station αλλά υπάρχει το δράπανο !!! Και δεν υπάρχει ούτε κορδέλα ούτε έπιπλο οπος και βασικός πάγκος εργασίας !!! Το mitersaw station είναι ένας μεταλλικός πάγκος με επένδυση ξηλου που έκανα οπος και τα μεταλλικά ράφια !!!

Σκευτικα λοιπόν να βάλω το δυσκοπριονο πάγκου/ router table ( το οποίο θα είναι ένα έπιπλο μόνο του με ροδάκια που θα δένει πάνω στο outfit table ) 1μετρο απόσταση από την πόρτα έτσι ώστε αν θέλω να έχω χώρο πάνω από ένα μέτρο πίσω από το παγκοπριονο απλά να ανοίγω την πόρτα ! Επίσης αν δεν το χριαζομαι μπορώ απλά να το ξεκουμπωνω πάνω από τον πάγκο και να το βάζω στην άκρη η ακόμα και έξω για αλες εργασίες !
Διαστάσεις που υπολόγισα το παγκοπριονο/ρόστερ 122χ63 cm

Το outfit table υπαρχη αλλά πάντα ήταν και είναι σε κομμάτια η διάστασης του πάγκου είναι 122x180 περίπου και έχει 2 συρταριερες και ένα ντουλαπη τα οποία είναι γεμάτα ηλεκτρικά εργαλεία και ανάλοσημα!! Όλο αυτό πάντα σε ροδάκια !!! Σκέφτομαι να αγόρασε ταμπακιέρας stanley για βηδες παξιμάδια και ψυλολογια και να κάνω μια κατασκευές για να έχω στον σηγκεκρημενο πάγκο όλα τα εργαλεία και αναλοσημα για την συναρμολόγηση τον κατασκευών !!!

Το βασικό πάγκο που ΘΑ κάνω πρώτα ο θεός θα ήθελα να είναι και αυτός σε ροδάκια και στο ίδιο ύψος με outfit /tablesaw ώστε να μπορώ να το κολλήσω στο πλάι για έξτρα βοήθεια όταν κόβω μεγάλα κομμάτια Mdf μελαμίνες κτλπ

Τίποτα δεν είναι σίγουρο από όλα αυτά είναι απλά σκέψεις !!! Μπορεί και να τα πετάξω όλα και να κάνω καινούργια !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Συνέχεια ....
Και έκανα έναν υπολογισμό για το που περίπου θα βάλω τα υπάρχοντα μου και κάποια μελόντικα απαραίτητα έπιπλα εργαστηρίου !!!
ee75b1441c4a4ba11ac262865015b523.jpg

Από το παρακάτω σχέδιο δεν υπάρχει μόνο το drill press station αλλά υπάρχει το δράπανο !!! Και δεν υπάρχει ούτε κορδέλα ούτε έπιπλο οπος και βασικός πάγκος εργασίας !!! Το mitersaw station είναι ένας μεταλλικός πάγκος με επένδυση ξηλου που έκανα οπος και τα μεταλλικά ράφια !!!

Σκευτικα λοιπόν να βάλω το δυσκοπριονο πάγκου/ router table ( το οποίο θα είναι ένα έπιπλο μόνο του με ροδάκια που θα δένει πάνω στο outfit table ) 1μετρο απόσταση από την πόρτα έτσι ώστε αν θέλω να έχω χώρο πάνω από ένα μέτρο πίσω από το παγκοπριονο απλά να ανοίγω την πόρτα ! Επίσης αν δεν το χριαζομαι μπορώ απλά να το ξεκουμπωνω πάνω από τον πάγκο και να το βάζω στην άκρη η ακόμα και έξω για αλες εργασίες !

Το outfit table υπαρχη αλλά πάντα ήταν και είναι σε κομμάτια η διάστασης του πάγκου είναι 122x180 περίπου και έχει 2 συρταριερες και ένα ντουλαπη τα οποία είναι γεμάτα ηλεκτρικά εργαλεία και ανάλοσημα!! Όλο αυτό πάντα σε ροδάκια !!! Σκέφτομαι να αγόρασε ταμπακιέρας stanley για βηδες παξιμάδια και ψυλολογια και να κάνω μια κατασκευές για να έχω στον σηγκεκρημενο πάγκο όλα τα εργαλεία και αναλοσημα για την συναρμολόγηση τον κατασκευών !!!

Το βασικό πάγκο που ΘΑ κάνω πρώτα ο θεός θα ήθελα να είναι και αυτός σε ροδάκια και στο ίδιο ύψος με outfit /tablesaw ώστε να μπορώ να το κολλήσω στο πλάι για έξτρα βοήθεια όταν κόβω μεγάλα κομμάτια Mdf μελαμίνες κτλπ

Τίποτα δεν είναι σίγουρο από όλα αυτά είναι απλά σκέψεις !!! Μπορεί και να τα πετάξω όλα και να κάνω καινούργια !!!

Αν εχεις το budget, μη βιαστεις. Μελετησε το καλα και φτιαξτο ομοιομορφο, με ιδια ξυλα ολα, ραφια, συρταρια και παγκοι!

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Αν δεν έβλεπα τον τρίτων θα έλεγα ότι η φώτο είναι από την αντιπροσωπεία της προξον.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χάχάχά έχεις απόλυτο Δίκιο :grinning-smiley-043

Συνέχεια ....

Δέν θά ήταν καλύτερα νά έχουμε Ελληνικές ονομασίες εργαλείων καί όχι στά Αγγλικά μιάς πού είμαστε στήν Ελλάδα ?,εν πάση περιπτώσει,οί δύσκολες θέσεις πού βλέπω στό σχέδιο είναι το κολωνάτο δράπανο πού είναι στριμωγμένο στήν γωνία καί η πριονοκορδέλα,εκτός άν οι βάσεις στό πάγκο πού θά κάνεις γιά αυτά τά δυό εργαλεία έχουν ρόδες καί μπορείς να τα μετακινείς κατά τό δοκούν.
Επίσης γιά μένα άβολη θέση είναι ο πάγκος εργασίας επειδή όταν γυρίζεις τήν πλάτη σου στόν πάγκο μέ τό παγκοπρίονο-επιτραπέζιο ρούτερ θά είσαι κάθετα καί όχι οριζόντια,προσωπικά τόν πάγκο εργασίας θά τό έβαζα εκεί πού έχεις τό φαλτσοπρίονο,καί τό φαλτσοπρίονο εκεί πού έχεις τόν πάγκο εργασίας.Επίσης τό πλάτος τού πάγκου 122 cm τά βλέπω πολύ,συνήθως είναι 70-80 cm καί άν βάλεις κρεμαστά εργαλεία στόν τοίχο πίσω από τό πάγκο δέν θά τά φτάνεις λόγο μεγάλου πλάτους τού πάγκου.Αυτά σάν μιά πρώτη εικόνα καί άποψη,βέβαια ο καθένας όπως τόν βολεύει τά τοποθετεί,γιατί όπως λέει η παροιμία όσα ξέρει ο νοικοκύρης δέν τά ξέρει ο κόσμος όλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Αν εχεις το budget, μη βιαστεις. Μελετησε το καλα και φτιαξτο ομοιομορφο, με ιδια ξυλα ολα, ραφια, συρταρια και παγκοι!
Το έχω στα σχέδια όλα να είναι ομοιόμορφα σαν κουζίνα !!! Έτσι το έχω στο μυαλό μου όλα να είναι το ίδιο χρομα πορτακια συρτάρια πάγκοι ομοιόμορφα και όλα σε ροδάκια για διαμόρφωση χορού ανάλογα την κατασκευή
Δέν θά ήταν καλύτερα νά έχουμε Ελληνικές ονομασίες εργαλείων καί όχι στά Αγγλικά μιάς πού είμαστε στήν Ελλάδα ?,
Εχεις απόλυτο δίκιο αλλα λόγο κεκτιμενης ταχύτητας τα έγραψα οπος έχω συνηθίσει από τα βιντεάκια !
οί δύσκολες θέσεις πού βλέπω στό σχέδιο είναι το κολωνάτο δράπανο πού είναι στριμωγμένο στήν γωνία καί η πριονοκορδέλα,
ΝΑΙ όλα θα είναι με ροδάκια ώστε να μεταφέρονται ανάλογα την κατασκευή και τις ανάγκες της ! Παράλειψη μου !
προσωπικά τόν πάγκο εργασίας θά τό έβαζα εκεί πού έχεις τό φαλτσοπρίονο,καί τό φαλτσοπρίονο εκεί πού έχεις τόν πάγκο εργασίας.
Έτσι το πρώτο σκέφτηκα και εγώ. Και ο μόνος λόγος που δεν το σκεδιασα έτσι είναι για να μπορέσω να βάζω πάνω στον πάγκο του φαλτσοπριονου τα δοκάρια κατευθείαν από την πόρτα χωρίς μα χρειάζεστε να τα γυρνάω !!! Βέβαια μπορώ να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια έξω με το δυσκοπριονο και να είναι ευκολότερα να δουλευτούν στον πάγκο !!! Ευχαριστώ !!!

Καλησπέρα. Μια μικρή προσθήκη στο εργαστήριο με ξυλουργικά εργαλεία.

Προσεχώς καλύτερα

2509fac4b2c4701ee4992695402d07ea.jpg

Ο χώρος είναι περιορισμένος. Θα επεκτείνω τα πάνελ προς τα κάτω, συνεπώς θα κερδίσω λίγο χώρο ακόμα