Mέσα στίς πλαστικές ντουλάπες,καθώς καί στά ντέξιον,έχω σέ βαλιτσάκια εργαλεία χειρός (Bosch - B&D - Makita) κ.ο.κ![]()
Μπράβο Δημήτρη με το ωραίο εργαστήριο σου ,αλλά τα proxxon ούτε μέρος πολύ πιάνουν ούτε ογκώδες είναι είσαι άψογος να το χαίρεσαι.
Μητσαρα μπραβο για την οργανωση σου φιλε.
Μακαρι να ειχα και εγω ενα τετοιο εργαστηρι!
Μήτσο ψιλο-απαράδεκτος είσαι...
Αυτό το κολωνάτο και τη Nilfisk τη σκούπα ακόμα να τα βάψεις;![]()
Και τα βαλιτσάκια πρέπει να δουμαι πως θα σου βρουμαι νύφη ;; Παρά πολύ ωραίος ο χορός σου ! Και στην οροφή θα μπορούσες να εκμεταλλευτής τον χορό για αποθήκευση κοριός ξύλον που είναι στοιβαγμένα στους πάγκους από κάτω !
Μήτσο ψιλο-απαράδεκτος είσαι...
Αυτό το κολωνάτο και τη Nilfisk τη σκούπα ακόμα να τα βάψεις;![]()
Εργαστήριο με κάθε λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τον Μήτσο!! Τέλειο Δημήτρη!!
Μπράβο Δημήτρη! Όμορφο και τακτοποιημένο! Να το χαίρεσαι και καλές κατασκευές.
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το πρασινο χειρουργειο του Δημητρη!
Να ειστε ολοι καλα και να περνατε ωρες δημιουργιας και χαλαρωσης σε αυτα τα καταφυγια ψυχης!!!!!
Δημητριε συμφωνω με τον αξιοσεβαστο Χαραλαμπο και επαυξανω.
Γιατι δεν εισαι πρασινος, γαλαζιε ερωτα μου;;; Απο τον προφητικο Χαρρυ Κλυνν.
δημητρη το εργαστηριο σου ειναι ονειρο πολλων.Συγχαρητηρια και απο εμενα...
Ωραία όλα Δημήτρη!!!
Με το καλό να τα χαρείς.
Συνέχεια ....
Σήμερα μέτρησα το εσωτερικό του μελλοντικού εργαστηρίου !!
Και έκανα έναν υπολογισμό για το που περίπου θα βάλω τα υπάρχοντα μου και κάποια μελόντικα απαραίτητα έπιπλα εργαστηρίου !!!
![]()
Από το παρακάτω σχέδιο δεν υπάρχει μόνο το drill press station αλλά υπάρχει το δράπανο !!! Και δεν υπάρχει ούτε κορδέλα ούτε έπιπλο οπος και βασικός πάγκος εργασίας !!! Το mitersaw station είναι ένας μεταλλικός πάγκος με επένδυση ξηλου που έκανα οπος και τα μεταλλικά ράφια !!!
Σκευτικα λοιπόν να βάλω το δυσκοπριονο πάγκου/ router table ( το οποίο θα είναι ένα έπιπλο μόνο του με ροδάκια που θα δένει πάνω στο outfit table ) 1μετρο απόσταση από την πόρτα έτσι ώστε αν θέλω να έχω χώρο πάνω από ένα μέτρο πίσω από το παγκοπριονο απλά να ανοίγω την πόρτα ! Επίσης αν δεν το χριαζομαι μπορώ απλά να το ξεκουμπωνω πάνω από τον πάγκο και να το βάζω στην άκρη η ακόμα και έξω για αλες εργασίες !
Διαστάσεις που υπολόγισα το παγκοπριονο/ρόστερ 122χ63 cm
Το outfit table υπαρχη αλλά πάντα ήταν και είναι σε κομμάτια η διάστασης του πάγκου είναι 122x180 περίπου και έχει 2 συρταριερες και ένα ντουλαπη τα οποία είναι γεμάτα ηλεκτρικά εργαλεία και ανάλοσημα!! Όλο αυτό πάντα σε ροδάκια !!! Σκέφτομαι να αγόρασε ταμπακιέρας stanley για βηδες παξιμάδια και ψυλολογια και να κάνω μια κατασκευές για να έχω στον σηγκεκρημενο πάγκο όλα τα εργαλεία και αναλοσημα για την συναρμολόγηση τον κατασκευών !!!
Το βασικό πάγκο που ΘΑ κάνω πρώτα ο θεός θα ήθελα να είναι και αυτός σε ροδάκια και στο ίδιο ύψος με outfit /tablesaw ώστε να μπορώ να το κολλήσω στο πλάι για έξτρα βοήθεια όταν κόβω μεγάλα κομμάτια Mdf μελαμίνες κτλπ
Τίποτα δεν είναι σίγουρο από όλα αυτά είναι απλά σκέψεις !!! Μπορεί και να τα πετάξω όλα και να κάνω καινούργια !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αν δεν έβλεπα τον τρίτων θα έλεγα ότι η φώτο είναι από την αντιπροσωπεία της προξον.
![]()
![]()
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συνέχεια ....
Σήμερα μέτρησα το εσωτερικό του μελλοντικού εργαστηρίου !!
Και έκανα έναν υπολογισμό για το που περίπου θα βάλω τα υπάρχοντα μου και κάποια μελόντικα απαραίτητα έπιπλα εργαστηρίου !!!
Από το παρακάτω σχέδιο δεν υπάρχει μόνο το drill press station αλλά υπάρχει το δράπανο !!! Και δεν υπάρχει ούτε κορδέλα ούτε έπιπλο οπος και βασικός πάγκος εργασίας !!! Το mitersaw station είναι ένας μεταλλικός πάγκος με επένδυση ξηλου που έκανα οπος και τα μεταλλικά ράφια !!!
Σκευτικα λοιπόν να βάλω το δυσκοπριονο πάγκου/ router table ( το οποίο θα είναι ένα έπιπλο μόνο του με ροδάκια που θα δένει πάνω στο outfit table ) 1μετρο απόσταση από την πόρτα έτσι ώστε αν θέλω να έχω χώρο πάνω από ένα μέτρο πίσω από το παγκοπριονο απλά να ανοίγω την πόρτα ! Επίσης αν δεν το χριαζομαι μπορώ απλά να το ξεκουμπωνω πάνω από τον πάγκο και να το βάζω στην άκρη η ακόμα και έξω για αλες εργασίες !
Διαστάσεις που υπολόγισα το παγκοπριονο/ρόστερ 122χ63 cm
Το outfit table υπαρχη αλλά πάντα ήταν και είναι σε κομμάτια η διάστασης του πάγκου είναι 122x180 περίπου και έχει 2 συρταριερες και ένα ντουλαπη τα οποία είναι γεμάτα ηλεκτρικά εργαλεία και ανάλοσημα!! Όλο αυτό πάντα σε ροδάκια !!! Σκέφτομαι να αγόρασε ταμπακιέρας stanley για βηδες παξιμάδια και ψυλολογια και να κάνω μια κατασκευές για να έχω στον σηγκεκρημενο πάγκο όλα τα εργαλεία και αναλοσημα για την συναρμολόγηση τον κατασκευών !!!
Το βασικό πάγκο που ΘΑ κάνω πρώτα ο θεός θα ήθελα να είναι και αυτός σε ροδάκια και στο ίδιο ύψος με outfit /tablesaw ώστε να μπορώ να το κολλήσω στο πλάι για έξτρα βοήθεια όταν κόβω μεγάλα κομμάτια Mdf μελαμίνες κτλπ
Τίποτα δεν είναι σίγουρο από όλα αυτά είναι απλά σκέψεις !!! Μπορεί και να τα πετάξω όλα και να κάνω καινούργια !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το έχω στα σχέδια όλα να είναι ομοιόμορφα σαν κουζίνα !!! Έτσι το έχω στο μυαλό μου όλα να είναι το ίδιο χρομα πορτακια συρτάρια πάγκοι ομοιόμορφα και όλα σε ροδάκια για διαμόρφωση χορού ανάλογα την κατασκευήΑν εχεις το budget, μη βιαστεις. Μελετησε το καλα και φτιαξτο ομοιομορφο, με ιδια ξυλα ολα, ραφια, συρταρια και παγκοι!
Εχεις απόλυτο δίκιο αλλα λόγο κεκτιμενης ταχύτητας τα έγραψα οπος έχω συνηθίσει από τα βιντεάκια !Δέν θά ήταν καλύτερα νά έχουμε Ελληνικές ονομασίες εργαλείων καί όχι στά Αγγλικά μιάς πού είμαστε στήν Ελλάδα ?,
ΝΑΙ όλα θα είναι με ροδάκια ώστε να μεταφέρονται ανάλογα την κατασκευή και τις ανάγκες της ! Παράλειψη μου !οί δύσκολες θέσεις πού βλέπω στό σχέδιο είναι το κολωνάτο δράπανο πού είναι στριμωγμένο στήν γωνία καί η πριονοκορδέλα,
Έτσι το πρώτο σκέφτηκα και εγώ. Και ο μόνος λόγος που δεν το σκεδιασα έτσι είναι για να μπορέσω να βάζω πάνω στον πάγκο του φαλτσοπριονου τα δοκάρια κατευθείαν από την πόρτα χωρίς μα χρειάζεστε να τα γυρνάω !!! Βέβαια μπορώ να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια έξω με το δυσκοπριονο και να είναι ευκολότερα να δουλευτούν στον πάγκο !!! Ευχαριστώ !!!προσωπικά τόν πάγκο εργασίας θά τό έβαζα εκεί πού έχεις τό φαλτσοπρίονο,καί τό φαλτσοπρίονο εκεί πού έχεις τόν πάγκο εργασίας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.