Οικιακό εργαστήριο

Κωστη, ευχαριστω πολυ !!!
ναι τις ειδα τις ροδιες, ναι υπεθεσα κι εγω οτι ισως παρκαρει αυτοκινητο, αλλά ισως να μην το παρκαρει πλεον, ισως .... ισως .... ισως ... ισως
και το ξαναγραφω ... ας το γραψει ο Κωστα να κανουμε εποικοδομητικη κουβεντα

αλλα εδω που φτασαμε το ξεσκισαμε το θεμα

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια

ο χώρος είναι δηλωμένος ο ως κλειστός χώρος στάθμευσης και αυτη είναι η κυρίως χρήση του

Κύριο μέλλημα ήταν ο πάγκος σε κλειστή θέση δεν θα πρέπει να τρώει χώρο από το ήδη στενό γκαράζ. Το αμάξι μπαίνει με τον κωλο και κολάει το αμάξι στον τοίχο που εφτιαξα τους πάγκους.
Με κλειστό τον πάγκο, το βάθος της κατασκευής είναι 11 cm, 1cm περισσότερο από την ράγα που υπάρχει για να κατέβει η πόρτα του γκαράζ, οπότε στην πράξη δεν τρώει χώρο.

Παίρνει πολλές βελτιώσεις. Καλά να είμαστε και όλα θα γίνουν. Επιφυλάσομαι για να εκτενέστερη παρουσίαση οταν περπατήσει λίγο η διαμόρφωση του χώρου.
Αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ήταν ότι παγιώθηκε πια ότι θα έχω πάγκο στο γκαραζ και ένα χώρο για τα έργαλία μου και ήμουν πραγματικά χαρούμενος και ηθελα να του μοιραστώ μαζί σας.

Μάλιστα....είχε πέσει αρκετή μελέτη ,ελεο αυτοκινήτου ,για την οποία κίνηση...
Εις ανώτερα λοιπόν...!!!

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

...

Παίρνει πολλές βελτιώσεις. Καλά να είμαστε και όλα θα γίνουν. Επιφυλάσομαι για να εκτενέστερη παρουσίαση οταν περπατήσει λίγο η διαμόρφωση του χώρου.
Αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ήταν ότι παγιώθηκε πια ότι θα έχω πάγκο στο γκαραζ και ένα χώρο για τα έργαλία μου και ήμουν πραγματικά χαρούμενος και ηθελα να του μοιραστώ μαζί σας.

ωραια, αφου πιανουν τα χερια σου, μπορεις να προσθεσεις και ενα jig για το δισκοπριονο, που ισως να βολευει να το εχεις μονιμα στον τοιχο. Επισης να φτιαξεις και ενα πανελ για τα εργαλεια χειρος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μάστορες τα φώτα σας...τι είναι αυτό? μπροστά φενετε να έχει κοπτικό παρόμοιο με αυτό που βάζεις στο δράπανο για να κάνει κύκλους στα πλακακια
IMG_20200401_154034.jpg

IMG_20200401_154057.jpg

Last edited by a moderator:
Κατι ειναι και αυτος/η, Μιχαλη :)

Λοιπον, ετοιμες οι γωνιες οι ενισχυμενες (το βαζω αρα εδω, αντι στο "...τα φωτα σας") και φαινονται ok.
Στη μικρη δεν εβαλα τιποτε, απλως βαψιμο.
Στη μεγαλη, κυριως για αισθητικους (φαινοταν ασχημα οι τρυπες της σωληνας) και... πειραματικους λογους εβαλα στη μια ενωση σιδηροστοκο και στην αλλη jb weld (ηταν και η πιο αδυναμη αυτη στο ματι).
Επομενο βημα, να βγαλω 2 μικρες, απλες, απο σημεια που λυγιζει και κοντευει να σπασει η μελαμινη και να βαλω αυτες. Και να δω αν θα αντεξουν, βεβαια
Βεβαια, συνολικα τζιφος η δουλεια, γιατι συνειδητοποιησα οτι χρειαζομαι 5-6 ακομα(!) και δεν εχω ουτε καν απλες αλλες, να τις ενισχυσω.
Αρα βλεπω παραγγελια απο leroy :)
4f284dc5f8491d424859c6f37f1e72e4.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

Ο μοναδικος επισκεπτης του εργαστηριου τον τελευταιο καιρο...:)

Δέχεσαι επισκεπτήριο μέ μάσκα 3Μ μετά προφίλτρων-φίλτρων,γυαλιά μέ λάστιχο 3 Μ ,γάντια μιάς χρήσης,καί απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων ? :flipout:

Κατι ειναι και αυτος/η, Μιχαλη :)

Λοιπον, ετοιμες οι γωνιες οι ενισχυμενες (το βαζω αρα εδω, αντι στο "...τα φωτα σας") και φαινονται ok.
Στη μικρη δεν εβαλα τιποτε, απλως βαψιμο.
Στη μεγαλη, κυριως για αισθητικους (φαινοταν ασχημα οι τρυπες της σωληνας) και... πειραματικους λογους εβαλα στη μια ενωση σιδηροστοκο και στην αλλη jb weld (ηταν και η πιο αδυναμη αυτη στο ματι).
Επομενο βημα, να βγαλω 2 μικρες, απλες, απο σημεια που λυγιζει και κοντευει να σπασει η μελαμινη και να βαλω αυτες. Και να δω αν θα αντεξουν, βεβαια
Βεβαια, συνολικα τζιφος η δουλεια, γιατι συνειδητοποιησα οτι χρειαζομαι 5-6 ακομα(!) και δεν εχω ουτε καν απλες αλλες, να τις ενισχυσω.
Αρα βλεπω παραγγελια απο leroy :)

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιά τήν χαρά τής κατασκευής καί τής πατέντας,μιά χαρά έδεσαν οι απλές γωνίες :a0210:

Μια χαρα τις βλεπω ενισχυμενες τις γωνιες! Παρηγγειλε απο το λεροϊ τις υπολοιπες, 3.5 ευρω τα μεταφορικα κοστιζουν.

Αν ερθεις ετσι προετοιμασμενος και μασκοφορεμενος για επισκεψη, δεν μπορω να μην σου ανοιξω την θυρα! Φερε και τον καφε σου μαζι :))

Αχρειαστο να'ναι, τελειωνω ενα εντελως πρωτογονο αλλα νομιζω αρκουντως λειτουργικο αντιπλημμυρικο συστημα για το υπογειο, αρκει να δουλεψουν οι βασικοι κανονες της φυσικης:)

Αυριο σκεφτομαι να κανω μια προσομοιωση πλημμυρας για να εντοπιστουν πιθανως καποια αδυναμα σημεια του συστηματος. Eχει πολυ γελιο η πατεντα προσομοιωσης, by the way:)

Για την προσομοιωση καλο ειναι να γνωριζω ποσα λιτρα χωραει ενα λαστιχο (ποτισματος) γεματο νερο. Η εσωτερικη διαμετρος του σωληνα ειναι 15μμ και το μηκος του 15 μετρα.

Θυμαται κανεις μαστορας που ηταν καλος μαθητης πως υπολογιζουμε τον ογκο του νερου που μπορει να χωρεσει το 15μετρο λαστιχο με εσωτερικη διαμετρο 15μμ?

Χιλια ευχαριστω παιδια για την επιβεβαιωση. Nαι, 2.65 λιτρα ειναι.

Περιπου 1 μικρο μπουκαλακι νερο καθε 2 μετρα λαστιχο!

Ας ειναι καλα το ιντερνετ:) https://image2.slideserve.com/4508381/slide23-l.jpg

+++++++

Ετοιμαζω και ενα back up plan με μια αντλια ρευματος για καθε περιπτωση..

Στη φωτο η αντλια βιδωθηκε σε ενα κομματι μελαμινης της οποιας το σοκορο ντυθηκε με 2 χερια ξυλοκολλα! Εδω το πρωτο χερι.

49729092827_466b3d98f8_b.jpg

Χρησιμοποιηθηκε δηλαδη η πολυτιμη γνωση που αποκτηθηκε απο προσφατο πειραμα που εξεταζαμε εναλλακτικες για τις σοκοροταινιες :))

Οχι, δεν θα βαλω αισθητηρα, δεν ειναι το κυριο αντιπλημμυρικο συστημα.
Για την ακριβεια δεν νομιζω να χρησιμοποιηθει καθολου, απλα την βρηκα σε ενα μπαουλο και την ετοιμασα περισσοτερο για να περασει η ωρα.

Παιδες θα εκτιμουσα εαν εχετε καμμια ιδεα για το παρακατω θεμα του εργαστηριου.

Το προβλημα ξεκιναει απο τις καταρρακτωδεις βροχες με μεγαλη διαρκεια και ενταση.
Η αποχετευση ομβριων υδατων της εισοδου του υπογειου (κιτρινο βελακι στη φωτο) ειναι σχετικα μικρη και δεν προλαβαινει να απορροφησει μεγαλους ογκους νερου.
Επισης μπορει να φραξει απο σκονες και σκουπιδια. Τα τελευταια 10 χρονια υπηρχαν 2 περιπτωσεις που θα εμπαιναν νερα στο υπογειο αλλα ευτυχως ηταν καποιος σπιτι.

Μια λυση θα ηταν να ανοιχτει και να μεγαλωσει η υπαρχουσα αποχετευση. Ομως προτιμω να δοκιμασω πρωτα να διοχετευτει το πλεοναζον νερο σε αποχετευση μεσα στο υπογειο.

Εδω φαινεται η μικρη αποχετευση. Πανω απο τα σκαλια εχω βαλει προσωρινα μια τεντα για να μην μπαινουν νερα οταν βρεχει, αλλα ειναι σα τσαντιρι και θα την βγαλω.
49730393961_5512c73062_c.jpg

Εδω ειναι ενα ζουμ απο την λυση που φτιαχνω. Εχω περασει ενα σωληνακι μεσα απο την μαρμαρινη ποδια της πορτας που παει με λαστιχο 16 μετρα μεσα στο υπογειο και πεφτει σε αποχετευση στο δαπεδο του υπογειου.
49730715557_7946c90aab_c.jpg

Διακρινεται και το προσθετο μαρμαρακι που θα κολλησω το οποιο, αν ολα πανε στραβα, θα μου δωσει διορια αλλα 50 λιτρα νερου πριν μπει στο υπογειο. Αναλογα απο την αποτελεσματικοτητα της λυσης του σωληνα, μπορω να βαλω αλλη μια σειρα μαρμαρο και να αυξηθει το περιθωρειο στα 100 λιτρα πριν μπει το νερο στο υπογειο. Αυτα τα λιτρα προστιθενται στο υπαρχον περιθωρειο που δημιουργειται απο την υπαρχουσα ποδια που ειναι περιπου 90 λιτρα.

Τωρα παμε στο ζητουμενο.
Για να μην φραξει το λαστιχο που θα ρουφαει και θα διοχετευει το νερο στην αποχετευση μεσα στο υπογειο, σκεφτομαι να βαλω κατι σαν τουλι.

Η πρωτη σκεψη ηταν να βαλω το τουλι οπως στην παρακατω φωτο αλλα φοβαμαι μηπως φραξει και αυτο.
49729850078_45a890074c_c.jpg

Η δευτερη σκεψη ηταν να βαλω μπολικο τουλι μπροστα στο λαστιχο που θα φραξει πιο δυσκολα
49730715777_0ae3eefb81_c.jpg

Η τριτη σκεψη ειναι να το αφησω ανοιχτο αλλα φοβαμαι οτι με τον καιρο θα φραξει.

Εδω ομως σταματησαν και οι ιδεες και αρχιζει η αναζητηση βοηθειας:)
Yπαρχει κατι ετοιμο στην αγορα για το συγκεκριμενο προβλημα? Υπαρχει κατι αλλο ισως πιο αποτελεσματικο και λιγοτερο επιρρεπες στο φραξιμο απο τα σκουπιδακια?

Ευχαριστω!