Οικιακό εργαστήριο

Σταθεροποιητη τσιμεντου θελει, πχ revinex σε μια αναλογια 1:5 και 1:3 σε δυο χερια με ρολο

Άγγελε μάλλον λες το βιομηχανικό δάπεδο...γίνεται σχεδόν λείο....Αυτό όντως είναι ισχυρό...
Αυτό στα μπάνια είναι πατητη τσιμεντοκονια...Πολύ ωραίο πράγμα..
!!!

Nεκταριε το ravinex είναι της πλακας μπροστά στο microsealer 50 της Alchimica για αυτην την δουλεια..και αντέχει στην τριβή...Φυσικά μιλάμε για 5πλασια τιμή το ένα με το άλλο...Αλλά καμία σχέση βεβαια το ένα υλικο με το άλλο...
Δεν το κάνω με αυτό γιατι κάτω σαν το πλακάκι για να το καθαρίζεις εύκολα δεν είναι γιατί και πάλι θα έχει ταλαιπωρία στο σκούπισμα λόγω το μικρων-μικρων τρυπων που θα υπάρχουν κάτω...

Δεν ειναι και τοσο λειο οσο (ακουγεται) το βιομηχανικο δαπεδο. Εχει τις τρυπιτσες του κτλ. Αλλα ειναι ok για εργαστηριο, δεν βγαζει σημαντικη σκονη και αντεχει αρκετα.
Θα δω αν βρω καμια φωτο.

Το σωστο βιομηχανικό δάπεδο με ελικοπτέρωμα είναι σχεδόν λείο.....το έχω κάνει στην ταράτσα μου εδώ και 15 χρόνια και το ξέρω από την καλη και από την ανάποδη πως συμπεριφέρεται...

Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

τωρα αυτιο χωρα σε πολλα τοπικ, αλλα θα το αφησω εδω....
λιγο OSD με την τακτιποιηση, δεν νομιζετε?
Και για τα γουστα μου, πολυς κοπος

https://www.youtube.com/watch?v=WcXzeI0cOlM&list=WL

ας ειχα εγω τοσα πολλα και ρηχα συρταρια και το τελευταιο μου προβλημα θα ηταν αν κουνιουνται τα κουτακια.

πολλη δουλεια ... ακομα και για την καραντινα!!!!

Ξεκίνησα επιτέλους (αφού έφτιαξα τον 2ο παγκο) να τακτοποιώ εργαλεια. Ακόμα σκέφτομαι για το πως να τα βάλω. Τα τρυπανια που έχετε σε θήκες τα βάζετε όλα; όπως και το σετ κάστανιας από το lidl που το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές αλλά νομίζω ότι είναι πιο τακτοποιημενο στο βαλιτσάκι του. Φωτογραφίες θα βάλω όταν τελειώσω την τακτοποίηση.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχεις βάλει/θα βάλεις πλάτη στον πάγκο; Όσα έχουν θήκες, μπορείς να τ'αφήσεις μέσα και να κρεμάσεις την θήκη στην πλάτη του πάγκου. Τα υπόλοιπα μπορείς να ανοίξεις τυφλές τρύπες (όχι διαμπερείς) σε ένα σανιδάκι και να βάλεις το σανιδάκι στην πλάτη του πάγκου

Προσωπικά, έχω βάλει αυτά που χρησιμοποιώ ποιο συχνά στην πλάτη του πάγκου, και όλα τα υπόλοιπα σε ένα κουτί (αρχικά χαρτόκουτα και όσο έπερνε βάρος την αντικατέστησα με ένα ξύλινο κουτάκι).
20200515_182506[1].jpg

Αντε καιρος ηταν :))

Το θεμα με τα τρυπανια (αλλα και ολα τα εργαλεια) ειναι πως σε βολευει και οχι πως φαινονται καλυτερα. Αυτο το λαθος το κανουμε οι περισσοτεροι που προσπαθουμε να τακτοποιησουμε τα εργαλεια και τα αναλωσιμα μας.
Τα τελευταια χρονια εχω κανει σημαντικες ανακαταταξεις στον τροπο που εχω στημενα/αποθηκευμενη τα εργαλεια μου και αυτο εξαρταται πλεον απο την ευκολη προσβαση και αποθηκευση του καθενος.Οχι πως φαινονται καλυτερα στον τοιχο.

Πολυ καλα θα κανεις να αφησεις το σετ καστανιας στο βαλιτσακι του, εαν σε βολευει καλυτερα. Τα τρυπανια αλλοι τα εχουν στα συρταρια αλλοι κρεμασμενα στον τοιχο, πραγματικα θεμα του τι βολευει καλυτερα τον καθενα.
Εγω τα προτιμω κρεμασμενα στον τοιχο(σε διατρητη πλατη λιντλ), για αμεση οπτικη επαφη, τακτοποιημενα ανα ειδος και να επιλεγω οτι θελω επ'ευθειας χωρις να ανοιγω συρταρια. Εαν δεν υπαρχει θηκη για καποια τρυπανια, φτιαχνω μια θηκη.

Το παρον ποστ θα συμπληρωθει μια φωτο με τα τρυπανια οταν κατεβω στο εργαστηριο.

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Έχεις βάλει/θα βάλεις πλάτη στον πάγκο; Όσα έχουν θήκες, μπορείς να τ'αφήσεις μέσα και να κρεμάσεις την θήκη στην πλάτη του πάγκου. Τα υπόλοιπα μπορείς να ανοίξεις τυφλές τρύπες (όχι διαμπερείς) σε ένα σανιδάκι και να βάλεις το σανιδάκι στην πλάτη του πάγκου

Προσωπικά, έχω βάλει αυτά που χρησιμοποιώ ποιο συχνά στην πλάτη του πάγκου, και όλα τα υπόλοιπα σε ένα κουτί (αρχικά χαρτόκουτα και όσο έπερνε βάρος την αντικατέστησα με ένα ξύλινο κουτάκι).
View attachment 171504

Έχεις βάλει τη φωτογραφία ξάπλα Δημήτρη μου και μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει με τρέλανες... -bye-

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Έχεις βάλει τη φωτογραφία ξάπλα και μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει με τρέλανες... -bye-

Από την ζάλη τον ξανά βάφτισες..... Α! Οκ!

Γύρισε αρχηγέ την φωτο του.

Τώρα τελευταία όλες μου τις βγάζει ξάπλα...
Μιχάλη, ο παράγοντας τι βολεύει καλύτερα είναι η ουσία του πράγματος.
Υπάρχει όμως και ο παράγοντας της "βιτρίνας" και επειδή χομπίστες είμαστε, καλό είναι να τα φτάχνουμε όμορφα και να χαιρόμαστε να τα βλέπουμε, ας είναι και λιγότερο πρακτικά.

Ξεκίνησα επιτέλους (αφού έφτιαξα τον 2ο παγκο) να τακτοποιώ εργαλεια. Ακόμα σκέφτομαι για το πως να τα βάλω. Τα τρυπανια που έχετε σε θήκες τα βάζετε όλα; όπως και το σετ κάστανιας από το lidl που το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές αλλά νομίζω ότι είναι πιο τακτοποιημενο στο βαλιτσάκι του. Φωτογραφίες θα βάλω όταν τελειώσω την τακτοποίηση.

Εγώ νομίζω ότι τακτοποιημενα όλα μαζί σε ενα συρτάρι,κουτί αποθηκεύσεις η οτιδήποτε κλειστό νομίζω ότι είναι το καλύτερο..απο τότε που εφτιαξα την ντουλάπα μπαίνουν σετ τρυπανια και μυτες σε ενα συρτάρι όλα μαζί και δεν μένουν από εδώ και από εκεί..τα βρίσκω ευκολα
.Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.. άλλοι τα θέλουν αλλιώς.

Παιδια, ολα σχετικα ειναι. Εγω, που πρεπει να εχω ελαφρυ ocpd ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Obsessive–compulsive_personality_disorder ) βρισκω ομορφο το τακτοποιημενο, στη σειρα (π.χ. μεγεθους), ανα χρωμα κτλ κτλ. Και με ενδιαφερει κυριως η πρακτικοτητα απο την ομορφια. Αλλοι, το βλεπουν τελειως διαφορετικα. Εγω στο χαος χανομαι, ο αδερφος μου ζει μονιμα σε ενα χαος. Οπως την βρισκει ο καθενας :)
(Και οπωσδηποτε, με τη χρηση καταλαβαινεις τι σου κανει. Απο πριν, καμια φορα, φαινονται ολα τελειως διαφορετικα απο οτι ειναι τελικα).

Νομίζω πως έχω κατασταλάξει στο τι θα κάνω. Κάποια που χρησιμοποιώ συχνά θα τα βάλω όλα με τη σειρά και με αναγραφή το μέγεθος να μην παιδεύομαι. Θα επιστρέψω με φώτο.... Καθυστερώ βέβαια λόγω......ζεστης και... εγκυμοσυνης. Κάνω πολύ αργά τα πράγματα αλλά θα τα τελειώσω πιστεύω για να έχω έτοιμο το εργαστήριο να φτιάξω τις μπουμπούνιερες ξύλινες

Ακριβως Αγγελε, με την χρηση βρισκεις ακριβως τι χρειαζεσαι, ποσο συχνα και που το χρειαζεσαι.

Βασει αυτου του δογματος θελω να κινουμαι πλεον, της πρακτικοτητας δηλαδη, εστω και με καποια απωλεια της "ομορφιας της βιτρινας" που πολυ σωστα ειπε ο Δημητρης παραπανω.

Practicality over beauty λοιπον για μενα :)

EDIT
Δεσποινα με το καλο!!!!!!