Οικιακό εργαστήριο

Καλορίζικο το εργαστήριο.

Προσωπική μου άποψη να μην το κλείσεις καθόλου το παράθυρο, ούτε να το αλλάξεις.
Τα πνευμόνια σου και τα μάτια σου θα σου εξηγήσουν καλύτερα απ' όλους το γιατί.
Αν επιμένεις όμως, βάλε ηχοαπορωφητικό ( ricofon κ.λπ.).
Και στο παράθυρο αλλά και στους τοίχους γύρω από τα εργαλεία, μιας και είναι απίθανο να μην δημιουργούνται ανακλάσεις.
Ακόμα και οι παλιές, χάρτινες αυγοθήκες θα κάνουν δουλειά.

ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι πολύ εύφλεκτα υλικά.
Ορισμένα έχουν κατηγορηθεί και ως βλαβερά για την υγεία.

Έχω την εντύπωση ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα από πλευράς ήχου. Ο χώρος είναι πολύ μικρός. Σαν καμπίνα ηχείου θα μοιάζει όταν θα δουλεύουν τα μηχανήματα. Και να εγκλωβίσεις τον ήχο μέσα, δε θα μπορείς να δουλέψεις απο πλευράς ήχου, αλλά και απο πλευράς σκόνης.

Φανή τα εργαλεία θα τα δουλεύω με σκουπα και με ωτοασπιδεσ για να μειωθούν και τα 2 που ανάφερεις πολύ σωστά! Δημήτρη καλη ιδέα με την εφαρμογή στο κινητό, θα την δοκιμάσω.

Για να νιωσουμε καλυτερα το πνευμα των Χριστουγεννων φετος, στολιστηκε γιορτινα μια γωνια του εργαστηριου :4624:

1iITtG9h.jpg

...και ενα κοντινο στην παραδοσιακη φατνη
D1dtc4Rh.jpg

Μαλλον το στολισμα θα επεκταθει και σε αλλα σημεια γιατι δημιουργει ομορφη και ευχαριστη ατμοσφαιρα :4603:

Για να νιωσουμε καλυτερα το πνευμα των Χριστουγεννων φετος, στολιστηκε γιορτινα μια γωνια του εργαστηριου :4624:

1iITtG9h.jpg

...και ενα κοντινο στην παραδοσιακη φατνη
D1dtc4Rh.jpg

Μαλλον το στολισμα θα επεκταθει και σε αλλα σημεια γιατι δημιουργει ομορφη και ευχαριστη ατμοσφαιρα :4603:

Μετα απο αυτο περιμενω απο σενα την παρακατω εκφραση το Πασχα:
" Εν μεσω lockdown και για να φτιαξω ατμοσφαιρα γιορτής εβαλα ενα αρνακι σουβλα στο εργαστηριο να γυριζει με το επναφορτιζομενο RYOBI" :flipout::flipout::flipout:

Επειδή στον ερασιτέχνη ο χώρος δεν περισσεύει , εκμεταλλευόμαστε κάθε γωνία και κάθε ελεύθερο χώρο . Κάθισα χθες , μιας και είχα λίγο ελεύθερο χρόνο και έφτιαξα (επιτέλους) μια βάση τοίχου για τους φορτιστές 12v και 18v , με ό,τι ρετάλι είχα , πατ ...κιούτ που λέμε στα ελλήνικος . Περίσσευε και μια σωληνίτσα και σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω σαν "κρεμάστρα" για τις πένσες , καβούρια και δε συμμαζεύετε. Ξεκίνησα από εδώ
6waXkx6m.jpg
και μετά στον τοίχο κατέληξε έτσι
N6pO1CNm.jpg
.Και έτσι επιτέλους δεν χρειάζομαι ....μια ώρα για να βρω ένα εργαλείο για δουλειά πέντε λεπτών.
Δίπλα στα παλιά καβούρια dowidat (που ακόμη δεν αξιώθηκα να τα βάψω) θα ακολουθήσουν γκαζοτανάλιες knipex , hazet και gedore . Η σπαθοσέγα που φαίνεται λίγο κρεμασμένη από πάνω είναι skill. Οι πένσες κατά σειρά (από τον τοίχο προς τα μέσα ) είναι Nws , Gedore [λοξόπενσες] ,Knipex,Wiha και Wiha(κόφτης) .
Το ανέβασα σαν ιδέα για το πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευθεί ένα μικρό χώρο καθ´ύψος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λεβέντες... Μιχάλη εύχομαι να έχεις πάντα αυτή τη διάθεση.

Ευάγγελε πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη η κατασκευή σου...
Αλλά ρε φίλε, εσύ είσαι παλιός και τα ξέρεις αυτά, αλν θυμάσαι που έχεις το κάθε εργαλείο σου και το βρίσκεις αμέσως τότε δεν είσαι μάστορας... Καταναγκαστικός ψυχάκιας είσαι... -bye-

Χαχα , Μπάμπη θα συμφωνήσω , αλλά έχω ένα "απωθημένο" από την εποχή του πατέρα μου , που "μια ζωή" έψαχνε να βρει που είχε αφήσει τη ματσόλα , που παράτησε το κλειδί κλπ κλπ , οπότε μέχρι να τα βρει έπεφταν τα μπινελίκια σύννεφο .

Εγώ, αφού δεν τα έφτιαξα μέχρι τώρα, θα τα αφήσω έτσι...
Είναι ένας καλός τρόπος να τςεκάρω και το Alzheimer. :grinning-smiley-043

Μετά από πολλά χρόνια εμπειρία έχω καταλήξει ότι το μυστικό είναι ---σκέφτεσαι καλά στην αρχή που πρέπει να βάλεις ένα εργαλείο μέσα στο χώρο του εργαστηρίου ...συνήθως ομαδοποιείς τα εργαλεία σε θέσεις ...εκεί που θα το βάλεις το αποθήκευσε το μυαλό ακριβώς ή περίπου ...σου λέει εκεί που είναι και τα παρεμφερεί θα το βρεις ...αν του αλλάξεις κάποια στιγμή θέση ...την πάτησες ... το μυαλό θα δείχνει την πρώτη θέση ...και εσύ θα ψάχνεις ώρες ....και άμα περάσουν και τα χρόνια μερικοί ξεχνάνε και ότι έχουν τέτοιο εργαλείο ...-bye-

Μετά από πολλά χρόνια εμπειρία έχω καταλήξει ότι το μυστικό είναι ---σκέφτεσαι καλά στην αρχή που πρέπει να βάλεις ένα εργαλείο μέσα στο χώρο του εργαστηρίου ...συνήθως ομαδοποιείς τα εργαλεία σε θέσεις ...εκεί που θα το βάλεις το αποθήκευσε το μυαλό ακριβώς ή περίπου ...σου λέει εκεί που είναι και τα παρεμφερεί θα το βρεις ...αν του αλλάξεις κάποια στιγμή θέση ...την πάτησες ... το μυαλό θα δείχνει την πρώτη θέση ...και εσύ θα ψάχνεις ώρες ....και άμα περάσουν και τα χρόνια μερικοί ξεχνάνε και ότι έχουν τέτοιο εργαλείο ...-bye-

Εκτος αν μπαίνει ξένος δάκτυλος...
Βλέπε μάνα η συζυγος και στα "τακτοποιεί.... "

Παθών με τη μητέρα μου διαχρονικά....

Μια πολύ καλή λύση είναι να φτιάξεις θήκες που θα είναι ομαδοποιημένα. Τα σφυριά όλα μαζί, τα πενσικά όλα μαζί κ.λ.π.
Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ότι όταν βγάζεις ένα να ξαναμπαίνει στη θέση (θήκη) του πάντα.
Το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολύ μικρούς χώρους.

Μια παροιμια λεει: "Ματια που δεν βλεπονται γρηγορα λυσμονουνται"...
Απαξ και δεν τα βαλεις μπροστα σε σειρα η σε συρταρια ομαδοποιημενα,εφοσον δεν ειναι εμφανισημα,δεν τα βρισκεις ποτε....
Ο λογως που ηθελα μακροστενο εργαστηριο ειναι αυτος....!!!!Βεβαια για να μην το παιξω εξυπνος ο καθενας αναλογως το χωρο που εχει τα φτιαχνει για να τα αξιοποιει....

Όπως και νά 'χει το εργαλείο που θέλεις θα εξαφανιστεί όταν το χρειάζεσαι και θα φανερωθεί μετά την τρίτη χριστοπαναγία.
Τσεκαρισμένο χρόνια και σε μεγάλο δείγμα μαστόρων.