Οικιακό εργαστήριο

Μπράβο κι από μένα για την οργάνωση και την καθαριότητα του χώρου. Βλέπω πολλά εργαλεία μέσα στα ντουλάπια τα οποία φαίνονται τιγκαρισμένα, αλλά τα έχεις όλα πολύ τακτικά και καλά ομαδοποιημένα.
Η μόνη φιλική συμβουλή που θα σου έδινα, να αλλάξεις το σκαμπό με κάποιο πιο σοβαρό κάθισμα εργασίας, αν δεν θέλεις να αποκτήσεις (ή να εντείνεις) τυχόν προβλήματα με τη μέση σου. Για πάνω από μισής ώρας δουλειά (και πολύ λέω, κανά 10λεπτο είναι πιο σωστά) δεν κάνει το συγκεκριμένο.
Και όμως δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άνετο και εργονομικό είναι όση ώρα και να κάθεσαι!!! Περιστρεφόμενο, ανακλινόμενο, στο υψος που θέλεις και γενικά ακολουθεί το σώμα σου. Είναι επαγγελματικό σκαμπό εισαγόμενο και από τύχη καθαρά ήρθε στην κατοχή μου από κάποιον που δεν ήξερε την αξία του και το είχε για πέταμα😁😁. Αρκετά παλιό μοντέλο που νομίζω δεν κυκλοφορεί πλέον. Απλά σου παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο "haworth comforto 1"

Άξιος!
Εγώ στη θέση σου θα έβαζα κάτι στη σκάλα, στο πλάϊ.
Πιστεψέ με θα το έκανα αλλά θα κλείσω την πρόσβαση στον κήπο.... 🤣

• Like
Reactions: lazarefa
Eδω και καποια χρόνια, καθε Δεκεμβρη, στολιζουμε Χριστουγεννιατικο δεντρυλιο σε μια γωνια στο εργαστηριο, μιας και περναμε αρκετες ωρες εδω.

OAPzIQhh.jpg

Και πραγματι δινει μια χαρουμενη, γιορτινη νοτα το στολισμενο μικρο δεντρακι 🎄🎅

Τροχήλατη βάση εργαλείου

Ωραία ήρθε ο ξεχονδριστήρας αλλά που να τον βάλω στο μικροσκοπικό μου εργαστήριο;
Δεν γίνεται να καταλάβει ολόκληρο πάγκο! Θα χρειαστεί τραπεζάκι με ρόδες για να "κρυφτεί" κατω απο τον πάγκο!

01.jpg

Οπότε, πήρα ένα τρίμετρο καδρόνι 44 x 35 που είχα πρόχειρο, αλλά επειδή ήταν κάπως μικρό, διπλασίασα το πάχος του κολλώντας 2 κομμάτια για κάθε πόδι του τραπεζιού.

02.jpg

Για βάση, κόπηκε και ένα ρετάλι ΚΠ 20mm και κολλήθηκαν όλα με μπόλικη Titebond και βίδες 4,5x50 και έβαλα επίσης και 2 δοκαράκια οριζόντια, για καλύτερη σταθερότητα αλλά και να στηρίξουν ένα μικρό ραφάκι για τα μικρο-εξαρτήματα.

03.jpg

Έβαλα και αυτά τα πολύ καλά ροδάκια βιομηχανικού τύπου με φρένο (τα έχω βάλει και σε άλλες κατασκευές)

Έτοιμο! :)

4.jpg

Αξιοποιήθηκε και αυτός ο χώρος κάτω από τον πάγκο και όποτε χρειαστεί σύρεται πανεύκολα στο κέντρο του εργαστηρίου.
Ο ξεχονδριστήρας και κυρίως η πλάνη, μπορούν να δουλευτούν - νομίζω - και σε λίγο πιο χαμηλό ύψος από αυτό του πάγκου.

:)

Mπραβο Νικο, πολυ ομορφα εκατσε στο τραπεζακι και κατω απο τον παγκο!

Τα διπλα ποδια τα εχεις κολλησει μονο με κολλα η εχεις βαλει και καμμια βιδα? Αν και δεν θα εχουν θεμα.
Τα ροδακια αυτα οντως ειναι παρα πολυ καλα, VFM.

Μόνο με κόλλα, αλλά αυτή η Titebond είναι βράχος.
Μπορώ να βάλω και καμιά βίδα για μεγαλύτερη σιγουριά.

Θα βιδώσω και τον ξεχονδριστήρα πάνω στη βάση, για να είναι πιο σταθερός.

• Like
Reactions: KOSSTV
Το εργαστήριο του 1.000.000 δολαρίων
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ο τρελλό Αντρέ από το Bauforum 24 βρήκε έναν Αμερικάνο που έχει το παραπάνω εργαστήριο .
Πάντως ο τύπος ,όταν η κουβέντα πάει στα εργαλεία μπαταρίας , κάνει παράπονα ότι οι εταιρείες αλλάζουν συχνά το forma των μπαταριών (με πρώτη και καλύτερη την ......Dewalt ) σε αντίθεση λέει με την Bosch που έχει κρατήσει συμβατότητα στις μπαταρίες για πάνω από δέκα χρόνια .
Πολύ ωραίο βίντεο μπόις , αν δεν βαριέστε .....take a look

Βρε Κυριάκο στην τηλεόραση βγήκε ο άνθρωπος, έβαλε τη γυναίκα του και έκανε μια γενική καθαριότητα πριν την συνέντευξη 🤣
Μην τον πούμε βρομιάρη και τσαπατσούλη τον άνθρωπο

Το εργαστήριο του 1.000.000 δολαρίων
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ο τρελλό Αντρέ από το Bauforum 24 βρήκε έναν Αμερικάνο που έχει το παραπάνω εργαστήριο .
Πάντως ο τύπος ,όταν η κουβέντα πάει στα εργαλεία μπαταρίας , κάνει παράπονα ότι οι εταιρείες αλλάζουν συχνά το forma των μπαταριών (με πρώτη και καλύτερη την ......Dewalt ) σε αντίθεση λέει με την Bosch που έχει κρατήσει συμβατότητα στις μπαταρίες για πάνω από δέκα χρόνια .
Πολύ ωραίο βίντεο μπόις , αν δεν βαριέστε .....take a look
Άδικο έχει???

• Like
Reactions: antreas1989
Δεν είμαι σίγουρος πως είμαι στο σωστό thread

Συνάδελφοι, επειδή όπως έχω πει το εργαστήριο μου είναι μόλις 7 τετραγωνικά, χρειάζομαι κάποιο χώρο να αποθηκεύω τα διάφορα ξύλα που έχω (και τα σκραπ)

Έχουμε ένα μπαλκόνι (ανατολικό) που δεν χρησιμοποιούμε καθόλου και είναι μονίμως άδειο. Έχει μια γωνιά που θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω για να κάνω κάτι σαν μεγάλο κουτί-ντουλάπα για να αποθηκεύω τα ξύλα που τώρα στοιβάζονται πίσω από πόρτες κλπ. Είναι περίπου 1,80x1,50
Βολεύει γιατί είναι δίπλα στο δωμάτιο - εργαστήριο.

Image5938663301690264209.jpg

• Είναι καλή ιδέα ή όχι;
  • Και αν ναι, να το κάνω με κάποιο φτηνό ξύλο τύπου OSB ή κάτι άλλο;

,Σε ακριβως ιδιες διαστασεις φτιαχνω αποθηκη στο μπαλκονι που ειχα 2 πλαστικες ντουλαπες αποθηκευσης.
Εχω χρησιμοποιήσει παλετες παλετοξυλα και osb.

Μολις τελειωσω λογικα σε καμια εβδομαδα θα παρουσιασω τη κατασκευη αν δεν βιαζεσαι..

Α πολύ ωραία. (y)
Οπότε υποθέτω ότι δεν είναι κακή ιδέα αυτό που είπα.
Δεν βιάζομαι καθόλου θα περιμένω να βάλεις το δικό σου για να πάρω ιδέες. :)