Οικιακό εργαστήριο

Δεν έχει φις Μιχάλη για να μη βασιστείς σε αυτό και σε διακοπή να έχει ξεχαστεί εκτός πρίζας...

Διαχρονικά για τέτοια, Olympia electronics.

Ναι σωστα, δεν εχει φις, το γραφω παραπανω. Ομως βαζεις εσυ μια πριζα, με οσο ακριβως καλωδιο χρειαζεσαι.

Κατα τα αλλα οντως μιλαω για τσιπικα φωτιστικα ασφαλειας.
Tα Olympia ειναι πραγματικα πολυ αξιοπιστα φωτιστικα, οπου καποια τα ειχα 20+ χρονια με μπαταριες καδμιου!

Adeleg έβαλα 25 την προηγούμενη εβδομάδα σε καινούρια πολυκατοικία.
Αξιοπρεπέστατα είναι και πλέον φωτίζουν καλά όλα.

Πρέπει όλα αυτά να ξεφορτιζουν κάθε εξάμηνο.Τουλαχιστον έτσι μας έλεγαν πιο παλιά.

Σε φωτιστικά ασφαλείας μπορεί να προσαρμοστεί μπαταρία λιθιου ώστε να την φορτίζουμε 1-2 φορές τον χρόνο και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια;

Oλα πλεον τα φωτιστικα ασφαλειας νομιζω οτι εχουν μπαταριες λιθιου.
Ομως απο μπαταρια σε μπαταρια υπαρχει μεγαλη, για να μην πω τεραστια, διαφορα...

Εχω καποιες επωνυμες 18650 απο τοτε που ασχολιομουν με τους φακους led οι οποιες ειναι ακομα ενεργες, πανω απο 10 χρονια τωρα.
Ειχα αγορασει επισης και φτηνες no name 18650 οπως αυτες που μαλλον εχουν τα φτηνα φωτιστικα, οπου οι περισσοτερες απο αυτες ηταν για πεταμα μετα απο λιγο καιρο. Υπηρχαν βεβαια και φτηνες που αντεξαν καποια χρονια, ποτε ομως πανω απο πενταετια, ανεξαρτητως χρησης.

Αν πάρω δηλαδή αυτό το Adeleq και πάρω και μια επώνυμη 18650 θα είμαι καλυμμένος για πολλά χρόνια;

Αν πάρω δηλαδή αυτό το Adeleq και πάρω και μια επώνυμη 18650 θα είμαι καλυμμένος για πολλά χρόνια;

Δεν εχει νομιζω νοημα να δωσεις αλλα τοσα χρηματα για να παρεις μια καλη μπαταρια λιθιου για να αλλαξεις την υπαρχουσα.
Καλυτερα πηγαινε σε ενα μικρο και οικονομικο της Olympia με κοστος κατω απο 20 ευρω.
Ασε που δεν θυμαμαι να εχει βιδες για να ανοιγει και να αλλαζεις μπαταρια.

Τα συγκεκριμενα φωτιστικα τα εβαλα για να χρησιμοποιηθουν ως εχουν, χωρις καποια επεμβαση, επειδη δειχνουν αξιοπιστα για τετοια τιμη!

• Like
Reactions: KOSSTV and anastasg
Σίγουρα το φωτιστικό δεν έχει βίδες για αλλαγή μπαταρίας? Στην σελίδα της Adeleq, κάτω απο τα φωτιστκά ασφαλείας, έχει και μια μπαταρία λιθίου - 18650 - 2000 mAh, με την ονομασία :
"Μπαταρία για φωτιστικά ασφαλείας"

Οι βιδες κοστιζουν σαν υλικο και σαν συναρμολογηση! Αν ειχε βιδες το συγκεκριμενο θα ηταν πιο ακριβο, οποτε το εκαναν πρεσσαριστο!
Ομως μπορει να κοπει το κελυφος προσεκτικα με ενα dremel και ενα δισκακι κοπης :)

Παντως εχει πολλες υποδοχες για κρεμασμα στον τοιχο η αλλλου!!
4FTTxVEh.jpg

Η μπαταρια που υπαρχει στο λινκ δεν αναφερεται ειδικα για το φτηνο φωτιστικο που συζηταμε. Αναφερεται σε αυτα που ανοιγουν.

ΕΙπα σημερα που καθισα σπιτι να ξεκινησω δειλα-δειλα την ετικογραφιση στη συρταριερες του Lidl και Tactics..
Περισσοτερο χρονο σου περνει να αποφασισεις που να τακτοποιησεις τι και σε τι σειρα παρα να γραψεις τις ετικετες..
Οι ετικετες γραφτηκαν με μολυβι γιατι ειναι σιγουρο οτι θα σβηστουν και θα ξαναγραφουν καποιες παλι....!!!
Φυσικα εχει ακομη δουλεια...

20220310_162606.jpg

20220310_141423 - Αντιγραφή.jpg

Μια παρατηρηση...οι συρταριερες του Lidl οπως βλεπετε δεν ειναι για πολλα-πολλα...ειδικα αυτη με τα μεγαλα συρταρια....
Θα δειξει ποσο θα αντεξει...

Κι εγώ Κωστή δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, τόσο από μια συρταριέρα Lidl που έχω χρόνια τώρα (νομίζω Powerfix σειρά) όσο και από μια πλαστική εργαλειοθήκη τους.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μπραβο Κωστη καλη δουλεια και απαραιτητη!

Για 10 ευρουδακια παντως οι συρταριερες του Lidl ειναι κατι παραπανω απο υπεροχες :)
Ενα μικρο προβλημα ειναι οτι τα συρταρακια βγαινουν πιο ευκολα απο οτι θα επρεπε... κατα τα αλλα οι δικες μου εκλεισαν 5ετια χωρις θεματα.

Το προβλημα με τις μεγαλες συρταριερες ειναι τι πραγματα σε βαρος θα βαλεις για να σου κρατησει....
Ειχα βαλει σε καποια βιδες αρχικα,πριν παρω την μεγαλη Tactics,και απο το βαρος εκατσαν και η "ζημια" σε καποιο βαθμο εχει γινει..
Παντως δεν υπαρχει συγκρηση ποιοτητας μεταξυ των 2 εταιρων και θαρρω οτι αξιζουν την 3πλασια τιμη τους οι Tactics αφου θαρρω πως θα κρατησει παρα πολυ περισσοτερο...

• Like
Reactions: enduras1
Κωστή, αυτή με τα μικρά συρτάρια (η τρίτη από αριστερά) εμένα μου έχει βγει μια χαρά. Τρία κομμάτια εδώ και 4 χρόνια δεν είχαν κανένα θέμα. Προφανώς, λόγω μεγέθους, και να θέλεις δεν μπορείς να φορτώσεις υπερβολικά τα συρτάρια.

Ούτε και εμένα Δημήτρη δεν έχει θέματα αυτή με τα μικρα αλλά δεν θα τις ξαναπροτημισω στο μέλλον εαν ξανά χρειαστώ εξηγώντας το γιατί στο προηγούμενο ποστ...