Οικιακό εργαστήριο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ωραίο.

1-2 συμβουλές
Το καλώδιο να το ασφαλίσεις με δική του ασφάλεια φάσης και ουδετέρου.
(Η ασφάλεια ασφαλίζει το καλώδιο και όχι τις συσκευές.)

Το σπιράλ αυτό δεν το έχω δεί για τέτοιες δουλειές! Αυτό το βάζουν σαν σωλήνα για τις υγροποιήσεις των AC.

Και τέλος το καλώδιο συνήθως αν και ο στυπιοθλίπτης είναι με λάστιχο, καλό είναι να κάνει κούρμπα ώστε αν περάσει νερό στο σπιράλ να μήν τρέξει προς το στυπιοθλίπτη (που καλό είναι να μπαίνει οριζόντια ή απο κάτω).

Μόνο η ασφάλεια είναι σημαντική για να μήν σου ρίχνει το ρεύμα σε όλο το σπίτι αν τύχει κάτι και να μήν λιώσει το καλώδιο αν μετά απο 2-5-10 χρόνια συνδέσεις εσύ ή και κάποιος άλλος κάτι μεγάλο.

Ωραίο.

1-2 συμβουλές
Το καλώδιο να το ασφαλίσεις με δική του ασφάλεια φάσης και ουδετέρου.
(Η ασφάλεια ασφαλίζει το καλώδιο και όχι τις συσκευές.)

Το σπιράλ αυτό δεν το έχω δεί για τέτοιες δουλειές! Αυτό το βάζουν σαν σωλήνα για τις υγροποιήσεις των AC.

Και τέλος το καλώδιο συνήθως αν και ο στυπιοθλίπτης είναι με λάστιχο, καλό είναι να κάνει κούρμπα ώστε αν περάσει νερό στο σπιράλ να μήν τρέξει προς το στυπιοθλίπτη (που καλό είναι να μπαίνει οριζόντια ή απο κάτω).

Μόνο η ασφάλεια είναι σημαντική για να μήν σου ρίχνει το ρεύμα σε όλο το σπίτι αν τύχει κάτι και να μήν λιώσει το καλώδιο αν μετά απο 2-5-10 χρόνια συνδέσεις εσύ ή και κάποιος άλλος κάτι μεγάλο.
Δεκτές οι παρατηρήσεις σου απλά ήσουν αυτό και εγώ γιατί δεν τα έχω και πολύ κατανοητά τα πράγματα.
Το καλώδιο που χρησιμοποιήσα για να πάρω ρεύμα δεν είναι παραπάνω από 1,5 m ρεύμα πήρα από μία πρίζα εγώ αυτό που πρόσθεσα ήταν πέρα από το καλώδιο ένα αρσενικό φύση σούκο και ένα τ στην πρίζα στον τοίχο.
Ο χώρος είναι υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Άρα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βραχύ το καλώδιο μόνο αν πάρει κάποιος λάστιχο και το ρίξε επίτηδες νερό.
Τη δουλειά την έκανα κυριακή οπότε ήταν αργία και έπρεπε με κάποιο τρόπο να στερεώσω το καλώδιο στον τοίχο δεν είχα κάτι άλλο εύκολο εκείνη τη στιγμή πέρα από το συγκεκριμένο σπιράλ που έβαλα και τις βάσεις του σπιράλ τις οποίες πέρασα με ούπα στον τοίχο.
Για αυτό το λόγο μπήκε αυτό το σπιράλ τη δουλειά του πάντος την έκανε.
Τώρα όσο για τον στυπιοθλίπτη η φορτιστές είναι μέσα σε μία μεταλλική ντουλάπα για να μπει το καλώδιο μέσα τρύπησα στο πάνω μέρος της ντουλάπας .
Άρα έγινε μία τρύπα πάνω στο μεταλλικό κομμάτι της ντουλάπας επειδή δεν ήθελα το καλώδιο εάν για κάποιο λόγο κουνιέται πάνω στο μέταλλο τους ντουλάπας μήπως φθαρεί για αυτό το λόγο έβαλα τον στυπιοθλίπτη

Νοικοκυρεμένα πράγματα. (y)
Εγώ μόνο για την μπρίζα αντίστροφης μέτρησης έχω απορία: από ότι ξέρω, οι φορτιστές κόβουν το ρεύμα μόλις φορτίσει η μπαταρία, άρα ίσως να μην χρειάζεται ο χρονοδιακόπτης; (καλά έκανες και τον αγόρασες γιατί σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμος κάπου αλλού).

Εκτός από τους φορτιστές που όντως κόβουν το ρεύμα, πάνω έχω και ένα φορτιστεί για να φορτίζω 5βολτες συσκευές , ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι ένα φακό κεφαλής κτλ.
Όταν βάζω κάτι να φορτίσει μπορεί να ξανακατέβω στο χώρο και την επόμενη η μεθεπόμενη μέρα οπότε θέλω να μαι σίγουρος στο μυαλό μου και να μαι ήσυχος ότι δεν υπάρχει από την πρίζα και μετά που έχω βάλει εγώ καμία συσκευή που να είναι στο ρεύμα.
Πες μου υπερβολικό με αυτό τον τρόπο πάντως είναι πιο ήσυχος

Mπραβο Νικητα, περιποιημενη δουλεια!

Αυτος ο χρονοδιακοπτης, οταν τον βαζεις την πριζα δινει ρευμα? Οχι, ετσι?
Φανταζομαι δινει ρευμα μονο οταν τον προγραμματιζεις -πχ. για λειτουργια μιας ωρας- και μετα κοβει το ρευμα.